tsagkas21 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Καλησπερα μαγκες.. πριν κανα δυο βδομαδες αναβαθμισα τον υπολογιστη μου και κρατησα την καρτα γραφικων και το PSU. Το μηχανημα τρεχει με τα παρακατω: Site: Intel core i7 4790k Site: MSI Z97 GAMING 7 Site: Corsair CMZ8GX3M2A1600C8R VENGEANCE 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-12800 DUAL CHANNEL KIT Site: ENERMAX Noisetaker II 600w Site: Twintech GeForce GTS 250 512MB Site: Corsair CSSD-F128GBGS Δεν είχα καποιο θέμα με το pc και ουτε τώρα έχω μέχρι να ανοίξω καποιο game. Στο LOL για παραδειγμα βλέπω να πεφτουν τα fps απο 100+ στα 20-50 αποτομα και κολαει για κανα δυο δευτερολεπτα η οθονη. Δυο φορες μαλιστα freezare και επρεπε να κανω restart με αποτελεσμα να μου βγαζει στο event viewer kernel error 41 απο μη σωστη επανεκκινηση. Στο Archage βλεπω μετα απο καποια ώρα παιχνιδιου artifacts μεγαλου μεγεθους μερικα τριγωνα σχηματα αλλου χρωματος και γενικα τα γραφικα γινονται οτι να ναι και αν το κρατησω ετσι για λιγα δευτερολεπτα freezarei η οθονη η σκαλωνει το παιχνιδι και πρεπει να το κλεισω. Εχω δοκιμασει διαφορετικα drivers της Nvidia. Ετρεξα prime95 για μια ωρα και memtest οποτε ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν φταιει το cpu η οι ram. Κατεβασα το tool της Corsair για την κατασταση του σκληρου και δειχνει ολα ok. Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι φταιει η καρτα γραφικων λογω παλαιοτητας η μπορει να εχει χαλασει ομως διαβαζοντας σε forum ειδα οτι μπορει να φταιει και το τροφοδοτικο καθως ειναι παλιο επισης. Εκεινο που με προβληματισε ειναι που διαχωριζει τα +12v σε +12v1 kai +12v2 αποτι ξερω το +12v2 ειναι για τον επεξεργαστη και το 12v1 για τα υπολοιπα. Το δουλευω 8 χρονια και ισως εχει πεσει η αποδοση του και λογικο ειναι. Θα εχω τη δυνατοτητα να δοκιμασω μια αλλη καρτα γραφικων ASUS R7 260X 2GB To θεμα ειναι θα τρεξει σωστα με αυτο το τροφοδοτικο ? Πρεπει να αγορασω καινουριο ? η μπορω να κανω τη δουλεια μου με αυτο ? γενικα απο τα specs που εχει ειναι λειτουργικο με βαση αυτα που εχει πανω το μηχανημα ? Με ανησυχει μην βαλω την αλλη καρτα γραφικων και σκαλωσει το τροφοδοτικο και καψει τπτ αλλο... Εσεις τι λετε?? Να σημειωσω οτι το cpu σε prime 95 blend test δε ξεπερασε τους 70 C Η gts250 στα games πιανει 65 C ειναι κακο αυτο ? Ευχαριστω προκαταβολικα! Γιωργος.
selianx Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 OC έχεις κάνει; Μήπως έχει κάνει κανά αυτόματο η MSI;Δοκίμασε να παίξεις με την iGPU, βγάλε εντελώς την GTS, και δες πως πάει έτσι το σύστημα.Επίσης, υπάρχει δυνατότητα να δανειστείς οτιδήποτε (πχ τροφοδοτικό, GPU) από φίλο ή άλλο σύστημα για να κάνεις κάποιες δοκιμές να μειώσουμε τις πιθανότητες και να βρούμε ποιο κομμάτι του hardware στο κάνει;
tsagkas21 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 OC έχεις κάνει; Μήπως έχει κάνει κανά αυτόματο η MSI; Δοκίμασε να παίξεις με την iGPU, βγάλε εντελώς την GTS, και δες πως πάει έτσι το σύστημα. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα να δανειστείς οτιδήποτε (πχ τροφοδοτικό, GPU) από φίλο ή άλλο σύστημα για να κάνεις κάποιες δοκιμές να μειώσουμε τις πιθανότητες και να βρούμε ποιο κομμάτι του hardware στο κάνει; OC δεν εχω κανει ακομα τα tool για overclock της MSI τα εβγαλα το μονο που κανει ειναι ο επεξεργαστης εχει απο default ενεργοποιημενο το turbo boost αλλα λογικα δεν θα εβγαζε προβλημα στο prime95 ? H πιθανοτητα να γινει ζημια αν το τροφοδοτικο δεν ειναι αρκετο με την καινουρια καρτα ειναι μεγαλη ?? περιμενω απο μερα σε μερα να την δοκιμασω αλλα για τροφοδοτικο δυστηχως δεν μπορω να βρω :/ ευχαριστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα