epir21 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα, (επειδή εχω να αναφέρω πολλά μπορεί να γίνω κουραστικός αλλα θα προσπαθήσω να τα πω όσο πιο συνοπτικά γίνεται) Έχω ενα macbook pro 13" early 2011. Κάποια στιγμή πριν κανα 2μηνο ενω φόρτιζε παρατήρησα οτι το ledaki του φορτιστή έσβησε, πήγα να τον βγάλω και να το ξαναβάλω αλλα ξεκόλλησε το μαγνητάκι απο τον φορτιστή. Εκανα δοκιμές να εφαρμόσω τον φορτιστή με και χωρίς το μαγνητάκι αλλα δεν δούλευε. Οπότε το πήγα στα public να μου τον μετρήσουν για να δω αν χάλασε, ο τεχνικός που τον μέτρησε μου ειπε ακριβώς αυτό : δουλεύει αλλα κάπου χάνεται/αποκόπτεται η τάση. Άρα υπέθεσα οτι χάλασε το καλώδιο του φορτιστή (συχνό φαινόμενο) και παρήγγειλα ενα απο ebay. Μέχρι να έρθει το καλώδιο το λαπτοπ το λειτουργούσα κανονικά εως οτου άδειασε τελείως η μπατάρια (δεν αναβόσβηνε καν η ένδειξη για το ποσοστό της μπαταρίας στα πλαινά του laptop). Τότε βρήκα εναν άλλο φορτιστή γνωστού μου και το έβαλα να φορτίσει. Δεν άναψε με την μια το ledaki του φορτιστή (άναψε μετα απο κανα 5 λεπτο αν θυμάμαι καλά) στην αρχή πράσινο και μετά κανονικά κόκκινο. Τελικά ήρθε το καλώδιο και πήγα σε εναν ηλεκτρονικό να μου το κολλήσει πάνω στον φορτιστή (τον δικό μου, αυθεντικός που ειχε έρθει με το λαπτοπ). Αφού έγινε η κόλληση δοκιμάσαμε τον φορτιστή αλλα δεν φόρτιζε (η μπαταρία δεν ηταν άδεια). Δοκιμάζουμε το καλώδιο απο το ebay αν ειναι κομμένο και ήταν οκ, δοκιμάσαμε και το αρχικό καλώδιο που ειχε ξεκολλήσει το μαγνητάκι αλλα και αυτό ήταν οκ, οπότε μετρήσαμε και τον φορτιστή και έβγαζε στην έξοδο του 0,5V αντί για 16.5V που έπρεπε να βγάζει. Άρα ο φορτιστής ήταν καμένος. Οπότε και αποφάσισα να αγοράσω εναν αυθεντικό για να τελειώσει όλη η ιστορία. Πήρα απο τα public αλλα το λαπτοπ δεν έλεγε να φορτίσει. Δοκιμάσαμε και άλλους φορτιστές στα public και δεν δούλευαν. Αφου επέστρεψα τον φορτιστή στο public δανείστηκα απο εναν φίλο τον φορτιστή του για να δοκιμάσω ολα τα reset που ειχα βρεί στο internet (SMC, PRAM) αλλα και πάλι τίποτα. Οπότε και το πήγα σε ενα service για iDevices στο οποίο εξήγησα το πρόβλημα και το πήραν για έλεγχο. Για μιάμιση βδομάδα που τους το άφησα δεν μπορούσαν να βρούν τι φταίει. Έχοντας πλέον αγανακτήσει το πήγα Αθήνα (δεν μένω Αθήνα) σε ενα service που βρήκα ψάχνοντας για επισκευές macbook (θα ήθελα να αναφέρω το όνομα τους μιας και ήταν πολύ εξυπηρετικοί αλλα δεν ξέρω αν επιτρέπεται). Όταν τους εξήγησα το πρόβλημα δοκίμασαν 2 φορτιστές, εναν αυθεντικό και εναν aftermarket και οι 2 ήταν 85 watt. Ο αυθεντικός δεν δούλευε αλλα ο αφτερμάρκετ δούλευε κανονικά (φόρτιζε κανονικά η μπαταρία), εκεί τα έχασα, γιατι χάρηκα απο την μια αλλα απο την άλλη ήταν μπέρδεμα όλο το σκηνικό. Εκει μου εξήγησαν οτι ο αφτερμαρκετ ειχε ελάχιστα διαφορετικά πινάκια και μάλλον έκανε καλύτερη επαφή στο magsage board οπότε το πρόβλημα ήταν εκει. Οπότε ειχα επιλογή είτε να πάρω εναν τέτοιο φορτιστή και να φορτίζω το λαπτοπ με αυτό είτε να αλλάξω το magsafe dc in board και να πάρω εναν αυθεντικό φορτιστή. Διάλεξα το δεύτερο, αλλα επειδή δεν μπορούσαν να μου το αλλαξουν εκει, πήγα σε εναν επίσημο αντιπρόσωπο ( εδω θα αναφέρω όνομα για να μην πάει κανένας σας, iStorm Κολωνάκι λοιπόν) και μου είπαν οτι αν έιναι αυτό το πρόβλημα το ανταλακτικό εχει 40 ευρώ + το κόστος ελέγχου το οποιο θα χρεωθώ όπως και να έχει (46 ευρώ) + "εργατικά" για την αντικατάσταση. (btw το laptop θα στελνόταν στην infoquest) Με γλύκανε με την τιμή γιατί 70 ευρώ περίπου κοστίζει το ανταλλακτικό μαζί με μεταφορικά απο ifixit, οπότε και τους το άφησα, αφού μου είπαν οτι θα ξέρω μετά απο 10-12 εργάσιμες. Anyway, μετά απο 3 μέρες πήρα τηλέφωνο για να δω σε τι φάση βρίσκεται και με ενημέρωσαν οτι έγινε έλεγχος και το πρόβλημα είναι στην μητρική και οτι η αντικατάσταση κοστίζει 550 ευρώ. Οπότε και πήγα πάλι Αθήνα για να το παραλάβω προσπαθώντας να εξηγήσω εκει στο σερβις οτι το λαπτοπ φορτίζει με εναν μη-apple φορτιστή οπότε ειναι σχεδόν αδύνατο να είναι πρόβλημα μητρικής. Οι δικαιολογίες που άκουσα ήταν : "Εμείς δεν ασχολούμαστε με τέτοια προϊόντα ", "Καλύτερα να δίνεται το λάπτοπ για έλεγχο σε εξουσιοδοτημένους τεχνικούς" και άλλα τέτοια. Εδω να σημειώσω οτι δεν είμαι καν σίγουρος αν έγινε έλεγχος απο την infoquest (και γενικά ;έλεγχος) γιατί αν έγινε τότε υπάρχουν 3 ενδεχόμενα: α) Είναι άχρηστοι. β) Είναι κλέφτες και πήγαν να βγάλουν 550 για μια ζημιά των 100-150 γ) Έχει όντως πρόβλημα η μητρική, το οποίο ειναι αδύνατο να πιστέψω αφού βλέπω οτι υπάρχει φορτιστής που φορτίζει συν του οτι το πρώτο σερβις που το ειχα πάει δεν ειχαν βρει πρόβλημα στην μητρική. Αφού πλήρωσα τα 40 ευρώ τελικά του ελέγχου, έφυγα και πήγα πάλι στο σέρβις με τον φορτιστή που δούλευε (ο οποίος και πάλι φόρτιζε το λαπτοπ) για να σιγουρευτώ οτι είναι ολα όπως πριν. Αυτή ειναι η ιστόρία με το macbook που εχω περάσει εδω και ενα δίμηνο Οι επιλογές που εχω είναι αυτές που ανέφερα (εγω πιστεύω ακομά οτι το καλυτερο είναι να αλλαξω το magsafe dc in board). Τι πιστεύετε οτι μπορεί να ευθύνεται; (να σημειώσω οτι οταν ειχε χαλάσει το μαγνητάκι και έκανα προσπάθειες με τον φορτιστή άσκούσα δύναμη για να βγάλω πάλι το μαγνητάκι απο το λαπτοπ οπότε και μπορεί να δημιουργήθηκε εκει ζημία και να μην κάνουν καλή επαφή οι αυθεντικοί φορτιστές) Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και που διαβάσατε αυτό το κατεβατό αλλα είναι μια ιστορία 2 μηνών και δεν ήξερα πως να το παρουσιάσω 1
MoviemakerGr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δεν έχεις κανένα θέμα αν χρησιμοποιήσεις after market φορτιστή αφού με αυτόν φορτίζει κανονικά,πολλοί τους έχουμε δοκιμάσει και είναι αξιόπιστοι,επίσης είναι και οικονομικοί. Τώρα η διάγνωση σε ένα φορουμ αφού το έχεις πάει σε 2-3 servis και δεν το έχουν βρει,νομιζω είναι αδύνατον να γίνει ,αλλά αν θέλεις μια εκτίμηση η ζημιά πράγματι είναι στην μητρική,και έχει σχέση με την διαχείριση που κάνει στο ρεύμα που λαμβάνει από τον φορτιστή. Ένα πράγμα που θα έκανα εγώ θα ήταν να δοκιμάσω και μια άλλη μπαταρία και ας δείχνει αυτή ότι λειτουργεί κανονικά. Αν αλλάξεις την υποδοχή dc in νομιζω δεν θ'αλλαξει απολύτως τίποτα. Επίσης δεν μας είπες αν το πρόβλημα έχει ακριβώς ίδια συμπτώματα όταν το macbook είναι σβηστό εντελώς η αναμμένο.
epir21 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Καλημέρα. Αποφεύγω να πάρω εναν αφτερ μαρκετ φορτιστή γιατί μπορεί μετα απο λίγη χρήση να τα παίξει τελείως η επαφή που γίνεται στο magsafe dc in board και να μην δουλεύει ουτε αυτος συν του ότι υπάρχει πιθανότητα (μπορεί να ειναι πολύ μικρή ή μπορει να μην γίνει ποτέ) να κάνει ζημιά στο λαπτοπ. Οσο αφορά την κατάσταση του λαπτοπ. Δουλεύει κανονικά αν εχει μπαταρία. Εχω δοκιμάσει φορτιστές και με την μπαταρία αποσυνδεδεμένη απο την μητρική και πάλι γίνεται το ίδιο (με τον αφτερμαρκετ φορτίζει και λειτουργεί κανονικα το λαπτοπ και με αυθεντικούς οχι) αρα δεν εχει πρόβλημα η μπαταρία. Επισης δεν μπορω να καταλάβω πως ειναι πρόβλημα μητρικής όταν εχω δυο φορτιστές στα χέρια μου και με συνεχείς εναλλαγές δουλεύει μονο ο ενας απο τους 2. Μπέρδεμα.
mistr4l Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Φίλε μου καλημέρα, Ειλικρινά λυπάμαι πολύ για την ταλαιπωρία σου. Βέβαια, έπρεπε να ήσουν ενήμερος για την κατάσταση που επικρατεί στα εν λόγω 'καταστήματα'. Για να γελάσεις, στο δικό μου (late 08) είχα πρόβλημα με την μπαταρία. Πέρασα λοιπόν έξω από το αντίστοιχο 'κατάστημα' της Θεσσαλονίκης και λέω δεν ρωτάω αν έχουν μπαταρία καινούρια. Ζήτησα λοιπόν μία μπαταρία. Μου απάντησαν (για την ακρίβεια κάτι όμορφες καλοσυνάτες κοπελίτσες) πως πρέπει να το πάω για να το ελέγξει τεχνικός και να μου πει αν φταίει η μπαταρία (!!!!). Με άλλα λόγια. 'Καλησπέρα σας, θέλω ν'αλλάξω λάστιχα στο αυτοκίνητο' 'Πρέπει να ελέγξουμε αν φταίει ο κινητήρας πρώτα που γλυστράτε στο δρόμο'... Κλίνω την παρένθεση. Πριν ένα εξάμηνο είχε πέσει ο γενικός στο σπίτι. Διαπιστώνω πως δεν άναβε το laptop. Είχε καεί ο φορτιστής. Έψαξα για aftermarket λοιπόν και διάβασα πως όντως δεν είναι πολύ αξιόπιστοι καθώς δεν έχουν την ασφάλεια που έχει ο αυθεντικός (να καίγεται ο ίδιος ώστε να προστατεύεται το laptop). Παραπέρα, ένα άλλο παλικάρι είχε διαπιστώσει πως πέρναγε ρεύμα στο αλουμίνιο του laptop. Πού τελειώνει η αλήθεια και πού ξεκινάει το ψέμα, δεν γνωρίζω. Πήρα πάντως αυθεντικό. Στη δική