ALLisCHAOS Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Γειά σας, ρίχνω μια ματιά για το πως μπορεί να επικοινωνήσει ένας server και ένας client, έχω βρει κάποια πολύ απλά begginers παραδείγματα τα οποία περιέχουν 2 αρχεία (ένα για το server και ένα για τον client). Η ερώτηση μου είναι ο τρόπος που μπορώ να το τεσταρω.Θα πρέπει αναγκαστικά να περάσω το server file στον server και το client στο client αντίστοιχα κ έπειτα να το τρέξω? ή μπορώ και πχ στο eclipse αν έχω στο ίδιο project τα 2 αρχεία και κατευθείαν απο κει?
Moderators Kercyn Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Και στο ίδιο pc μπορείς να τα τρέξεις και να δουλεύουν. Τώρα αν είναι και τα 2 στο ίδιο project πώς θα τα τρέξεις ταυτόχρονα;
dimitrisOP Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 εχεις το server και τον client σε διαφορετικα project σωστα ? τεσταρε τα τοπικα για αρχη στο ιδιο pc βαζοντας local ip
ALLisCHAOS Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) οκ, ναι 2 διαφορετικά projects, όταν όμως το τρέχω μου πετάειConnection refused και μου δείχνει στο client File τη γραμμή: Socket s = new Socket("192.168.1.101", 9090); 9090 επειδή στο server file: ServerSocket listener = new ServerSocket(9090); Edit: δοκίμασα κ με 127.0.0.1 αλλά πάλι το ίδιο, connection refussed Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2014 από ALLisCHAOS
Moderators Kercyn Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Ο server τρέχει όταν πάει να συνδεθεί ο client, έτσι; Για δες και μήπως το μπλοκάρει το firewall.
dimitrisOP Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 o server πρεπει να ειναι σε λουπ δηλαδη να "ακουει" συνεχεια το εκανες αυτο σωστα? και μετα τρεχεις τον client και εισαι κομπλε
ALLisCHAOS Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 το server file: public class ServerDate { /** * Runs server. */ public static void main(String[] args) throws IOException { ServerSocket listener = new ServerSocket(9090); try { while (true) { Socket socket = listener.accept(); try { PrintWriter out = new PrintWriter(socket.getOutputStream(), true); out.println(new Date().toString()); } finally { socket.close(); } } } finally { listener.close(); } } } παίζει να κάνω κάτι close() που δεν πρέπει?από Linux είμαι...
dimitrisOP Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 μην βαζεις close στον σερβερ αστον να τρεχει
dimitrisOP Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 νομιζω ειναι σωστα ετσι public class ServerDate { /** * Runs server. */ public static void main(String[] args) { try { ServerSocket listener = new ServerSocket(8000); while (true) { Socket socket = listener.accept(); PrintWriter out = new PrintWriter(socket.getOutputStream(), true); out.println(new Date().toString()); } } catch(Exception e) { system.out.println(e+" "); } } }
ALLisCHAOS Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 καλώς, θα το κοιτάξω απο αύριο παλι γιατί πλέον καθαρό μυαλό τέλος, ευχαριστώ πάντως για το χρόνο σας.Θα επανέλθω αύριο με τις εξελίξεις..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα