Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Για τους γνώστες και όσους το έχουν κάνει ήδη: Με ενδιαφέρει η αγορά ενός tablet/pc (συγκεκριμένα το Surface Pro 3 της Microsoft) από Γερμανία ή Αγγλία. Το έχω βρεί π.χ. στο MediaMarkt Γερμανία σε πολύ καλή τιμή. Η ερώτηση μου είναι: Θέλω να γίνει αγορά στην εταιρεία μου άρα θα ζητήσω τιμολόγιο. Από όσο ξέρω, θεωρείται ενδοκοινοτικό και κανονικά το τιμολόγιο θα πρέπει να είναι αποφορολογημένο και εγώ να πληρώσω την αξία του με 0% ΦΠΑ και να το κάνω εισαγωγή Ελλάδα.

Παρακαλώ, αν γνωρίζει κάποιος τι ακριβώς πρέπει να κάνω, θα με βοηθούσε ιδιαίτερα! Σε όσα e-shop Γερμανικά ή Αγγλικά, στην Amazon ή και στο Ebay, ότι και να κάνεις, πάντα καταλήγεις στο καλάθι να σου ζητάει να πληρώσεις την κανονική τιμή λιανικής και δεν σου δίνει option για εταιρική αγορά.

Λογιστή που ρώτησα μου είπε ότι ισχύει αλλά θα καλεστώ όταν φτάσει στην Ελλάδα, να πληρώσω τελικά το ΦΠΑ. Για να μην την πατήσω, θα ήθελα τα φώτα σας, όποιος έχει κάνει παρόμοιες αγορές

Ευχαριστώ πολύ!!

Δημοσ.

Αν το αφμ σου είναι δηλωμένο για συναλλαγές στην ΕΕ το δηλώνεις και σου αφαιρούν αυτόματα το ΦΠΑ. Στο amazon γίνεται σίγουρα και σε άλλα ευρωπαϊκά μαγαζιά

Συγκεκριμένα για το amazon δες στο help εκεί που λέει vat registration. Συμπληρώνεις τα στοιχεία της εταιρείας, τσεκάρουν το αφμ (μπορεί να πάρει κάποιες ώρες-μέρες) και αφού δουν ότι είναι οκ αφαιρούν το φπα από τις αγορές σου. Το ίδιο γίνεται και σε άλλα eshops, θα έχει να δηλώσεις αφμ ή θα λέει κάπου αν είσαι ιδιώτης ή εταιρεία.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...