Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα starlet του 95' (ep81), που το αγαπώ, είναι τίμιο, φθηνό, αξιόπιστο κλπ., αλλά μου μπήκε το μικρόβιο να το αλλάξω μιας και κοντεύει να κλείσει 20ετία.

Η δικαιολογία που βρήκα για να πείσω τον εαυτό μου να κάνει αυτή την κίνηση, είναι να πάω σε κάτι πιο ασφαλές που να φρενάρει, να έχει μια στοιχειώδη παθητική ασφάλεια και κάναν αερόσακο ρε αδερφέ, μη σκοτωθώ καμιά μέρα αν αποφασίσει κάποιος να πέσει πάνω μου.

Κοντεύω να με πείσω.

Χαζεύοντας αγγελίες, βλέπω πως έχουν κρατήσει ακόμα και τώρα καλούτσικη τιμή τα starlet, αν συμμαζέψω κάποιες εξωτερικές μικροφθορές θα πουληθεί μάλλον σχετικά εύκολα στα 1500€.

Και εδώ να εξηγήσω γιατί έβαλα την παρένθεση "αυτοκινήτων" στον τίτλο.

Υπάρχει στην φαμίλια και ένα Suzuki Swift του 2005, της αδερφής μου, η οποία επειδή είναι ψωνάρα το βαρέθηκε και σκέφτεται επίσης να το αλλάξει.

Τα Swift, επίσης απ'ότι βλέπω στις αγγελίες παίζουν ~5000€.

And here's the good part.

Δεδομένου πως εγώ είμαι άφραγκος, η ψων η καλή, ευαίσθητη, υπέροχη (παντρεμένη - σκάστε) αδερφή μου, πρότεινε να προσθέσουμε όσα λεφτά πουληθούν και τα δύο, και να πάρουμε δύο ας πούμε ισάξια και αξιοπρεπή αυτοκίνητα, με περίπου 3000€ το καθένα.

Αν βρεθούν 2 πολύ καλές ευκαιρίες, και πουληθούν αυτά που έχουμε στις τιμές που τα υπολογίζω, μπορούμε να βάλουμε χοντρικά άλλα 1000€, οπότε να ανεβάσουμε το συνολικό budget ~7500€ και για τα δύο.

Και μετά από αυτόν τον μικρό πρόλογο, οι απορίες.

Τι διάολο να πάρουμε;

Μας απασχολεί κυρίως η αξιοπιστία, και λιγότερο οι επιδόσεις - ανέσεις κλπ.

Οι περιπτώσεις που βλέπω με καλό μάτι είναι κάποια Civic, κάποια Focus, κάποια Corolla και κάποια Colt.

Όλα 2000 - 2006 περίπου μοντέλα.

Τι γνωρίζουμε γι'αυτά; Έχουν παρουσιάσει τίποτα σοβαρό σαν πρόβλημα;

(1400cc όλα - απλά μοντέλα φυσικά).

Καμία άλλη αξιόπιστη πρόταση σε αυτά τα λεφτά (όχι μαούνες - όχι πριν το 2000);

Για καθαρά ψυχολογικούς λόγους, αποφεύγω να κοιτάξω σε Γαλλικά - Ιταλικά - Γερμανικά, αλλά αν υπάρχει κάτι αξιόλογο να το συζητήσουμε.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1. να πάρεις μια καλή αντιβίωση για αρχή, μπας και σε φύγει το μικρόβιο.

2. αν δεν σε φύγει, ψήσε την καλή ευαίσθητη παντρεμένη αδερφή σου να πάρει το στάρλετ σου να το πουλήσει + το έξτρα πεντακοσάρικο που λες και κράτα το σουήφτ.

• Like 1
Δημοσ.

αν θες ασφαλεια ενεργητικη-παθητικη πας σε γερμανο (οχι απαραιτητα βεβαια) αν θες αξιοπιστια πας σε ιαπωνο-κορεατικο....

σε 1400 πας σε astra(90 ιπποι) , οχι σε focus (ψιλοσερνεται , εκτος αν δεν εισαι τυπος της σφηνας και της κοντρας) σε accent (μοντελα του 2003-2006 ειναι στα 1300cc οποτε γλυτωνεις ψηλα τελη - ασφαλειες και ειναι ΣΚΥΛΙΑ!!)

απο κει και περα επειδη οι εποχες δεν ειναι για πολλα πολλα (αναλογως την τσεπη σου βεβαια) κρατηστε το swiftακι , μια χαρα αμαξι ειναι . 

Δημοσ.

Το σκέφτηκα να κρατήσω εγώ το Swift, οκ, είναι λίγο του χαρίζουν γάιδαρο και το κοιτάει στα δόντια η φάση, αλλά δεν το θέλω.

Δεν μου αρέσει εμφανισιακά, έχει θεόμακρο σασμάν στις ψηλές σχέσεις, πράγμα που κάνει την οδήγηση εκτός πόλης πολύ βαρετή.

Προσπέραση στην εθνική θες κατέβασμα από 5η -> 3η για να "ακούσει". Να την βράσω την τελική του που δεν μου χρησιμεύει πουθενά.

Καλά άμα ανεβοκατεβαίνεις κάνα βουνό δε το συζητάω, κάθε πέταλο κατεβάζεις πρώτη...

Με το Στάρλετ περνάω από πάνω του, και ας μου ρίχνει θεωρητικά καμιά 20ριά άλογα.

Οριον, τα astra - accent είναι στην κατηγορία "μαούνα" φοβάμαι, θέλω κοφτό αμάξι, ας είναι και 3πορτο, παιδιά - σκυλιά δεν έχω.

Δημοσ.

Και οι δύο κατηγορίες μου κάνουν, αρκεί να είναι 3πορτο-5πορτο, να μην έχει δηλαδή μακρύ κώλο.

Το ιδανικό θα είναι να πάρουμε ένα μικρό και ένα μικρομεσαίο, και να μπορούμε να τα τραμπάρουμε αναλόγως την ανάγκη όποτε χρειαστεί, γι'αυτό κοιτούσα σε έναν συνδιασμό Colt & Civic π.χ, ή Colt & Corrolla.

Δημοσ.

για μικρο κοιτα για ford fiesta , μικρομεσαιο θα ελεγα για κανενα golf tsi 1400cc 122hp αλλα δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα για αξιοπιστια , τα astra , accent απο που και ως που μαουνες? για τα 5θυρα λεω

Δημοσ.

To astra υπάρχει και 5θυρο, αλλά δεν με ψήνει να πω την αλήθεια.

Το accent δεν το θυμάμαι ποτέ κοφτό, ποιο μοντέλο εννοείς; Μου φαίνεται και κακάσχημο, είναι λίγο αυτοκίνητο πάτερ φαμίλια, πολύ μακριά από αυτό που ψάχνω.

Το Golf μακριά και αγαπημένοι, έχω ακούσει τα πάντα σε προβλήματα, από παράθυρα που πέφτουν και δεν σηκώνονται ποτέ, μέχρι καμμένα λάδια από τα πρώτα χιλιόμετρα.

Το fiesta δεν φαίνεται κακή περίπτωση, θα το εξετάσω.

Σε αυτά που κοιτάω εξ'αρχής, έχεις κάποιες ενστάσεις ή απλά προτιμάς κάτι άλλο;

Υπάρχει κάποιο θέμα αξιοπιστίας στα Civic - Colt - Corolla π.χ;

Δημοσ.

+1 σε fiesta και σε corolla για αυτο που βλέπω οτι ζητάς... το θέμα ειναι οτι και τα δύο θα εχουν ψηλοανεβασμένες τιμές (το πιο φθηνό φιέστα του '05 ειναι 1250 και εχει 180000 χλμ και το δινουν 3χιλ...)

Δημοσ.

Εντάξει, και τα χιλιόμετρα είναι λίγο σχετικά, εξαρτάται πού έχουν γίνει και αν έχουν τηρηθεί σέρβις κλπ..

Ούτως η άλλως, σε μεταχειρισμένο δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος αν ισχύουν και όσα γράφει νομίζω.

Το Civic νομίζω πως έχει ψιλοκλειδώσει στο κεφάλι μου πάντως, δύσκολo να βγει. ;p

Δημοσ.

μια επιλογη ισως να ειναι το yaris, μικρο οικονομικο. το accent ξεχνα το...προβληματα με το συστημα διευθυνσης(τιμονι),φιεστα καει υπερβολικα σε σχεση με το μεγεθος και τα κυβικα του.Το civic που λες .............χμ.....ασφαλεια;.....γκαζιαρικο χωρις τα καταλληλα φρενα,επισης καει αν εχεις βαρυ ποδι (στο γκαζι).....λαμαρινα;Golf λογω του tsi......θελει συνεχεια λαδια να συμπληρωνεις.....

Το focus πρεπει να κατεβεις να το προχνεις για να παρει μπροστα....σερνεται! το astra......αστρα μη με μαλωνεται κτλ(ανταλλακτικα ειδες τιμες;)το corrola ειναι καλο,αλλα θα δωσεις κατι παραπανω για να βρεις καλο.το colt δεν μπορω να σου πω κατι (εκτος απο οτι ειναι λιγο ασχημο,για μενα).Το swift παντως ειναι καλο και σε βαθος χρονου δεν βγαζει προβληματα(το ιαπωνικο και οχι της τσεχιας)

Δημοσ.

Ε δεν το λες και γκαζιάρικο το civic, 90hp -1400cc. Δεν λέω για το vtec, το απλό κοιτάω.

Το πόδι μου είναι πιο ελαφρύ και από ταρίφα στις 90% των περιπτώσεων.

Ασφάλεια δεν κοιτάω να σπάει ρεκόρ, απλά τα αυτονόητα, κάνα ABS και κάνα αερόσακο.

Το Yaris το έχω οδηγήσει αρκετές φορές, μου φάνηκε τάφος, και έχει και αυτό τσιμπημένη τιμή για αυτά που προσφέρει μου φαίνεται.

Το Colt γιατί το βρίσκετε όλοι άσχημο; Εμένα μου φαίνεται πολύ πιο συμπαθητικό από το Swift.

Επίσης, από πού ξεχωρίζεις Swift Ιαπωνικό και Τσεχίας; (πρώτη φορά το ακούω αυτό).

Δημοσ.

η πρωτη σειρα που εισαχθηκε στην ελλαδα ηταν ιαπωνικη,λογω κοστους μετα φερανε απο το εργοστασιο το ''ευρωπαϊκο''.

Ενας απλος τροπος για να δεις που εχει συναρμολογηθει ενα αυτοκινητο ειναι να δεις την ετικετα της ζωνης ασφαλειας, κατω χαμηλα εκει που δενει.,αλλιως αριθμος πλασιου....γκουγλαρεις κτλ.

τωρα, ειναι καθαρα αντικειμενικο του καθενος, τι αμαξι του αρεσει.Απο κει και περα ομως η ασφαλεια πλεον ειναι πιο σημαντικο κομματι επιλογης ενος αυτοκινητου.............στην εποχη που ζουμε ,εννοωντας τα σαραβαλα που κυκλοφορουνε γυρω μας και χωρις την απαραιτητη συντηρηση.............που τα καθιστα ωρολογιακες βομβες .

Κλεινωντας (σορρυ αν σε κουρασα) ψαξε και τα διαφορα crash test των μοντελων που σου αρεσουν,να δεις και απο εκει τι παιζει.

Δημοσ.

Υποθέτω μιλάς για το τελευταίο Colt πριν το FL?

Βγαίνει μέσα στο budget με το Civic?

Γενικά έχουν αναφερθει απο αυτοκίνητα που έχουν όσο ολο το budget σου μέχρι αυτοκίνητα 1-2 γενιές πίσω απο αυτά που λες.

Δημοσ.

@liopyr

Θα σου δώσω λίγη τροφή για σκέψη.

Από τη μία γράφεις ότι το λιγότερο που σε ενδιαφέρει είναι οι επιδόσεις, αλλά από την άλλη ο κυριότερος λόγος που απορρίπτεις το swift των 92ps είναι οι επιδόσεις! Ενώ ταυτόχρονα κοιτάς το focus 1.4 MK1 των 75ps! Η καρότσα του συγκεκριμένου focus είναι 1150 κιλά, για να είναι το ίδιο "σπιρτόζικο" με το starlet που έχεις θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 110 άλογα μια και το starlet είναι μόλις 775 κιλά! Αν σου φαίνεται αργό το shift, το focus θα σου φανεί τάφος! Και όχι μόνο αυτό, αλλά γενικότερα κάθε μικρομεσαίο 1400.

Επίσης έγραψες πως η αδερφή σου βαρέθηκε το swift και θέλει να το αλλάξει. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις το αλλάζουν με κάτι καλύτερο και νεώτερο... αν αυτό που θα πάρει έχει ταβάνι τις 3.750 θα είναι σίγουρα χειρότερο και παλιότερο. Είσαι σίγουρος πως θα δεχτεί να πάρει χειρότερο αμάξι πληρώνοντας κιόλας? Ρωτάω επειδή μου φαίνεται αδιανόητο.

Και κάτι άλλο, οι τιμές που έγραψες για τα δικά σας αυτοκίνητα είναι οι τιμές που ζητάνε, όχι αυτές που μπορούν να πιάσουν. Για να μπορέσετε να πουλήσετε πολύ καλά και να αγοράσετε φτηνά χρειάζεται υπομονή και ταλαιπωρία, και το χειρότερο είναι πως μπορεί να μείνετε χωρίς αμάξι/ια για κάποιο χρονικό διάστημα.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...