Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φουρτούνες για την Samsung προϊδεάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα για το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο τους έτους, με την κορεατική εταιρεία να ανακοινώνει μείωση κερδών κατά 60% σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο χρονικό διάστημα.Σύμφωνα με την Samsung, τα λειτουργικά κέρδη θα «περιοριστούν» μεταξύ 3.6 και 4 δισ. δολαρίων όταν το 2013 στο ίδιο οικονομικό τρίμηνο η εταιρεία είχε ανακοινώσει κέρδη 9.6 δισ. δολαρίων. Η συγκεκριμένη επίδοση έρχεται να προστεθεί στις αντίστοιχες ανακοινώσεις των τριών προηγούμενων οικονομικών τριμήνων, φτάνοντας πλέον τα 4 συνεχή οικονομικά τρίμηνα στα οποία τα κέρδη της Samsung παρουσιάζουν μείωση.

Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένα ακόμη στοιχεία, αναλυτές της αγοράς με δηλώσεις τους στη Wall Street Journal και το Bloomberg, αναφέρουν ότι η μείωση κερδών οφείλεται κυρίως στις μειωμένες πωλήσεις των κορυφαίων μοντέλων της εταιρείας όπως το Galaxy S5 όπου η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με τα iPhone της Apple. Η συγκεκριμένη κατηγορία όπως είναι γνωστό προσφέρει και τα μεγαλύτερα κέρδη στις εταιρείες έναντι των οικονομικότερων μοντέλων στα οποία και εκεί η Samsung αντιμετωπίζει μεγάλο ανταγωνισμό κυρίως από κινεζικές εταιρείες όπως η Xiaomi και τη Lenovo.

Τα επόμενα βήματα της κορεατικής εταιρείας περιλαμβάνουν την κυκλοφορία του Galaxy Note 4, το οποίο στη χώρα μας θα κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξη άλλων παράλληλων τομέων που ασχολείται η Samsung όπως αυτό της κατασκευής μνημών, οθονών και επεξεργαστών.

Link.png Site: Engadget

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με την αλαζονεία κανείς δεν πήγε μπροστά, αυτό ξέρω εγώ :)

Πόσο μάλλον όταν επαναπαύεσαι στη σιγουριά ότι οι...απέναντι δεν θα βγάλουν κάτι καινοτόμο

Δημοσ.

Νομιζω δεν εχει να κανει με αλαζονεια, αν ηταν ετσι η apple δεν θα πουλαγε απολυτως τιποτα. Δεν ειμαι υποστηρικτης καμιας εταιρειας, ουτε και hater, μερικες φορες απορω γιατι ασχολουμαστε τοσο με τα κινητα κτλ. Εχω ακριβο smartphone(για τα δικα μου δεδομενα) και ο μονος λογος που το εχω ειναι γιατι μου το εκαναν δωρο. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος εννοειται με αυτα που μπορω να κανω μεσω κινητου πλεον, αλλα ολο αυτο που γινεται, να βγαινει κινητο καθε 6 μηνες απο την sammy/sony/lg εχει κουρασει. Δλδ τι περιμεναν, να πηγαινουν ολοι μετα απο 6 μηνες που θα βγει πχ το galaxy s6, να κανουν ουρα να το παρουν; Ελεος. Υπαρχουν και οι καταναλωτες που δεν θελουν να αλλαζουν κινητο καθε 6 ή 12 μηνες, ντε και καλα για να εχουν την πιο καινουρια συσκευη.

• Like 19
Δημοσ.

Καθόλου αναμενόμενο εγώ μόνο το έχω γράψει 5 φορές τουλάχιστον ότι θα πάει άπατη..

Ο GEO εξακολουθεί "να νομίζει" ?

Ευτυχώς που ψωνίζει η apple επεξεργαστές από εκεί. :P

• Like 3
Δημοσ.

Για πιο λογο να δωσει καποιος τα ιδια λεφτα που θα επαιρνε και ενα iphone , για να πάρει την πλαστικουρα την samsung που με το που το παρει θα χασει την μεταπωλιτικη αξια του στα μισα

• Like 6
Δημοσ.

Για πιο λογο να δωσει καποιος τα ιδια λεφτα που θα επαιρνε και ενα iphone , για να πάρει την πλαστικουρα την samsung που με το που το παρει θα χασει την μεταπωλιτικη αξια του στα μισα

Γιατί έχει καλύτερα specs :P *irony*

• Like 3
Δημοσ.

Οχι πως θα έδινα τα λεφτά για iphone αλλά συμφονώ απόλυτα σε αυτά που λες..Αν και προσωπικά πάνω απο 300 ευρώ δεν δίνω για κανένα κινητό..Εδώ έδωσα 800 ευρώ στον υπολογιστή μετά απο πολύ σκέψη.

• Like 6
Δημοσ.

Δεν έχει να κάνει με καμια αλαζονεία. Ο ανταγωνισμός στο Android έχει γίνει πολυ ισχυρός. Εταιρίες που μέχρι πριν 2-3 χρόνια θεωρούσε ο καταναλωτής "δευτερες" όπως η LG και η Motorola πλέον είναι στο κλάμπ των ισχυρών.

Η πίτα μοιράζεται, και όσο η samsung δεν μπορεί να ξεχωρίσει, μιας και παρέχει το ίδιο προϊόν, είναι λογικο τα κέρδη να μειώνονται.

Τους κινέζους δεν τους υπολογίζω ακόμη, είναι πολύ περιορισμένο το κοινό τους πέραν της χώρας παραγωγής τους και ακόμη δεν είναι mainstream. Μην κρίνουμε αποτελέσματα μεγάλης πολυεθνικής με βάση το τί αγορές κάνουν geeks σέ ένα tech forum. 

• Like 3
Δημοσ.

Οχι πως θα έδινα τα λεφτά για iphone αλλά συμφονώ απόλυτα σε αυτά που λες..Αν και προσωπικά πάνω απο 300 ευρώ δεν δίνω για κανένα κινητό..Εδώ έδωσα 800 ευρώ στον υπολογιστή μετά απο πολύ σκέψη.

Κοίτα εσύ το προσεγγίζεις διαφορετικά. Βέβαια εξαρτάται και απ τη χρήση που του κάνεις. Αν από το κινητό σου δεν έχεις τρελές απαιτήσεις, τότε όντως δεν υπάρχει λόγος για την υπέρβαση στο μπάτζετ

Δημοσ.

Κοίτα εσύ το προσεγγίζεις διαφορετικά. Βέβαια εξαρτάται και απ τη χρήση που του κάνεις. Αν από το κινητό σου δεν έχεις τρελές απαιτήσεις, τότε όντως δεν υπάρχει λόγος για την υπέρβαση στο μπάτζετ

Δεν νομίζω η διαφορά σε ένα μοντέλο 300 ευρώ με ένα μοντέλο 600 να είναι ανάλογη της διαφοράς τους στην τιμή..Παράδειγμα ένα nexus 5 δεν έχει την τρελή διαφορά απο ένα galaxy s5 ή iphone 5s παρόλο που έχουν ένα 300ευρο διαφορά..Ναι έχουν λίγο καλύτερη κάμερα και λίγο καλύτερο επεξεργαστή αλλά μένουν στο λίγο,και ότι εφαρμογή πετάξεις στο ένα θα την παίζει και το άλλο.Δεν είναι οπως στον υπολογιστή που λες πχ αυτό σηκώνει after effects,photoshop cinema 4d κλπ ενώ το άλλο όχι..στα κινητά τα apps ειδικά andoid βγένουν για να υποστιρίζοντε απο όσες περισσότερες συσκευές είνα δυνατόν οπότε δεν έχουν τρελές απαιτήσεις..οπότε η μικροδιαφορά στο hardware δεν έχει μεγάλη σημασία.Εκτός και αν θες απλά να κοπανάς άσκοπα benchmarks και να έχεις ένα μεγαλύτερο αριθμό που δεν σου προσφέρει κάτι παραπάνο..Τώρα αν αυτή η μικρή διαφορά δικαιολογεί για μερικά άτομα το χάος στη διαφορά της τιμής εμένα δεν με απασχολεί μιας και δικά τους χρήματα είναι :)

• Like 9
Δημοσ.

Νομιζω δεν εχει να κανει με αλαζονεια, αν ηταν ετσι η apple δεν θα πουλαγε απολυτως τιποτα. Δεν ειμαι υποστηρικτης καμιας εταιρειας, ουτε και hater, μερικες φορες απορω γιατι ασχολουμαστε τοσο με τα κινητα κτλ. Εχω ακριβο smartphone(για τα δικα μου δεδομενα) και ο μονος λογος που το εχω ειναι γιατι μου το εκαναν δωρο. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος εννοειται με αυτα που μπορω να κανω μεσω κινητου πλεον, αλλα ολο αυτο που γινεται, να βγαινει κινητο καθε 6 μηνες απο την sammy/sony/lg εχει κουρασει. Δλδ τι περιμεναν, να πηγαινουν ολοι μετα απο 6 μηνες που θα βγει πχ το galaxy s6, να κανουν ουρα να το παρουν; Ελεος. Υπαρχουν και οι καταναλωτες που δεν θελουν να αλλαζουν κινητο καθε 6 ή 12 μηνες, ντε και καλα για να εχουν την πιο καινουρια συσκευη.

