Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1) Όχι αν ελέγξεις το hash. Ναι αν ψάχνεις all in one, black, rad, orange κτλ. Στη 2η περίπτωση τα θέλει ο ποπός σου.

2) Όχι για τους σωστούς Loaders

3).Οτι για το 2

4) Χμμμ. Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε σπασμένο πρόγραμμα ή παιχνίδι βάλεις. Οπότε ή αγοράζεις τα πάντα ή βάζεις μόνο freeware alternatives.

5) Ναι

Για το linux, ναι μεν αλλά δεν είναι για όλους και δεν είναι για σοβαρά παιχνίδια.

Συμφωνώ με όλα όσα μου έγραψες. Προσθέτω όμως στην άποψή μου, ότι δεν παύει να είναι κλοπή και παράνομο ακόμα κι αν αγοράσει από τις αγγελίες εδώ όπως προτάθηκε σε άλλο post, με δεδομένο ότι τα περισσότερα λειτουργικά αγοράζονται με καινούργιους υπολογιστές (ή με ένα κομμάτι hardware εδώ στην Ελλάδα), άρα είναι ΟΕΜ και δεν επιτρέπεται η μεταπώλησή τους.

100 ευρώ δίνουμε σε μια ταβέρνα στα Καλύβια ή στη Βάρη για να φάμε παϊδάκια με την παρέα μας, και μας φαίνεται συχνά φυσιολογικό γιατί ξέρουμε ότι είναι πολύ ωραία και πηγαίνουμε. Γιατί να θεωρείται normal και φυσιολογικό να "κλέβουμε", στην ουσία, κάτι το οποίο δεν μας ανήκει; Για μενα, το να σου κλέψω τη βενζίνη από το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου σου, δεν έχει καμία διαφορά ως πράξη, από το να κατεβάσω κάτι, θεωρώντας μαγκιά και αυτονόητο να μην το πληρώσω.

Εγώ προσωπικά έχω τεράστιο θέμα με τη φιλοσοφία του σπασμένου λογισμικού (λειτουργικού, παιχνιδιών και προγραμμάτων) ή του κατεβάσματος τραγουδιών, και αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που με οδήγησαν στο να ανακαλύψω το linux, εφόσον δεν επιθυμώ να πληρώνω για άδειες χρήσης, ακόμα και στο σπίτι μου και κάνω τη δουλειά μου επαρκέστατα (ακόμα και στις σχολές μου).

Μπορεί βέβαια να είμαι επηρεασμένος από το κυνήγι που πέφτει σχετικά με τις άδειες χρήσης στις επιχειρήσεις. Έχω δει 4000 ευρώ πρόστιμο σε κομμωτήριο για AVG Free (x2) και Office Home and Student (x2, τα Office αγορασμένα εις διπλούν με τιμολόγιο, μαζί με τους υπολογιστές), σε άνθρωπο που νόμιζε ότι όλα είναι ΟΚ.

Δημοσ.

Ναι, στην Ελλάδα, στο Πακιστάν, στην Ουγκάντα, στο Μεξικό, κλπ. Εννοείται. Σιγά το πρόβλημα με την πειρατεία, τα μαύρα λεφτά, τη διαφθορά, τους κακούς πολιτικούς που μας παιδεύουν, τη σούπερ-ντούπερ νοοτροπία μας, τα κορναρίσματα, τους κάγκουρες, τα λαμόγια, κλπ. 

Σιγά μην κάτσουμε να σκάσουμε ή να πληρώσουμε. Αφού τα βρίσκουμε όλα τσαμπέ και γινόμαστε και χάκερ άμα λάχει ναούμ... Άσε που πρέπει να μαζέψουμε και την 700άρα από το επίδομα ανεργίας για να πάρουμε το iphone και να το κάνουμε what's up :-(  (nothing personal, το τονίζω)

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά έχω τεράστιο θέμα με τη φιλοσοφία του σπασμένου λογισμικού (λειτουργικού, παιχνιδιών και προγραμμάτων) ή του κατεβάσματος τραγουδιών, και αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που με οδήγησαν στο να ανακαλύψω το linux, εφόσον δεν επιθυμώ να πληρώνω για άδειες χρήσης, ακόμα και στο σπίτι μου και κάνω τη δουλειά μου επαρκέστατα (ακόμα και στις σχολές μου).

Πολυ καλα κανεις, αλλα σε τετοιες συζητησεις αν μπλεξουμε το φιλοσοφικο/ηθικο κομματι με το τεχνικο δεν θα βγει ως συνηθως καμια ακρη. Στο αρχικο ποστ σου εδωσες 5 λογους απο τους οποιους ο μονος που ισχυει χωρις να το αμφισβητει κανεις ειναι ο 5ος (παρανομο)

Εχω δει ουκ ολιγους να λενε για το linux, να κραζουν οσους εχουν σπασμενα windows αλλα να μην εχουν κανενα προβλημα με τα σπασμενα παιχνιδια και rips ταινιων/τραγουδιων. Αν εισαι συνεπης σε αυτη τη φιλοσοφια απο ολες τις αποψεις, μπραβο σου αλλα παλι πρεπει ν ξεχωριζουμε τα 2 ζητηματα

Μπορεί βέβαια να είμαι επηρεασμένος από το κυνήγι που πέφτει σχετικά με τις άδειες χρήσης στις επιχειρήσεις. Έχω δει 4000 ευρώ πρόστιμο σε κομμωτήριο για AVG Free (x2) και Office Home and Student (x2, τα Office αγορασμένα εις διπλούν με τιμολόγιο, μαζί με τους υπολογιστές), σε άνθρωπο που νόμιζε ότι όλα είναι ΟΚ.

