ppetr Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 μηπως κατι πειραξα στις ΙP? Στη δευτερη φωτο σβησε όλα τα νουμερα και βαλτα στο αυτοματο
jkoukos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δεν έχει σχέση αυτό, είναι οι διευθύνσεις του OpenDNS. Έγινε δοκιμή και με σταθερές διευθύνσεις. Και στις 2 περιπτώσεις δεν είχε σύνδεση ούτε με το Modem. Επαναλαμβάνω, στη γραμμή εντολών σε όλες τις περιπτώσεις η κάρτα δικτύου αναφέρει ότι δεν έχει φυσική σύνδεση.
ppetr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Ή θα τα εχεις όλα συμπληρωμένα ή κανενα. Δοκιμασε και με κανενα.
jkoukos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 @ppetr, δεν έχει σημασία αυτό που λες και λόγω αυτού δίνεται ξεχωριστή επιλογή. Μπορείς να ορίσεις στα 2 πεδία (IP και DNS): α. Να παίρνουν διευθύνσεις αυτόματα από τον DHCP. β. Να βάλεις και στα 2 χειροκίνητα σταθερές διευθύνσεις. γ. Να βάλεις το DNS χειροκίνητα (γιατί θέλεις δικές σου διευθύνσεις), ανεξάρτητα πως παίρνεις την ΙΡ της κάρτας δικτύου.
.::NikoS::. Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Μήπως να κάνεις ένα hard reset το ρουτερ γιατί τρώει κάτι σκαλώματα ώρες ώρες το συγκεκριμένο;
ppetr Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Στα δικα μου μηχανήματα ειχα θεματα. Ή θα εβαζα όλα ή κανενα, αλλιως δεν ειχα internet
jkoukos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Μα εδώ δεν έχει πρόσβαση ούτε στο modem/router, που 100% δεν είναι θέμα DNS. Πιθανόν να είχες κάποιο πρόβλημα και να μην έπαιζε σωστά. Αν ίσχυε αυτό που γράφεις, τότε δεν θα μπορούσαμε να ορίσουμε όποιον DNS θέλουμε, όταν συνδεθούμε σε ένα hotspot, που δεν ξέρουμε ποια διεύθυνση θα μας δώσει ώστε να την βάλουμε χειροκίνητα και αναγκαστικά θα χρησιμοποιούσαμε αυτόν που μας προσφέρει.
ppetr Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Αν ο DNS που σου δινει δουλευει, τι σε πειραζει εσενα να τον αλλαξεις?
jkoukos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Γιατί π.χ. με τον OpenDNS έχω φίλτρα προστασίας και άλλες ρυθμίσεις ασφάλειας ή διότι μπορεί να έχω στήσει δικό μου DNS server ή για χ άλλους λόγους.
rfc Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Ενα ρεσταρτ ή ρεσετ σε τετοια γαμωρουτερ και στατικες ip's μετα, εχουν σωσει πολυ κοσμο. 1
mitsus Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Έχεις άλλο pc συνδεμένο με καλώδιο? Είσαι σίγουρος ότι κάρτα δικτύου δεν έχει κάποιο πρόβλημα?(hardware) Αν έχεις λαπτοπ δοκίμασε να το συνδέσεις με καλώδιο(απενεργοποιώντας το wi-fi) και σε διαφορετικές θύρες eth. Κάνε και αυτό που σου λέει ο rfc
poulinos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Στα δικα μου μηχανήματα ειχα θεματα. Ή θα εβαζα όλα ή κανενα, αλλιως δεν ειχα internet οτι συνδυασμο θες κανεις δεν υπαρχει θεμα.θες καρφωτα ip και dns βαλε.θες σκετους dns καρφωτα βαλε?θες για dns την ip του ρουτερ βαλτην. θες καποιον third pary dns βαλτον.πειραματισου παντως και θα δεις οτι μπορεις να κανεις οτι θες με αυτα.αν ειναι θεμα dns τοτε κανεις ping παντου σε οποιαδηποτε ip αλλα οχι σε domain.δηλαδη θα παιξει το Ping 192.168.1.254 ,ping 194.219.227.2(dns forthnet) αλλα δεν θα παιξει το ping www.insomnia.gr που πρεπει να κανει dns request πρωτα. Ενα ρεσταρτ ή ρεσετ σε τετοια γαμωρουτερ και στατικες ip's μετα, εχουν σωσει πολυ κοσμο. δεν θα το λεγα και γαμωρουτερ το v8 αλλα οκ,να μου λεγες κανα zte,baudtec,huawei Κτλ να λεγα ναι.σιγουρα δεν ειναι το πιο καλο ρουτερ αλλα δεν ανηκει στην κατηγορια κινεζια. Καλησπερα, προσπαθω εδω και 1 ωρα να βαλω το ιντερνετ στο παλιο μου dekstop αλλα δεν μπορω. το καλωδιο ethernet λειτουγει. η καρτα δικτυου το ιδιο. το λαμπακι στο ρουτερ το ιδιο. και στο PC απο πισω της καρτας δικτυου το ιδιο. τι συμβενει? δειτε παρακαλω και τις εικονες και οποιος γνωριζει ας μου πει παρακαλω. ευχαριστω εκ των προτερων! αν και παει αρκετος καιρος κανε τα παρακατω. α.ειπες οτι το λαπτοπ συνδεεται κανονικα?εχει αυτοματα ip?αν εχει αυτοματα ξερουμε οτι ο dhcp ειναι ανοιχτος. μεσα στον ρουτερ αν πας στο Home network και interfaces μπορεις να δεις και ποσες ip μοιραζει ο dhcp για να εισαι σιγουρος οτι δεν τον εχει πειραξει καποιος και εχει βαλει μονο μια Ip να δινει αν και ετσι θα πρεπε να παιζεις με καρφωτες Ip. β.δοκιμασε το λαπτοπ με καλωδιο ethernet(κλειστο wifi)αν και εχει προτεραιοτητα το ethernet συνηθως για να δεις αν παιζει το καλωδιο σου το ethernet οπως και αμα παιζουν οι θυρες ethernet.ΠΡΟΧΟΣΗ.μην εχεις κανα ρουτερ που η 4η θυρα ειναι stb γιατι λογικο να μην σου δινει ιντερνετ.αν εχεις της forthnet το v8 και δεν εχεις αλλαξει firmware ναι τοτε δεν ισχυει αυτο.αν το v8 ειναι απο καναν οτε ή με firmware οτε τοτε η 4η θυρα παιζει stb και το γραφει συνηθως αν το ρουτερ ειναι του οτε. γ.αν παιζει το λαπτοπ με το καλωδιο τοτε ξερουμε οτι καλωδιο και ethernet στο ρουτερ ειναι οκ. οποτε ή κατι παει στραβα στο pc ή καποιο θεμα στην καρτα δικτυου. ασχετα με το αν ανοιγει το interface του ρουτερ ping Κανεις την 192.168.1.254 οταν δινεις καρφωτες ip? αν δεν παιξει σβησε την καρτα δικτυου και ξαναπερασε την ή ακομα καλυτερα δες για πιο νεους drivers. για το v8 αν θες μπορεις να περασεις και τυπικα το τελευταιο firmware 8.2.7.8 απο εδω. http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=3954 προληπτικα και Hard reset μετα το update. αλλιως μετα μπορει να ειναι θεμα firewall στα windows ή απλα τα windows να εχουν γινει κομματια.απλα ξεκινα με το καλωδιο και τις ethernet για να δουμε αν ολα ειναι οκ και μετα πηγαινε στην καρτα δικτυου σου για drivers και να την σβησεις και firmware update στο ρουτερ και ολα αυτα. εκτος αν το εχεις λυσει ηδη το προβλημα οπου καλο θα ηταν να γραψεις πως λυθηκε για να φαινεται απαντημενο το θεμα και οχι να το διαβασει καποιος αλλος και να μην βλεπει απαντηση μηπως κατι πειραξα στις ΙP? oi dns επισης ειναι open dns οποτε θα πρεπε να σου παιζουν και αυτοι., C:\Users\GOOFY>tracert 208.67.220.220 Tracing route to resolver2.opendns.com [208.67.220.220] 192.168.1.254 η προεπιλεγμενη πυλη που λεει στο ipconfig. αυτο δεν ειναι του ρουτερ? το thomson ναι αυτην εχει. Εγώ πάντως βλέπω ότι στη γραμμή εντολών δείχνει αποσυνδεδεμένη την κάρτα δικτύου. Κοίτα στις ιδιότητες μήπως έχει ενεργοποιημένο κάτι που να γράφει ότι επιτρέπεται να κλείνει η κάρτα δικτύου για εξοικονόμηση ενέργειας. μηπως δευτερη καρτα δικτυου και για αυτο τοπικη συνδεση 1 και τοπικη συνδεση 2?η κατι αλλο που να παιζει σαν δικτυο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα