Προς το περιεχόμενο

MS wireless mutlimedia mouse/keyboard και USB > πρόβλημα

Panahs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν 4 περίπου μέρες βρήκα σε προσφορά το σετάκι της Microsoft με το ασύρματο (multimedia) πληκτρολόγιο και ασύρματο οπτικό ποντίκι στα 55 ευρώ. Ο δέκτης με τον οποίο συνδέεται ο υπολογιστής έχει ένα καλώδιο το οποίο καταλήγει σε 2 βισματάκια, ένα ps2 και ένα usb το οποίο δεχεται έναν αντάπτορα και γίνεται και αυτό ps2.

Με το πληκτρολόγιο δεν μπορώ να πω πως αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα, με το ποντίκι όμως τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα.

Πρώτα δοκίμασα να το συνδέσω με τον ps2 αντάπτορα. Η κίνησή του ήταν κακή, κοφτή και έβγαζε λάθη. Δοκίμασα να αλλάξω συχνότητα, το πρόβλημα δεν φαίνεται να οφείλεται εκεί. Έπειτα από την προτροπή φίλου έβγαλα τον αντάπτορα και το συνέδεσα σε usb θύρα. Η κίνηση βελτιώθηκε κατά πολύ ομολογώ και είναι πλέον αρκετά εως πολύ καλή. ΟΜΩΣ τώρα όποτε ανοίγω τον υπολογιστή, δεν κάνει τίποτα ο κέρσορας! Εννοώ ότι για να λειτουργήσει πρέπει να αποσυνδέσω το ποντίκι από την usb θύρα και να το επανασυνδέσω. Μόνο έτσι φαίνεται ότι μπορεί να λειτουργήσει! Επειδή αρχίζει να γίνεται εκνευριστικό, μήπως γνωρίζει κάποιος την λύση? Μήπως χρειάζεται να κάνω κάποια ρύθμιση είτε στα BIOS είτε στα Windows? Επίσης ακόμα και με usb το ποντίκι φαίνεται καμιά φορά να συμπεριφέρεται περίεργα... δεν έχω ξεκαθαρίσει πως ακριβώς.

Το λειτουργικό μου είναι Win XP PRO και η μητρική μου MSI 648 MAX.

Βοηθήστε plz.

Δημοσ.

Στο BIOS (στην κατηγορία "Integrated Peripherals") υπάρχει μιά επιλογή "USB Legacy Support". Αυτή πρέπει να είναι ενεργοποιημένη γιά να αναγνωρίζεται το USB mouse ή keyboard από το BIOS.

Γιά αρχή κάνε αυτό γιά να δούμε αν θα λυθεί το πρόβλημα.

Δημοσ.

Χεχε, το έκανα και μετά μια μου αναγνώριζε το ποντίκι και μια το πληκτρολόγιο!

Το πρόβλημα δυστυχώς δε λύθηκε.

Δημοσ.

Μήπως δεν δίνει τα σωστά volt στο USB η μητρική σου;

Δημοσ.

Ναι, αλλά αυτό πως μπορώ να το κοιτάξω? Υπάρχει τρόπος?

Έπειτα αυτό πως δικαιολογείται, την στιγμή που όταν μπαίνω στα Windows και αφού το αποσυνδέσω και το ξανσυνδέσω, λειτουργεί?

Δημοσ.

Άσχετο δεν νομίζω να συνδέεις και τα δύο βίσματα;

Μόνο με το USB είσαι ΟΚ!!! (έτσι το έχω από την αρχή εγώ χωρίς πρόβλημα)

Δημοσ.

Κάτσε, τι εννοείς? Γιατί έχω σενεδεμένο το πληκτρολόγιο με ps2 και το ποντίκι με USB. Να αποσυνδέσω και το πληκτρολόγιο?

Δημοσ.

Ναι, βγάζει τον χαρακτηριστικό ήχο και νομίζω και την εικονίτσα. Αλλά τα έχω εγκαταστήσει και τα 2!

Δημοσ.

Idea:

Apegatesthse to mouse sou apo to device manager,

mpes se safe mode

Kai phgaine ksana sto device manager, kai des an yparxei pali, kshlose to pali, kai

ksanaegtasthse to se safe mode, restart kai eidomen

Δημοσ.