To AVG free ειναι free αυστηρα για προσωπικη χρηση και το λεει αυτο ξεκαθαρα?

Και με αγορασμενα office μαζι με υπολογιστη θα φανε προστιμο επειδη τα PC ηταν σε κομμωτηριο? Κατι τετοιες πρακτικες ειναι που ενθαρρυνουν τους τζαμπατζηδες να μην εχουν ηθικα διλημματα αφου ειναι εξωφρενικες

Δημοσ.

Και με αγορασμενα office μαζι με υπολογιστη θα φανε προστιμο επειδη τα PC ηταν σε κομμωτηριο? Κατι τετοιες πρακτικες ειναι που ενθαρρυνουν τους τζαμπατζηδες να μην εχουν ηθικα διλημματα αφου ειναι εξωφρενικες

Σε επαγγελματικο ΑΦΜ (ακόμα και σε ατομική), μονο Professional τα Office. Για τα windows δεν ισχύει αυτό.

Δημοσ.

Σε επαγγελματικο ΑΦΜ (ακόμα και σε ατομική), μονο Professional τα Office. Για τα windows δεν ισχύει αυτό.

Ούτε οι λογιστές δεν τα ξέρουν αυτά...

Δημοσ.

100 ευρώ δίνουμε σε μια ταβέρνα στα Καλύβια ή στη Βάρη για να φάμε παϊδάκια με την παρέα μας, και μας φαίνεται συχνά φυσιολογικό γιατί ξέρουμε ότι είναι πολύ ωραία και πηγαίνουμε.

Γιατί τα παϊδάκια είναι νόστιμα ενώ τα windows ώρες-ώρες "δεν τρώγονται".

Πάντως συμφωνώ με τη γενική ιδέα ότι μας είναι αυτονόητο να πληρώνουμε για τα εφήμερα γούστα μας αλλά αν μας πουν να δώσουμε κανένα φράγκο για λειτουργικό, παιχνίδια, τραγούδια ή προγράμματα που χρησιμοποιούμε αρχίζουν οι γκρίνιες.

Για μενα, το να σου κλέψω τη βενζίνη από το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου σου, δεν έχει καμία διαφορά ως πράξη, από το να κατεβάσω κάτι, θεωρώντας μαγκιά και αυτονόητο να μην το πληρώσω.

Αυτό είναι τελείως άσχετο. Αν μου κλέψεις τη βενζίνη δεν θα μπορώ να κινήσω το αυτοκίνητο και αν σε πιάσω θα σου σπάσω το κεφάλι, δεν θα σε τραβάω στα δικαστήρια με απειλές για εξωφρενικές αποζημιώσεις από διαφυγόντα κέρδη.

Αυτό το "διαφυγόντα κέρδη" πάντως είναι πολύ μεγάλη δικηγορίστικη εφεύρεση, ισάξια ή και μεγαλύτερη από το "ενδεχόμενος δόλος". Κάτσε ρε συ δικηγόρε, αν ήταν να πληρώσω δηλαδή για το προϊόν του πελάτη σου, ποιος σου είπε ότι θα το προτιμούσα αντί για κάποιο δωρεάν προϊόν από ανταγωνιστή σου! (αυτό δεν πάει φυσικά σε σένα και το δεύτερο πρόσωπο το χρησιμοποίησα ρητορικά).

Αν όμως από την άλλη μπορείς να βγάλεις μια κόπια από την βενζίνη μου κάντο ελεύθερα και πες μου πως γίνεται για να το κάνω κι εγώ και θα σε ευχαριστήσω θερμά.

Δημοσ.

Όπως έγραψε και ο φίλος πιό πάνω, να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις το FREE πρόγραμμα "Classic Shell" το οποίο είναι αρκετά παραμετροποιήσιμο, σε σημείο να νομίζεις ότι τρέχεις ακόμα τα XP.

Εμένα με βοήθησε αρκετά στη μετάβασή μου από τα XP στα 8 (στο PC του σπιτιού) και τώρα έχω πάρει τον αέρα και στα 8άρια στο PC που χρησιμοποιώ στο γραφείο και δεν έχει το Classic Shell

• Like 1
Δημοσ.

Με λίγη καλή θέληση μπορείς και να ξεμπλέξεις χωρίς να κάνεις τίποτα από αυτά. Βάλε τα 8 να ξεκινάνε απευθείας στην κλασσική επιφάνεια εργασίας. Φτιάξε συντομεύσεις για τα προγράμματα που χρησιμοποιεί πιο συχνά, δείξτου που είναι ο πίνακας ελέγχου, πως κάνει επανεκκίνηση και τερματισμό και πες του να κάνει λίγες μέρες υπομονή, θα εξοικειωθεί, δεν είναι τίποτα

Θα συμφωνησω απολυτα.. Να μην αλλαξει λειτουργικο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...