Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει καμία σιλικόνη που με τον καιρό να μην μαυρίζει. Ακόμα και αντιμουχλικες που έχω χρησιμοποιησει  με τον καιρό μαυρίζουν.

Ακόμα και κάποιο άλλο υλικό σφράγισης, θα μπει μεταξύ μετάλλου και γυαλιού. 

Επεξ/σία από EXARXEIA_CITY
Δημοσ.

Μαύρη σιλικόνη σαν αυτή που βάζουν στα καταστρώματα, δεν μαυρίζει (κάπως αλλιώς λέγεται και είναι από τα πιο δυνατά προϊόντα που έχω δει -έβαλα σε ένα κούφωμα μια φορά, μου βγήκε ο πάτος με το πιστόλι γιατί είναι θεόσκληρη και η σταγόνα που μου έσταξε ακόμη εκεί είναι). Αλλά εμένα δεν μου έχει μαυρίσει λευκή αντιμουχλική ποτέ.

Δημοσ.

Η μαύρη νομίζω είναι η σικαφλέξ

Sikaflex είναι απλά το μπράντ με το οποίο λανσάρει η σίκα τα προιόντα που αφορούν σε σιλικόνες/μαστίχες/συγκολιτικά/σφραγιστικά/κλπ.

*έντιτ: Ανάλογα την εφαρμογή που θέλει ο ΟΡ, ήτοι δεν μπορώ να φανταστώ πχ κάτασπρη μπανιέρα με γύρω γύρω μπλέ πλακάκι και μαύρη σιλικόνη :confused:

Δημοσ.

Kατάμαυρη είναι, 2 είδη έχει, πάρε αυτήν για τις βάρκες. Βάλε χαρτοταινία όμως στο γυαλί και στο μέταλλο γιατί δεν είναι σαν τη σιλικόνη που την σκουπίζεις με βρεμένο πανί, όπου πέσει κολλάει. Κάνε μια λεπτή λωρίδα (2-3mm) ανάμεσα σε χαρτοταινίες στη σφράγιση βάλε το υλικό και πάτα το με μια μικρή σπάτουλα. Μετά από κανένα 5λεπτο ξεκόλλα τις χαρτοταινίες και θα φαίνεται πολύ καλο.

• Like 1
Δημοσ.

ok thanks θα το κοιτάξω. νομίζω δεν είναι μαύρη άσχετα αν τι λένε έτσι, γιατί κάπου διάβασα τα διαθέσιμα χρώματα.

Τύπε, τρολλάρεις έτσι;

Kατάμαυρη είναι, 2 είδη έχει, πάρε αυτήν για τις βάρκες.

Ότι να ναι. Η οποιαδήποτε κόλλα/μαστίχα/σιλικόνη βγαίνει σύμφωνα με τα χρώματα του περιβάλοντος που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί. Απλό παράδειγμα η σικαφλέξ 291 (διαφήμιση), για βαπόρια και αυτή, και βγαίνει σε 3-4 χρώματα, ενώ η 290(διαφήμιση^2) μόνο σε μαύρο, διότι είναι σφραγιστικό αρμών καταστρώματος, οπότε δεν έχει λογική να βγαίνει σε άλλο χρώμα.

Δημοσ.

χαχα δεν θέλω να μαυρίζει και θα πάρω μαύρη ???

-edit-

Τύπε, τρολλάρεις έτσι;

Ότι να ναι. Η οποιαδήποτε κόλλα/μαστίχα/σιλικόνη βγαίνει σύμφωνα με τα χρώματα του περιβάλοντος που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί. Απλό παράδειγμα η σικαφλέξ 291 (διαφήμιση), για βαπόρια και αυτή, και βγαίνει σε 3-4 χρώματα, ενώ η 290(διαφήμιση^2) μόνο σε μαύρο, διότι είναι σφραγιστικό αρμών καταστρώματος, οπότε δεν έχει λογική να βγαίνει σε άλλο χρώμα.

εγώ εδώ είδα τα χρώματα και δεν έχει μαύρη, τι νόημα εχει εξάλλου να πάρω μαύρη ;

http://grc.sika.com/dms/getdocument.get/289b189e-b8b6-3fd3-8207-842cbc30558e/Sikaflex%2011%20FC+.pdf

Δημοσ.

χαχα δεν θέλω να μαυρίζει και θα πάρω μαύρη ???

-edit-

εγώ εδώ είδα τα χρώματα και δεν έχει μαύρη, τι νόημα εχει εξάλλου να πάρω μαύρη ;

http://grc.sika.com/dms/getdocument.get/289b189e-b8b6-3fd3-8207-842cbc30558e/Sikaflex%2011%20FC+.pdf

Αυτό λέω και εγω ότι ανάλογα την εφαρμογή που θές παίρνεις και το αντίστοιχο χρώμα και υλικό.

Θα το ξαναπώ η σικαφλέξ δεν είναι ένα προιόν, είναι ένα μπράντ μιας εταιρίας που ειδικεύεται στα βιομηχανικά/δομικά υλικά, της Σίκα.

Πώς είναι η κόκα κόλα κόμπανυ ένα πράμα, που παρασκευάζει την κόκα κόλα; Ε, αν κάποιου δεν του κάνει η κόκα κόλα, η ίδια εταιρία βγάζει και σπράιτ, νεστί, πάουερειντ κλπ. Άρα, pro rata, καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει μόνο η σικαφλέξ που έδειξες στην φωτό.

• 7 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 10/10/2014 στις 2:53 ΜΜ, juki είπε

2 είναι ρε συ, μια για οικοδομικά, μια για ναυτικά. Τα άλλα είναι σικα-whateva.

ελαστική συγκόλληση ποια από τις δυο κάνει ;

20211116_204447-1.jpg

Δημοσ.
Στις 9/10/2014 στις 4:32 ΜΜ, Basilhs23___ είπε

Δεν είμαι σίγουρος αλλά κοίταξε για διάφανη σιλικόνη.

H διάφανη μαυρίζει, η λευκή κιτρινίζει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...