Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Παιδιά ψάχνω λογισμικά που χρησιμοποιούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί για την ροή των προγραμμάτων τους..

Για παράδειγμα στο ραδιόφωνο πολύ ραδιοφωνικοί σταθμοί χρησιμοποιούν τον jazler radiostar ενώ κάποια μικρά τοπικά κανάλια της περιφέρειας δουλεύουν τον jazler tv.

Οι μεγάλοι σταθμοί ξέρουμε με τι παίζουν ;

Οποιαδήποτε πληροφορία θα μας ήτανε χρήσιμη....

Με λίγα λόγια ψάχνω τα προγράμματα που έχουν στο control για ροή προγράμματος , δημιουργία γραφικών π.χ. στις ειδήσεις κτλ.

Ευχαριστώ πολύ...

Δημοσ.

Το scala infochannel για τα εμφάνιση των super και το photoshop για τη δημιουργία. Θέλεις όμως και genlock για το overlay των γραφικών στο video.

Δημοσ.

Ωραία αυτά τα προγράμματα θα τα ψάξω και θα σου πω.

Αλλά με την αυτοματοποίηση του προγράμματος πως γίνεται τι δουλεύουν ;;

Ευχαριστώ και πάλι για την άμεση ανταπόκριση.....

Δημοσ.

Δεν ξέρω. Ίσως να έχουν και αυτοί το jazler tv ή μπορεί και να έχουν κάποιο πρόγραμμα παραγγελία.

Πάντως, τα μεγάλα κανάλια δεν ασχολούνται και τόσο με τον αυτοματισμό γιατί πάντα είναι κάποιος στην κονσόλα.

Δημοσ.

Ναι το ξέρω πως έχουνε άτομα, εδώ να φανταστείς και μικρά περιφερειακά έχουνε απ' όσο ξέρω (τουλάχιστον στην περιοχή μας που ξέρω).

Αλλά σίγουρα θα έχουνε κάποιο πρόγραμμα αγορασμένο για ροή προγράμματος αν όχι για αυτοματισμό.

Πχ ένα εργαλείο θα μπορούσε να είναι το wirecast που κάνει φανταστική δουλειά....

Δημοσ.
Θυμάσαι μήπως από που είχε γίνει παραγγελία το πρόγραμμα για τις διαφημίσεις και πως λεγότανε ;

Ακόμα βρήκα ότι πολλοί σταθμοί δουλεύουν με airbox tv automation συστήματα...

Συνεχίζω το ψάξιμο και θα αναφέρω νεότερο.

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Δημοσ.

Φίλε μου σε ευχαριστώ. Να σε ρωτήσω κάτι ; Ξέρεις αν χρησιμοποιούνται τα παράκτια προγράμματα από σταθμούς στην Ελλάδα ;

Post Producer για αυτοματοποίηση ροής προγράμματος ; Η εταιρεία είναι η telestream...με την παρακάτω σελίδα....

http://www.telestream.net/telestream-home.htm

Ακόμα βρήκα την παρακάτω εταιρεία η οποία αναλαμβάνει το μοντάρισμα των σταθμών με ολοκληρωμένες λύσεις όπως αναφέρει το site τους.

Υλικό και τεχνογνωσία παρέχουν στην Ελλάδα στον Alpha , Mega , Makedon;ia TV.

http://www.amydv.gr/

Οποιοδήποτε άλλες πληροφορίες θα μας ήτανε χρήσιμες.....

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

παιδιά τι κάνει ο τεχνικός ροής προγράμματος σε ένα τηλεοπτικό σταθμό; υπάρχει κάποιο βίντεο που να παρουσιάζει κάποιο πρόγραμμα;

Δημοσ.

παιδιά τι κάνει ο τεχνικός ροής προγράμματος σε ένα τηλεοπτικό σταθμό; υπάρχει κάποιο βίντεο που να παρουσιάζει κάποιο πρόγραμμα;

Σύμφωνα με την 'Ένωση Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου & Τηλεόρασης Οπτικοακουστικού Τομέα (ΕΤΕΚΤ-ΟΤ)...

Ο Τεχνικός Ροής Προγράμματος (Continuity Engineer)

Είναι υπεύθυνος για την εισαγωγή (ingest) προγραμμάτων (διαφημιστικών, trailer, ταινιών, κ.λπ.), τον έλεγχο και την επιμέλεια της σωστής εκπομπής του προγράμματος των τηλεοπτικών καναλιών σύμφωνα με τον οδηγό προγράμματος και τις οδηγίες του Σκηνοθέτη ροής.

Όλα τα καθήκοντα εδώ.

Επίσης...

Ο Τεχνικός Ροής Προγράμματος

είναι υπεύθυνος για τη ροή του προγράμματος του Τηλεοπτικού Σταθμού (ζωντανή και μαγνητοσκοπημένη μετάδοση).

Πηγή: http://anima3dproductions-posts.blogspot.gr/2011/02/blog-post_10.html

Υ.Γ. Ποιο πολύ ώρα μου πήρα να γράψω τον τίτλο παρά να το βρω στο google.

Δημοσ.

Ναι το βρήκα αυτό εγώ βασικά τελείωσα ΜΜΕ και με κάλεσαν τώρα να πάω συνέντευξη για αυτή την θέση και δεν ξέρω αν πρέπει να ξέρω από πριν κάποιο πρόγραμμα η κάτι συγκεκριμένο. :/

Δημοσ.

Μπα. Μάλλον παρατρεχάμενος του σκηνοθέτη ροής θα είσαι και θα βγάζεις όλη τη δουλειά εσύ ενώ αυτός θα παίρνει τα εύσημα.

Πάντως αν πας ρίξε κανένα info για το τι κάνεις εκεί μέσα γιατί άλλο στα χαρτιά και άλλο στην πραγματικότητα.

Αν επιτρέπετε, σε τοπικό κανάλι σε κάλεσαν ή σε περιφερειακό; Κι εγώ έχω δουλέψει σε κανάλι (τις παλιές καλές εποχές που υπήρχαν ακόμη λεφτά) στην παραγωγή σποτ και σημάτων και ο υπεύθυνος ροής είχε τρομερό τρέξιμο και άγχος.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...