+1

Εγώ ποτέ δεν κατάλαβα αυτό το κάθε 6 μήνες νέο κινητό να τρέχεις να αγοράσεις.

Όπως και ποτέ δεν τρέχαμε και να αγοράσουμε το νέο μοντέλο laptop της τάδε μάρκας.

Γιατί να συμβαίνει εσχάτως στα smartphones;

Πρόκειται για μια φορεμένη συνήθεια που μάς τη φόρεσαν όσο είμασταν θαμπωμένοι από τη μετάβαση στο mobile computing.

Και κάπου εκεί αρμέξαν πολλές εταιρείες τρελό cash.

Τώρα που ο πολύς κόσμος έχει αρχίσει να ξεφουσκώνει και να βλέπει πιο συνειδητοποιημένα την όλη κατάσταση,

ο μόνος λόγος για να ανοιχτείς οικονομικά δε θα είναι τόσο τα specs όσο η ανάγκη για επιδειξιομανία-βλαχογκλαμουριά.

Μάρκες που θα προσφέρουν αυτό το hype ελέω μάρκετινγκ, θα έχουν καλύτερα περιθώρια κέρδους ανά συσκευή από εκεινες που στέκονται στα specs

και αυτό το γνωρίζουν τα golden boys.

Όσο η Samsung υπολογίζει σε πλαστικές συσκευές με τούμπανα χαρακτηριστικά, θα προσγειώνεται συνεχώς , μια και το smartphone θα γίνεται ολοένα και περισσότερο εμφαντικά ένα glam item.

Γι' αυτό και η Sony αποφάσισε να επενδύσει σε high end smartphones (που μάλλον θα τα πλαισιώσει με το κατάλληλο promotion),

γι' αυτό κι η ίδια η Samsung επέλεξε να λανσάρει τη σειρά Alpha με τις πιο μικρές οθόνες και τα πιο φτωχά specs αλλά με πιο προσεγμένη κατασκευή.

Οι Κινέζοι θα μείνουν να μονοπωλούν την υπόλοιπη αγορά, όσο κι αυτοί δεν έχουν χτίσει όνομα και κρατάνε χαμηλότερα τις τιμές.

Μου φαίνεται ότι όλοι προσπαθούν να αρπάξουν από την πίτα της Apple που κι εκείνη προσφέρει στο νέο iPhone6 όχι τα τρελά νέα specs αλλά συνεχίζει στην ίδια γραμμή του glamour και του αβυσσαλέου μάρκετινγκ προκειμένου να το στηρίξει.

Δυστυχώς για τους υπόλοιπους, η Apple έχει τις περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρει να πείσει το κοινό, γιατί χρόνια τώρα έχει επενδύσει στην εικόνα της.

Και δυστυχώς για όλους μας, οι εταιρείες αντί να ρίξουν τις τιμές θα συνεχίσουν να υπερτιμολογούν αέρα μόνο που τώρα τα λεφτά θα τα ρίχνουν ακόμα μαζικότερα στη διαφήμιση,

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχει να κάνει με καμια αλαζονεία. Ο ανταγωνισμός στο Android έχει γίνει πολυ ισχυρός. Εταιρίες που μέχρι πριν 2-3 χρόνια θεωρούσε ο καταναλωτής "δευτερες" όπως η LG και η Motorola πλέον είναι στο κλάμπ των ισχυρών.

Η πίτα μοιράζεται, και όσο η samsung δεν μπορεί να ξεχωρίσει, μιας και παρέχει το ίδιο προϊόν, είναι λογικο τα κέρδη να μειώνονται.

Τους κινέζους δεν τους υπολογίζω ακόμη, είναι πολύ περιορισμένο το κοινό τους πέραν της χώρας παραγωγής τους και ακόμη δεν είναι mainstream. Μην κρίνουμε αποτελέσματα μεγάλης πολυεθνικής με βάση το τί αγορές κάνουν geeks σέ ένα tech forum. 

Εχεις δει ποσο μεριδιο εχουν οι ''others'' στις παγκοσμιες πωλησεις?

Global-smartphone-vendors-market-share-Q

Αν βάλεις μέσα και την xiaomi την lenovo και την huawei, αυτή την στιγμή οι Κινέζοι κυριαρχούν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...