Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητοι φιλοι,εχω προβλημα.Εχω μια ati r9 280x και σε 2 game εχει ενα περιεργο προβλημα.Οταν ειμαι σε game μου εμφανιζει σαν αχνα κατι γραμμες(οι γραμμες δεν εχουν αλλο χρωμα ουτε μαυρες αλλα ειναι σαν κατι γραμμες που σε αυτο το σημειο ειναι πιο φωτεινο απο οτι στο αλλο μερος).Επισης ειναι σαν οι gamma να ειναι σε πιο μεγαλο επιπεδο απο οτι στο desktop. Εχω τα τελευταια driver και αν χαμηλωσω τα gamma απο την οθονη παλι υπαρχουν αυτες οι αχνες γραμμες.Δεν το κανει αυτο σε ολα τα games η στο desktop η στα βιντεο.Τα παιχνιδια που μου το κανει αυτο ειναι το Lineage και το Smite.Στο Lineage αλλαζει και ολα τα gamma του ντεσκτοπ και φαιvεται πιο φωτεινο χωρις να μπορω να το φτιαξω αν τρεχει το παιχνιδι.Οταν το κλεισω φυρναει στα κανονικα επιπεδα.Σας παρακαλω επειδη βασανιζομαι πανω απο 60-70 ωρες σε ερευνα σε φορουμ και δεν εχω βρει ακρη αν καποιος ξερει κατι ας μου το πει......Ευχαριστω προκαταβολικα.

Φιλικα Μανωλης.

Επεξ/σία από proimos
Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι είναι θέμα του control panel της nvidia.

Δες εκεί τι γίνεται και τράβα ένα reset to defaults αν έχει. Επίσης, αν έχεις win7 ή 8 (κακώς που δεν το αναφέρεις) κατέβασε dx9.0c jun201 redist, άσχετα αν έχεις dx10-dx11.

Πάντως, σχετικά με τον τίτλο του θέματος έριξα γέλιο.

Απελπισμενος με Gamma Issues

Τα ίδια είχε και ο Bruce Banner (gamma isues) και όσοι ασχολούνται ξέρουν πως κατέληξε.

hulk1-1024x436.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστω πολυ...Ναι Micos κακως,εχω 7 x64 proffesional kai ati r9280x.Θα κατεβασω αυτο που μου ειπες και θα δω..Τωρα μου ειπαν και πως μπορω να κανω printscreen σε game και θα ανεβασω μια φωτο γιατι 1 εικονα=χιλιες λεξεις...ΛΟΛ ρε   :-D   :-D   :-D ...Ωραιο το coment σου γελασα πολυ και εγω.....Παντος γαι το Lineage μου ειπαν οτι φταιει πως ειναι αρχαιο.Το Smite παλι ομως ειναι φρεσκο.(παντος εχω την εντυπωση οτι σου κατεβασει αυτοματα direct x9,θα το σιγουρεψω και θα σου πω.).παντως ειναι περιεργο οτι μονο σε αυτα τα 2 games εχω το προβλημα,ουτε σε λολ,cod,bf4 που ειναι αρκετα πιο ζορικα και απαιτιτικα...Γιαυτο που λες εχω τρελαθει επειδη πειρα νεο pc για να παιζω ανετα αυτα τα 2 και ειναι τα μονα που δεν δουλευουν σωστα.....Αμα δεν το λυσω με βλεπω και εγω να γινομαι πρασινος και τεραστιος   :-D   :-D   :-D .Ευχαριστω και παλι..

Δημοσ.

Ποιο απ' όλα είναι η λύση; Το καλώδιο dvi;

Απο οτι καταλαβα ναι...Λεω να παω να αγορασω ενα αυριο dvi-d se hdmi,επειδη ακολουθησα την συμβουλη σου και δεν ειδα αλλαγη. Εσυ Mico που πρεπει να εχεις γνωσεις τι λες? Ειναι τρελο επειδη εμαθα να βγαζω printscreen και το δειχνει κανονικα στο paste  στο paint....(τι noobas που ημουν δεν ηξερα οτι επρεπε να εχω το game windowed και για αυτο δεν δουλευε B) ).Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με το αλλο παιδι.Τα κυματακια πανω κατω ειναι τελεια περιγραφη. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι οτι τοσο διαφορα εχει το καλωδιο? Ευχαριστω προκαταβολικα...

Δημοσ.

