Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο manual του πολυμηχανήματος εδώ, λέει σχετικά με το τηλεφωνικό καλώδιο:

"Users in Europe: If you prepare your own telephone line cable, be sure it is a 6-wire telephone line cable."

Τί σημαίνει αυτό; Απ' ό,τι ξέρω, τα δικά μας τηλεφωνικά καλώδια, στο RJ-11 jack, είναι τετράκλωνα (4-wire). Υπάρχει περίπτωση να μην ταιριάζει το δικό μου τηλεφωνικό καλώδιο στο συγκεκριμένο πολυμηχάνημα, και να μη μπορώ να το χρησιμοποιήσω σαν fax; Να μην ταιριάζει είτε το RJ-11 σαν βίσμα/jack, είτε τα τηλεφωνικά σήματα του καλωδίου. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο.

Thanks !

Δημοσ.

To δοκίμασες και δεν παίζει ή απλά είδες την σημείωση;

Η κανονική ονομασία του βύσματος RJ11 είναι 6PxC, όπου x είναι ένας αριθμός (2 ή 4 ή 6) που δηλώνει πόσους ακροδέκτες έχει το βύσμα.

Ένα 4κλωνο τηλεφωνικό καλώδιο έχει βύσμα 6P4C στο οποίο κανονικά η γραμμή έρχεται στους 2 μεσαίους ακροδέκτες (2 και 3).

Μπορεί όμως το 4κλωνο να μπει και σε βύσμα 6P6C ή να έχουμε 6κλωνο  καλώδιο σε βύσμα 6P6C. H γραμμή τώρα έρχεται πάλι στους 2 μεσαίους ακροδέκτες (3 και 4).

Με απλά λόγια στην υποδοχή RJ11, μπορεί να μπει οποιοδήποτε βύσμα άσχετα με πόσους ακροδέκτες χρησιμοποιούμε. Στη χώρα μας η γραμμή έρχεται πάντα στα 2 μεσαία.

Υπόψη ότι σε κάποιες χώρες η γραμμή δεν έρχεται στους 2 μεσαίους ακροδέκτες αλλά σε διαφορετικούς.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι ότι το δοκίμασα. Δεν το έχω ακόμη στα χέρια μου. Ούτε με επηρρέασαν οι σημειώσεις. Το θέμα είναι σ' αυτό που αναφέρω ότι γράφει στο manual περί EU χωρών.

α. Δεν ξέρω αν το RJ11 (6P4C) που χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα, θα κάνει για την υποδοχή στο πίσω μέρος του CANON (λογικά αυτό θα κάνει). Εκεί δεν θα έχουμε πρόβλημα.

β. Ακόμη κι αν κάνει, δεν ξέρω αν το σήμα που ξέρω και γω ότι στην Ελλάδα είναι στους κλώνους 2 και 3, θα κάνει για το CANON.

γ. Αν, λοιπόν, το σήμα στους κλώνους 2 και 3 δεν ικανοποιεί το CANON, τότε, λογικά, θα πρέπει να βρω ένα 6P6C βύσμα, και να φτιάξω με το 4-κλωνο δικό μας τηλεφωνικό καλώδιο ένα βύσμα 6P6C. Μόνο που εδώ είναι το πρόβλημα. Η πένσα που έχω εγώ είναι για UTP και RJ11 βίσματα.

Σύμφωνα με το τελευταίο σου σχόλιο "Υπόψη ότι σε κάποιες χώρες η γραμμή δεν έρχεται στους 2 μεσαίους ακροδέκτες αλλά σε διαφορετικούς.", αν αυτό το συνδυάσεις με αυτό που λέει το manual, μπορεί να έχω πρόβλημα. Αν και από τη συνολική σου ανάλυση, δεν πιστεύω. Αλλά, όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορούμε να μιλάμε με υποθέσεις για μία αγορά €60,00.

Δημοσ.

Αν δεν έχεις την συσκευή δεν μπορούμε εκ των προτέρων να γνωρίζουμε ποια υποδοχή χρησιμοποιεί η συσκευή.

Λογικά θα είναι αυτή που ονομάζουμε RJ11 και, ανάλογα τους ακροδέκτες που έχει, δέχεται οποιοδήποτε από τα βύσματα 6P2C (RJ11-ενός ζεύγους), 6P4C (RJ11-2ζευκτο) και 6P6C(RJ11-3ζευκτο) .

Λογικά επίσης θα δέχεται το τηλεφωνικό σήμα στους 2 μεσαίους ακροδέκτες. Όταν πάρεις τη συσκευή μόνο με δοκιμή θα δεις σε ποιες θέσεις δέχεται το τηλεφωνικό σήμα.

Μερικές συσκευές (π.χ. γερμανικές Bosh) χρησιμοποιούν αντί τους 2 μεσαίους ακροδέκτες (2-3), τους 1-4.

Στην Γερμανία η κεντρική πρίζα είναι συγκεκριμένου τύπου και δέχεται την γραμμή στις θέσεις 1-2. Στην Αγγλία η αντίστοιχη κεντρική πρίζα δέχεται την γραμμή στις θέσεις 2-5.

Και στις 2 χώρες χρησιμοποιείται 6κλωνο καλώδιο, αλλά μετά την κεντρική μπορεί να μπει κανονικά RJ11, οπότε να συνδεθούν οι 2 μεσαίες θέσεις.

Η πένσα που έχεις κάνει για τα βύσματα που αναφέρω.

Βασικά κακώς λέμε RJ11, μα έχει καθιερωθεί ευρέως. Το σωστό είναι 6P2C (RJ11) ή 6P4C (RJ14) ή 6P6C (RJ25).

• Like 1
Δημοσ.

Πάρα πολύ καλή η ανάλυσή σου καί οι πληροφορίες σου καί στις δύο απαντήσεις!!

Μίλησα καί με το support center της INTERSYS (HELLAS CANON support), και συγκεκριμένα με το τεχνικό τμήμα. Ο τεχνικός μού είπε ότι στην συσκευασία περικλείεται εξάκλωνο καλώδιο, αλλά δεν χρειάζεται καν. Μου είπε θα συνδέσω το δικό μας 4-κλωνο και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Η συσκευή πληρεί τις προϋποθέσεις για Ελλάδα.

Τώρα, μιά και μάθαμε τόσα από σένα, αν θέλεις μου λύνεις και μία τελευταί απορία...

Η δική μου πένσα είναι αυτή:

2m6wmft.jpg

Έχει:

α. για RJ-45 (μεσαία υποδοχή)

β. RJ-11 (ή όπως το λες 6P2C - όπως βλέπουμε την πένσα δεξιά υποδοχή) και

γ. η τρίτη υποδοχή (αριστερά) είναι γιά κάτι πιό μικρά βυσματάκια, λίγο μικρότερα του RJ-11, που μπαίνουν στα ακουστικά των τηλεφωνικών συσκευών, και συνδέουν το ακουστικό με το τηλέφωνο.

Η απορία είναι πώς μπορώ να χειριστώ με αυτήν την πένσα καί το 6-κλωνο βίσμα, που είναι μεγαλύτερο απ' το 4-κλωνο RJ-11; Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να το δουλέψω στην υποδοχή του RJ-45.

Δημοσ.

H τρίτη υποδοχή όπως σωστά γράφεις, είναι για τα μικρότερα βύσματα των ακουστικών RJ9/10/22 (4PxC), που είναι ίδια αλλά λίγο πιο στενά από τα RJ11.

Στην υποδοχή του RJ11 μπαίνουν όλα τα αντίστοιχα βύσματα 6PxC.

Στην παρακάτω εικόνα βλέπεις την διαφορά:

Πάνω αριστερά είναι ένα RJ9 (4P2C) και πάνω αριστερά ένα RJ10/22 (4P4C). Τα βύσματα αυτά έχουν ακριβώς το ίδιο μέγεθος και θέσεις απλά λείπουν οι μεταλλικοί ακροδέκτες.

Αντίστοιχα στην κάτω σειρά όπου όλα είναι RJ11 και ανάλογα τους ακροδέκτες έχουμε τα αντίστοιχα βύσματα. Και πάλι τα βύσματα αυτά έχουν ακριβώς το ίδιο μέγεθος και θέσεις απλά λείπουν οι μεταλλικοί ακροδέκτες.

20131225165744306.jpg

Μπαίνει κανονικά ένα 6κλωνο καλώδιο σε 4κλωνο βύσμα. Απλά δεν υπάρχουν τα μαχαιράκια για να πρεσαριστούν στα 2 ακρινά καλώδια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...