σου περίπτωση. Εικάζω πως δεν φταίει η μητρική, αλλά το dc in (στο εσωτερικό του laptop δηλαδή, δεν θυμάμαι πώς λέγεται και δεν ψάχνω τώρα ) Αν δεν μπορείς να βρεις έναν ΣΟΒΑΡΟ άνθρωπο να το κοιτάξει, ή έστω να μπορεί να το αλλάξει (υπάρχουν στο e-bay και δεν κοστίζουν τπτ) το αφήνεις ως έχει και απλά, για να μην μπλέκεις σε τέτοιες ιστορίες μην σου ξημερώσουν άλλα, πάρε τον aftermarket φορτιστή και κάνε δουλειά σου... Μην το ψάχνεις παραπάνω. Τώρα γιατί δουλεύει ο after market άλλο θέμα. Ενδεχομένως αυτό που σου είπαν, να κάνει καλύτερη επαφή γιατί οι κινέζοι έχουν το know how βρε αδερφέ Sorry αν κούρασα. Καλημέρα!
epir21 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα, Και εγω απέφευγα να το παω στο "επίσημο" σερβις γιατί ήμουν σχεδόν σίγουρος οτι θα μου βγάλουν άχρηστη την μητρική. Το θέμα μου ειναι οτι αφου φορτίζει με εναν φορτιστή τουλάχιστον δεν μπορώ να δεχτώ οτι ειναι ελαττωματική η μητρική, μιας και στο κατάστημα αυτό είχαν και αυθεντικό και αφτερμαρκετ που και οι 2 ήταν λειτουργικοί αλλα σε εμενα δούλευε μόνο ο ένας. Επίσης μπορεί ο "μούφα" που θα παραγγείλω εγω να μην είναι σαν τον άλλον που ταίριαζε με αποτέλεσμα να χαλάσω λεφτά για κατι που δεν μου κάνει, αλλα εκτος του οτι μπορεί να μην κάνει, μπορεί στην αρχή να λειτουργεί και μετά να τα παίξει τελείως η επαφή στο magsafe dc in board. Αλλα απο την άλλη μπορεί να παραγγείλω το dc in board και να μην ευθύνεται αυτό (πράγμα το οποίο με βάση όλα τα δεδομένα το θεωρώ προσωπικά αδύνατο) με αποτέλεσμα πάλι να χαλάσω άσκοπα λεφτά. Τρέχα γύρευε. Να μην μπορώ να βρω έναν τεχνικό ο οποίος να μου πει τι ακριβώς γίνεται;; Η μόνη σοβαρή εκτίμηση για μένα μέχρι τώρα είναι απο το κατάστημα με τον fake φορτιστή όπου και πιστεύουν οτι ευθύνεται το dc in board αλλα δεν μπορούν να το αλλάξουν. Με βλέπω να το παραγγέλνω, να το βάλω μόνος μου και το πολύ πολύ να χαλάσω λεφτά χωρίς λόγο αν δεν ευθύνεται αυτό (ελπίζω να μην γίνει :/ )
MoviemakerGr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα, Και εγω απέφευγα να το παω στο "επίσημο" σερβις γιατί ήμουν σχεδόν σίγουρος οτι θα μου βγάλουν άχρηστη την μητρική. Το θέμα μου ειναι οτι αφου φορτίζει με εναν φορτιστή τουλάχιστον δεν μπορώ να δεχτώ οτι ειναι ελαττωματική η μητρική, μιας και στο κατάστημα αυτό είχαν και αυθεντικό και αφτερμαρκετ που και οι 2 ήταν λειτουργικοί αλλα σε εμενα δούλευε μόνο ο ένας. Επίσης μπορεί ο "μούφα" που θα παραγγείλω εγω να μην είναι σαν τον άλλον που ταίριαζε με αποτέλεσμα να χαλάσω λεφτά για κατι που δεν μου κάνει, αλλα εκτος του οτι μπορεί να μην κάνει, μπορεί στην αρχή να λειτουργεί και μετά να τα παίξει τελείως η επαφή στο magsafe dc in board. Αλλα απο την άλλη μπορεί να παραγγείλω το dc in board και να μην ευθύνεται αυτό (πράγμα το οποίο με βάση όλα τα δεδομένα το θεωρώ προσωπικά αδύνατο) με αποτέλεσμα πάλι να χαλάσω άσκοπα λεφτά. Τρέχα γύρευε. Να μην μπορώ να βρω έναν τεχνικό ο οποίος να μου πει τι ακριβώς γίνεται;; Η μόνη σοβαρή εκτίμηση για μένα μέχρι τώρα είναι απο το κατάστημα με τον fake φορτιστή όπου και πιστεύουν οτι ευθύνεται το dc in board αλλα δεν μπορούν να το αλλάξουν. Με βλέπω να το παραγγέλνω, να το βάλω μόνος μου και το πολύ πολύ να χαλάσω λεφτά χωρίς λόγο αν δεν ευθύνεται αυτό (ελπίζω να μην γίνει :/ ) Συγνώμη κατάστημα επισκευής Mac δεν είπες ότι ήταν ? και δεν μπορούν να κάνουν επισκευή ? Όσο για τα παραπάνω,εγώ πιστεύω ότι ο fake δίνει το ίδιο voltage αλλά διαφορετικό "ποιοτικά" ρεύμα στην ένταση ? στην κυματομορφή ? κάπου αλλού ? δεν ξέρω. που όμως αυτή η διαφορετικότητα κάνει την μητρική σου να δουλεύει σωστά. Αν θα συνεχίσει με αυτόν να δουλεύει σωστά και για πόσο έχω αμφιβολίες. Για να μην αλλάξεις άδικα dc in δεν μπορείς να μετρήσεις εσωτερικά αν περνάει η τάση και φτάνει στην μητρική για να σου φύγουν οι αμφιβολίες ?
epir21 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα, Είναι κατάστημα επισκευής γενικά Η/Υ, κινητών, tablet κτλπ που επισκευάζει και mac. Απλα δεν εχουν το ανταλλακτικό για να το αλλάξουν και με παρέπεμψαν σε εναν τεχνικό που συνεργάζονται αλλα δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω μιας και έπρεπε να φύγω απο Αθήνα. Όσο για αυτά που λες για τον φορτιστή, πώς γίνεται να δίνει διαφορετικό ρεύμα; αφου υποτίθεται οτι θα πρέπει να δουλεύει και με μητρικές οι οποίες δεν έχουν κάποιο πρόβλημα οπότε θα πρέπει να δείνει το ίδιο ρεύμα με τον αυθεντικό φορτιστή. Αν και αυτό που λες ειναι μια λογική εξήγηση για το οτι δουλεύει ο fake, δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει. Μάλλον αυτό θα κάνω, θα προσπαθήσω να μετρήσω πόσα volt φεύγουν απο το dc in για να σιγουρευτώ.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Το ότι μπορεί να δώσει παραπάνω ρεύμα ο φορτιστής δε σημαίνει ότι η μητρική θα το τραβήξει. Και 300 Amp να μπορεί να παρέχει ο φορτιστής η μητρική θα τραβήξει το φορτίο που χρειάζεται. Τώρα αν κάποιο εξάρτημα στο power part της μητρικής δεν είναι σε καλή κατάσταση, (θεωρητικό σενάριο πχ μια αντίσταση, που έχει ψηλό ψηθεί και έχει μεταβληθεί η τιμή της η οποία πχ κάνει bias ένα transistor), τότε το λίγο παραπάνω ρεύμα που σου παρέχει ο φορτιστής ενεργοποιεί το transistor διότι αντισταθμίζει πχ την αύξηση της τιμής της αντίστασης. Φυσικά μπορεί να είναι απλά οι επαφές. Γνώμη μου, πήγαινε το σε κάποιον που είναι κανονικός ηλεκτρονικός (όχι απλά να ξέρει να το ανοίξει και να αλλάξει μια πλακέτα, οθόνη, σκληρο κλπ, όπως τα περισσότερα iRepairΚλπκλπ), εξήγησε του και θα το βρει. 1
epir21 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Καλημέρα,<br><br> κατι τετοιο ειχα σκεφτει και εγω οτι μπορει να γίνεται αλλα στον επισημο αντιπροσωπο δοκιμασαμε 85w φορτιστη (ιδιο με τον φακε) και δεν δουλευε. εκτος αν ο φακε εδινε παραπανω ρευμα και κανει αυτο την διαφορα..<br><br> Δηλαδη θελω να πω, εστω οτι ισχυει το σεναριο με την αντισταση κτλπ, αν και οι 2 φορτιστες δηνουν παραπανω ρευμα και το λαπτοπ τραβαει οσο θελει, δεν θα επρεπε να δουλευει και με τους 2; αν του χρειαζεται παραπανω ρευμα;<br><br> anyway,και εγω εναν τετοιο ηλεκτρονικο θελω να βρω αλλα δεν μπορώ.<br> .
MoviemakerGr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Συγνώμη κατάστημα επισκευής Mac δεν είπες ότι ήταν ? και δεν μπορούν να κάνουν επισκευή ? Όσο για τα παραπάνω,εγώ πιστεύω ότι ο fake δίνει το ίδιο voltage αλλά διαφορετικό "ποιοτικά" ρεύμα στην ένταση ? στην κυματομορφή ? κάπου αλλού ? δεν ξέρω. που όμως αυτή η διαφορετικότητα κάνει την μητρική σου να δουλεύει σωστά. Αν θα συνεχίσει με αυτόν να δουλεύει σωστά και για πόσο έχω αμφιβολίες. Για να μην αλλάξεις άδικα dc in δεν μπορείς να μετρήσεις εσωτερικά αν περνάει η τάση και φτάνει στην μητρική για να σου φύγουν οι αμφιβολίες ? Το ότι μπορεί να δώσει παραπάνω ρεύμα ο φορτιστής δε σημαίνει ότι η μητρική θα το τραβήξει. Και 300 Amp να μπορεί να παρέχει ο φορτιστής η μητρική θα τραβήξει το φορτίο που χρειάζεται. Τώρα αν κάποιο εξάρτημα στο power part της μητρικής δεν είναι σε καλή κατάσταση, (θεωρητικό σενάριο πχ μια αντίσταση, που έχει ψηλό ψηθεί και έχει μεταβληθεί η τιμή της η οποία πχ κάνει bias ένα transistor), τότε το λίγο παραπάνω ρεύμα που σου παρέχει ο φορτιστής ενεργοποιεί το transistor διότι αντισταθμίζει πχ την αύξηση της τιμής της αντίστασης. Φυσικά μπορεί να είναι απλά οι επαφές. Γνώμη μου, πήγαινε το σε κάποιον που είναι κανονικός ηλεκτρονικός (όχι απλά να ξέρει να το ανοίξει και να αλλάξει μια πλακέτα, οθόνη, σκληρο κλπ, όπως τα περισσότερα iRepairΚλπκλπ), εξήγησε του και θα το βρει. Αυτό ακριβώς σου λέμε οτι ο fake με τον orιginal προφανώς δεν είναι ίδιοι τελικά. εγώ αυτόν που είχα δοκιμάσει ήταν και εμφανώς πιο ελαφρύς. Σε ένα κατάστημα που πουλάνε τον fake μπορείς να τον δοκιμάσεις πριν τον πάρεις αν σου δουλεύει,μέχρι να βρεις αυτόν τον Ηλεκτρονικό που θα σου επισκευάσει την μητρική η ότι άλλο να έχεις υπολογιστή.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Για να μη μπω σε πολλές θεωρητικές λεπτομέρειες και βαρεθούνε όσοι διαβάζουν. Ο αυθεντικός 85Watt και ο μαϊμού μπορούν να δώσουν το ίδιο ρεύμα, αλλά ο αυθεντικός έχει για παράδειγμα current limiting κύκλωμα και "διαβάζοντας" το μοντέλο του Mac σου ξέρει πόσο πρέπει να είναι το max ρεύμα που θα δώσει, άρα δεν θα παρέχει περισσότερο. O μαϊμού πάλι όσο φορτίο δει τόσο θα δώσει, απουσία του κυκλώματος που σου είπα.
