Επισκέπτης Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Καλημερα παιδια. Εχω ενα laptop Toshiba A300-243 που ειχε απο τη μαμα του Windows Vista. Επαθε το εξης, οποτε φορτωνε για να μπει windows μολις εβγαζε "starting windows" εσβηνε. Ειπα να του βαλω windows 7. Μπαινει στο setup, κανω format τον δισκο και μολις ξεκιναει η εγκατασταση και βλεπω το "starting windows" για πρωτη φορα παλι σβηνει. Εβαλα Hard Disk Sentinel και ο δισκος ειναι 100%. Αλλαξα δισκο αλλα παλι το ιδιο μου κανει. Μονο με live CD ubuntu κλπ μου παιζει. Ο,τι και να βαλω για install μου σβηνει... Τι μπορει να φταει?
Euclides Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Από θερμοκρασίες πως πας? Μήπως το laptop δεν έχει καθαριστεί ποτέ, έχουν βουλώσει οι αεραγωγοί και σβήνει λόγω υπερθέρμανης?
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Μια χαρά τα παει. Δεν έχει κανένα πρόβλημα. Δεν κλείνει λόγω θερμοκρασίας. Κλείνει πάντα μόνο στο σημείο που ανέφερα. Sent from my iPhone using Insomnia
vrykolakas Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Ε, τώρα λες ή δε λες "βάλε linux"? Anyway, δοκίμασε το σκληρό σε άλλο μηχάνημα ή τσέκαρε τις μνήμες.
Ilbabis Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Ένα restore defaults στο bios; Δεν φαίνεται να είναι θέμα hardware.
plpapadopoulos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Πολύ πιθανό να είναι κάτι με το ACPI. Δοκίμασε να κάνεις BIOS Update και setup defaults αν είσαι 100% σίγουρος ότι οι μνήμες σου και ο δίσκος σου είναι ελεγμένα και ότι το μηχάνημα δεν βγάζει πρόβλημα υπερθέρμανσης. Κάτι χαζό εντελώς αλλά ας το ρωτήσω: Τον φορτιστή τον έχεις δοκιμάσει μή και βγάζει λάθος ρεύματα κι όταν πάει το μηχάνημα να εγκαταστήσει Windows τραβάει πιο πολύ και τρελαίνεται (ή λόγω ελαττωματικού Power block στη μητρική)? Δοκίμασέ το μόνο στη μπαταρία κι επίσης δοκίμασε αντί για να κάνεις setup από DVD, να κάνεις από φλασάκι και το αντίθετο. Ξέρω ίσως να σου φαίνεται πως δεν έχουν λογική συνοχή τα όλα όσα σου λέω, πιο πολύ είναι brainstorming για να αποκλείεις περιπτώσεις και να εστιάζεις στη ρίζα του προβλήματος. 2
SPANK Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δοκίμασε 2 πράγματα αν και δεν νομίζω οτι θα αλλάξει κατι αλλα δεν χάνεις τιποτα , κάνε εγκατάσταση με usb stick και στο bios στους δίσκους επέλεξε ide αντι για ahci
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Θα δοκιμασω αυτα που ειπατε παιδια και θα σας πω. Ευχαριστω!
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Καλησπερα παιδια. Reset to default ειχα κανει εξ' αρχης στο BIOS. Βρηκα τη λυση (και ΚΟΥΦΑΘΗΚΑ!!!) απο το post #6 Φορτισα τη μπαταρια στο full και εκανα εγκατασταση χωρς τον φορτιστη πανω και ολα δουλεψαν κανονικοτατα. Απιστευτο... ηταν ο φορτιστης...
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Γι' αυτο γουσταρω! Επειδη παντα κατι νεο μαθαινεις, συμβαινει κλπ. Δεν βαριεσαι ποτε! Μην νομιζεις, εχουν δει αρκετα τα ματια μου. Εχω αρκετη εμπειρια.. δεν αναβε οθονη CRT Eizo λογω PS/2 keyboard!
plpapadopoulos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Και μηχάνημα να βαράει reboot και να κολλάει λόγω ελλατωματικού Plextor CD-RW...
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Επανερχομαι με νεα. Επεσε στα χερια μου ενα πληρως λειτουργικο netbook Toshiba, το οποιο εχει ακριβως τον ιδιο φορτιστη. Ολοιδιος, ιδια αυτοκολλητα, βολτ, αμπερ κλπ. Δεν τους ξεχωριζεις αν τους βαλεις διπλα-διπλα. Ειπα λοιπον να τον βαλω πανω στο δικο μου και να δοκιμασω format να δω αν θα κανει τα ιδια "κολπα". Ε, λοιπον, παλι το ιδιο προβλημα.. Η απορια μου ειναι η εξης: Αφου καταληξαμε στο συμπερασμα πως ειναι ο φορτιστης το προβλημα, τοτε γιατι με αλλον κανει παλι τα ιδια; Ισως να φταει η "παρτιδα" που λεμε; Γιατι αν ειναι να αγορασω φορτιστη και να μου κανει τα ιδια δεν λεει.
plpapadopoulos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δεν καταλήξαμε στο συμπερασμα ότι φαίει ο φορτιστής, εσύ κατέληξες σε αυτό. Αυτό που πρότεινα να εστιάσεις είναι ότι μπορεί να είναι ο φορτιστής ή το power board (το κύκλωμα που είναι υπεύθυνο για τη φόρτιση-αποφόρτιση της μπαταρίας και κατά συνέπεια και για την ομαλή τροφοδοσία του λαπτοπ). Αυτό ακριβώς είπα κι αυτό φαίνεται να είναι. Επίσης δοκίμασε να δεις πώς συμπεριφέρεται χωρίς τη μπαταρία επάνω (μόνο με το φορτιστή). Κι εννοείται δεν θα πάρεις άλλον φορτιστή ακόμη. Από περιέργεια μπορείς να γράψεις το ακριβές μοντέλο και τα Volts και Amperes που βγάζει ο φορτιστής? Γιατί αν πήρες από netbook, θα είναι το πολύ 45W και μπορεί να χρειάζεσαι 65W-90W στο συγκεκριμένο λάπτοπ όπως καταλαβαίνεις. EDIT: http://www.toshiba.eu/discontinued-products/satellite-a300-243/ 65W φορτιστή έχει τελικά από μαμά το δικό σου, λίγο δύσκολο να είναι τόσο του και του Netbook. Άρα ή το Power Board σου έχει θέμα, ή ο φορτιστής σου βγάζει ανεπαρκή ή λάθος ρεύματα (και κατά συνέπεια και αυτός του Netbook είναι προφανώς ανεπαρκής) και το μηχάνημά σου τρελαίνεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα