Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας εχω το εξης προβλημα , αγορασα ενα καινουριο πισι , τα κομματια επιλεγμενα απο εμενα , φτιαγμενο απο το eshop , και του εχω βαλει ενα στικακι wireless adaptor(λιγο αδυναμο ) για να πιανει με wifi την συνδεση ιντερνετ μου που ειχα στο σαλονι .

Επειδη υπαρχει και ενα λαπτοπ στο σπιτι , αυτο πιανει πιο υψηλες ταχυτητες απο τον υπολογιστη μου :  ping 21 ,download 8,26, upload 0,61 (πιστευα πως επειδη ηταν πιο κοντα στο router γινοταν αυτο) απο Speedtest

και εγω που ημουν πιο μακρια ping 21 , download 1,54mbps , upload 0.64mbps ....

Δοκιμασαμε λοιπον να φερω το router μεσα στο δωματιο που βρισκεται ο υπολογιστης , και αντι να πιανει πιο γρηγορα επιανε παλι τις ιδιες ταχυτητες και λιγο χειροτερο , το λαπτοπ που βρισκοταν μακρυα επιανε παλι τις ιδιες του ταχυτητες με πριν , λιγο πιο χαμηλες  , και τοτε λεω ας το συδνεσω με καλωδιο ethernet. Και μου εδειχνε παλι τις ιδιες χαμηλες ταχυτητες. Η συνδεση που πληρωνουμε ειναι εως 24mbps απο Hol.  Ξέρετε τι μπορεί να φταιει; Εχει κανα προβληαμ ο υπολογιστης;

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Δημοσ.

Θα σου έλεγα για αρχή να πόσταρες τα στατιστικά της γραμμής σου. Τα στατιστικά τα βρίσκεις από το router πληκτρολογόντας στην γραμμή διευθύνσεων 192.168.1.254 ή 192.168.1.1 ή 192.168.2.1 ανάλογα με το router. Ο κωδικός στο συνηθισμένο router της Ηολ είναι admin για username και πάλι admin για κωδικός. Αν δεν το παίρνει θα το λέει απάνω το router. Μόλις μπεις ποσταρε τα στατιστικά snr margin, attenuation και data rate. Ψάξε λίγο στο user interface και βρες τα.

Δημοσ.

δε βρηκα αυτα που μου ειπες ακριβως βρηκα καποιες λεξεις τους στο network interface , στο user interface δε τα βρηκα..

να εικονες , θα σε βοηθησουν πιστευω περισσοτερο απο οτι εγω 25zle21.pngaw6lcn.png2vl2xso.png

Δημοσ.

Το ρουτερ σου έχει κλειδώσει στα 13 mbps. Σύμφωνα όμως με την εξασθένηση της γραμμής σου, η απόστασή σου από το Αστικό κέντρο είναι πολύ μικρή. Άρα το μέγιστο ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ είναι 23 mbps. Κατά τη γνώμη μου έπρεπε να συγχρονίζεις τουλάχιστον 18.

Έχοντας όμως υπόψη το υψηλό noise marigin σου  τρώει 1-2 mbps . (όσο πιο ψηλό είναι τόσο πιο σταθερή θα είναι η γραμμή αλλά τόσο θα χάνεις σε ταχύτητα και το αντίστροφο) Σε κάθε περίπτωση το προτιμότερο θα ήταν να έπερνες τηλέφωνο στο τεχνικό τμήμα της hol να δηλώσεις βλάβη. Με τον υπολογιστή σου δεν νομίζω να έχεις θέμα.

ΥΓ. Μην μετράς ποτέ την ταχύτητα με online speedtest. Είναι απολύτως αναξιόπιστα. Γιατί παίζουν πολλά πράγματα ρόλο όπως η ταχύτητα , η απόσταση από τον server και το μπούκωμά του. Μόνο μέσω του interface του router.

ΥΓ2. Η πρώτη εικόνα χρειάζεται μόνο προς το παρών. (Όταν έλεγα user interface εννοούσα το γραφικό περιβάλλον της σελίδας του ρούτερ σαν σύνολο) :-)

Δημοσ.

αα οκαυ ευχαριστω πάρα πολύ για την βοήθεια ! :) θα καλεσω στη hol να δηλωσω βλαβη και θα δω τι θα γινει! ευχαριστω πολυ και παλι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...