johnviol Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Ο υπολογιστής μου είχε windows vista απο τη μάνα του (C:) και είχα κανει δεύτερο partition (F:) και είχα περάσει και τα 7 εδώ και καιρό ώστε είχε γίνει dual boot. Στην ουσία πλέον μόνο τα 7 χρησιμοποιω, γι'αυτό ήθελα σε κάποια φαση να σβήσω εντελώς τα vista. Υπήρχε ομως προβλημα και δε σβήνανε, επειδή στο partition των vista (το C:) ήταν τα κύρια αρχεία συστήματος... Σε κάποια φάση ψάχνοντας το θέμα, εγινε μια στραβή και μάλλον πείραξα κάποια αρχεια υπεύθυνα για το bootάρισμα, κι έτσι δεν φόρτωναν τα 7! Αναγκάστηκα κι εκανα φορματ, περασα παλι τα vista (έκανα system recovery δηλαδη που μου τα περνάει ξανά απ'τη μάνα του εργοστασιακά) και μετά πέρασα πάλι τα 7. Τώρα πάλι για κάποιο λόγο ξαναπείραξα τα αρχεία bootαρισματος, και ο υπολογιστής μπαίνει πλέον ΜΟΝΟ στα windows 7, ενώ υπάρχει μέσα ολο το partition και όλα τα αρχεία των vista...απλά είναι σα να μην υπάρχει! Τι πρέπει να κάνω για να μπορέσω να το ξαναβλέπω; Και ίσως ακομα να μπορέσω να το σβήσω εντελώς ή να περασω τα 8 πλέον στο ίδιο partition?
vkarof Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δεν μπορείς να κάνεις format? Θα σβηστουν και τα 2 Partitions και μετά βάζεις όποιο λειτουργικό θέλεις.. 1
johnviol Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 thanks για την απάντηση φίλε. Χμμμ, τι λες, να έκανα πάλι δευτερο φορμάτ στο καπακι; Μου φαίνεται too much αν και μάλλον θα έπιανε. Τελικά βρήκα άλλη λύση, έκανα repair με ένα προγραμματάκι που κατέβασα on line, ειναι πολύ χρησιμο, Partition wizard λέγεται. Έκανε καλη δουλεια και όλα τζετ τώρα. Εσβησα εντελώς το παρτίσιον με τα βιστα και έκανα καινούριο όπου πέρασα τα 8.1, τώρα έχω και τα δύο, τα 7 και τα 8! Φχαριστώ πάντως...
johnviol Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Ε, βασικά έβαλα τα 8.1 για να δοκιμάσω το νέο λειτουργικό και να μπορώ να δουλεύω παράλληλα στα 7 που τα ξέρω καλύτερα μέχρι να μάθω και τα 8. Όταν πρωτοβγήκανε τα Vista, αν σκόπευες να κάνεις αναβάθμιση από τα XP στα Vista, δε θα θελες να είχες κρατήσει και τα XP ταυτόχρονα ώστε να μπορείς να επιστρέψεις σ'αυτά χωρίς άσκοπα φορματ και επανεγκατάσταση; Αυτό είναι το σκεπτικό μου για το dual boot...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα