Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλήμερα σε όλους θέλω να φτιάξω μια εφαρμογή για ένα φίλο που θα αποθηκεύει σε μια βάση κάποια στοιχειά (όνομα επώνυμο κωδικό πελάτη και κάποια περιγραφή) σκεφτόμουν σε Java-visual basic το θέμα μου είναι ότι θέλω να είναι portable δηλαδή να την έχει σε ένα usb να την παίρνει μαζί του και δεν ξέρω αν γίνετε αυτό με java.
Αν κάποιος γνωρίζει κάποια άλλη γλωσσά για να γίνει αυτό ας μου πει υπάρχει όρεξη για να μάθω

Δημοσ.

Με java γίνεται αν έχει περασμένα τα java runtime εκεί που θα το τρέξει.

Μιας και είναι σχετικά απλό αυτό που θες να κάνεις μπορείς να το κάνεις και σε html/php που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρχει παντού.

Από εκεί και πέρα σε ότι και να το κάνεις μπορείς να κάνεις το compile έτσι ώστε να εμπεριέχει «τα πάντα όλα» που χρειάζεται για να τρέξει,μια ματιά στο manual της γλώσσας φτάνει,πάλι επειδή είναι απλό αυτό που πας να κάνεις και λογικά δεν θα χρησιμοποιήσεις εξωτερικές βιβλιοθήκες ίσως να μην χρειαστεί να κάνεις καν κάτι παραπάνω από κανονικό compile.

Δημοσ.

Με java γίνεται αν έχει περασμένα τα java runtime εκεί που θα το τρέξει.

Μιας και είναι σχετικά απλό αυτό που θες να κάνεις μπορείς να το κάνεις και σε html/php που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρχει παντού.

Αυτό για την Java είναι σωστό.

Τα υπόλοιπα όμως δεν είναι σωστά: αν χρησιμοποιήσεις php θέλεις web server για να «τρέξουν» οι σελίδες, κάτι που δεν βρίσκεις παντού! (για την ακρίβεια, δεν βρίσκεις σχεδόν πουθενά!)

Από εκεί και πέρα σε ότι και να το κάνεις μπορείς να κάνεις το compile έτσι ώστε να εμπεριέχει «τα πάντα όλα» που χρειάζεται για να τρέξει,μια ματιά στο manual της γλώσσας φτάνει,πάλι επειδή είναι απλό αυτό που πας να κάνεις και λογικά δεν θα χρησιμοποιήσεις εξωτερικές βιβλιοθήκες ίσως να μην χρειαστεί να κάνεις καν κάτι παραπάνω από κανονικό compile.

Αυτό είναι σχεδόν σωστό: μπορείς να μεταγλωττίσεις την εφαρμογή σου ώστε να ενσωματωθούν όλες οι απαραίτητες βιβλιοθήκες στο εκτελέσιμο, οπότε να χρειάζεσαι μόνο ένα αρχείο.

Όμως δεν είναι σωστό ότι μια τέτοια εφαρμογή είναι «απλή»: για την πρόσβαση σε οποιαδήποτε βάση θα χρειαστείς την αντίστοιχη εξωτερική βιβλιοθήκη.

Τέλος: η πιο απλή βάση για το σκοπό σου (και μάλλον η μόνη που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις αν θέλεις η εφαρμογή να είναι portable) είναι η SQLite. Δεν χρειάζεσαι server, η βάση είναι όλη σε ένα απλό αρχείο και έχεις άμεση πρόσβαση με την κατάλληλη βιβλιοθήκη σε οποιαδήποτε γλώσσα μπορείς να σκεφτείς.

Δημοσ.

Ε καλά για τα 3-4 στοιχεία που ζητάει ο άνθρωπος δεν είναι και ανάγκη να στήσει sql,το κάνει olschool γράφοντάς τα σε απλό αρχείο κειμένου, για αυτό είπα ότι είναι απλό.

Με php εννοούσα σελίδα php που τρέχει απλά μέσα στον όποιο browser έχεις.

Δημοσ.

Εγώ θα προτεινα Python. Με την σκέτη εγκατάσταση έχει sqlite, Tk για GUI αλλά και web-server αν αποφασίσεις να το τρέχεις στο browser, ενώ μπορείς εύκολα να κάνεις bundle ένα executable.

• Like 1
Δημοσ.

Ε καλά για τα 3-4 στοιχεία που ζητάει ο άνθρωπος δεν είναι και ανάγκη να στήσει sql,το κάνει olschool γράφοντάς τα σε απλό αρχείο κειμένου, για αυτό είπα ότι είναι απλό.

Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι πόσες εγγραφές θα έχει. Βέβαια κατά πάσα πιθανότητα, για τόσο λίγα και απλά πεδία, όσες εγγραφές και να έχει (στα πλαίσια που μπορούμε να φανταστούμε) θα χωράνε στη μνήμη.

Όμως με μια βάση γίνονται «μόνα τους» πολλά από αυτά που σε ένα αρχείο θα πρέπει να κάνεις χειροκίνητα: διαγραφή και ενημέρωση εγγραφής δεν είναι καθόλου εύκολα. Επιπλέον προστατεύονται τα στοιχεία καθώς είναι συνεχώς στον δίσκο και όχι στη μνήμη κ.λπ.

Με php εννοούσα σελίδα php που τρέχει απλά μέσα στον όποιο browser έχεις.

Πάλι: οι σελίδες php δεν εκτελούνται στον browser αλλά πηγαίνουν στον server και εκτελούνται εκεί. Για portable λύση χρειάζεται μια εφαρμογή σαν αυτή που προτείνει ο pigeon παραπάνω.

Δημοσ.

Καλήμερα σε όλους θέλω να φτιάξω μια εφαρμογή για ένα φίλο που θα αποθηκεύει σε μια βάση κάποια στοιχειά (όνομα επώνυμο κωδικό πελάτη και κάποια περιγραφή) σκεφτόμουν σε Java-visual basic το θέμα μου είναι ότι θέλω να είναι portable δηλαδή να την έχει σε ένα usb να την παίρνει μαζί του και δεν ξέρω αν γίνετε αυτό με java.

Αν κάποιος γνωρίζει κάποια άλλη γλωσσά για να γίνει αυτό ας μου πει υπάρχει όρεξη για να μάθω

Για portable εφαρμογές καλύτερα δες γλώσσες (πχ. C++ Builder / Delphi, Visual C++) που μπορούν να παράγουν native εκτελέσιμο δίχως ανάγκη εγκατάστασης εξωτερικών βιβλιοθηκών ( / frameworks).

Αν τώρα προτιμάς managed κώδικα (πχ. C# / VB.NET), συμβουλέψου εδώ ποίο .NET framework έρχεται προ εγκατεστημένο σε κάθε έκδοση των Windows και αποφάσισε ανάλογα.

Δημοσ.

Συμφωνώ κι εγώ να το γράψεις αν είναι σε κάποια compiled γλώσσα. Επίσης αν η βάση σου είναι τόσο απλή όσο φαίνεται, διαχειρίσου την μόνος σου (ή αν είναι μεγάλη και βαριέσαι να την φορτώνεις τμηματικά στη μνήμη, βάλε SQLite που σου πρότειναν ήδη).

Και η Python με αυτόνομο executable καλή ιδέα μου ακούστηκε (το πως ακριβώς θα το βγάλεις αυτό το αυτόνομο executable, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο... την τελευταία φορά που είχα ασχοληθεί στα πεταχτά, τα υπάρχοντα εργαλεία είχαν θέματα ανάλογα με την έκδοση της Python που χρησιμοποιείς... εγώ τα είχα καταφέρει με Python 3, αλλά δεν θυμάμαι με ποιο εργαλείο... νομίζω με το cfreeze, ή κάπως έτσι).

Δημοσ.

Υπάρχει και η portable python που τρέχει σε φλασάκι.

Και ανεξαρτήτως της επιλογής της γλώσσας η sqlite είναι κομμένη και ραμμένη για αυτές τις περιπτώσεις.

Δημοσ.

Αν τώρα προτιμάς managed κώδικα (πχ. C# / VB.NET), συμβουλέψου εδώ ποίο .NET framework έρχεται προ εγκατεστημένο σε κάθε έκδοση των Windows και αποφάσισε ανάλογα.

Το καλυτερο θα ηταν να υπαρχει σε portable οποιαδηποτε εκδοση .net framework ωστε μαζι με το εκτελεσιμο σε ενα φλασακι να τρεχει σε οποιοδηποτε pc (αρκει η εκδοση των windows να ειναι συμβατη με την εκδοση του .net framework που χρησιμοποιει η εφαρμογη, π.χ. τα XP υποστηριζουν μεχρι την εκδοση 4 του .net). Νομιζω ομως οτι το .net framework δεν βγαινει σε portable (αν κανω λαθος ενημερωστε με) οποτε αυτο ειναι ενα προβλημα για τους .net προγραμματιστες και το μονο που μπορουν να κανουν ειναι αυτο που εγραψε ο DirectX.

Δημοσ.

Το καλυτερο θα ηταν να υπαρχει σε portable οποιαδηποτε εκδοση .net framework ωστε μαζι με το εκτελεσιμο σε ενα φλασακι να τρεχει σε οποιοδηποτε pc (αρκει η εκδοση των windows να ειναι συμβατη με την εκδοση του .net framework που χρησιμοποιει η εφαρμογη, π.χ. τα XP υποστηριζουν μεχρι την εκδοση 4 του .net). Νομιζω ομως οτι το .net framework δεν βγαινει σε portable (αν κανω λαθος ενημερωστε με) οποτε αυτο ειναι ενα προβλημα για τους .net προγραμματιστες και το μονο που μπορουν να κανουν ειναι αυτο που εγραψε ο DirectX.

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/gg597391(v=vs.110).aspx

Απο εκει και περα η βελτιστη επιλογη που κανει ακριβως αυτο που θελεις με την καλυτερη δυνατη αποδοση ειναι η delphi, αλλα δυσκολο να βρεις καποιον που να την ξερει. 

Δημοσ.

Ασε που στα περισσότερα winXP μηχανήματα, αν βρεις .net, θα είναι μισές και κακορίζικες εγκαταστάσεις .net v2.0 χωρίς ενημέρωση, σίγουρα ως παρελκόμενο από κάποια προηγούμενη εγκατάσταση software.

Η φάση είναι "ου μπλέξεις" με .net σε xp μηχάνημα. Καλύτερα μάθε delphi παρά .net σε xp, θα σιχαθείς τον προγραμματισμό. (κι είμαι φανατικός .netακιας) :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...