Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Σκέφτομαι την αγορά repeater λόγω του ότι δεν με καλύπτει το σήμα wifi που μου παρέχει ο ξάδερφος μου.

Ο ξάδερφος μου ειναι στον τέταρτο όροφο και εγω στον δεύτερο. Το βασικό μου πρόβλημα ειναι πως σήμα εχω ακριβός κάτω απο το δωμάτιο (ενδιάμεσα μας χωρίζει ένας όροφος) που έχει τοποθετημένο το ρουτερ.

Αν βάλω ενα repeater μπορεί να καλύψει 25 με 30 τ.μ στα οποία δεν εχω καθόλου σήμα και δεν ειναι στο ίδιο ύψος με το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται το ρουτερ;

Ευχαριστω

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Δυο όροφοι ειναι λίγο πίκρα. Δες σαν εσχατη λύση τον repeater αλλά και πάλι δεν θα καλύψει ικανοποιητικά τις γωνίες του σπιτιού. 

Δείτε μήπως μπορεί να πέσει καλώδιο ethernet και μετά στο σπίτι σου βάζεις ένα router σαν access point. Επισης αν εχετε κοινό ρολόι ρεύματος (χλωμό) σκεφτείτε την περιπτωση χρήσης powerlines

Δημοσ.

Δυστυχώς το repeater θα ήταν η μοναδική λύση του θέματος μου.

Απο το διαμέρισμα του τρίτου δεν μπορω να περάσω καλώδιο Ethernet και έχουμε ξεχωριστά ρολόγια.

Εχω διαβάσει πως με τα repeater αρκετοί λαμβάνουν σήμα, απο 2+ χιλιόμετρα, με εμπόδια κτλ. και ήλπιζα πως θα έκανε δουλειά.

Πιστεύεις πως σε διπλανό δωμάτιο το οποίο δεν ειναι ακριβός πάνω απο το δωμάτιο που έχει το ρουτερ δεν θα δω καμία διαφορά;

Δεν με ενδιαφέρει να εχω σήμα σε κάθε γωνία του υπόλοιπου σπιτιού αλλα σε διπλανό δωμάτιο αρκεί βέβαια να μην χάσω αισθητά σε ταχύτητα.

Δημοσ.

Με τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορείς να στείλεις σήμα και σε ακόμα μεγαλύτερες αποστάσεις. Είμαι γενικά ενάντια των repeaters γιατί τείνουν να υποδιπλασιάζουν το σήμα, αλλά υπάρχουν εφαρμογές. 

Στην περιπτωση σου. Καλή δουλειά θα κάνατε αν μπορούσε να μπει ενα repeater στον ενδιάμεσο όροφο. Ετσι θα είχες και καλή λήψη και καλή αναμετάδοση.

Αν δεν γίνεται αυτό, τότε αγοράζεις πιο δυνατή κεραία για τον ξαδερφό σου και εσύ βάζεις στο κάθετο δωμάτιο ένα repeater με επίσης δυνατή κεραία. Το αποτέλεσμα δεν είναι εγγυημένο αλλά με τη διαμόρφωση αυτή εχεις τις περισσότερες πιθανότητες. 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Δυστυχώς το repeater θα ήταν η μοναδική λύση του θέματος μου.

Απο το διαμέρισμα του τρίτου δεν μπορω να περάσω καλώδιο Ethernet και έχουμε ξεχωριστά ρολόγια.

Εχω διαβάσει πως με τα repeater αρκετοί λαμβάνουν σήμα, απο 2+ χιλιόμετρα, με εμπόδια κτλ. και ήλπιζα πως θα έκανε δουλειά.

Πιστεύεις πως σε διπλανό δωμάτιο το οποίο δεν ειναι ακριβός πάνω απο το δωμάτιο που έχει το ρουτερ δεν θα δω καμία διαφορά;

Δεν με ενδιαφέρει να εχω σήμα σε κάθε γωνία του υπόλοιπου σπιτιού αλλα σε διπλανό δωμάτιο αρκεί βέβαια να μην χάσω αισθητά σε ταχύτητα.

2 km με εμποδια δεν θα στειλεις ποτε.ολα αυτα που ακους για 500 μετρα για 1000 μετρα για 2 Km για 5 -10 km και παει λεγοντας ειναι ολα με οπτικη επαφη.δεν μιλαω τωρα για καρτες δικτου που ειναι κατι 5000-6000 mw με νομιμο τα 100mw που οκ θα περασουν καποια εμποδια αλλα και παλι οχι στα 2km./

Οποτε παρε ενα repeater πχ tp link 801nd  βαλτο στο ακριβως απο κατω δωματτιο που πιανει σημα ωστε να πιανει ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ γινεται το σημα απο το adsl router και αυτο με την σειρα του θα το αναμεταδιδει σε εκεινο το χωρο.στο διπλανο δωματιο θα πιανεις.απλα αν το σημα ειναι οριακα θα χανεις λιγο σε ταχυτητα αλλα εφοσον δεν μπορει να περαστει καλωδιο ειναι μια καλη λυση.αν τωρα θες να φτασεις σε ενα απομακρυσμενο σημειο εκει μπορεις να παιξεις ειτε με access point που θα ειναι με ethernet στo repeater ειτε να παιξεις με powerlines.υπαρχουν δηλαδη λυσεις.αλλα γενικα το repeater θα σου καλυψει καμποσο απο τον χωρο.δεν αξιζει πολυ το repeater αν θες να πιασεις το Max της γραμμης ή αν το θες για gaming διοτι μπορει να σου κανει spikes.στο repeater θα μπορουσες να βαλεις κατευθυντικη κεραια για να σημαδευεις το πανω δικτυο(δεν χανεις κατι να το δοκιμασεις).απλα το θεμα ειναι οτι θα πρεπε και το ρουτερ να κοιταει κατευθυντικα το repeater.και αν γινει αυτο τοτε και τα 2 θα εχουν θεμα στην καλυψη τριγυρω τους.εκτος αν το ρουτερ εχει διπλη κεραια και αλλαχτει μονο η μια που παλι δεν ξερω πως θα συμπεριφερθει αυτο το πραγμα.μετα να βαλεις ξεχωριστο access point πανω μονο για το link και κατω να μπει repeater με dual radio (ενα να εκπεμπει και ενα να κανει το Link)παει αρκετα μακρυα και δεν αξιζει ισως.

και μια τελευταια ελπιδα θα ηταν η παρακατω.αν στο σπιτι αντι για ραζιμ πισω απο τον τοιχο η γραμμη η τηλεφωνικη ερχεται με Utp τοτε ισως να μπορουσες τα 2 ζευγαρια του utp να τα χρησιμοποιησεις  για δικτυο.αν δεν ξεπεερναει τα 100 μετρα απο το δικο σου σπιτι στον κατανεμητη και απο εκει στο αλλο διαμερισμα τοτε θα γινοταν δουλεια.απλα θελει καποιον που να πιανουν τα χερια του για να το κανει διοτι θελουν ανοιγμα πριζακια κτλ.καθυστερημενη απαντηση απλα την προτεινω μηπως και σου λυσει τα χερια και βαλεις απλα ενα access point απλα.τωρα για repeater τα tp link ειναι value for money>κατι φτηνο και κατι αξιολογο./μπορεις να πας και σε κατι καλυτερο αλλα δεν ξερω αν εχει νοημα.σε tp link απο το φτηνο 701nd μετα 801nd μετα 901 nd.υπαρχουν και κατι αλλα μοντελα πχ 850re τα οποια ομως δεν εχουν εξωτερικη κεραια.σε repeater αλλα δεν τα εχω δοκιμασει παιζουν και τα 730re 830re που ειναι σκετα repeater ενω τα πρωτα που σου ειπα παιζουν και access point mode.

αν παρεις κατι απλα προσπαθησε να δεις σε ποιο σημειο αμα βαλεις το adsl router και το repeater εχεις το καλυτερο σημα.ισως χρειαστει να παιξεις λιγακι για να δεις που παιζουν καλυτερα αλλα και βολευουν.

υπαρχουν και air live repeater που παιζουν λιγο παραπανω πιο δυνατα αλλα και παλι δεν θα αλλαξουν πολλα αφου πανω εχεις ενα απλο adsl router.θα πρεπε να αλλαχτει ή να μπει κατι και απο εκει για να ειναι καλυτερα.απλα τα air live ειναι πιο καλα ποιο ποιοτικα απο τα tp link αλλα παραπανω λεφτα συν οτι δεν θα τα βρεις ευκολα ειδικα ελλαδα.μερικα μοντελα ειναι και dual radio

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...