Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Γεια σας παιδια!

Σκέφτομαι να παρω πικαπ, για να μπορω να εκτιμήσω σε μεγαλύτερο βάθος την μουσική (ετσι λενε οι φήμες...). Δεν έχω εκατομμύρια δισκους σε πατάρια και μπαούλα, όπως έχουν μερικοί. Έχω  ΕΝΑΝ δισκο (δωρο) και ετσι μου ηρθε η ιδεα. 

Εσεις που έχετε πικαπ το χρησιμοποιειται; (μια φορα τον χρονο δεν πιάνεται! ουτε για να ρίξετε γκομενους/γκομενες πιάνεται) 

Βινύλια μεταχειρισμένα αξίζουν ή θα πετάω τα λεφτά μου; 

Γενικά, ποια ειναι η εμπειρία σας με τα πικαπ και βινύλια;

Ευχαριστώ!

• Like 1
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1.Δεν έχει σχέση το format στην εκτίμηση/βάθος της μουσικής...είναι απλά θέμα γούστου.

2.Προσωπικά χρησιμοποιώ decks περισσότερο από μια φορά το χρόνο/ποτέ δεν έριξα γκόμενα με αυτά :-)

3.Μεταχειρισμένα βινύλια...και πάλι το θέμα είναι υποκειμενικό. Πάντως τα limited editions στο πέρασμα του χρόνου έχουν αξία.

4.Μια σχέση εξάρτησης..ο μινιμαλισμός του στατικού θορύβου είναι απλά μαγικός :-)

• Like 3
Δημοσ.

Χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά το πικαπ μου΄.Δεν είναι μέρος καποιου πανάκριβου ηχοσυστήματος,ούτε αποδίδει τον τέλειο,κρυσταλλινο ήχο,παρ'όλα αυτά,εδώ και πολλά χρόνια,αγοράζω μόνο βινύλια.Τα cd που έχω,τα αγόρασα είτε γιατί δεν έβρισκα το αντίστοιχο βινύλιο,είτε γιατί η τιμή του ήταν απαγορευτική.

Μου αρέσει η διαδικασία του ψαξίματος στα δισκάδικα(μπορώ να ξεχαστώ για ώρες),της φροντίδας τους(τους κανω μπουγαδα σ'ενα χειροκίνητο πλυντηριάκι),και φυσικά της ακρόασης τους ενώ παράλληλα διαβάζω τις πληροφορίες στο εσώφυλλο(αν υπάρχει)και στη συνέχεια στο ιντερνετ.

Τα μεταχειρισμένα βινύλια σίγουρα δεν είναι πεταμένα λεφτά αν έχεις μια μικρή εμπειρία στο πως να τα ψάξεις.Έχω αρκετά τέτοια που είναι σε πολλή καλή κατάσταση ή απλά "συνήλθαν" μετα από 2-3 μπουγάδες.

Κάποιοι δίσκοι επίσης,με το πέρασμα του χρόνου,αποκτούν αξία.Ας πούμε αυτόν,τον αγόρασα οταν κυκλοφορησε κανένα πεντοχιλιαρο και τώρα δύσκολα θα τον βρεις κάτω απο 60€(200€ όπως βλέπεις πουλιέται αυτή τη στιγμή το μοναδικό αντιτυπο που υπάρχει στο συγκεκριμένο site).

Γκόμενα βέβαια ποτέ δεν έριξα με το πικαπ και τους δίσκους.Το πιο πιθανό μάλιστα είναι να με περνάνε για παλαβό που δίνω 60€ για ένα lp των Dead can Dance,αλλά μου φαίνονται πολλά τα 20 για ενα τζην παντελόνι.

Η γνώμη μου είναι,αν αγοράζεις και τώρα μουσική και δεν σου αρκεί το κατέβασμα από το ιντερνετ,ναι αγόρασε πικαπ και ξεκίνα να παίρνεις δίσκους.

Αν πάλι είσαι ευχαριστημένος με τα mp3,flac κτλ ή η ακρόαση μουσικής αποτελεί το ηχητικό background για να κανεις δουλειές στο σπίτι,ή όταν έχεις παρέα "κάτι να παίζει" στο χώρο,τότε μείνε όπως είσαι.Θα πετάξεις τα λεφτά σου με την "ταλαιπωρία" που θα υποστείς "μπλέκοντας" με τα βινύλια.

• Like 1
Δημοσ.

Βινυλια  , μεγαλη καψουρα !

μπορει εδω και χρονια να εχω σταματησει να αγοραζω, ομως εχω γυρω στους 500 -600  μιας και καποτε τα εσπρωχνα χοντρα ! δεν τους ακουω συχνα σημερα , ομως δε κλαιω τα λεφτα μου , πολλοι απο αυτους ειναι πολυ σπανιοι και εχουν αρκετα μεγαλη αξια ! πχ αυτο το δισκακι που εχω των Αντιδραση που ειχε κοπει μονο σε 500 αριθμημενα αντιτυπα αξιζει σημερα 200 ευρω  και  αυτος ο δισκος των stress  που ειχα αγορασει 500 δρχ σημερα πωλειται στα 330 ευρο κτλ κτλ !

• Like 3
Δημοσ.

Βινυλια , μεγαλη καψουρα !

μπορει εδω και χρονια να εχω σταματησει να αγοραζω, ομως εχω γυρω στους 500 -600 μιας και καποτε τα εσπρωχνα χοντρα ! δεν τους ακουω συχνα σημερα , ομως δε κλαιω τα λεφτα μου , πολλοι απο αυτους ειναι πολυ σπανιοι και εχουν αρκετα μεγαλη αξια ! πχ αυτο το δισκακι που εχω των Αντιδραση που ειχε κοπει μονο σε 500 αριθμημενα αντιτυπα αξιζει σημερα 200 ευρω και αυτος ο δισκος των stress που ειχα αγορασει 500 δρχ σημερα πωλειται στα 330 ευρο κτλ κτλ !

Wipe out records. Τι εποχές.

Το τι έχω πληρώσει για δισκους....

• Like 1
Δημοσ.

Wipe out records. Τι εποχές.

Το τι έχω πληρώσει για δισκους....

Wipe out - θοδωρης κριθαρης , απιστευτες εποχες ..

δικος μας εισαι half  μου φαινεται !!!

• Like 1
Δημοσ.

Δεν τό'χεις καταλάβει ακόμα;

Δεν περνάει προφανώς από το thread "ποιό τραγούδι ακούτε τωρα"...γι'αυτό δεν σε είχε καταλάβει τόσον καιρό ;) 

• Like 2
Δημοσ.

δεν υπαρχει λογος να χαλασεις χρηματα για πικαπ και αγορα βινυλιων...

γιατι...

1ον θα εχεις χαμηλη ποιοτητα μουσικης ακομα και απο ενα cd player.

2ον μεγαλο κοστος...πολυ μεγαλο...που με αυτα τα χρηματα μπορεις να στησεις ενα καλο hi fi

3on καθολου πρακτικο...εαν θες να ακουσεις 10-20 τραγουδια...θα εχεις βαλε βγαλε...που τις περισσοτερες φορες θες απλα να κατσεις και να ακουσεις.

4ον πολλα χρηματα για την αγορα βινυλιων...

θα στο προτεινα εαν ειχες πολλους δισκους...τοτε ναι

• Like 1
Δημοσ.

Μονο για hobby και ψυχολογικους λογους. Η ποιοτητα των ψηφιακων ειναι καλυτερη

δεν υπαρχει λογος να χαλασεις χρηματα για πικαπ και αγορα βινυλιων...

γιατι...

1ον θα εχεις χαμηλη ποιοτητα μουσικης ακομα και απο ενα cd player.

2ον μεγαλο κοστος...πολυ μεγαλο...που με αυτα τα χρηματα μπορεις να στησεις ενα καλο hi fi

3on καθολου πρακτικο...εαν θες να ακουσεις 10-20 τραγουδια...θα εχεις βαλε βγαλε...που τις περισσοτερες φορες θες απλα να κατσεις και να ακουσεις.

4ον πολλα χρηματα για την αγορα βινυλιων...

θα στο προτεινα εαν ειχες πολλους δισκους...τοτε ναι

Δηλαδή αυτά που λένε για την ποιότητα του βινυλίου δεν ισχύουν?

Δημοσ.

Δεν περνάει προφανώς από το thread "ποιό τραγούδι ακούτε τωρα"...γι'αυτό δεν σε είχε καταλάβει τόσον καιρό ;)

Μάου δε χρειάζεται να περάσεις. Μη γίνουμε και ρόμπα..  :ph34r:

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...