sarantatessera Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Μου ζητήθηκε να κάνω update (το πρώτο ουσιαστικά γιατί πριν κάτι μέρες έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων), το έκανα και τώρα έχει κολλήσει εδώ και πολλή ώρα σε μια οθόνη που γράφει: Failure cconfiguring Windows update Reverting changes Do not turn off your computer Σε κάποια φάση το έκλεισα από το κουμπί γιατί πραγματικά δεν πήγαινε άλλο, νόμιζα ότι είχε κολλήσει, τον άνοιξα ξανά, φόρτωσε και έβγαλε Την ίδια οθόνη, πάλι κολλημένο εκεί. Τι να κάνω ρε παιδιά; Έχω να κάνω και δουλειά στον υπολογιστή σήμερα, δεν με παίρνει. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2014 από sarantatessera
selianx Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Είχες ανοιχτό το system restore, δηλαδή υπάρχει κάποιο σημείο ώστε να γυρίσεις πίσω;Έχεις στη διάθεση σου δίσκο εγκατάστασης των windows ή recovery (ή και USB);
sarantatessera Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Με το system restore δεν καταλαβαίνω τι ρωτάς (είμαι και λίγο άσχετος...) Παίζει να μπορώ να κάνω κάτι να το επαναφέρω σε προηγούμενη λειτουργία του; Recovery είναι ένα partition του σκληρού, δηλαδή χωρίζεται σε C: και D: - από εκεί έκανα και επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων τις προάλλες. Το θέμα είναι πως έχω ένα αρχείο από εχθές μέσα στον υπολογιστή που λόγω μιας σχετικά επείγουσας κατάστασης δεν πρόλαβα να το αποθηκεύσω άλλου...
selianx Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 System restore είναι ακριβώς αυτό που είπες.. τώρα το θέμα είναι ότι δεν γίνετε κάθε μέρα "αποθήκευση μιας παλιάς κατάστασης του υπολογιστή", οπότε παίζει το αρχείο που θες να χαθεί κατ'αυτή τη διαδικασία.Από το D: τι επιλογές σου έχει, μόνο επαναφορά εργοστασιακών; Έχει την επιλογή μήπως να ανοίξεις τον υπολογιστή σε safe mode;Δίσκο εγκατάστασης δεν έχεις;
sarantatessera Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δεν έχω καμία επιλογή γιατί έχει κολλήσει σε μια μπλε οθόνη που γράφει το κείμενο που ανέφερα στο πρώτο μήνυμα. Δεν φορτώνει τα Windows να έχω πρόσβαση στον σκληρό δίσκο. Δίσκο εγκατάστασης δεν έχω.
selianx Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Ποιο μοντέλο είναι ο υπολογιστής/λάπτοπ; Υπάρχει τρόπος να μπεις στο Recovery Partition χωρίς να μπεις στα windows.
selianx Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 http://h10010.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=us&lc=en&dlc=en&tmp_geoLoc=true&docname=c01443342#N103Δες εδώ. Διάβασε κυρίως εκεί που λέει για microsoft system restore, δες αν μπορείς να γυρίσεις στο "χθες".Διάβασε και για το file backup τι παίζει.
sarantatessera Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Θέλω να κάνω backup ένα αρχείο word που έχω στην επιφάνεια εργασίας, αλλά δεν μου βγάζει κανένα word, μόνο φάκελους με αφήνει να κάνω backup. Επίσης, δεν μου βγάζει χθεσινή ημερομηνία αλλά 10/01/2014... Τι να κάνω;;;
selianx Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Τι εννοείς φακέλους; Τον φάκελο επιφάνεια εργασίας δε μπορείς να τον κάνεις backup;Άμα κάνεις στις 10/1 καταλαβαίνεις ότι θα χάσεις ότι έχεις κάνει από εκεί και πέρα...Υπάρχει option να κάνεις boot to safe mode ή κάτι τέτοιο μήπως;EDIT: Μια άλλη λύση θα ήταν να φτιάξεις ένα Linux Live USB με μια διανομή, να bootάρεις από εκεί, και να πάρεις απ'το σκληρό σου το αρχείο.
sarantatessera Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Είναι δύσκολα για μένα αυτά, και μόνο που το διαβάζω μου φαίνεται βουνό! Τέλος πάντων, έκανα backup ό,τι χρειαζόμουν από Recovery και τώρα κάνω πάλι επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων που το έχω και πρόσφατο. Τώρα, μετά απ' όλη αυτή τη διαδικασία, όταν μου ζητήσει να κάνω ξανά update, τι κάνω εγώ για να μην έχω τα ίδια;
selianx Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Ελπίζω να μη χάσεις τίποτα φίλε μου.Πόσα Update είναι, ή ποιο συγκεκριμένα; Και για τι win μιλάμε; 7άρια;
sarantatessera Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Windows 8.Τώρα, ποιο ή ποια updates είναι... θα σε γελάσω, δεν έχω ιδέα! Πώς μπορώ να το δω;
selianx Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Όταν με το καλό έρθει η στιγμή να κάνεις τα update, πριν πατήσεις να γίνουν σου λέει να διαλέξεις, εκεί φαίνεται. Όπως και να έχει προτείνω να βάλεις το windows update να μην τα κάνει αυτόματα, αλλά να σε ρωτάει για το αν θα γίνουν οι ενημερώσεις.
sarantatessera Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Όταν με το καλό έρθει η στιγμή να κάνεις τα update, πριν πατήσεις να γίνουν σου λέει να διαλέξεις, εκεί φαίνεται. Όπως και να έχει προτείνω να βάλεις το windows update να μην τα κάνει αυτόματα, αλλά να σε ρωτάει για το αν θα γίνουν οι ενημερώσεις.Αυτό έπρεπε όντως να το είχα κάνει γιατί τώρα, και αφού το είχα επαναφέρει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, έφαγε ένα κόλλημα (και όχι το πρώτο που έτρωγε) και αναγκάστηκα να το κλείσω απ' το κουμπί. Αποτέλεσμα; Να αρχίσει να κάνει το update μόνο του, χώρις να με ρωτήσει. Τώρα έχει φτάσει στο 15% και έχει κολλήσει εκεί. Πολύ φοβάμαι πως θα αντιμετωπίσω τα ίδια... Το θέμα είναι πως αν βάλω να κάνει τα updates αφού με ρωτάει, πώς θα γνωρίζω ποια είναι αυτά που πρέπει να γίνουν και ποια όχι; 16%... Για να δούμε... Και αλήθεια ρε παιδιά, πώς στο καλό μπορεί να λυθεί αυτό το πρόβλημα; Κάθε φορά θα πρέπει να κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων; Δεν υπάρχει μια πιο μόνιμη/ανώδυνη/ξεκούραστη/απλή λύση; Edit: Πάλι τα ίίδια: failure configuring Windows updates, reverting changes, Do not turn off your computer... Τι να κάνω; Να περιμένω; Να τον κλείσω; Στις 9.00 έχω online επαγγελματικό ραντεβού...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα