Επισκέπτης Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα, Έχω ένα λάπτοπ με τα πάρακατω specs: Windows 7, Intel Core i7 2670QM CPU 2.20GHz RAM 4GB 64-bit operating system GeForce GT540M Από τα 4GB Ram που έχει το Laptop, μόνο το 1.70 είναι διαθέσιμο Installed Physical Memory: 4.00GB Total Physical Memory: 3.91GB Available Physical Memory: 1.63GB Για ποιο λόγο υπάρχει τόσο περιορισμένη μνήμη διαθέσιμη; Είναι νορμάλ ή πρέπει να διορθώσω κάτι; Γνωρίζω ότι μερικά πάνε στα windows, σε apps κλπ. Αλλά συνήθως από 4GB τα 3GB ειναι διαθέσιμα... όχι μόνο 1.70. Αν είμαι λάθος διορθώστε με. (ΥΣ. Αυτά χωρίς καν να έχω ανοιχτά προγράμματα τύπου photoshop / παιχνίδι και ξέρω 'γω.. Oυσιαστικά μόνο το firefox) Ευχαριστώ
TheELF Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Άνοιξε την διαχείριση εργασιών για να δεις πόση μνήμη τραβάει το κάθε τι,αν έχεις 1,7 μόνο τρέχοντας τα windows τότε έχεις πρόβλημα (ή κάτι ενεργοποιημένο όπως π.χ. το readycache)
selianx Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Αν έχεις προγράμματα αρκετά ανοιχτά μπουκώνει το μηχάνημα; Αν όχι, τότε μη σκας.Απλά, εφόσον δε κάνεις τίποτα, χρησιμοποιεί μεγάλο ποσοστό το OS σε cached memory, για να έχεις καλύτερη εμπειρία . Αν χρειαστείς παραπάνω απ'την available, θα στη δώσει. Απ'όσο ξέρω, τα windows προτιμούν να cacharoun αρκετή μνήμη απ'το να "κάθεται" για να είναι πιο γρήγορα/smooth.Παρόμοιο thread http://www.insomnia.gr/topic/527354-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7-ram/?hl=%2Bselianx&do=findComment&comment=53162897
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 selianx με Photoshop το μηχάνημα γίνεται πραγματικά χελώνα... Ενώ πολλά παιχνίδια δεν τα τραβάει (ενώ κανονικά σύμφωνα με τα specs έπρεπε να τα παίζει). Δεν με πολυενδιαφέρουν τα παιχνίδια... περισσότερο για το Photoshop καίγομαι. Για αυτό το ψάχνω μήπως και παίζει τίποτα. Ευχαριστώ και τους 2 για τις απαντήσεις.
selianx Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Θα βοηθούσε μια εικόνα από τη διαχείριση εργασιών, βάζοντας να βάλει πρώτα αυτά που καταναλώνουν πολύ μνήμη.Γενικά, αν η μνήμη είναι "cached" θα πρέπει να ελευθερώνεται όταν τη χρειάζεσαι. Επίσης, έχεις τη virtual memory (paging file) ενεργοποιημένη;
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Χωρίς Photoshop: http://i60.tinypic.com/qrll04.jpg Με Photoshop: http://i60.tinypic.com/14ipraq.png Oρίστε οι εικόνες. Κατά την γνώμη σας πάει κάτι λάθος ή είναι νορμάλ; Για την virtual memory δεν είμαι σίγουρος αλλά στις εικόνες που έβαλα την εμφανίζει κανονικά.
selianx Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Γενικά δε φαίνεται να έχεις εφαρμογές που καταναλώνουν χωρίς τη θέληση σου RAM. Το photoshop είναι απ'αυτά που καταλώνουν πολύ RAM, και επειδή ξεμένεις - για να μη κλείσει - χρησιμοποιεί τη virtual memory, δηλαδή το σκληρό σου, κι γιαυτό σέρνεται.Δοκίμασες να τρέξεις το PS χωρίς firefox ανοιχτό; 500MB δεν είναι και λίγα αυτά που καταναλώνει ο FF.Επίσης, με κάποιο τρόπο αν μπορούσες να καταργήσεις την iGPU του επεξεργαστή καθώς χρησιμοποιεί κι αυτή αρκετή μνήμη, δεν έχει δική της. Νομίζω υπάρχει μια τεχνολογικά "Optimus" της nvidia, που όταν δεν χρειάζεται απενεργοποιεί τη GT540M, και τρέχει με την igpu του επεξεργαστή για χαμηλότερη κατανάλωση (μπαταρίας) αλλά κατά συνέπεια χρησιμοποιείται περισσότερη RAM.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Ο firefox μου είναι απαραίτητος όταν τρέχω το PS για διάφορα πραγματάκια (που σχετίζονται με το PS). Θα δοκιμάσω πάντως και χωρίς firefox έτσι από περιέργεια όπως επίσης και αυτό που πρότεινες για το iGPU. Σε ευχαριστώ.
mphxths Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 με 4γιγα δεν πορευεσαι την σημερον ημερα. Αυτην την στιγμη με ανοιχτο chrome (15-16 tabs) , thunderbird , skype , και ο,τι μαλακια τρεχει στο background και ειναι κατελλειμενα 3.5γιγα Αυτος ηταν ο λογος που εβαλα 12γιγα στο φορητο ...αν και προχτες οταν ανοιξα ενα vmware (ειχα δωσει στο machine 2-3gb) + diablo μου πεταξε OUT OF MEMORY...ΜΕ 12 ΓΙΓΑ RAM.... εχουν φθηνηνει οι μνημες..ριξε αλλα 4 πανω να χαλαρωσει το μηχανημα ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα