Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, εχω περίπου 2 εβδομάδες που παρέλαβα ένα τροφοδοτικό απο rma. Είναι ένα corsair cx 500 ,όμως το συγκεκριμένο που μου φέραν κάνει 2 ενοχλητικούς θορύβους ο ένας είναι συνεχόμενος κάνει κάπως σαν να βρίσκει κάπου μέσα και ένας σαν να γρυλίζει . Μέχρι σήμερα νόμιζα ότι έφταιγε το ανεμιστηρακι που πήρα  όμως τώρα  που έτρεξα το πσ χωρίς αυτό είδα από που έρχεται ο θόρυβος. Το προηγούμενο που είχα πριν χαλάσει δούλευε μια χαρά και αθόρυβα . Τι μου συστηνετε να κάνω να απευθυνθώ στην corsair η είναι φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει ; 

Επίσης  όλη την ώρα βουίζει και μόλις μπαίνεις στο δωμάτιο γίνεται αισθητό . 

Δημοσ.

Τσέκαρε τα ανεμιστήρακια του τροφοδοτικου σου... Πάρε ένα κατσαβίδι ή μολύβι και σταματά με προσοχή ένα ένα τα ανεμηστιρακια

Δημοσ.

Ευχαριστω για την ανταποκριση.

δοκιμασα να ξεστησω τον υπολογιστη και να δοκιμασω σκετο το τροφοδοτικο με τον σελιδοδεικτη και τελικα δεν φταιει το τροφοφοδοτικο, αυτο ειναι μια χαρα.

υστερα ετρεξα τον υπολογιστη χωρις φαν αλλα ειδα πως ο θορυβος ερχοταν απο τον σκληρο. το εψαξα και στο νετ και το γριλλισμα/βουητο ερχεται απο κει. επισης οταν ακουμπαω ενα μερος του κουτιου κοντα στο σκληρο υπαρχει δυνατη δονηση.

οταν ομως δοκιμασα για λιγες ωρες να δουλεψω το πσ ξαπλωτο η δονηση και ο θορυβος μειωθηκε αρκετα αλλα οταν το εβαλα κανονικα ο θορυβος ειναι ακομη μεγαλυτερος . 

νομιζω πως φταιει το κουτι γιατι οταν δεν εχω το πλαινο καπακι μονο η δονηση βγαινει. θα δοκιμασω και σε παλιο κουτι το συστημα και βλεπουμε .

Δημοσ.

Μηπως δεν ειναι σωστα βυδωμενη η μητρικη σου πανω στο κουτι ? κοιτα μηπως καποιες βυδες ειναι ξεσφυγμενες

Δημοσ.

Μηπως δεν ειναι σωστα βυδωμενη η μητρικη σου πανω στο κουτι ? κοιτα μηπως καποιες βυδες ειναι ξεσφυγμενες

Βυδωμένος σωστά ο σκληρός θες να πεις.

Δημοσ.

ειναι ολα σωστα βιδωμενα, οταν βαζω το κατασαβιδι κατω απο το κουτι μειωνεται αισθητα ο θορυβος οποτε υποθετω φταιει το κουτι. παντως παρατηρησα οταν χαλαρωσα λιγο τις βιδες του σκληρου η δονηση εγινε ελλατωθηκε αλλα δεν εξαφανιστηκε.

Δημοσ.

Βυδωμένος σωστά ο σκληρός θες να πεις.

καλα και ο σκληρος εννοειτε αλλα υπεθεσα μηπως δεν ηταν σωστα βυδωμενη και η μητρικη και απο την δονηση χτυπαγε πανω στο κουτι

ειναι ολα σωστα βιδωμενα, οταν βαζω το κατασαβιδι κατω απο το κουτι μειωνεται αισθητα ο θορυβος οποτε υποθετω φταιει το κουτι. παντως παρατηρησα οταν χαλαρωσα λιγο τις βιδες του σκληρου η δονηση εγινε ελλατωθηκε αλλα δεν εξαφανιστηκε.

μετα αμα εισαι απολυτα σιγουρος οτι ο θορυβος προεχετε απο τον σκληρο σου τοτε το μονο που μπορει να συμβαινει ειναι το μοτερακι του σκληρου σου που περιστρεφει τους δισκους να βρισκει καπου και λογο της περιστροφης του να βγαζει αυτο το βουητο.

Δημοσ.

Για τι σκληρο μιλαμε, και ποσο παλιος ειναι? Ειχα και seagate(3χρονων τοτε) που εκανε ετσι, ειχα και wd(4ετιας τοτε) που εκανε ετσι. 

Αν δεν κανω λαθος το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις καινουργιο 

Δημοσ.

ειναι ενας wd blue 1tb. σημερα εβαλα το συστημα στο παλιο κουτι χωρις φαν , μονο του επεξεργαστη και του τροφοδοτικου ετρεχαν. το βουητο εξακολουθησε να υπαρχει . το θεμα ειναι οτι ακουω περα απο το βουητο και κατι αλλο ενα μικρο τριξιμο το οποιο μολις ξαπλωνω το πσ και βγαζω το καπακι το τριξιμο εξαφανιζεται. 

Δημοσ.

λογικα κατι εχει λασκαρει για δονειται κ μετα ο θορυβος περναει στο κουτι. Δεν νομιζω να ειναι θεμα σκληρου εκτος και ειναι στον αερα η εχεις βιδωσει μονο την μια πλευρα. Εγω προσωπικα θα κοιταζα 1 1 τα fans. Συστηματος και της cpu απλα οταν βγαλεις το fan της cpu μην το αφισεις πολυ απλα να δεις αν αυτο φταει η οχι.

Δημοσ.

Ο δίσκος μήπως δονείται παραπάνω απο το κανονικό? Μπορεί να μην είναι κεντραρισμένο καλά το platter ή το μοτέρ να μην δουλεύει καλά και να προκαλούνται δονήσεις που συντονίζονται με την λαμαρίνα του κουτιού. Έχω δει πολλές φορές δίσκους λειτουργικούς να δονούνται σαν δαιμονισμένοι.

Υπάρχουν ειδικά σετ antivibration για σκληρούς αλλά μπορείς να ξεκινήσεις με το να αγοράσεις 4 λεπτές πλαστικες Link.png Site: ροδέλες  και να τις βάλεις μαζί με τις βίδες.

Δημοσ.

εχω εναν 2.5 ιντσων σκληρο που λειτουργουσα τον υπολογιστη πριν παρω τον wd blue. θα δοκιμασω να τρεξω αυτον καθως δεν το εκανα φορματ. τον δισκο τον εχω βαλει λιγο πριν τον πατο καθως μονο εκει εχει θεση το Link.png Site: κουτι για σκληρους 

Δημοσ.

πολυ πιθανον να ειναι το τροφοδοτικο σου φιλε, ιδια περιπτωση ειχα και εγω με αλλα 2 corsair  και τελικα ειχανε προβλημα με καποιο πηνιο τωρα παλι corsair εχω ειναι σε τι θα πεσεις

Δημοσ.

μπορω να πω πλεον με σιγουρια πως ο υπαιτιος του προβληματος ειναι ο σκληρος. μολις εβαλα τον 2.5 ιντσων προηγουμενο δισκο ολη φασαρια εξαφανιστηκε. φταιει και το κουτι λιγακι αλλα οχι τοσο πολυ. κριμα, τον εχω μολις 3 μηνες και τωρα αρχισε τους θορυβους  :cry:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...