shatzi Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Φίλε Epir21 διαβάζω το αρχικό σου post και νομίζω πως το έχω γράψει εγώ ο ίδιος με ορισμένες αλλαγές. Και εγώ το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω με την διάφορα ότι έκανα λαλακια εγώ στον φορτιστή συγκεκριμένα είχε χαλάσει το καλώδιο, πήγα να το επισκευάσω και όταν το σύνδεσα στο magsafe μύρισε καμένο αλλα το λάπτοπ έπαιζε κανονικά μέχρι να τελειώσει η μπαταρία. Και η άλλη διαφορά ήταν στο ότι πριν 2 χρονια είχε πέσει ιγρο στο laptop με αποτέλεσμα να έχει το board μια οξείδωση χωρίς να επηρεάζει την λειτουργία. Στο istorm το πήγα και εγώ πλήρωσα 45 για ελενγχο λέω ΟΚ το magsafe αλλαγη θέλει, το είδανε μου είπαν ότι έχει και οξείδωση τους λέω ναι το ξέρω αλλα δεν έχει να κάνει αυτό εγώ έκανα λαλακια οπότε αλλάξτε το magsafe και όλα καλα, το αλλάζουν το ελενχουν όλα καλα μου λένε, το στέλνουν στο υποκατάστημα σαν επισκευασμένο, το ελενχει ο μηχανικός εκεί, δεν δούλευε, τους παίρνει τηλέφωνο του λένε μα πως μας δούλευε κανονικά εμάς, μάλλον αστοχία υλικού στείλε το πίσω να το αλλάξουμε, και μετά από μέρες να με παίρνουν τηλέφωνο και να μου λένε για board 600euro + Magsafe + ελενγχος = 710euro σύνολο Εντάξει απλα τραγική έκανα φασαρία ζήτησα υπεύθυνο ποτε κανένας δεν με πείρε, στο τέλος το πείρα πίσω οπως τους το είχα αφήσει και πλήρωσα μόνο τον ελενγχο 45euro. Εσύ τελικά τη έκανες πως το έφτιαξες αν το έφτιαξες? Εγώ το πήγα σε ένα κατάστημα idoctorphone Περιστέρι που μένω που φτιάχνει apple λάπτοπ κινητά κλπ και αναμένω να μου βγάλει το κουστούμι, μιας και ο απλός ο έλεγχος και το πόρισμα δεν το χρεώνει όπως το istorm 45euro.
epir21 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα φίλε μου. Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς αν έχουμε το ίδιο πρόβλημα μιας και εμένα σταμάτησε να φορτίζει στο άκυρο ενώ με αφτερμαρκετ φόρτιζε (και ακόμα φορτίζει κανονικά). Δεν ξέρω τι έχει πάθει το δικό σου (γιατί λες οτι μύρισε καμένο), ούτε το δικό μου ξέρω βέβαια τι έχει πάθει, αλλα πήρα εναν κινεζικο φορτιστή απο ebay (17 ευρώ) και εδω και 2 μήνες κάνω μια χαρά την δουλειά μου. Απλα για να μην παίζω με την τύχη μου, δεν χρησιμοποιώ και συνέχεια το λαπτοπ (κάνω όσο γίνεται λιγότερες φορτίσεις και το χρησιμοποιώ όταν δεν είναι στην φόρτιση) γιατί δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ο φορτιστής και αντε μετά να βγάλω άκρη αν πάρει η μπάλα και το λαπτοπ (μακρια μακριά ). Στην περίπτωση σου θα δοκίμαζα να το πάω αλλού όπως και έκανες. Βέβαια το δικό μου το είχα πάει για 1-2 βδομάδες (δεν θυμάμαι ακριβώς) σε κατάστημα iRepair και δεν μπόρεσαν να μου πούν τι έχει γίνει. Μπορείς αν θές να πάς εκει που το πήγα στο κολωνάκι γιατί απο οτι είχα ψάξει ήταν πολύ καλοι (εκεί ανακάλυψα οτι δουλεύει με μη αυθεντικό φορτιστή). Λογικα θα μπορούν να δουν τι φταίει και να σου αλλάξουν οτι εχει καεί (αν εχει καει κάτι), εμένα δεν έκατσαν να μου κοιτάξουν τι έχει γιάτι φόρτιζε με κάποιον φορτιστή. Θα δώσεις λεφτά αλλα προφανός όχι τόσο όσα στο istorm. Για μένα στο istorm είναι κλέφτες, αλλα μεγάλοι κλέφτες.. Στην περίπτωση μου δεν μπορώ να εγγυηθώ οτι στάλθηκε για έλεγχο (έχω αρκετά στοιχεία) και απλά πήγαν να βγάλουν λεφτά. Η δικιά σου περίπτωση πάλι έχει κάτι κουλό γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να δούλεψε στο σερβις και στην συνέχεια να μην δούλεψε. Κάτι βρομάει εδω πιστεύω.
lefi83 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Φίλε στειλε το πακέτο στην isquare - infoquest αν έχεις ακόμα εγγύση... Σε καμία περίπτωση όμως ΜΗΝ πασ σε κατάστημα irepair !!!!! πήγα το macbook pro για να μου αντικαταστήσουν την κάρτα δικτύου και άφησαν μέσα χύμα μια βίδα από imac με αποτέλεσμα φυσικά να μαμιθεί το logic board και η χρέωση αφού έπειτα το έστειλα σε εκσουσιοδοτημένο είναι στα 650.00 ευρουλάκια....!!! Όσο για το φορτιστή θα σου πρότεινα να πάρεις γνήσιο να είσαι και ήσυχος.... ¨)
shatzi Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Ακούτε τη έκανα. Το πήγα τελικά σε ένα κατάστημα idoctorphone κατάστημα το οποίο επισκευάζει κινητά laptop κλπ. Κάνει τον έλεγχο χωρίς χρέωση. Το ελέγχει ένα ευγενικό παλικάρι και μου λέει ότι έχει ζημιά ότι μου είπαν την δεύτερη φορά και από το istorm Infoquest. Των ρωτάω και τώρα τη κάνουμε μου λέει κοίτα να αλλάξεις όλο το board δεν συμφερει είναι και ταλαιπωρημένο μηχάνημα, τον ρωτάω την εννοείς ότι έχει δουλέψει πολύ? Όχι μου λέει αλλά είναι ξανά επισκευασμένο οπότε δεν αξίζει να βάλεις καινούργιο board και μένω μ@#$@#%@# Του λέω το μηχανάκι φαίνεται μου λέει ότι έχει επισκευαστεί και μου το ανοίγει και μου δείχνει τις βίδες τους board γρατζουνισμένες, κι σε κάποια τσιπάκια πάνω στο board να έχει κάτι σαν σιλικόνη. Εντάξει στην Infoquest απλα τραγικοί, μιας και το μηχανάκι δεν έχει ξανά ανιχτει, και πιγαν να το φτιάξουν με παντετες με μη σωστά κατσαβίδια κλπ. Τέλος πάντων τον ρώτησα και τώρα τη άλλο μπορούμε να κάνουμε για να μην το πετάξουμε? και μου λέει μπορούμε να το φτιάξουμε με ένα κόστος 100-150 euro, αλλα θα καθυστερήσουν κάποια ανταλλακτικά. Και έτσι το άφησα να μου το φτιάξει και να τελειώνει το παραμύθι με τα δήθεν επίσημα service κλπ. Με λίγα λόγια αυτό που κατάλαβα είναι ότι αν το μηχανάκι σας δεν έχει εγγύηση δεν αξίζει να το πατε σε κανένα επίσημο σέρβις κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα