Προς το περιεχόμενο

Προβλημτισμος για πληρη συμβατοτητα gpu (ΗD 5470M) με Linux Distros?

Σαϊνόμπι

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια, εχω μια ερωτηση σχετικα με ενα HP G62 που εχω με i3 350M και την HD 5470M. 

Στα Win 7 το λαπτοπ ειναι εντελως αθορυβο μιας και προσφατα αλλαχτηκαν παστες και thermal pads σε cpu και gpu ανιστοιχα. Οι θερμοκρασιες του παρα πολυ καλες σε Win 7 (tested with HWMonitor). Οταν μπαινω στο Elementary OS που εχω περασει ως Dual Boot, ο ανεμιστηρας λειτουργει αισθητα και διαρκως. Δεν εχω καταφερει να τρεξω θερμοκρασιες εκει διοτι ειμαι σχετικα αρχαριος στα Linux και δεν βρηκα κατι στο Software Center. 

Υπαρχει περιπτωση να μην ειναι "πληρως συμβατος" οδηγος της καρτας και να κουραζει το συστημα χωρις λογο? Απ' οτι διαβαζω κι αλλοι χρηστες με την ιδια gpu αντιμετωπιζουν το ιδιο θεμα σε διανομες Linux. 

Eχετε κατι να προτεινετε ή οσον αφορα το συγκεκριμενο λαπτοπ θα πρεπει να περιοριστω αναγκαστικα σε Windows? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασε και κάποια άλλη διανομή όπως το ming η το ubuntu ιδίως το καινούργιο που βγαίνει σε λίγες μέρες. Κάποιο bug είναι με τους driver της κάρτας γραφικών που έχει το elementary os μάλλον.

ubuntu μακρια και γενικως οποιαδηποτε διανομη σε gnome περιβαλλον, οι gnome διανομες με unity ειναι απελπιστικα βαριες, θα σου προτεινα arch με xfce περιβαλλον η slackel, zenwalk

Η καρτα σου, προκειμενου να δουλεψει, θελει τον ειτε τον radeon (opensource driver για καρτες της ati) ή τον fglrx (κλειστου κωδικα driver απο την ati). Αρα επιλογες εχεις, απλα στο live cd μπορει να περθληφθει μονο ο radeon,

Το elementary os βασιζεται στο ubuntu 12.04, δηλαδη ειναι σχετικα παλιο, οποτε εχει παλια εκδοση του radeon, οποτε παιζει να μην υποστηριζει powersaving. Οποτε μην το λαμβανεις σοβαρα υποψιν.

Και τα οσα λεγονται στο askubuntu.com μιλανε για ubuntu 10.04, ακομα παλιοτερη εκδοση της διανομης δηλαδη, οποτε μπορεις να τα αγνοησεις εντελως. το 2010 ο radeon δεν εκανε powersaving ουτε για την μακαριτισσα 3850 μου :P και ας ηταν 3 εκδοσεις παλιοτερη απο τη δικη σου.

Βρες καλυτερα ενα live cd με μια φρεσκια εκδοση του ubuntu ή καποιου παραγωγου του, πχ kubuntu, xubuntu ή mint, και δοκιμασε μονος σου να δεις τι ψαρια πιανει. Βασικα, ενα τερματικο ανοιγεις, γραφεις sensors και οτι θερμοκρασια μπορει να σου δειξει, στη δειχνει.

Τελος, επειδη βλεπω i3, σιγουρεψου οτι το λαπτοπ σου εχει μονο ΜΙΑ καρτα γραφικων και οχι υβριδικα γραφικα, δηλαδη μια intel για τα απλα και μια ati για τα ζορια. Αν ειναι ετσι, μονο με windows θα κανιες δουλεια, επειδη οι λεξεις "switchable/hybrid graphics" ειναι πονεμενη ιστορια στο λινουξ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...