partblah1990 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Μπορει καποιος να μου εξηγηση με απλα λογια τι ειναι το καθενα απο αυτα ; μη με παραπεμψεται σε εξωτερικους συνδεσμους .
selianx Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 VRM = Ρυθμιστής τάσης, με απλά λόγια ρυθμίζει την τάση. Παράδειγμα, το PSU δίνει 3.3, 5 και 12V, ο CPU θέλει 1.3 αλλά εμείς του δίνουμε 12V, το VRM section αναλαμβάνει αυτή τη μετατροπή. Όσο καλύτερο αυτό το section, τόσο πιο "καθαρό" και το ρεύμα που θα περάσει στο CPU.To VRM αποτελείται από MOSFETS, πυκνωτές και πηνία.MOSFETS = τρανζίστορ. Ας πούμε ότι σε αυτά λέει ο επεξεργαστής "θέλω 1.3V", και αναλαμβάνουν τις μεταγωγές σημάτων. Επίσης, είναι υπεύθυνα για την ενίσχυση αυτών των σημάτων.Heatsink=Ψύκτρα.Όσα ξέρω, και όσο πιο απλά μπορώ, αν και σίγουρα μια αναζήτηση στο google θα σου έδινε καλύτερα και εκτενέστερα αποτελέσματα. 4 2
partblah1990 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Πολυ κατατοπιστηκη η απαντηση . Ευχαριστω! και τα Heatsink χρειαζονται για ψυχονται τα MOSFETS ?
selianx Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Ναι.Αν και είναι καλό το VRM section να είναι πολύ ποιοτικό, μεγάλο ρόλο παίζει κυρίως σε OCs. Σε stock καταστάσεις, και "μέτριας" ποιότητας VRMs (χωρίς μπλι-μπλι κια με στρατιωτικά πηνία και πιστολέρο MOSFETS με heatsink για πυρήνα της γης) είναι αρκετά.
selianx Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Shots fired xD Ναι ήταν λίγο στοχευμένο, αλλά όχι ηθελημένα, απλά αυτό μου ήρθε στο μυαλό. Δεν είναι ότι έχω πρόβλημα με την MSI, αλλά αυτά τα Military Grade μου φαίνονται τα πιο χαζά στην ονομασία Btw το "πιστολέρο" πήγαινε προς Fatal1ty μεριά και τα τρελά heatsink προς Asus, αυτά των Rampage (βλέπε Rampage V Extreme).
partblah1990 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Για την asus sabertooth ποια η γνωμη σας;
BabisTs Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Για την asus sabertooth ποια η γνωμη σας; Απλά τέλεια.Είναι σούπερ σταθερή.Εγώ την έχω με τον fx 8350 στα 4,72ghz (σταθερά χειμώνα-καλοκαίρι) και τον χειμώνα όμως αντέχει (από θέμα θερμοκράσιας) μέχρι τα 4,97ghz που τον έχω δοκιμάσει.Πάντως είναι τέρας αυτή η μητρική. 1
Fubar.gr Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Μπορει καποιος να μου εξηγηση με απλα λογια τι ειναι το καθενα απο αυτα ; μη με παραπεμψεται σε εξωτερικους συνδεσμους . VRM είναι voltage regulation module. Ο επεξεργαστής λειτουργεί με πολύ μικρές τάσεις, ακόμα και κάτω του 1 Volt. Τα τροφοδοτικά όμως δίνουν τη μέγιστη ισχύ τους στα 12 Volt. Οπότε αυτό που κάνει το VRM είναι να μετατρεπει την τάση των 12 Volt σε όση χρειάζεται ο επεξεργαστής. Τα mosfet είναι ένα απο τα βασικά εξαρτήματα του VRM τα οποία λειτουργούν ώς διακόπτες on/off. Έχουν τρία ποδαράκια και όταν εφαρμοστεί τάση στο ένα, τα άλλα δύο βραχυκυκλώνουν μεταξύ τους. Όταν διακοπεί η τάση αποκόπτονται. Τυπικό mosfet όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στις μητρικές: Τα mosfet στις μητρικές δέν έχουν ψύκτρα. Αποβάλλουν την θερμοκρασία μέσω της μεταλλικής πλάτης τους πάνω στον χαλκό της μητρικής. Ουσιαστικά δηλαδή χρησιμοποιούν την ίδια τη μητρική για ψύκτρα, ορισμένες φορές όχι με ιδιαίτερη επιτυχία. 1
selianx Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Τα mosfet στις μητρικές δέν έχουν ψύκτρα. Έχουν, πως δεν έχουν; http://www.bit-tech.net/hardware/motherboards/2010/11/04/gigabyte-ga-p67a-ud4-p67a-ud3r-preview/2
NT1G Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Τα mosfet στις μητρικές δέν έχουν ψύκτρα. Αποβάλλουν την θερμοκρασία μέσω της μεταλλικής πλάτης τους πάνω στον χαλκό της μητρικής. Ουσιαστικά δηλαδή χρησιμοποιούν την ίδια τη μητρική για ψύκτρα Καλή φάση 2
Fubar.gr Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Εντάξει, μή βαράτε Έπρεπε να γράψω οτι οι πιό πολλές μητρικές δέν έχουν ψύκτρες στα mosfet. 1
selianx Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Εντάξει, μή βαράτε Έπρεπε να γράψω οτι οι πιό πολλές μητρικές δέν έχουν ψύκτρες στα mosfet. Δε βαράμε ντε! Η αλήθεια είναι ότι πλέον κυρίως οι τελευταίες μητρικές, διαθέτουν σχεδόν όλες ψύκτρες για VRM, αλλά στις περισσότερες (φθηνές λύσεις) είτε παραλείπεται, είτε μπαίνει ένα μικρού μεγέθους ψυκτράκι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα