Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε σπίτι φίλου εδώ  και δύο εβδομάδες το internet σέρνεται,θέλει 8 δευτερόλεπτα για να ανοίξει το www.google.gr  !!!

Σε επικοινωνία με τον Οτέ μας απάντησαν ότι η γραμμή είναι μια χαρά και φταίει ο υπολογιστής σας.

Αλλάξαμε κάρτα δικτύου,αλλάξαμε φίλτρα,δοκιμάσαμε και χωρίς τηλ .συσκευές συνδεδεμένες.Δοκιμάσαμε και άλλον υπολογιστή αλλά τα ίδια.Κάναμε reset στο router.Τα ίδια.

Σας παραθέτω τα στατιστικά-τιμές του router να μου πείτε τι βλέπετε και αν μπορείτε να μου πείτε ποιες είναι οι νορμάλ τιμές πάνω κάτω,γιατί αν κι διαβάζω θέματα του φόρουμ δεν τα έχω πολύ-καταλάβει.

Το router είναι του OTE το zxhn 108ns-καινούριο.

Απόσταση από κέντρο του OTE περίπου 2 με 2,5 km.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε βοήθειά σας.

ADSL State:Up  

Bandwide Down/Up(kbps):4096 kbps / 861 kbps    

SNR Margin Down/Up(db):     13.8 dB / 12.5 dB  

FEC Down/Up  :   18489 / 16  

CRC Down/Up:    1 / 6  

HEC Down/Up :    4 /0

Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ.

Downstream Upstream    

SNR Margin          13,7 dB   /  12,4 dB    

Line Attenuation   59.9 dB   / 25.7 dB      

Data Rate             4096 kbps  /   861 kbps            

Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ.

Downstream Upstream    

SNR Margin          13,7 dB   /  12,4 dB    

Line Attenuation   59.9 dB   / 25.7 dB      

Data Rate             4096 kbps  /   861 kbps            

Αστα να πανε φιλε, παλι καλα που εχεις και ιντερνετ.

Δημοσ.

Είναι λίγο μακριά ο φίλος άλλα το snr είναι Οκ.. Δε θα έπρεπε να έχει θέμα..

Πόση ώρα είναι ανοιχτο το router  στο screenshot; Βλέπω αρκετά λάθη στο down..Αν θες μπορείς να έχεις ανοικτή τη καρτέλα και να βλέπεις ποσο γρήγορα μαζεύει λάθη κάνοντας refresh page..Δέκα το λεπτο; Εκατό; Χίλια;

Δημοσ.

δεν είναι η δική μου η σύνδεση,αλλά φίλου.Το θέμα είναι ότι για να φορτώσει σελίδα θέλει μια ώρα.....

Μπορεί να μου πει κάποιος την νορμάλ-default  τιμές πάνω-κάτω.

Από το θέμα του φίλου poulinos κατάλαβα ότι είχε αποσυνδέσεις πολλές και γι αυτό  είναι ανεβασμένο το  SNR Margin          13,7 dB   /  12,4 dB.

Ευχαριστώ και πάλι.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

δεν είναι η δική μου η σύνδεση,αλλά φίλου.Το θέμα είναι ότι για να φορτώσει σελίδα θέλει μια ώρα.....

Από το θέμα του φίλου poulinos κατάλαβα ότι είχε αποσυνδέσεις πολλές και γι αυτό  είναι ανεβασμένο το  SNR Margin          13,7 dB   /  12,4 dB.

Ευχαριστώ και πάλι.

το margin ειναι τοσο γιατι μαλλον ο φιλος σου εχει  4mbit συνδεση και οχι εως 24.για αυτο κουμπωνει με αυτο το margin οπως και για αυτο κουμπωνει στα 4096 ακριβως.

το 59 attenuation να πω την αληθεια δεν μου πολυστεκει σαν αληθινο.

οποτε α.αν βρειτε αλλο ρουτερ δοκιμαστε με αλλο ρουτερ γιατι το zte ειναι για πεταμα.4mbit γραμμη με 59 attenuation και 14 margin λιγο δυσκολο εως απιθανο.

β.καντε ενα hard reset το ρουτερ μηπως εχει φαει καποιο σκαλωμα και αργει να ανοιξει σελιδες.

γ.μπειτε με ethernet και οχι με wireless παλι για το θεμα που αργει να ανοιξει σελιδες.

δ.αν πιανουν τα χερια σας δειτε ποσο συγχρονιζετε στον κατανεμητη/χωνευτη και καντε δοκιμη εκει για να δειτε αν γινεται το ιδιο.να ξερουμε δηλαδη αν φταιει κατι στην καλωδιωση που κανει το ρουτερ να ανεβαζει errors(δυσκολο γιατι λογικα θα κανε και σκαμπανεβασματα στο snr).

ε.αν δεν πιανουν τα χερια σας μπορειτε α.να δοκιμασετε να βαλετε το ρουτερ με μικρο τηλεφωνικο καλωδιο στην κεντρικη πριζα αφου βγαλετε φιλτρα ,σπλιττερ,τηλεφωνα ,fax ή αν μπορειτε να ανοιξετε το κεντρικο πριζακι να βρειτε το ζευγαρι που ερχεται απο τον κατανεμητη να συνδεσετε μονο αυτο στην πριζα και να δοκιμασετε παλι.το ζευγαρι που ερχεται απο τον κατανεμητη/χωνευτη ειναι αυτο που θα συγχρονισει το ρουτερ με τα παραπανω χαρακτηριστικα και αυτο που εχει ταση και θα σας δωσει τηλεφωνο.αν βρειτε λαθος ζευγαρι δεν θα εχετε τιποτα.αν παρετε ενα σωστο καλωδιο και ενα λαθος μπορει να εχετε ιντερνετ αλλα σε χαλια ταχυτητα αλλα σιγουρα δεν θα εχετε τηλεφωνο.

δοκιμαστε οτι μπορειτε απο τα παραπανω.αν δεν βγει ακρη ζητηστε να ερθει τεχνικος στο σπιτι σας.μπορει να μην ειναι κατι απο εσας και απλα να εχει προβλημα πχ η data card στο αστικο κεντρο και για αυτο να γινονται ολα αυτα.ή απλα να εχει κολησει και να θελει ενα reboot ή ενα lock unlock .

επισης προσοχη με τα φιλτρα. αν ενα φιλτρο μπει αναποδα θα ανεβασει το attenuation και θα ριξει την ταχυτητα.

επισης αν υπαρχει συναγερμος θελει φιλτρο.

αν δεν ειχε 4αρι πακετο και ειχε 24 αρι τοτε το margin θα ηταν 9.θα του το ειχαν ανεβασει ειτε αμα εχει αποσυνδεσεις οπως ειπε, είτε το βαζουν μερικες φορες απο default οταν ο αλλος εχει connex tv διαμεσω αποδικοποιητη και ρουτερ.(οχι satellite).

Είναι λίγο μακριά ο φίλος άλλα το snr είναι Οκ.. Δε θα έπρεπε να έχει θέμα..

Πόση ώρα είναι ανοιχτο το router  στο screenshot; Βλέπω αρκετά λάθη στο down..Αν θες μπορείς να έχεις ανοικτή τη καρτέλα και να βλέπεις ποσο γρήγορα μαζεύει λάθη κάνοντας refresh page..Δέκα το λεπτο; Εκατό; Χίλια;

δεν ειναι παρα πολλα τα fec εκτος αν τα εχει μαζεψει σε ενα δυο λεπτα.σε γραμμες προβληματικες συνηθως βλεπεις να μαζευει errors σε στυλ χιλιαδες ανα δεπτερολεπτο που οκ εκει θα δικαιολογουσε καποια προβληματα και καθυστερησεις.αλλα ακομα και σε γραμμη που εβλεπε σε 1-2 λεπτα να εχει μαζεψει 6ψηφιο αριθμο errors παλι το browsing επαιζε αρκετα νορμαλ.

Ευχαριστώ και πάλι.

δεν υπαρχουν νορμαλ τιμες και μη νορμαλ σε μερικα πραγματα.δηλαδη το 59 δεν ακουγεται νορμαλ αλλα μπορει πραγματι να ειναι 5 km μακρυα απο τον οτε οποτε να ειναι φυσιολογικο.τα margin φυσιολογικα ειναι η ταχυτητα συγχρονισμου ειναι φυσιολογικη.τα errors ειναι φυσιολογικα εκτος αν εκανες copy paste μεσα σε 5 secs απο την στιγμη που συνδεθηκε το ρουτερ.το μονο που δεν στεκει αλλα απλα μπορει το ρουτερ να το βγαζει λαθος ειναι το attenuation.60 στο down και κατω απο 30 στο up λιγο δυσκολο.

Αστα να πανε φιλε, παλι καλα που εχεις και ιντερνετ.

πρεπει να το βγαζει λαθος το ρουτερ.ειδικα στα zte εχω δει να αναφερουν παραπανω.χαλια ρουτερακια.μπορει και απλα να ειναι καποιοςλαθος στην καλωδιωση και να βγαινει τοσο.εχω δει ατομο που ειχε attenuation πανω απο 60 και αυτο επειδη ειχε βαλει φιλτρο πριν το router.ελπιζω να μην εχει κανει κατι τετοιο ο φιλος μας.σεμερικες περιπτωσεις συγχρονιζεις ακομα και με φιλτρο πριν το adsl router αλλα συγχρονιζεις χαλια.οπως μπορεις να συγχρονισεις ακομα και με ενα καλωδιο συνδεδεμενο απλα και εκει ολα τα χαρακτηριστικα βγαινουν χαλια.

Σε σπίτι φίλου εδώ  και δύο εβδομάδες το internet σέρνεται,θέλει 8 δευτερόλεπτα για να ανοίξει το www.google.gr  !!!

Σε επικοινωνία με τον Οτέ μας απάντησαν ότι η γραμμή είναι μια χαρά και φταίει ο υπολογιστής σας.

Αλλάξαμε κάρτα δικτύου,αλλάξαμε φίλτρα,δοκιμάσαμε και χωρίς τηλ .συσκευές συνδεδεμένες.Δοκιμάσαμε και άλλον υπολογιστή αλλά τα ίδια.Κάναμε reset στο router.Τα ίδια.

Σας παραθέτω τα στατιστικά-τιμές του router να μου πείτε τι βλέπετε και αν μπορείτε να μου πείτε ποιες είναι οι νορμάλ τιμές πάνω κάτω,γιατί αν κι διαβάζω θέματα του φόρουμ δεν τα έχω πολύ-καταλάβει.

Το router είναι του OTE το zxhn 108ns-καινούριο.

Απόσταση από κέντρο του OTE περίπου 2 με 2,5 km.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε βοήθειά σας.

ADSL State:Up  

Bandwide Down/Up(kbps):4096 kbps / 861 kbps    

SNR Margin Down/Up(db):     13.8 dB / 12.5 dB  

FEC Down/Up  :   18489 / 16  

CRC Down/Up:    1 / 6  

HEC Down/Up :    4 /0

επισης αν εισαι 2 με 2,5 km απο τον οτε τοτε σιγουρα το 59 attenuation ειναι λαθος διοτι το 59 = 5km μακρυα απο τον οτε.τα 2 με 2,5 ειναι 30-35 attenuation που οκ εκει το 4096 με 14 margin ΨΙΛΟ βγαινει πιο λογικο απο το 59 attenuation.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...