Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας,

Έχω ένα laptop Acer Extensa 5620Z μοντέλο 2A2G16Mi και επειδή έχει αρχίσει να κουράζει λίγο, σκέφτηκα αν το αναβαθμίσω. Από την μαμά του φοράει τα παρακάτω:

Motherboard: Acer “Columbia” 48.4T301.01N\

CPU: Intel Dual Core T2330 @1.6 GHz / 1MB Cache / 533 FSB

RAM: 2 X 1GB Samsung DDR2 SODIMM 667MHz PC2-5300

HDD: Hitachi 160GB SATA 5400 RPM

Battery: 4000mah με το ένα πόδι στον τάφο (ζήτημα να κρατάει ένα μισάωρο χρήσης)

Οι αναβαθμίσεις που σκέφτομαι είναι οι εξής:

CPU: Intel Core 2 Duo T7700 @2.4GHz / 4MB Cache / 800 FSB (12€)

RAM: 2 X 2GB Kingston DDR2 SODIMM 667MHz PC2-6400S (40€)

HDD: ???

Battery: 5200mah brand new (19€)

Για να λάβουν χώρα οι παραπάνω αναβαθμίσεις (να υποστηρίζονται 800FSB του CPU καθώς και τα 4GB μνήμης) θα φλασαριστεί η mobo με το τελευταίο bios version.

Το καλύτερο για επεξεργαστή θα ήταν ένας T9500 αλλά μετά λύπης μου βλέπω την τιμή να βρίσκεται κάπου στα 60€ και βάλε, οπότε είναι ουσιαστικά απαγορευτικός.

Η ερώτησή μου είναι: τι σκληρό δίσκο θα μπορούσα να βάλω (λογικά κάτι στα 7200 RPM) ώστε να δω και μεγαλύτερη χωριτικότητα και καλύτερη ταχύτητα χωρίς να ξεφύγουμε πολύ στην τιμή (εννοώ να αξίζει η αναβάθμιση και όχι να λέω "δεν έπαιρνα καινούριο καλύτερα");

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις όποιες απαντήσεις.

Επεξ/σία από Booyaka
Δημοσ.

Το κόστος για τα παραπάνω αφου το έχεις ψάξει βλέπω οτι δεν ξεφεύγει πολύ οποτε σε αυτα τα χρήματα πιστεύω οτι να αξίζει να το βελτιώσεις λιγο , οσο αφορά τον δίσκο θα μπορούσες να του βάλεις σε μηχανικό ενα western digital black http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=25897&cat=6&sub=200&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefinedαλλιώς αν πήγαινες σε ssd που σαφώς ειναι η καλύτερη επιλογή αλλα χάνεις σε χωρητικότητα http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=35622&cat=6&sub=318&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ευχαριστώ πολύ Spank και συγνώμη για την λανθασμένη τοποθέτηση του θέματός μου  :wacko:

EDIT: Πως μπορώ να είμαι σίγουρος για το αν δέχεται ή όχι SSD η μητρική; Επίσης, αν πάω σε μηχανικό, είναι προτιμότερος ένας SATA II στα 7200RPM ή ένας SATA III στα 5400RPM?

Επεξ/σία από Booyaka
Δημοσ.

Το laptop σου ειναι αρκετά παλιό και φαντάζομαι πως δεν υποστηρίζει sata 3 αλλα sata 2 δίσκο δεν νομίζω να βρείς πλέον οποτε δεν εχει σημασία σε sata 3 θα πας , ssd λογικά δέχεται η μητρική σου και σε δικό μου πολυ παλιό laptop δεν ειχε πρόβλημα αλλα να σου πώ την αλήθεια νομίζω πως καλύτερα θα ηταν ενας μηχανικός στο συγκεκριμένο και χωρητικότητα θα κερδίσεις και ουτε θα δώσεις πολλά χρήματα.

Υ.Γ : Μην ανησυχείς για το θέμα σου το μετέφερα στην κατάλληλη ενότητα για αυτο ειμαστε εδώ για να βοηθάμε παντού

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...