Προς το περιεχόμενο

Η Cyanogen απέρριψε πρόταση εξαγοράς της Google

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καιρό τώρα ακούμε φήμες για ενδεχόμενη εξαγορά της Cyanogen Ιnc. (της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του CyanogenMod, του ανοιχτού λειτουργικού συστήματος για smartphones που βασίζεται στο Android) από μεγαλύτερες εταιρείες όπως οι Google, Samsung, Amazon και Yahoo, ενώ είχε κυκλοφορήσει και το όνομα της Microsoft, ως ενδιαφερόμενης.Ενδεχομένως, να μην συνέβαινε και κάποιο από τα παραπάνω, και οι φήμες να κυκλοφόρησαν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και κλίμα, αφού η εταιρεία, που διαρκώς "ανεβαίνει", χρειάζεται νέους επενδυτές, χρηματοδότηση. Όπως και να έχει, τουλάχιστον μία από τις παραπάνω εταιρείες ενδιαφέρθηκε πραγματικά να την αποκτήσει και σύμφωνα με πληροφορίες του The Information, ο CEO της Cyanogen, Kirt McMaster, απέρριψε πρόταση εξαγοράς του Sundar Pichai της Google.

Λεπτομέρειες για τις προθέσεις της Google ή για το ποσό που συζητήθηκε -αν βεβαίως έφτασαν οι συζητήσεις σε αυτό το επίπεδο- δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο το ενδιαφέρον της Google, δείχνει ότι το λειτουργικό σύστημα CyanogenMod κερδίζει ολοένα έδαφος. Αυτό που κάνει ελκυστική την Cyanogen, τουλάχιστον για τη Google, είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος που έχει θέσει η εταιρεία, να κάνει το λειτουργικό της σύστημα το τρίτο δημοφιλέστερο οικοσύστημα για φορητές συσκευές στον κόσμο. Συνυπολογίζοντας επίσης και το γεγονός ότι το OS αποτελεί μία πιο "ανοιχτή" έκδοση του Android, δεν αποτελεί έκπληξη που η μικρή σχετικά εταιρεία έχει την προσοχή της Google.

Η εταιρεία του McMaster πάντως βρίσκεται στο τελικό στάδιο των συζητήσεων για τρίτου γύρου χρηματοδότηση, με την εταιρεία να επιδιώκει μία αποτίμηση που πλησιάζει το $1 δισεκατομμύριο, παρόλο που μετά βίας καταφέρνει να έχει δημιουργήσει έσοδα (πέρυσι η εταιρεία είχε χρηματοδοτηθεί με $30 εκατομμύρια).

Εταιρείες όπως οι Oppo και OnePlus έχουν χρησιμοποιήσει το λειτουργικό σύστημα CyanogenMod σε εκδόσεις ορισμένων smartphones ενώ λέγεται πως η Cyanogen έχει ήδη φτάσει σε συμφωνία με την Micromax.

Link.png Site: GSMArena

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Και καλα εκανε και απερριψε την προταση,τα παιδια ξεκινησαν απο το 0 και εχουν φτασει σε ενα ικανοποιητικο επιπεδο ανοιχτου λογισμικου.

Μας προσφερει αξιοπιστη εμπειρια μεσω του λειτουργικου της! Μπραβο

• Like 25

Πολλές αγορές/προσφορές του ενός δισεκατομυρίου ή και παραπάνω πέφτουν τώρα τελευταία, μήπως να ξεκινούσαμε και εμείς κανένα project μπας και πιάσουμε την καλή;

• Like 12

Έχω ένα Nexus 10 (Pure Android) και ένα OnePlus One (Cyanogen 11S). Η υποστήριξη της Cyanogen είναι ΑΠΕΙΡΩΣ καλύτερη από την ίδια τη Google. Πόσες εκδόσεις στο Ν10 είχαν πρόβλημα και έκαναν μήνες να τη φτιάξουν .... αντίθετα κάθε το πολύ μήνα η CM βγάζει και το κινητό πέρα από το ότι πάει σφαίρα είναι εντελώς άψογο. Οπότε, thank god.

• Like 2

Κ εγω ψάχνομαι να εγκαταστήσω τη modαρισμένη rom απο ότι είδα έχει πατσαριστει με selinux κτλ. Έχει κανεις κανα λίνκ για root , ξεκλείδωμα bootloader και εγκατάσταση cyanogenmod σε xperia tipo?Θέλω κάτι αναλυτικό αν υπάρχει όχι το λίνκ να σε πάει σε άλλο λίνκ που είναι στα κινέζικα και λέει κατέβασε το τάδε αρχείο. Επίσης γνωρίζεται κανέναν που  να έχει κάνει τη διαδικασία μέσα απο λίνουξ?

Τέλος είναι τόσο σίγουροι οτι θα βγάλουν περισσότερα λεφτά στο μέλλον κ απορρίπτουν τέτοιες εξαγορές;

Cyanogenmod rules!, ειδικά σε παλιότερες συσκευες η συσκευες με όχι και τόσο δυνατά χαρακτηριστικά.

Για τους κατόχους HTC που θέλουν κατι καλύτερο χωρίς να χάσουν sense & blinkfeed θα πρότεινα Team Venom(είμαι τοσο ικανοποιημένος που έκανα μέχρι και donate!!).

Όλοι οι υπόλοιποι, μόλις σταματήσει η συσκευή σας να υποστηρίζεται επίσημα απο τον κατασκευαστή, CYANOGENMOD all the way!, και μην ξεχάσω καλά έκαναν και αρνήθηκαν , έτσι όπως πάει το θέμα σε καμια 10αρια χρόνια ολόκληρη η αγορά θα είναι μία μεγάλη εταιρία. Προτιμώ να έχω εναλλακτικές λύσεις από μία μικρότερη εταιρία παρά να κλειδώνομαι σε μία εκδοση και να αναγκάζομαι να τα σκάω κάθε χρόνο για νέα συσκευή.

• Like 1

Μεγάλος μάγκας η Cyanogen. Έχουν σώσει άπειρες παλιές συσκευές ακόμα και το S3 μου που τώρα με CM11-M10 παει σφαίρα ενώ με 4.3 της σαμσουνγκ κόλλαγε πολύ.

• Like 2

Μεγάλος μάγκας η Cyanogen. Έχουν σώσει άπειρες παλιές συσκευές ακόμα και το S3 μου που τώρα με CM11-M10 παει σφαίρα ενώ με 4.3 της σαμσουνγκ κόλλαγε πολύ.

Ακριβώς το ίδιο στο ακόμα παλιότερο Galaxy S gt-i9000 Που έχω, με stock 2.3.3 σερνεται, με AOSP 4.4.2 βελτιώνεται, με CM11 πετάει!

edit

Samsung touchwiz is the main reason sammy devices lag so much, protip for samsung : KILL IT WITH FIRE AND MAGNETS!

• Like 2

Έχει κανεις κανα λίνκ για root , ξεκλείδωμα bootloader και εγκατάσταση cyanogenmod σε xperia tipo?

Δοκίμασες μία έρευνα στο XDA developers? η βίβλος του κατόχου συσκευής android.

edit

still under development and with a lot of bugs, instructions in english are available

http://forum.xda-developers.com/xperia-j-e/orig-development/j-miro-tipo-edevelopment-cyanogenmod-11-t2699996

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...