Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

O green απο οσο γνωριζω ειναι απο τις καλυτερες επιλογες οσον αφορα την κατηγορια storage ΑΛΛΑ αν εχεις σκοπο να τον δουλευεις πολυ συχνα καλο θα ηταν να πας σε κατι αλλο. Οι green σαν δισκοι δουλευουν στις 7200 αλλα "κλεινουν" (παρκαρουν κεφαλες) σε συντομο χρονικο διαστημα αδρανειας και καθε φορα που θες να τους δουλεψεις απλα περιμενεις να παρουν μπρος. .

Έτσι όπως το γράφεις κάποιος που δεν γνωρίζει καταλαβαίνει ότι για να μπεις στο δίσκο θα περιμένεις έναν αιώνα. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει.Το να μπείς σε WD Green που δεν δουλεύει η όποια καθυστέρηση δεν είναι αντιληπτή από τον χρήστη.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει.Το να μπείς σε WD Green που δεν δουλεύει η όποια καθυστέρηση δεν είναι αντιληπτή από τον χρήστη.

Δεν ισχύει αυτό, χρειαζονται 4-5 δευτερολεπτα, που μια χαρα τα αντιλαμβανεσαι, όταν πας να ανοιξεις εναν φακελο και χρειαζεσαι να περιμενεις αυτήν την ώρα

Δημοσ.

Έτσι όπως το γράφεις κάποιος που δεν γνωρίζει καταλαβαίνει ότι για να μπεις στο δίσκο θα περιμένεις έναν αιώνα. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει.Το να μπείς σε WD Green που δεν δουλεύει η όποια καθυστέρηση δεν είναι αντιληπτή από τον χρήστη.

Αν και ξεφευγουμε λιγο απο το topic επειδη εχω εναν 3tb green καθε φορα που τον διπλοclικαρω ακους το "τσαφ" οτι παιρνει μπροστα και οπως ειπε και ο EddieObscurant για 4-5 δευτερα... στα windows σου βγαζει μπαρα που φορτωνει μεχρι να σου δειξει αρχεια.

Δημοσ.

τον RED παρε, αυτον εχω και εγω. στα φορα που κοιταξα πριν την αγορα, ολοι προτεινανε τον red ως την επομενη καλυτερη επιλογη μετα τον black/blue.

τους green τους εχω μονο για αποθηκευση και τους εχω τοποθετησει σε ενα 4-port external hdd case που εχω. τους αναβω μονο αν χρειαστω κατι απο κει.

και εναν black για τα videogames μονο. αν και μαλλον θα παρω εναν ακομη ssd για τα games που παιζω συχνα και ειναι βαρια, οπως BF4,WoW,κτλ

Αν και ξεφευγουμε λιγο απο το topic επειδη εχω εναν 3tb green καθε φορα που τον διπλοclικαρω ακους το "τσαφ" οτι παιρνει μπροστα και οπως ειπε και ο EddieObscurant για 4-5 δευτερα... στα windows σου βγαζει μπαρα που φορτωνει μεχρι να σου δειξει αρχεια.

μηπως αυτο εχει να κανει με την hdd power save λειτουργια των Windows και οχι με τον green? εγω την εχω απενεργοποιησει ακριβως επειδη ειναι αισθητη η καθυστερηση οταν ξεκιναει ο hdd ενω ειναι σε κατασταση ηρεμιας.

παντως και το αυτοματο παρκαρισμα που κανει ο green, μπορει να γινει disabled με καποιο firmware utility αλλα δεν το εχω δοκιμασει.

Δημοσ.

Δεν ισχύει αυτό, χρειαζονται 4-5 δευτερολεπτα, που μια χαρα τα αντιλαμβανεσαι, όταν πας να ανοιξεις εναν φακελο και χρειαζεσαι να περιμενεις αυτήν την ώρα

Έχω 1 WD 3TB και 3  WD 2TB. Κανένας δεν εμφανίζει αυτό που λέτε. Σε όλους βέββαια έχω περάσει το κόλπο που αλλάζει το παρκάρισμα πλην ενώς 2αρι.

• Super Moderators
Δημοσ.

Caviar Red και Purple είναι με Intellipower σαν τους Green, aka 5400rpm...

οι Caviar Red Pro όμως είναι 7200rpm σαν τους Caviar Blue και Black...

δυστυχώς μόνο τον 4ΤΒ Caviar Pro βλέπω στο skroutz κι όχι τους 2/3ΤΒ :(

αυτό είναι θέμα των Windows, δεν έχετε βγάλει την επιλογή από τα Power Options για "Τurn Off Hard Disks"

• Like 1
Δημοσ.

αυτό είναι θέμα των Windows, δεν έχετε βγάλει την επιλογή από τα Power Options για "Τurn Off Hard Disks"

δεν ειναι ρε συ ThReSh, τα χα δοκιμασει. Δεν κλείνει ολόκληρος ο δίσκος ώστε να χρειαστεί να ξαναspinαρει , απλά παρκάρουν οι κεφαλές και κάθε φορα ακούς το τακ και περιμένεις μερικα sec για να κανεις τη δουλειά σου. Δες και στο google για high load cycle count, και πώς με το wdidle3 αλλάζεις τον χρόνο που παρκάρουν τις κεφαλές.

Εξάλλου είχα και άλλους δισκους που δεν κανανε τπτ οπως και ο wd green , αλλα δεν ειχαν αυτό το θέμα, οποτε αν ήταν θέμα των win θα κλείνανε και αυτοι.

Σωστος για τους red pro ότι ειναι στις 7200rpm. Oι caviar blue εχουν σταματησει να βγαινουν αν δεν κάνω λάθος, μονο οι scorpio blue υπαρχουν που ναι για λαπτοπ

ασχετο έχεις δοκιμάσει καθόλου 5-6tb απο wd/seagate? όχι τους enterprise, Διαβασα κάπου ότι εχουν native 4k sector size οπως οι enterprise hitachi, αλλα δεν καταφερα να το επιβεβαιωσω, και θα με ενδιεφερε γιατι χρειαζομαι για κάποια δουλειά mbr partition μεγαλυτερα απο 2.2tb

• Super Moderators
Δημοσ.

είχα Green και δεν έκαναν αυτό που έλεγες πάντως, ειδικά για μερικά sec που ανέφερες...

υπάρχουν ακόμα Caviar Blue για desktop, τουλάχιστον έτσι βλέπω στο site της WD και στο skroutz...

όχι ακόμα, αλλά μελλοντικά από τους 3ΤΒ που έχω τώρα για εκεί με βλέπω, το Thecus μου έχει ήδη πάρει firmware εδώ και 2-3 μήνες για να τους υποστηρίζει :-D

• Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Επαναφέρω το topic σχετικά με επιλογή WD σκληρού. :-)

Λοιπόν, τα Windows 10 τα τρέχω ασφαλώς σε SSD, και τα αρχεία μου (My documents κτλ), τα έχω όλα σε έναν κανονικό σκληρό μεγάλης χωρητικότητας. Δυστυχώς αυτός ο σκληρός παρέδωσε πνεύμα (ένας Seagate 3TB ήταν), οπότε ψάχνω για νέο σκληρό, αυτή τη φορά WD στα 4TB.

- Έλεγα να πάω σε Blue (2ετή εγγύηση), αλλά είδα ότι με 9 ευρώ παραπάνω παίρνω τον Purple (3ετή εγγύηση).

- Διαβάζω ότι πολλοί προτείνετε Red, για ποιο λόγο; Στα χρήματα είναι κοντά, οπότε δεν θα έλεγα όχι σε Red. Πάντως δεν σκοπεύω να τον έχω σε NAS.

- Οι Black φαίνονται ιδανικοί για όλα, όμως είναι υπερβολικά ακριβοί και δε νομίζω να δω κάποια διαφορά εφόσον δεν τρέχω OS εκεί... χμμμ? Βέβαια αν πιεστώ λίγο οικονομικά, μπορώ να πάω και σε Black, αλλά αν δεν έχει κανένα απολύτως όφελος (μιας που θα τον έχω για storage των My documents) να εγκαταλείψω την ιδέα..

- Δε μπορώ να καταλάβω γιατί όλες οι εκδόσεις πέρα των Black και κάποιον Pro είναι 5400rpm...

Κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη! :-)

Δημοσ.

Αν διάβασες καλά από την αρχή το θέμα θα πήρες τις απαντήσεις σου. Δεν σου χρειάζεται ο black για αποθήκευση. Αυτό που σου χρειάζεται είναι ένας 2ος σκληρός για backup του 1ου.

Δημοσ.

Αν δεν θέλεις να ανεβείς στην τιμή του RED (για εμένα ο καλύτερος για αποθήκευση) παίρνεις έναν BLUE που χάνει 1 χρόνο στην εγγύηση αλλά τον βρίσκεις και πιό οικονομικό. Ήδη έχω blue σε ένα nas -επειδή τον είχα ήδη- αλλά ο δεύτερος που θα προσθέσω θα είναι red.

Δημοσ.

Οι μόνοι πραγματικά πιο αξιόπιστοι είναι oi black και οι gold, Τώρα οι πιο vfm μάλλον είναι οι green αλλά παίζεις λόττο με τα δεδομένα σου - καλύτερα blue imo. Oi red pro και οι blue είναι λίγο πιο αργοί από gold και αρκετά από black. Για NAS μόνο red ή red pro. Purple μόνο για συστήματα παρακολούθησης (η απουσία error control μπορεί να προκαλέσει μέχρι και data loss).

Τα τελευταία χρόνια επειδή το κόστος ανά gb των ssd έχει πέσει πάρα πολύ ενώ στους black είναι λίγο πολύ αμετάβλητο ο κόσμος προτιμά μεγαλύτερο ssd + έναν blue πχ παρά μικρότερο ssd και έναν black (και καλά κάνει).

Δημοσ.

Στο τελος, ολοι χαλανε. Ουτε enterprise δισκοι των 250 ευρώ θα σωσουν τα αρχεια σου οταν συμβει το μοιραιο, αρα πρωτα λυνεις το θεμα backup και προστασια δεδομενων και μετα κοιτας το κοστος ανα gb, κατ'εμε οι WD Blue ειναι στην χρυση τομη επιδοσεων και τιμης ανα gigabyte.

• Super Moderators
Δημοσ.

Green πλέον δεν υπάρχουν, έγιναν merge με τους Blue, οπότε αν πας στους τελευταίους παίζει ουσιαστικά να φας Green στη μάπα. :P

Αν και offtopic, HGST HDDs ftw...

Δημοσ.

Green πλέον δεν υπάρχουν, έγιναν merge με τους Blue, οπότε αν πας στους τελευταίους παίζει ουσιαστικά να φας Green στη μάπα. :P

Αν και offtopic, HGST HDDs ftw...

Μια χαρα παιζουν διχως να εχουν κανενα προβλημα των Green. Hitachi δεν φερνουν στην Ελλάδα, σχεδον ανυπαρκτοι, καλοι δισκοι αλλα οπως ειπαμε, ολοι χαλανε στο τελος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...