Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,
Πρωτα απο ολα θα ηθελα να κανω σαφες οτι δεν εχω ιδεα πανω στο θεμα.
Το προβλημα μου ειναι το εξης..Μενω σε μια γειτονια που δεν υπαρχει κοντα κολωνα του ΟΤΕ ετσι ωστε να ερθει γραμμη για να βαλω ιντερνετ σπιτι μου.Οποτε θελω να αγορασω μια κεραια για να λαμβανω ιντερνετ απο καφετερειες κτλπ σε αποσταση γυρω στα 500μ.Εκανα την χαζομαρα (μαλλον) και παρηγγειλα αυτην : UBIQUITI AIRMAX AIRGRID M5 27DBI 5GHZ HIGH POWER ANTENNA - WIRELESS - Αλλα απ'οτι αντιληφθηκα κατοπιν εορτης μαλλον ειναι μεγα λαθος..Θα μπορουσατε να μου πειτε αν αυτη η κεραια ειναι για ληψη σηματος..η ειναι μονο για εκπομπη σηματος(ενισχυση σηματος ρουτερ δηλαδη).Εαν ναι εχει καλως..εαν οχι..μπορειτε να μου προτεινετε κατι για την αποσταση στην οποια αναφερομαι..Ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ.

Καλή κεραία, τούμπανο κεραία, αλλά, δεν σου κάνει για τον απλό λόγο οτι είναι για τα 5GHz, εσύ θες μια για τα 2.4... Πάρε τους τηλ αύριο να σου αλλάξουν την παραγγελία και να σου στείλουν την 2.4.

Α, πάρε και καλώδιο, πολύ καλώδιο για να πάει ταράτσα (ή κάπου με καλή οπτική τέλος πάντων).

Βάση ετοίμαζε, είναι κουμούτσα η κεραία και θέλει στέρεο μέρος.

Δημοσ.

Καλή κεραία, τούμπανο κεραία, αλλά, δεν σου κάνει για τον απλό λόγο οτι είναι για τα 5GHz, εσύ θες μια για τα 2.4... Πάρε τους τηλ αύριο να σου αλλάξουν την παραγγελία και να σου στείλουν την 2.4.

Α, πάρε και καλώδιο, πολύ καλώδιο για να πάει ταράτσα (ή κάπου με καλή οπτική τέλος πάντων).

Βάση ετοίμαζε, είναι κουμούτσα η κεραία και θέλει στέρεο μέρος.

Το θεμα ειναι οτι την ελαβα ηδη σημερα το απογευμα..και δεν ξερω αν η συγκεκριμενη βγαινει στα 2,4 που αναφερεσαι..

Δημοσ.

Οχ, παρέλαβες; Μην ανοίξεις την συσκευασία και πήγαινέ την πίσω. Και να βρεις δίκτυα στα 5GHz θα είναι τόσο κλειδωμένα που ούτε απέξω δεν θα περνάς :P :P

Η συγκεκριμένη βγαίνει στα 2.4 στα σίγουρα, αυτήν έχω και εγώ :P

Το eshop δεν την έχει βέβαια άρα θα πρέπει να τους πεις να πάρεις τα χρήματα πίσω να την αγοράσεις απο αλλού :/ Μπέρδεμαααααα...

Δημοσ.

Οχ, παρέλαβες; Μην ανοίξεις την συσκευασία και πήγαινέ την πίσω. Και να βρεις δίκτυα στα 5GHz θα είναι τόσο κλειδωμένα που ούτε απέξω δεν θα περνάς :P :P

Η συγκεκριμένη βγαίνει στα 2.4 στα σίγουρα, αυτήν έχω και εγώ :P

Το eshop δεν την έχει βέβαια άρα θα πρέπει να τους πεις να πάρεις τα χρήματα πίσω να την αγοράσεις απο αλλού :/ Μπέρδεμαααααα..

Οκ. αυτο θα κανω τοτε..και μια τελευταια ερωτηση...το Power over ethernet καλωδιο ειναι καποιο ειδικο καλωδιο; η απλα ενα κοινο καλωδιο Lan?και αν ναι τι ειναι καλυτερο; cat 5 h cat 6 ?

Δημοσ.

Καλημέρα.

Για POE θες ένα καλώδιο απλά να έχει και τα 4 ζεύγη... Θα σου έλεγα να πας σε CAT5e λόγο του οτι είναι φθηνότερο ή σε CAT6 άμα δεν το βρεις με σημαντική διαφορά...

Θες ένα μικρό καλώδιο να πάει μέχρι το POE και μετά ένα μεγάλο να πάει μέχρι εκεί που θα στήσεις την κεραία.

Δημοσ.

τώρα ίσος φάνη λίγο χαζό αυτό που θα πω αλλα από ότι ξέρω δεν εξαρτάται μονο απτή κεραία που έχεις εσύ αλλα και απτό router που λαμβάνεις σωστό δεν είναι αυτό?γιατί εγώ πλήρωσα ένα σορό λεφτά για κεραία και έχω και πάλι θέμα τώρα που αλλάζει ο καιρός

Δημοσ.

Φυσικά και εξαρτάται και απο την κεραία που έχει ο άλλος. Το κλασικό παράδειγμα, άμα είσαι σε ένα βουνό και ένας άλλος απέναντι και εσύ έχεις μια ντουντούκα να μιλάς ενώ αυτός όχι, εσύ θα μιλάς μεν δυνατά, θα σε ακούει, αλλά οχι το αντίστροφο, δηλαδή δεν κάνεις δουλειά...

Όμως αυτή η κεραία είναι οτι καλύτερο μπορεί να πάρει, άμα μπορεί να πιάσει κάτι θα το πιάσει με αυτήν....

Δημοσ.

τώρα ίσος φάνη λίγο χαζό αυτό που θα πω αλλα από ότι ξέρω δεν εξαρτάται μονο απτή κεραία που έχεις εσύ αλλα και απτό router που λαμβάνεις σωστό δεν είναι αυτό?γιατί εγώ πλήρωσα ένα σορό λεφτά για κεραία και έχω και πάλι θέμα τώρα που αλλάζει ο καιρός έχω αυτήν http://approx.es/APPUSB18DB#.VDEXmBbArzoείχα πάρει και κάποιες άλλες αλλα ήταν πιο χαλια και μέχρι τώρα έχω δόση 300 σύνολο οποτε πες μου αν ξέρεις αν αυτή που προτείνεις εσύ είναι πιο δυνατή

Δημοσ.

Ποιο δυνατή από τι και γιατί; Το νόμιμο όριο είναι 20dBm (100mW), οπότε όλες πρέπει εκπέμπουν το ίδιο.

Στη λήψη παίζει ρόλο και η άλλη συσκευή που θα συνδέεσαι, η ευαισθησία του δέκτη, τα φυσικά εμπόδια και ο θόρυβος από άλλα γειτονικά δίκτυα.

Μια συσκευή αν την βγάλεις έξω υπό προϋποθέσεις μπορείς να κάνεις σύνδεση σε χιλιόμετρα, αλλά η ίδια μέσα στο σπίτι θα παίξει σε λίγες δεκάδες μέτρα.

Δημοσ.

το νομιμο μπορει να ειναι 100 αλλα ακομη και τα ubiquity εχουν παραπανω(εννοω nanostation κτλ)

στην αγορα κυκλοφορουν usb wifi(alfa) εως 2000mw .στην ουσια δουλευουν σαν ενισχυτης....προφανως δεν θα χρειαστει τοση ενεργεια(ακτινοβολια) αλλα ρυθμιζονται

Δημοσ.

Τα όρια υπάρχουν για διάφορους λόγους.

Η μπάντα είναι ελεύθερη για όλους κι αν δεν υπήρχαν κανόνες θα είχαμε σοβαρά προβλήματα παρεμβολών, ιδιαίτερα στους 2,4GHz που δεν υπάρχουν πολλά κανάλια προς χρήση.

Το ότι μια συσκευή έχει δυνατότητα να εκπέμψει σε διάφορες τιμές ισχύος, έχει να κάνει με το θεσπισμένο νόμιμο όρια κάθε χώρας. Δεν μπορεί να ξέρει ο κατασκευαστής που θα δουλέψει η κάθε συσκευή.

Πως θα σου φαινόταν αν έκανες εσύ εκπομπή στα νόμιμα όρια και σε καπέλωνα εγώ με υπερδεκαπλάσια ισχύ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...