Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παίδες, εδώ και λίγες ώρες έχω το εξής πρόβλημα με τον εν λόγω δίσκο στο pc μου. Ο δίσκος είναι δεύτερος, χρησιμοποιείται για παιχνίδια, εφαρμογές κλπ ( τα windows 8 τα έχω στον άλλο σκληρό ). 

Εκεί έχω περασμένο install + install folders origin + steam . 

Λοιπόν, ανοίγω σήμερα τον υπολογιστή, φορτώνουν ωραία και καλά τα 8άρια και βλέπω με άσπρο εικονιδιάκι τις συντομεύσεις του steam και του origin, σκέφτομαι " ... έλα μωρέ θα κόλλησε ή δεν bootαρε καλά ακόμα " ... - αμ δε - πάω να ανοίξω το steam , τίποτα, origin , τίποτα, τι να γινε σκέφτομαι, ε θα bugαρε κάτι, πάω υπολογιστής, και πουθενά ο δίσκος , άφαντος. Κατευθείαν Δεξί κλικ > properties > manage > storage > disk management ( ούτε εκεί εμφανίστηκε ) , λέω μπορεί να έφυγε κόλλησαν τα windows , πάω action > rescan disk > και εμφανίζεται όλα μια χαρά έφτιαξε . Κι όμως , η σαχλαμάρα με το που άνοιξα το steam σαν να αποσυνδέθηκε !!!! άφαντος και πάλι. Γενικά παιδιά ΄μόνο αντιγραφή μπορώ να κάνω αρχεία από τον seagate προς άλλο μέσο ( σκληρό - στικάκι κλπ ) αν πάω να διαγράψω κάτι θα κολλήσει και θα ακούσω τον ήχο από τα windows που κάνει όταν αποσυνδέουμε κάτι.

Υποψιάζομαι bug / drivers, θυμάμαι είχε κάτσει πριν λιγο καιρό ενας φίλος μου στο pc και ο χαζός κατέβασε μέσω του slimdrivers κάτι drivers για hdd chipset κάτι σαχλαμάρες ενώ εγώ δεν ήμουν στο pc εκείνη την ώρα, λέτε να έγινε κάτι μέσω αυτού?

Τι κάνουμε ; bb , το βάφω μπλε και πέταμα?

ορίστε και 2 screens από HDD sentinel 

Επεξ/σία από SpirosKerkyra
Δημοσ.

παρε backup τα σημαντκά αρχεία που έχει και τρεξε ενα extended test με το seatools της seagate κάτω απο dos/command prompt γιατι στα windows μερικές φορές δεν μαρκάρει τα bad sectors (ενα iso ειναι το οποιο θα κατεβασεις και θα γραψεις σε cd και θα bootαρεις τον υπολογιστή απο εκει)

Αν τα bad sectors τα χες απο παλια, τοτε τα transfers errors μπορει να ναι και απο το καλώδιο sata. Δες μήπως δεν κάνει καλή επαφή ή ακομα καλύτερο αλλαξε το αν εχεις άλλο.

τρεξε πάντως και ενα extended test γιατι εχεις pending sectors (αδυναμοι τομεις) και αυτοι ειναι που κολλανε τον υπολογιστή μέχρι να τους μαρκαρει ο δίσκος ή το λειτουργικό σαν bad sectors

Δημοσ.

Δοκιμασα αλλα τα ιδια :( μηπως εχει προβλημα το τροφοδοτικό μου ?

@EddieObscurant ανοιγω το πρόγραμμα παει να διαβασει το δισκο και κολλανε τα windows με αποτελεσμα μονο reboot :(

Δημοσ.

τι εννοείς κολλάνε τα windows? σου ειπα κατέβασε την έκδοση για dos. Δλδ αυτή Link.png Site: εδώ και γραψτην σε ενα cd ή κάντην extract σε ενα bootable usb και ξεκίνα απο κει τον υπολογιστή σου και τρεξε το extended test.

Δημοσ.

μηπως εχει προβλημα το τροφοδοτικό μου ?

Όταν οι δίσκοι "εξαφανίζονται κατά βούληση", στην πλειονότητα των περιπτώσεων υπάρχει πρόβλημα τροφοδότησης.

Αυτό τώρα μπορεί να σημαίνει (επίσης στις περισσότερες περιτώσεις) ότι το πρόβλημα είναι καθ' εαυτού στο τροφοδοτικό.

Το οποίο επίσης στις περισσότερες περιπτώσεις σημαίνει δεν μπορεί (πλέον) να σηκώσει πολλές συσκευές μαζί, με αποτέλεσμα να εξαφανίζεται κατά περίπτωση η πιο "τζαναμπέτικη" (πχ δεν τραβάνε όλοι οι δίσκοι με ίδιο τρόπο το ίδιο ρεύμα). Όταν φυσικά δεν είναι 1-2 αυτές, αλλά 5-6.

Αν θα μπορούσες να δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικό, εύκολα, θα ξεκαθάρισες κάποια πράγματα.

Από εκεί και πέρα, μπορεί να έχουν θέμα κάποιο καλώδιο του τροφοδοτικού, ή κάποιο βύσμα (ειδικά αν είναι MOLEX. Τσέκαρε με το μάτι τα "πινάκια" εντός των βυσμάτων - μπορεί να έχουν χαλαρώσει).

Αλλά μπορεί και το ζήτημα τροφοδότησης να έχει να κάνει και με τον ίδιο τον δίσκο : με το μοτέρ του ή με την υποδοχή του για το βύσμα του τροφοδοτικού. Τσέκαρέ τον αν μπορείς σε άλλο μηχάνημα (που είναι και το πιο εύκολο, θεωρητικά, τσεκάρισμα που μπορείς να κάνεις, αν υπάρχει πχ φίλος να σ' εξυπηρετήσει) κι αν είναι οκ εκεί, τότε το πρόβλημα είναι στο δικό σου μηχάνημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...