Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και 4 μήνες έχω βάλει 30άρι VDSL και όλα μια χαρά. Αλλά τον τελευταίο καιρό έχω ένα μεγάλο πρόβλημα με την ταχύτητα.

Ενώ πριν κατέβαζα αέρα πατέρα στα 3.0 έως 3.3 mb/s και έκανα browsing κανονικότατα, τώρα αν κατεβάζω φουλ μέσω μtorrent δεν μπορώ να ανοίξω τίποτα, δεν τρέχει τίποτα.

Για να καταλάβετε στο σπίτι υπάρχουν τρείς υπολογιστές και δύο smartphones που είναι συνεχώς online.

Τον προηγούμενο καιρό δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα, τώρα αν πάω να κατεβάσω το οτιδήποτε με ταχύτητα πάνω απο 2.5 mb/s αρχίζουν οι φωνές :-(

Τι μπορεί να άλλαξε;

Μπορώ να ρυθμίσω κάτι απο το μtorrent ή φταίει ο πάροχος (οτε);

post-312712-0-86303200-1412712392_thumb.png

Δημοσ.

29993kBits download εχεις, δεν βλεπω καποιο πρόβλημα, μήπως άρπαξες καμιά γριπούλα :-D

Όλο το οικιακό δίκτυο έχει πρόβλημα όταν κατεβάζω, και ο υπολογιστής είναι καινούργιος (απο τον οποίο κατεβάζω).

Η λογική μου λέει ότι φταίει είτε το μtorrent είτε ο πάροχος.

Δημοσ.

Όλο το οικιακό δίκτυο έχει πρόβλημα όταν κατεβάζω, και ο υπολογιστής είναι καινούργιος (απο τον οποίο κατεβάζω).

Η λογική μου λέει ότι φταίει είτε το μtorrent είτε ο πάροχος.

Σύνδεσε στο pc utp καλώδιο (αν το έχεις ασύρματα) και κάνε ένα speedtest για να το εξακριβώσεις αν φταίει το utorrent.

http://speedtest.ftp.otenet.gr/

Δημοσ.

Προφανώς το utorrent μπουκώνει τον router. Βάλε περιορισμό στα πολλαπλά connections του προγράμματος.

Έκανα ακριβώς ότι έχεις κάνει και εσύ στο δικό σου μtorrent αλλά η ταχύτητα λήψης είναι τραγική δυστυχώς.

Πρέπει να είναι ακριβώς το ίδιο με την κατανομή εύρους σωστά;

Απο τη στιγμή που μπούκωνε ρύθμιζα απο την κατανομή εύρους την ταχύτητα λήψης για να μην έχω πρόβλημα.

Προβληματίζομαι γιατί πριν καιρό δεν είχα κανένα τέτοιο πρόβλημα και τώρα με περιορίζει δραματικά.

Υπάρχει κάποια λύση ώστε να έχω την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο ή πρέπει να περιορίσω την ταχύτητα λήψης;

Μήπως το ρουτερ έχει το θέμα; (Speedport W 724V Type Ci)

Δημοσ.

Οι ρυθμίσεις είναι παράδειγμα. Επίσης περιόρισε και το Upload. Βάλε για αρχή όριο τα 50KBps και βλέπεις μετά.

Το upload το έχω στα 5KBps όταν κατεβάζω και μετά το αυξάνω.

Τελικά περιορίζω την ταχύτητα απο τα 3.3 Mb/s στα 2 Mb/s και δεν υπάρχει πρόβλημα αν και ήλπιζα να μπορούσα να κατεβάζω στο max και παράλληλα να μην έχω θέμα με το browsing αλλά μάλλον δεν μπορεί να γίνει.

Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας!

Δημοσ.

Δε γίνεται αυτό που λες φίλε μου. Έχεις 100€ και παίρνεις κάτι με 100€. Πως γίνεται να το δώσεις και αλλού να το χρησιμοποιήσει και άλλος;;

Δημοσ.

Το upload το έχω στα 5KBps όταν κατεβάζω και μετά το αυξάνω.

Τελικά περιορίζω την ταχύτητα απο τα 3.3 Mb/s στα 2 Mb/s και δεν υπάρχει πρόβλημα αν και ήλπιζα να μπορούσα να κατεβάζω στο max και παράλληλα να μην έχω θέμα με το browsing αλλά μάλλον δεν μπορεί να γίνει.

Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας!

Δοκιμασε να βαλεις το upload στο 6KBps και δες...οσο και αν σου φαινεται παραξενο το ειχα δοκιμασει απο παλαιοτερες εκδοσεις και ετσι το εχω απο τοτε χωρις ποτε κανενα προβλημα.Οταν το εβαζα στο 5 δεν τερματιζε η γραμμη μου ενω στο 6 ολα κομπλε...

Δημοσ.

Βαλτο τουλάχιστον 150 το upload. Στο Adsl το εχω στο 60

Στα νουμερα του κουκου εχω 800 20 6

Και οπωσδήποτε οριο στο down

Δημοσ.

Στο username των στοιχείων σύνδεσής σου άλλαξε το @otenet.gr σε @ipv6ote.gr

Έχει αναφερθεί και σε άλλα forums αυτό με το μπούκωμα της γραμμής. ;)

Δημοσ.

Στο username των στοιχείων σύνδεσής σου άλλαξε το @otenet.gr σε @ipv6ote.gr

Έχει αναφερθεί και σε άλλα forums αυτό με το μπούκωμα της γραμμής. ;)

Δεν χρειάζεται πία @ipv6ote.gr, υπάρχει dual stack σύστημα, οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις @otenet.gr

απλά ρυθμίζεις το ρούτερ να δουλεύει μόνο σε ipv6 αλλά θα έχει πρόβλημα με σελίδες που δεν υποστηρίζουν ipv6, και δεν θα μπορεί να τις ανοίξει. Δεν θα αλλάξει τίποτα ιδιαίτερο στη γραμμή όμως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...