Μόνο με το USB συνδεδεμένο είσαι καλυμμένος και με το πληκτρολόγιο και με το ποντίκι. Το έχω έτσι εδώ και 4 μήνες και λειτουργεί μια χαρά.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: Δεν έχω συνδέσει το ps/2 connector και λειτουργούν και τα δύο!

Δημοσ.

Λοιπόν, Timiman, το έκανα αυτό που λες και όντως έχεις δίκιο. Δουλεύουν και τα δύο μόνο με το USB. Όμως δεν έχει αλλάξει κάτι δυστυχώς. Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι καθώς ανοίγω τον υπολογιστή, φορτώνει κανονικά χωρίς να βγάλει προειδοποίηση έλλειψης πληκτρολογίου στα DOS :shock: . Και μετά όταν μπει στα Windows δεν κουνιέται τίποτα! :P ! Οπότε ακολουθεί η γνωστή κίνηση αποσύνδεσης και απανασύνδεσης, του USB μόνο όμως πλέον!

Τι φταίει ρε παιδιά????

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Βλέπω, ότι δεν είμαι ο πρώτος "τυχερός" και ότι το πρόβλημα έχει ξανασυζητηθεί, χωρίς τελικά να βρεθεί λύση. Μόνο που στη δική μου περίπτωση το αντιμετωπίζω, τόσο με Microsoft όσο και με Logitech Wireless Desktop. BTW, έχω ακολουθήσει την πρόταση του dim_b, το USB Legacy Support είναι ενεργοποιημένο.

Το πρώτο σύστημα που παρουσιάζει το πρόβλημα, φοράει ένα δίσκο SATA με εγκατεστημένα Win2k/SP4 και ένα δίσκο PATA με εγκατεστημένα τα XP/sp2 και kubuntu Linux. Δουλεύει απροβλημάτιστα (λέμε τώρα) εδώ και δύο χρόνια περίπου, με το Logitech Wireless Desktop συνδεδεμένο στις PS2 θύρες πληκτρολογίου και ποντικιού.

Θέλησα να συνδέσω το Logitech Wireless Desktop στην USB θύρα και τα αποτελέσματα με ξάφνιασαν: Με τα Win2k και το Linux, όλα καλά, αλλά μόλις μπει στα XP (είτε σε normal boot είτε σε safe mode) το πληκτρολόγιο και το ποντίκι δεν αναγνωρίζονται!

Αν τα γυρίσω στις PS2 θύρες, όλα καλά ξανά!

Το πρόβλημα σαφώς δεν είναι στο BIOS ή στην usb (τις δοκίμασα όλες και επιπλέον Win2k και Linux δουλεύουν, ενώ δουλεύει επίσης ο GRUB για να επιλέξει τα XP)

Δεν είναι στο Desktop Set, αφού δουλεύει OK στα άλλα λειτουργικά και σε Mac Mini.

Σε άλλο σύστημα με Microsoft Wireless κι ένα δίσκο PATA με WinXP/sp2 και SUSE 9.3 κάνει ακριβώς το ίδιο! Οταν μεταφέρω το σετ από τις PS2 στην USB, φορτώνει ο GRUB, το SUSE δουλεύει κανονικά, αλλά τα XP όχι!

Ισως μια λύση θα ήταν ο Mouserate Switcher, αλλά όπως γράφει ο georgeadams δουλεύει μόνο στην αγγλική έκδοση των Windows XP με Service Pack 2. Επιπλέον έχω πρόβλημα και στο πληκτρολόγιο (όχι μόνο στο ποντίκι) και χω δει δεκάδες εγκαταστάσεις XP που δουλεύουν με το Desktop Set εγκατεστημένο στη USB.

Πιστεύω, ότι το πρόβλημα είναι στο ότι έχει γίνει ήδη η εγκατάσταση με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο εγκατεστημένο στις PS2. Aπεγκατέστησα τους drivers και κατάργησα τις συσκευές πριν κάνω εκκίνηση, αλλά τίποτα πάλι.

Κατά πάσα πιθανότητα ένα format και μια "καθαρή" εγκατασταση XP θα λύσει το πρόβλημα, αλλά μήπως υπάρχει πιό σύντομος δρόμος;

Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...