Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στην παρεα!!

Εχω την μητρικη ASUS P5E και κοιταζωντας τα specs http://www.asus.com/Motherboards/P5E/overview/βλεπω πως υποστηριζει μεχρι 8 giga και συχνοτητες μεχρι 1200Mhz RAM.

Μεχρι προσφατα ειχα 2Χ1 giga DDR2 RAM.....αλλα ξαφνικα αρχισε το pc να μην ανοιγει (για την ακριβεια ανοιγε οποτε του ηθελε) και μιλωντας με εναν φιλο μου που ειπε οτι μαλλον εχει καει το ενα dimmaki απο τις RAM.

Eβγαλα τις μνημες και τις ξανατοποθετησα επανω στο motherboard και απο τοτε το pc ξεκιναει κανονικα αλλα κυριολεκτικα σερνεται!!!

Κατεβασα το CPUID-CPUZ και κοιταζοντας στις μνημες ειδα οτι βγαζει μονο 1 giga στις  οποτε υποθετω πως πραγματι κατι τετοιο εχει συμβει!!!(οτι εχει κανει η μια μνημη δηλ)

Επειδη οπως ειναι το pc (μονο για σερφαρισμα το χρησιμοποιω) δεν ακουμπιεται...σκεφτομαι να αγορασω 2χ2 γιγα ddr2 ram για να κανω και ενα σχετικο upgrade. (εχω βρει ενα σετακι μεταχειρισμενες εδω στις αγγελιες γυρω στα 40 ευρω)

 

-Θα εχω προβλημα εαν τις βαλω επανω?

-Πρεπει να προσεξω κατι με την τροφοδοσια τους??1,8 volts ή 2,1volt??

-Πως μπορω να ανεβασω τον χρονισμο τους στα 800 Mhz (σε αυτη την συχνοτητα ειναι οι μεταχειρισμενες που λεω να αγορασω)

 

Ευχαριστω προκαταβολικα για τις οποιες απαντησεις και συγγνωμη για το καπως μεγαλο ποστ.

Δημοσ.

Δεν θα χεις κανενα πρόβλημα σε σχέση με συνδεσμολογία από την στιγμή που είναι ddr2.. Συχνότητα δεν μπορείς να αλλάξεις αστες στα 800 όπως είναι

  • Like 1
Δημοσ.

μπορει να ανεβασει το χρονισμο με 1 overclock αρκει να ξερει τι κανει για να μην παρει τo pc στα χερια αλλα οντως μικρη η διαφορα.

Προσωπικα οι δικες μου τρεχουν στα 3000MHz αλλα δεν ειδα κ τρελη διαφορα απο τα 1200MHz που τρεχανε πριν το overclock.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...