Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

θέλω να αγοράσω έναν σκληρό δίσκο μεγάλης χωρητικότητας (μάλλον 2 ΤΒ) κυρίως για αποθήκευση. Προσανατολίζομαι στους WD λόγω καλής εμπειρίας που έχω, αλλά έχω χαθεί στα χρώματα!

Θα ήθελα να είναι όσο το δυνατόν γίνεται αθόρυβος, αλλά επίσης να μην είναι αργός. Ποιο χρώμα να επιλέξω;

Ευχαριστώ

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι γινεται? Αυτοι για ουρανιο τοξο πανε?

Αν δεν κανω λαθως ο green εινα 5400rpm, αρα πιο αργος.

Τωρα για μωβ, κοκκινο, τιρκουαζ και σκατουλι δεν ξερω...

Δημοσ.

Blue = All around χρήση, αλλά νομίζω φτάνει μέχρι 1TB, όχι 2.
Green = Power saving, αργός
Black = Performance, γρήγορος αλλά και θορυβώδες.
Red = Tested για RAID
Purple = για κάμερες παρακολούθησης

Δημοσ.

Ανάλογα το σύστημα, δεν είναι ότι κάνει περισσότερο θόρυβο από μια ζεστή GPU, αλλά σε σχέση με τους υπόλοιπους είναι πιο θορυβώδες. Ένας WD Caviar Black μπορεί να φτάσει και τα 47 dB όταν πχ. ψάχνει αρχεία. 

Δημοσ.

Blue = All around χρήση, αλλά νομίζω φτάνει μέχρι 1TB, όχι 2.

Green = Power saving, αργός

Black = Performance, γρήγορος αλλά και θορυβώδες.

Red = Tested για RAID

Purple = για κάμερες παρακολούθησης

Ναι κάτι τέτοιο είχα καταλάβει και εγώ. Δυστυχώς οι blue όντως βγαίνουν μέχρι 1 ΤΒ. Green δεν θέλω λόγω χαμηλής απόδοσης και Black λόγω θορύβου. Οπότε μεταξύ red και purple τι παίρνω; Για απλή χρήση σε desktop υπολογιστή τον θέλω βέβαια.

Δημοσ.

Ε μάλλον πρέπει να κάνεις υποχωρήσεις είτε σε χωρητικότητα είτε σε θόρυβο. 
Τον θες καθαρά για αποθήκευση ή θα τρέχεις και OS προγράμματα από αυτόν; Αν είναι καθαρά για αποθήκευση (πχ. φωτογραφίες, ταινίες) πράγματα που δε θα τα αναζητάς κάθε μέρα, ο green θα είναι αρκετός. 
Αν τρέχεις και OS/προγράμματα, ή πας σε Black και κάνεις υποχώρηση στο όποιο θέμα θορύβου (μη ξεχνάς ότι έχει και 5 χρόνια εγγύηση), ή πας σε combo 2 δίσκων.
Πχ. Blue για OS, προγράμματα και αρχεία που χρειάζεσαι σε καθημερινή βάση πχ. κάποια words,excels κλπ, και 1 Green/Blue μόνο και μόνο για αποθήκη. Στα θετικά του combo αυτού είναι ότι ο δεύτερος δίσκος μπορεί να κλείνει εντελώς άρα λίγος θόρυβος, κατανάλωση, στα αρνητικά ότι έχοντας 2 δίσκους, ας πούμε "διπλασιάζεις" και τις πιθανότητες να σου αποτύχει ένας, και ενδεχομένως να χάσεις κάποια αρχεία σου (βέβαια αυτό πάντα παίζει, είτε έχεις 1 είτε 10).

Δημοσ.

Τον θέλω για την δουλειά, θα χρησιμοποιείται για αποθήκευση ΑΛΛΑ σε αυτόν θα χρειάζεται να κάνω συχνές συμπιέσεις/αποσυμπιέσεις δεδομένων. Για αυτό με ενδιαφέρει και η ταχύτητα. 2 δίσκους δεν θα ήθελα.

Τον RED γιατί όχι;

Δημοσ.

O green απο οσο γνωριζω ειναι απο τις καλυτερες επιλογες οσον αφορα την κατηγορια storage ΑΛΛΑ αν εχεις σκοπο να τον δουλευεις πολυ συχνα καλο θα ηταν να πας σε κατι αλλο. Οι green σαν δισκοι δουλευουν στις 7200 αλλα "κλεινουν" (παρκαρουν κεφαλες) σε συντομο χρονικο διαστημα αδρανειας και καθε φορα που θες να τους δουλεψεις απλα περιμενεις να παρουν μπρος. Οι Red απ'την αλλη ειναι πολυ καλοι στο να δουλευουν non-stop σε nas συστηματα πραγμα που συμφωνα με τα λεγομενα σου του ταιριαζει καλυτερα.

Δημοσ.

Οι green σαν δισκοι δουλευουν στις 7200 .

nope !!! στις 5400 ειναι

αν σε ενδιαφέρει η ταχυτητα χωρίς το έξτρα κόστος ενος wd black πηγαινεις σε seagate To αν θα σου χαλάσει ενας δίσκος ειναι καθαρα θέμα τύχης

τώρα green, red , purple οι ιδιοι δίσκοι ειναι με διαφορετικό firmware για διαφορετικες αναγκες (πχ σε αντίθεση με τους green οι αλλοι δυο δεν παρκαρουν τις κεφαλές το ιδιο συχνα κλπ)

οι blue για desktop γινονται phased out απο τη wd και θα σταματήσουν να υπαρχουν με αυτή τη μορφη (μελλοντικα σκεφτονται να τους βαλλουν μαζι με ssd)

αν θεωρεις οτι οι red purple αξιζουν τα εξτρα χρήματα για τον εξτρα χρονο εγγύησης ή εχουν καποιο χαρακτηριστικο που σε ενδιαφερει τους αγοραζεις

αν πιστευεις οτι ο black αξιζει τα αρκετα παραπανω λεφτα επειδή εχει 5 χρονια εγγύηση και ειναι λιγο πιο γρήγορος , παιρνεις αυτόν

αν κατα τη γνώμη σου δεν αξιζουν τα παραπάνω πας σε εναν green ή σε ενα seagate που ναι και πιο γρήγορος

Δημοσ.

nope !!! στις 5400 ειναι

"When it first launched the GreenPower Caviar, WD refused to disclose the drive's actual spindle speed, saying only that it was somewhere between 5,400 and 7,200RPM. The company later admitted that the drive ran at closer to the former than the latter, but we haven't been able to coax out an exact spindle speed."

Οχι οτι διαφωνω αλλα για την ιστορια.

Δημοσ.

"When it first launched the GreenPower Caviar, WD refused to disclose the drive's actual spindle speed, saying only that it was somewhere between 5,400 and 7,200RPM. The company later admitted that the drive ran at closer to the former than the latter, but we haven't been able to coax out an exact spindle speed."

Οχι οτι διαφωνω αλλα για την ιστορια.

οτι δλδ τι? η wd δεν ανακοινώνει πόσες ειναι οι στροφές αλλα οτι ειναι κοντα στις 5400

οταν οι green σταματησανε να ανακοινώνουνε τις στροφές, 1-2 site μετρησανε τις επιδοσεις σε wd green και samsung, seagate που δινανε στροφες 5900 σε δίσκους που και οι 3 ειχανε terabit platter για να ειναι οσο πιο δυνατον όμοια τα χαρακτηρηστικα των δίσκων, και υπολογίσανε ότι οι στροφες των green πρεπει να ναι κάτω απο 5600.

Απλώς η wd αποφασισε να μην ανακοινώνει τις στροφές για να μην γίνεται εύκολα σύγκριση απο απλους καταναλωτες

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...