Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

θέλω να στήσω ένα εξωτερικό wifi, για φίλο ο οποίος μένει σε σπίτι όπου δεν υπάρχει δυνατότητα για γραμμή τηλεφώνου.

Θέλουμε να στήσουμε μια κεραία και να λαμβάνει σήμα από διάφορα δωρεάν ασύρματα δίκτυα στην πλατεία (από καφετέριες, ένα δωρεάν δημοτικό κτλ).

Έχει μια κεραία (βλ. συνημμένο). Σκεφτόμασταν να συνδέσουμε την κεραία με κάποιο Mikrotik Groove ή Ubiquity Bullet για να κάνει τη δουλειά του.

Μιλώντας με κατάστημα που έχει σχετικά είδη, μου είπαν ότι η κεραία δεν κάνει για λήψη, και ότι είναι μόνο για εκπομπή. Ως εκ τούτου δε θα κάνει τη δουλειά του. Πρότειναν είτε την αγορά μιας άλλης κεραίας τύπου panel, είτε την αγορά ενός Ubiquity Nanostation ή του αντίστοιχου TP-link.

Με βάση την εμπειρία σας, τι είναι προτιμότερο; Παίρνω ως δεδομένο ότι η κεραία που έχει δεν κάνει (θεωρώ ότι δεν είπαν ψέμματα από το κατάστημα). Είναι καλύτερο να πάρω άλλη κεραία και να προχωρήσω με το Groove/Bullet ή να πάω κατευθείαν στο Nanostation Μ2 / TP - link WA7210N; Τα 2α θα μας καλύψουν για τη δουλειά που θέλουμε;

Καθώς ο συγκεκριμένος δεν είναι γνώστης του αντικειμένου, με ενδιαφέρει να το στήσω και να μην ασχοληθώ ξανά (ή τουλάχιστον συνέχεια) με το ζήτημα. Θέλω κάτι σταθερό δηλαδή.

Αν πάμε στο Nanostation ή TP-link: Το TP-link είναι γενικά αξιόπιστο; Ή να πάω στο πιο σίγουρο (με βάση τη δικιά μου άποψη) Nanostation;

Ευχαριστώ!

post-50518-0-50661600-1412510821_thumb.jpg

Επεξ/σία από anonymous-root
Δημοσ.

Ξέχασες να δώσεις στοιχεία ή link της κεραίας, γιατί πρώτη φορά ακούω ότι μια κεραία να είναι μόνο για εκπομπή. Το πιθανότερο να ήθελαν να πουλήσουν εξοπλισμό.

Σε Bullet/Groove μπαίνει οποιαδήποτε κεραία είτε Omni είτε κατευθυντική. Τα Nanostation, 7210Ν και άλλα παρόμοια AP έχουν κατευθυντική κεραία.

Αν θέλετε να πιάνετε περιμετρικά σήματα από άγνωστες θέσεις σας κάνει η Omni. Αν από την άλλη γνωρίζεται που είναι οι άλλοι σταθμοί, τότε καλύτερα η κατευθυντική για βέλτιστη ζεύξη.

Το 72710Ν μπορεί να συνδεθεί και με εξωτερική κεραία, οπότε βάζοντας και μία Omni καλύπτει πολλά πράγματα.

Προσωπικά θεωρώ καλύτερες της συσκευές της Ubiquiti, αλλά και οι άλλες μια χαρά είναι. Μόνο της Mikrotik έχουν απαιτήσεις γνώσεων για την ρύθμισή τους, αλλά και πολύ περισσότερες δυνατότητες ιδιαίτερα σε θέματα routing. Για τέτοια απλή χρήση δεν θα τις σύστηνα εκτός αν υπάρχει θέληση για μάθηση και ενασχόληση.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε και ευχαριστώ για την απάντηση! Ξέχασα να βάλω την εικόνα της κεραίας. Δυστυχώς είναι το μόνο στοιχείο που έχω. Από Δευτέρα - Τρίτη ελπίζω να έχω και τα υπόλοιπα στοιχεία της κεραίας (αν τα πάρω από εκεί που την αγόρασε).

Δημοσ.

αν εχετε ηδη καποιο wifi usb  που ξεβιδωνεις την κεραια γιατι δεν το δοκιμαζετε με το καταλληλο καλωδιο ακομη και με χαμηλη ισχυ να δειτε τι πιανει?

το nanostation κτλ βολευει γιατι θα χει ισχυ πιο πανω απο τα 100mw αλλα δουλευουν και αυτονομα απο ρευμα?(.αλλιως παιρνεις ταιβανεζικη αλφα 1000mw με κανα 20ε που την ρυθμιζεις σε mw)

η κεραια κατα 99% κανει και λογικα ειναι omnidirectional ή directional  .μπορει να μην γραφει dbi αλλα δεν πειραζει.αφου λεει πανω frequency 2.4ghz για wifi ειναι

Δημοσ.

Τι εννοείς αυτόνομα στο ρεύμα;

Γενικά με αυτά (nanostation ή Bullet κτλ) θα κάνει τη δουλειά του όπως τη θέλει; Υπενθυμίζω ότι θέλει να στήσει κεραία και να λαμβάνει wifi από την γύρω περιοχή, όπου γύρω περιοχή είναι και η πλατεία. Η απόσταση είναι περίπου κάτω από 1 χλμ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...