Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Το pc της υπογραφής μου έχει μια αδικαιολόγητα υψηλή ένταση θορύβου. Σε σημείο που το κλείνεις και αλλάζει η αίσθηση του δωματίου. Και λέω αδικαιολόγητη διότι το case έχει θεωρητικά όλες τις προδιαγραφές για ηχομόνωση και αθόρυβη λειτουργία. Μπορώ με κάποιες δοκιμές να δω τί είναι αυτό που παράγει τόσο θόρυβο; 

Ενδεικτικά σε pc φίλου με στοκ ψύκτρα και πλήρως διάτρητο case ο θόρυβος ήταν χαμηλότερα

Δημοσ.

αμα ξηλωσες προσφατα  καμια ψυκτρα απο cpu η karta γραφικων ξανα τοποθετησε την με σιγα σιγα μη τιχον και δεν εκατσε καλα,ελεξε στον πυργο σου αν ακουμπαει κανενα fanaki πουθενα,αλλιως ποσταρε μια φωτο απο hwmonitor για να δουμε τα τεμπς σου και τα rpm των φανς,η μπορει ο ανεμιστηρας του  τροφοδοτικοy σου να αρχισε το coil whine...

Δημοσ.

Δοκίμασα και έβγαλα από την εξίσωση GPU, Hard drive, case fans με τα αποτελέσματα να μην αλλάζουν δραμματικά. Οι δύο συσκευές που δεν έβγαλα είναι το τροφοδοτικό και η ψύκτρα. Οπότε ίσως να βρίσκεται εκεί το πρόβλημα.

Ορίστε και το HW Monitor.

(δεν έχω βγάλει ψύκτρες γενικά, ούτε από cpu ούτε από gpu. Φοβούμαι γαρ)

post-210892-0-42417500-1412447522_thumb.png

Δημοσ.

δοκίμασε με ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ να σταματήσεις με το χέρι σου εναν-εναν τους ανεμιστήρες να δεις.

Εναλλακτικά αν μπορείς τράβηξε ενα βίντεο καλής ποιότητας ήχου μηπως κανενός το αυτί πίασει κάτι :-D

Δημοσ.

δοκίμασε με ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ να σταματήσεις με το χέρι σου εναν-εναν τους ανεμιστήρες να δεις.

Εναλλακτικά αν μπορείς τράβηξε ενα βίντεο καλής ποιότητας ήχου μηπως κανενός το αυτί πίασει κάτι :-D

Σε παραπέμπτω παραπάνω. Όσο για το βίντεο, δε θα βοηθήσει λόγω χαμηλής ποιότητας. Έκανα κάτι δοκιμές (σε δυστυχώς όχι πλήρως κανονικοποιημένες συνθήκες) με κάτι decibel meters κλπ και έβγαλα μια ένταση λειτουργίας κατά μέσο όρο 3dΒ παραπάνω από την μη λειτουργία. Οι διακυμάνσεις βγάζοντας GPU (και τα γραφικά στην onbard), βγάζοντας fans, βγάζοντας fans και HDD είναι αμελητέες και περιέχουν και σφάλμα μάλλον. 

Οκ, τον δίσκο τον ακούω όταν δουλεύει αλλά δεν ενοχλεί. Είναι ένας συνεχόμενος ήχος που με ενοχλεί, τον οποίον προσέχεις, αλλά μόλις κλείσεις νιώθεις μια γαλήνη. Και επειδή έχω μπει στο τρυπάκι τώρα, τον προσέχω και μου έχει σπάσει τα νεύρα  :-D

Δημοσ.

Έβαζα τα αυτιά μου κοντά σε κάθε συσκευή και ανεμιστήρα. Ο cpu fan είχε ένα θεματάκι, έναν θόρυβο λειτουργίας. Αλλά έπρεπε να πάω πολύ κοντά για να τον ακούσω.

Μοιάζει ο θόρυβος σαν να είναι από ροή αέρα, αλλά χαρακτηριστικά βγάζοντας για λίγο όλα τα case fans δεν ειδα κάποια τρελή βελτίωση. δεν μπορώ να καταλάβω. Στο τροφοδοτικό πάλι δεν άκουσα κάτι. Βασικά σαν αθόρυβο μου φαίνεται αυτό

Δημοσ.

Μπορείς να σταματήσεις με το χέρι τον ανεμιστήρα της ψύτκρας του επεξεργαστή για να δεις τι γίνεται. Και γω στο τροφοδοτικό ποντάρω. Αν δε ξαναξεκινήσει το ανεμιστηράκι κούνα το λίγο και θα πάρει μπροστά, μην ανησυχείς

Δημοσ.

,η μπορει ο ανεμιστηρας του τροφοδοτικοy σου να αρχισε το coil whine...

Ο ανεμιστηρας δεν κάνει coil whine. Coil whine μπορεις να ακουσεις σε μετασχηματιστες/πηνια η και σε πυκνωτες (μαλλον χαλασμενους). Στους πυκνωτες δε ξερω γιατι το λεμε coil whine αφου δεν εχει να κανει με coil. :P

Ενας τροπος για να δεις τι κανει θορυβο ειναι να ξεσυνδεσεις τους ανεμιστηρες του κουτιου και αν συνεχιζει, να σταματας και τους υπολοιπους για λιγα δευτερολεπτα. Αν δε μπορεις να ακουμπησεις καποιον ομως στο κεντρο του και πας και τον σταματησεις ατσουμπαλα απο τον ελικα, εκτος του οτι μπορει να χτυπησεις ειναι και πολυ ευκολο να σπασει. Σε τετοια περιπτωση μπορεις να τον κραυας σταματημενο πριν ανοιξεις το pc.

Βασικο πραγμα που μπορεις να δεις ειναι στο hardware monitor στο bios αν εχεις δυνατοτητα να βαλεις σε χαμηλοτερες στροφες τον ανεμιστηρα του επεξεργαστη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...