Προς το περιεχόμενο

CPU fan για AMD 5600 σε ASUS M2N32

Johnny Em

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα παιδιά. Θέλω να καταργήσω την "τουρμπίνα" που έχει για ανεμιστήρα, ο AMD 5600 και να του βάλω κάποια πιο αθόρυβη. Έχετε να μου προτείνεται κάποια όχι πάνω από 30Ε (εκτός και αν έχει ΜΕΓΑΛΗ διαφορά στις επιδώσεις)

Το σύστημά μου αποτελείται από ένα

κουτί:  Cooler Master Cavalier CAV-T03

μητρική: ASUS M2N32-SLI Deluxe

επεξεργαστή: AMD Athlon 5600+ 2,8Ghz.

και τέλος χρησιμοποιώ και τις τέσσερις θέσεις της RAM με low profile DIMMS αν βοηθάει καθόλου.

Επίσης, δεν έχω σκοπό να κάνω OC σε αυτό το σύστημα γιατί το έχω σαν δεύτερο όταν δεν δουλεύω, για να παίζω κανένα COD ή να βλέπω καμία ταινία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δύσκολο να μπει κάτι αξιόλογο..στο κουτί σου δε μπορώ να βρω ποιο είναι το μέγιστο ύψος ψύκτρας που μπορεί να δεχθεί, δεν έχει κομμένο πλαίσιο πίσω απ' την μητρική για να μπει backplate, θα πρέπει να το κόψεις εσύ με τροχάκι και έχει το τροφοδοτικό στο επάνω μέρος που λογικά θα μποδίζει αν είναι λίγο πλατιά η ψύκτρα. Παίζει να βάλεις ένα φθηνό κουτάκι;

Το να αλλάξω κουτί είναι ίσως λίγο μακριά αυτή την στιγμή. Πάντως από κάποιες πρόχειρες μετρήσεις το μέγιστο ύψος ψήκτρας είναι γύρω στα 17εκ.
Μια ερώτηση που ίσως φανεί περίεργη. Σε AMD χρειάζεται να μπει backplate στην aftermarket ψήκτρα του επεξεργαστή; πως γίνεται αυτό; Βγάζεις την βάση που έχει είδη πάνω της η μητρική και βάζεις άλλη;

Έκανα και εγώ μια μικρή έρευνα παράλληλα και βρήκα αυτή εδώ Link.png Site: COOLERMASTER RR-TX3E-22PK-R1 HYPER TX3 EVO , που μάλλον χωράει. Τι λέτε;

Αυτή λογικά θα χωράει και δε χρειάζεται backplate αλλά να ξέρεις δεν είναι και πολλή ήσυχη. Ανάλογα την ψύκτρα χρειάζεται ή όχι backplate. Οι μεγάλες σε όγκο και βάρος είναι αυτές που χρειάζονται συνήθως, η οποία μπαίνει πίσω απ' την μητρική

Η πρώτη δε χρειάζεται backplate. Αν όμως κάνεις την παλικαριά και κόψεις ένα πλαίσιο για να μπει το backplate θα μπορούσαν πιστεύω να μπουν και αυτές, με έναν ενδοιασμό για την Themis λόγω πλάτους, μήπως δηλαδή βρίσκει πάνω στο τροφοδοτικό. Θα πρέπει να το μετρήσεις αυτό μόνος σου προσκεκτικά

http://www.e-shop.gr/raijintek-rhea-p-PER.811687

http://www.e-shop.gr/raijintek-aidos-black-heatpipe-cpu-cooler-pwm-92mm-p-PER.813211

http://www.e-shop.gr/raijintek-themis-p-PER.811685

Με βάση αυτά που μου προτείνεις κλείνω στο ενδεχόμενο να κάνω τρύπα ώστε να μπει το backplate και να τοποθετήσω την AIDOS, γιατί η Themis δεν χωράει στα σίγουρα με τις μετρήσεις που έκανα. Η Zelos, της ίδιας εταιρείας, τι λέει σε θέματα επιδόσεων, συγκριτικά με τις άλλες; Γιατί είδα ότι έχει χαμηλότερα επίπεδα θορύβου.

Ωραία! Τέλος, δύο ακόμα ερωτήσεις.

1) Έχω αυτή την πάστα, Link.png Site: ZALMAN ZM-STG1 THERMAL GREASE , καλή δεν είναι;

2) Και μια λίγο άσχετη. Για να βάψω με σπρέι την επιφάνεια που βιδώνει η μητρική, πρέπει να πάρω κάποιο πυράντοχο σπρέι ή και ένα κοινό θα κάνει την δουλειά του;

φιλε μου...,  καποτε που ηθελα ακριβως το ιδιο πραγμα με σενα, αλλα για τον Phenom 720BE, ειχα βρει αυτην εδω την ψυκτρα 

http://www.e-shop.gr/arctic-cooling-freezer-64-pro-pwm-p-PER.650430   την οποια εχω ακομα..!!

η οποια δεν θελει backplate, αλλα μπαινει στην εργοστασιακη βαση. ετσι δεν χρειαζεται να αναγκαστεις να ξηλωσεις μητρικη, αν το κουτι σου δεν εχει πισω ανοιγμα CPU cut out..!! το ζητουμενο ειναι ΑΝ κυκλοφορει ακομα..!!

αν ομως το κουτι σου εχει ανοιγμα και μπορεις να βαλεις backplate αλλης ψυκτρας, θα πηγαινα σε AIDOS..!  και φθηνη και πολυ καλη..!!

#Cabdik επειδή κοιτούσα και εγώ για Artic Cooling, δεν κατέληξα εν τέλει σε αυτές, διότι ο προσανατολισμός της, με βάση την μητρική μου, είναι από κάτω προς τα πάνω με αποτέλεσμα να φυσάει τον ζεστό αέρα στο τροφοδοτικό, πράγμα που πιστεύω ότι δεν είναι και πολύ καλό!! Οπότε τις έχω απορρίψει. Το κουτί μου δεν έχει CPU Cut για να βάλω back plate όπως απαιτεί η AIDOS, άλλα μιας και μου αρέσουν τα μαστορέματα, θα του κάνω εγώ ένα!! ;)  Ευχαριστώ πάντως για την πρόταση!

#Cabdik επειδή κοιτούσα και εγώ για Artic Cooling, δεν κατέληξα εν τέλει σε αυτές, διότι ο προσανατολισμός της, με βάση την μητρική μου, είναι από κάτω προς τα πάνω με αποτέλεσμα να φυσάει τον ζεστό αέρα στο τροφοδοτικό, πράγμα που πιστεύω ότι δεν είναι και πολύ καλό!! Οπότε τις έχω απορρίψει. Το κουτί μου δεν έχει CPU Cut για να βάλω back plate όπως απαιτεί η AIDOS, άλλα μιας και μου αρέσουν τα μαστορέματα, θα του κάνω εγώ ένα!! ;)  Ευχαριστώ πάντως για την πρόταση!

ΔΕΝ μιλησα για ολες τις Arctic cooling, αλλα για μια συγκεκριμενη, η οποια εβγαινε παλιοτερα, την εχω στο HTPC μου, δεν εχει καθετη τοποθετηση αλλα οριζοντια (δλδ ο αερας βγαινει προς το πισω μερος του κουτιου), επειδη ακριβως μπαινει στην εργοστασιακη βαση και δεν αλλαζεις τιποτα στη μητρικη...!!!

αν ομως εχεις ορεξη για μαστορεματα, βουρ για την AIDOS.....!!!!

ΔΕΝ μιλησα για ολες τις Arctic cooling, αλλα για μια συγκεκριμενη, η οποια εβγαινε παλιοτερα, την εχω στο HTPC μου, δεν εχει καθετη τοποθετηση αλλα οριζοντια (δλδ ο αερας βγαινει προς το πισω μερος του κουτιου), επειδη ακριβως μπαινει στην εργοστασιακη βαση και δεν αλλαζεις τιποτα στη μητρικη...!!!

αν ομως εχεις ορεξη για μαστορεματα, βουρ για την AIDOS.....!!!!

Το κατάλαβα ότι δεν μιλούσες για όλες τις Artic Cooling άλλα, εγώ έκανα ένα λάθος στην απάντησή μου, από δυσνόηση του σκίτσου μου για την διάταξη μητρικής - CPU και θεώρησα ότι είχε κακό airflow για το κουτί μου (κάτω-πάνω) και γι αυτό δεν της επέλεξα. Εν τέλει αυτό που με έκανε να μην επιλέξω κάποια από τις Low Budget ψήκτρες τους, ήταν το μέγεθος.  Και πάλι συγνώμη για την λάθος απάντηση και ευχαριστώ για την πρόταση!!

Το κατάλαβα ότι δεν μιλούσες για όλες τις Artic Cooling άλλα, εγώ έκανα ένα λάθος στην απάντησή μου, από δυσνόηση του σκίτσου μου για την διάταξη μητρικής - CPU και θεώρησα ότι είχε κακό airflow για το κουτί μου (κάτω-πάνω) και γι αυτό δεν της επέλεξα. Εν τέλει αυτό που με έκανε να μην επιλέξω κάποια από τις Low Budget ψήκτρες τους, ήταν το μέγεθος.  Και πάλι συγνώμη για την λάθος απάντηση και ευχαριστώ για την πρόταση!!

η διαταξη της ψυκτρας εχει αμεση σχεση με το κουτι.  αν το κουτι (οπως το δικο σου) εχει "κλειστη οροφη", τοτε -εννοειται- ΔΕΝ βαζουμε ψυκτρα που να βγαζει αερα προς την οροφη (διαταξη πανω-κατω). αν ομως το κουτι, εχει ανοιγμα στην οροφη, τοτε δεν εχεις προβλημα, φευγει απο εκει ο ζεστος αερας..!! 

αρα στο δικο σου κουτι, βαζεις ψυκτρα με διαταξη μπρος-πισω και με ανεμιστηρι στο πισω μερος (του κουτιου) ωστε να τραβαει τον ζεστο αερα προς τα εξω....!!!   

και προτιμας Tower ψυκτρες, και οχι Low profile...!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...