Κάτσε. Τα κυματάκια είναι άλλο θέμα και άλλο το gamma. Αυτά τα "κύματα" που λες μπορεί να είναι θέμα κατακόρυφου συγχρονισμού του παιχνιδιού. Αν έχει επιλογή για vsync το lineage και το smite στις ρυθμίσεις γραφικών ενεργοποίησε τα. Σε windowed mode όμως δεν θα έπρεπε να σου κάνει τέτοια κύματα γιατί εκεί συγχρονίζεται υποχρεωτικά η ανανέωση του παιχνιδιού με τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης.

Επίσης, αυτό που σου κάνει το Lineage με την αλλαγή χρωμάτων στο dekstop, στο κάνει σε windowed ή σε full screen; Μήπως έχει ρυθμιστεί για χαμηλά χρώματα ή απενεργοποιεί το aero; Σου βγάζουν τα win κανένα μήνυμα για αλλαγή συνδυασμού χρωμάτων;

Τώρα γράφω από dekstop με ati και βλέπω στο catalyst control center ότι αν επιλέξεις Προβολή->Για προχωρημένους και πας στο Χρώμα, εκεί που λέει Ορισμός διόρθωσης χρώματος για... έχει δύο επιλογές, 1) για επιφάνεια εργασίας και 2) για πλήρη οθόνη. Δες τα και τα δύο πως είναι.

Το smite πως το τρέχεις; Πλήρη οθόνη ή σε παράθυρο;

Δημοσ.

Αγαπητε Micos καταρχην ευχαριστω για το ενδιαφερων σου και για την βοηθεια σου ακομα μια φορα...Μου το εκανε και σε windowed...Εβγαλα ομως πριντσκριν και δεν φαινετε τιποτα,καθολου κυματακια...Το αερο δεν αλλαζη sto lineage απλα τα κανει ολα πολυ φωτεινα και με το που το κλεισω φτιαχνει..Αυτο με το καταλισμ θα το δω σπιτι επειδη ειμαι δουλεια τωρα.Το Smite το τρεχω full screen..Λες τελικα να ειναι θεμα toυ vga καλωδιου που εχω τωρα τελικα και να παιδευομαστε αδικα? Πιο συγκεκριμενα  εχω vga στην οθωνη και dvi ανταπτορα στην καρτα γραφικων. τωρα λεω να παρω dvi-d οθωνη και hdmi σε καρτα γραφικων .Τι λες?

Φιλικα Μανωλης.

Δημοσ.

To hdmi den einai sosto gia dekstop alla mono gia video giati den yposthrizei toso psyles analyseis, oyte anebasmena refresh rates.

An 8eleis svsth doyleia 8a pas apo dvi se dvi h' opos to exeis tora, dld apo dvi se vga.

(sory gia ta greeklish alla ayti ti stigmi grafo apo live linux mint 16 kai den moy katebazei ta ellinika).

...Na kai to mhnymaaaa!

Η δημοσίευση μηνυμάτων σε αυτό το forum χρησιμοποιώντας greeklish χαρακτήρες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!

• Like 2
Δημοσ.

To hdmi den einai sosto gia dekstop alla mono gia video giati den yposthrizei toso psyles analyseis, oyte anebasmena refresh rates.

An 8eleis svsth doyleia 8a pas apo dvi se dvi h' opos to exeis tora, dld apo dvi se vga.

(sory gia ta greeklish alla ayti ti stigmi grafo apo live linux mint 16 kai den moy katebazei ta ellinika).

...Na kai to mhnymaa

Καταλαβα...Εμενα η οθονη μου ειναι 1920χ1080 στα 60 hz λες να εχει θεμα ? Επειδη το εκανα παραγγελεια το απογευμα αμα ειναι να το ακυρωσω...

Δημοσ.

Δε ξέρω αν θα έχεις πρόβλημα, μάλλον όχι. Το hdmi όμως είναι multimedia έξοδος και προορίζεται για 2η οθόνη και όχι για κεντρική. Ενδέχεται να μην έχεις εικόνα μόνο με το hdmi (που πιστεύω ότι δεν θα έχεις).

Αν έχει dvi η οθόνη και το pc καλύτερα να πάρεις ένα καλώδιο dvi και να αφήσεις τους αντάπτορες. Αλλιώς μείνε όπως είσαι.

Δημοσ.

Ελεος...Απλος ηθελε να παρω ενα καλωδιο dvi-d se hdmi...

Ευχαριστω παντος παιδια για την βοηθεια σας και τον κοπο σας... :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...