cabdik Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 καλα... .δεν κολλαμε σε ενα Bug...!!! αφου σε λιγο καιρο, θα βγει διορθωση..! Anyway , εναλλακτικες προτασεις http://www.e-shop.gr/crucial-ct128mx100ssd1-mx100-128gb-25-internal-ssd-sata3-p-PER.320898 http://www.e-shop.gr/intel-530-series-ssdsc2bw120a401-120gb-ssd-25-sata3-p-PER.305157
Millennium Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 καλα... .δεν κολλαμε σε ενα Bug...!!! αφου σε λιγο καιρο, θα βγει διορθωση..! Μη το λες,μερικοί έχουν..κολλήσει πριν ακόμα να δουν πως θα εξελιχθεί το θέμα
cabdik Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Μη το λες,μερικοί έχουν..κολλήσει πριν ακόμα να δουν πως θα εξελιχθεί το θέμα καλα...., μερικες φορες την "τριχα την κανουμε τριχια" - που λενε και στο χωριο μου..!! εχω βαλει σε 2 φιλους μου Ενο και τους παρακολουθω. ο ενας πριν κανα μηνα, κι ο αλλος πριν κανα 5-6 μηνο και δεν εχουν προβληματα.... τουλαχιστον ακομα...!!! δεν σημαινει οτι επειδη υπαρχει ενα bug, αχρηστευεται και ο δισκος...!! απλα θελει λιγο προσοχη, μεχρι να βγει η διορθωση..! 1
selianx Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δεν είπε κανείς ότι αχρηστεύετε ο δίσκος, και είναι σε όλους τους EVO. Μέχρι να βγει το firmware όλα είναι λόγια του αέρα, αλλά μέχρι να βγει γιατί κάποιος να βγάλει τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια αγοράζοντας τον.Και εγώ EVO έχω, είμαι ικανοποιημένος, αλλά το bug υπάρχει.
gidi Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Ευχαριστώ πολύ όλους όσους συμμετείχαν στο θεμα. Ελπίζω μέσα στο μήνα να το χτυπήσω το pcάκι!
Millennium Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Cabdik μετά τα bugs και τα θέματα σε AMD,τα sleep bugs σε Intel Haswell και τα πρόσφατα στο TSX,τo Apple "Bend-Gate",τις ασθένειες των πρώτων Nvidia GTX 9x0,έχουμε και το Samsung "840/Evo Gate".Το θέμα είναι οτι για αρκετούς κάποια προιόντα και εταιρίες όταν εμφανίζουν κάτι τέτοιο είναι για το "πυρ το εξώτερον" ενώ κάποιες άλλες χαίρουν ειδικής μεταχείρισης και αντιμετώπισης. 3
cabdik Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δεν είπε κανείς ότι αχρηστεύετε ο δίσκος, και είναι σε όλους τους EVO. Μέχρι να βγει το firmware όλα είναι λόγια του αέρα, αλλά μέχρι να βγει γιατί κάποιος να βγάλει τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια αγοράζοντας τον. Και εγώ EVO έχω, είμαι ικανοποιημένος, αλλά το bug υπάρχει. κι επειδη υπαρχει ενα bug, το οποιο διορθωνεται, ειναι λογος να ΜΗΝ αγορασεις το δισκο? αν το bug ηταν μη διορθωσιμο, το καταλαβαινω..!! ΕΚΕΙ...., δεν πας να βγαλεις τα ματια σου, αγοραζοντας τον..!!! κι ΑΝ (ω μη γενοιτο), δεν διορθωθει το bug, καταλαβαινεις τι ζημια σημαινει αυτο για την Samsung?
selianx Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 κι επειδη υπαρχει ενα bug, το οποιο διορθωνεται, ειναι λογος να ΜΗΝ αγορασεις το δισκο? αν το bug ηταν μη διορθωσιμο, το καταλαβαινω..!! ΕΚΕΙ...., δεν πας να βγαλεις τα ματια σου, αγοραζοντας τον..!!! κι ΑΝ (ω μη γενοιτο), δεν διορθωθει το bug, καταλαβαινεις τι ζημια σημαινει αυτο για την Samsung? Καταλαβαίνω, και το έχω αναφέρει και στο thread για το bug. ΑΛΛΑ το ότι θα βγει ένα firmware για εμένα δε λέει τίποτα. Μπορεί να έχει κάποια άλλα θέματα. Για παράδειγμα, αν η λύση είναι να γίνονται "recycle" ας πούμε στα παλιά αρχεία, ώστε να είναι πάντα φρέσκα, θα πέσει αρκετά η ζωή του δίσκου. Αυτό είναι μια εικασία, όπως είναι και η δικιά σου, ότι όλα θα πάνε καλά, καθώς δεν έχει βγει το firmware ακόμα. Όταν με το καλό βγει το firmware, και πούμε "ναι, μπράβο, το φτιάξανε, κυριλέ", τότε να πω εντάξει.. Και στην τελική, δεν είναι ο μοναδικός δίσκος στον κόσμο, γιατί άλλοι γίνονται κολλημένοι. Όλα αυτά από κάτοχο evo.
TheELF Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Για παράδειγμα, αν η λύση είναι να γίνονται "recycle" ας πούμε στα παλιά αρχεία, ώστε να είναι πάντα φρέσκα, Αυτό λέγεται wear leveling και γίνεται ούτως ή άλλος.
selianx Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Αυτό λέγεται wear leveling και γίνεται ούτως ή άλλος. Απ'ότι φαίνεται στον evo δε γίνεται σωστά, καθώς "παλιώνουν" τα αρχεία. Αν είναι πρόβλημα στον αλγόριθμο του controller, και η λύση του προβλήματος είναι να γίνονται μεταφορές στα blocks πιο aggresive ή έστω και με μια καλύτερη αντιμετώπιση από ότι μέχρι τώρα, τότε αυτό θα μπορούσε να σημάνει και performance hit ή και λιγότερη ζωή, διόρθωσε με αν είναι κάπου λάθος.
TheELF Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Απ'ότι φαίνεται στον evo δε γίνεται σωστά, Αν είναι από αυτό(αλγόριθμο) τότε με το firmware θα φτιάξει και θα κάνει wear leveling στα ίδια επίπεδα με όλες της άλλες εταιρίες... Αν είναι πρόβλημα κάποιου υλικού ... την κάτσαμε. 1
selianx Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Εγώ από ότι έχω καταλάβει, το θέμα βρίσκεται στο hardware (19nm TLC), και προσπαθούν να το λύσουν μέσω firmware. Αν είναι έτσι, και πάνε σε aggresive αλγόριθμο για wear-levels, θα έχουμε και performance hit και λιγότερη διάρκεια ζωής (πάντα από την ονομαστική ταχύτητα-ζωή μιλάω, όχι ότι θα σέρνεται ή θα πεθάνει την άλλη μέρα). Αλλά όπως και να έχει, ας βγει το firmware και κρίνουμε, αν είναι ακόμη best-buy ή μακριά και αγαπημένοι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα