Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποια;;Η R3;;Ατσαα... :D Κάτι αλλο,είδα μια μητρική MSI AM1I που έχει Hybrid CF...αυτό σημαίνει ότι μπορώ να βάλω μια συμβατή Radeon HD και να κάνω CF με την ενσωματωμένη R3;;

AM1 + Xfire....?  γινετε, δεν γινετε δεν εχει καμια σημασια..!  μαλλον οχι, απο οσο ξερω, αλλα.......

σε τετοιες πλατφορμες, τα Χfire/ SLI  καλο ειναι να μην το εχεις καν στο μυαλο σου.   δεν ειναι για τετοια πραματα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όντως,λάθος του skroutz.gr ήταν ;) Ο Sempron 3850 πόση διαφορά έχει σε επιδόσεις από τους Athlon 5150 και 5350;Η R3 είναι ίδια σε επιδόσεις σε όλους τους επεξεργαστές ΑΜ1;;

Επεξ/σία από AlienTechGR
Δημοσ.

Μάλιστα!!Κάτι τελευταίο (ίσως),μέχρι στιγμής υπάρχουν 4 επεξεργαστές AM1.Υπαρχει περίπτωση να βγουν στο μελλον και άλλοι ή σταμάτησαν;;

Δημοσ.

AlienTechGR είμαι κάτοχος συστήματος AM1 εδώ και τρεις μήνες και είναι πραγματικό θηριάκι με μηδενική κατανάλωση.Η σύνθεση που θα σου πρότεινα με κλειστά μάτια λόγω εμπειρίας είναι : 

post-218697-0-15675600-1412566907_thumb.png

Δημοσ.

AlienTechGR είμαι κάτοχος συστήματος AM1 εδώ και τρεις μήνες και είναι πραγματικό θηριάκι με μηδενική κατανάλωση.Η σύνθεση που θα σου πρότεινα με κλειστά μάτια λόγω εμπειρίας είναι : 

οντως ειναι πολυ καλο μηχανακι για 2ο,  HTPC.

αλλα..,  εγω εχω ακομα την ενσταση μου, οσον αφορα τις θυρες των μητρικων αυτων. θα ηθελα να εχει ΜΙΝ 4 Sata θυρες.!  

Δημοσ.

10W x 24ωρες χ 30μερες χ 12μηνες / 1000 =  86,4 Kwh το ετος

αρα  86,4 χ 0,04977 (η τιμη που βλεπω στον τελευταιο μου λογαριασμο) = €4,3......!!!

Μια διόρθωση. Το κόστος της κιλοβατώρας είναι από 0,15 μέχρι 0,22 (αλλάζει γιατί πάει κλιμακωτά η χρέωση).

Για να μην τα ξαναγράφω, όποιος ενδιαφέρεται ας δει αυτό κι αυτό (εδώ ο τιμοκατάλογος ΔΕΗ).

Άρα με μια μέση τιμή (δεν ξέρω σε ποιο τιμολόγιο υπάγεται ο AlienTechGR) 0,18 ,έχεις μια διαφορά στην ετήσια κατανάλωση:

86,4 x 0,18 = 15.5 ευρώ.

Δεν αποδυναμώνω το επιχείρημά σου cabdik, για να μην παρεξηγηθώ. 15 ευρώ το χρόνο είναι αμελητέα διαφορά για ένα μηχανηματάκι που θα κάνει πιο πολλά. Απλά ενημερωτικά το γράφω επειδή πρόσφατα κάναμε αυτή τη συζήτηση στο άλλο thread.

• Like 1
Δημοσ.

Μια διόρθωση. Το κόστος της κιλοβατώρας είναι από 0,15 μέχρι 0,22 (αλλάζει γιατί πάει κλιμακωτά η χρέωση).

Για να μην τα ξαναγράφω, όποιος ενδιαφέρεται ας δει αυτό κι αυτό (εδώ ο τιμοκατάλογος ΔΕΗ).

Άρα με μια μέση τιμή (δεν ξέρω σε ποιο τιμολόγιο υπάγεται ο AlienTechGR) 0,18 ,έχεις μια διαφορά στην ετήσια κατανάλωση:

86,4 x 0,18 = 15.5 ευρώ.

Δεν αποδυναμώνω το επιχείρημά σου cabdik, για να μην παρεξηγηθώ. 15 ευρώ το χρόνο είναι αμελητέα διαφορά για ένα μηχανηματάκι που θα κάνει πιο πολλά. Απλά ενημερωτικά το γράφω επειδή πρόσφατα κάναμε αυτή τη συζήτηση στο άλλο thread.

ναι οκ.  

εγω εβαλα την καθαρη τιμη της κιλοβατωρας, ενω εσυ υπολογισες και ολα τα "γυρω-γυρω", τα οποια αυξανουν την τελικη τιμη της,  στον λογαριασμο.  σωστα.  

και παλι ομως, στο τελικο ποσο, δεν νομιζω οτι ειναι κατι το τρομερο...για ενα χρονο....! 

• Like 1
Δημοσ.

Η διαφορά ακόμα και 15 ευρώ να είναι:

1)Δεν πρόκειται να δουλεύει όλη μέρα το σύστημα

2)Δεν υπάρχει περίπτωση για 15 ευρώ να χάσω σε επιδόσεις και δυνατότητα αναβαθμίσεων.

Από κουτί-τροφοδοτικό σε τι να πάω;;Μου αρέσει κάτι τέτοιο:http://www.b2b-computer-case.com/rimages/386/mini-itx-case-06-02.jpg Επειδή έχει DC Input αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει εδώ στην Ελλάδα :wacko:

Δημοσ.

http://www.techspot.com/review/806-amd-kabini-vs-intel-bay-trail-d/

Ένας haswell celleron g1820/1840 είναι πολύ ποιο δυνατός στα ίδια λεφτά και έχει την ίδια κατανάλωση με τον am1 όταν κάθεται,και όταν θα κάθεσαι εσύ μπροστά του για να κάνεις κάτι τι προτιμάς;;;

Να καίει λιγότερο για περισσότερη ώρα(και να περιμένεις και περισσότερο) ή να καίει περισσότερο αλλά για λιγότερη ώρα(και να περιμένεις και λιγότερο) χώρια την ποιο mainstream πλατφόρμα που παίρνει πολύ περισσότερο αναβάθμιση ιδίως αν πας και σε 9 chipset που θα παίρνει και τους broadwell, γιατί σήμερα το παίρνεις για htpc αύριο μπορείς να θέλεις να το κάνεις κανονικό Η/Υ.

Δημοσ.

http://www.techspot.com/review/806-amd-kabini-vs-intel-bay-trail-d/

Ένας haswell celleron g1820/1840 είναι πολύ ποιο δυνατός στα ίδια λεφτά και έχει την ίδια κατανάλωση με τον am1 όταν κάθεται,και όταν θα κάθεσαι εσύ μπροστά του για να κάνεις κάτι τι προτιμάς;;;

Να καίει λιγότερο για περισσότερη ώρα(και να περιμένεις και περισσότερο) ή να καίει περισσότερο αλλά για λιγότερη ώρα(και να περιμένεις και λιγότερο) χώρια την ποιο mainstream πλατφόρμα που παίρνει πολύ περισσότερο αναβάθμιση ιδίως αν πας και σε 9 chipset που θα παίρνει και τους broadwell, γιατί σήμερα το παίρνεις για htpc αύριο μπορείς να θέλεις να το κάνεις κανονικό Η/Υ.

Μα έχω ήδη κανονικό PC ;) Το σύστημα επίσης θέλω να είναι mITX και η φθηνότερη μητρική mITX για 1150 κάνει ~60 ευρώ ενώ του AM1 κάνει 32 :D

• Like 1
Δημοσ.

Μα έχω ήδη κανονικό PC ;) Το σύστημα επίσης θέλω να είναι mITX και η φθηνότερη μητρική mITX για 1150 κάνει ~60 ευρώ ενώ του AM1 κάνει 32 :D

Αυτό το είδες όμως έτσι;;;

Ακόμα και τον ποιο ακριβό am1 να πάρεις παίζει με το ζόρι στα 33fps τα 1080p δηλαδή με το παραμικρό που θα φορτώνει από πίσω μπορεί να έχεις σπασίματα...

Και 30+50=80€ μιλάμε για 10€ ποιο ακριβά για να έχεις σωστό σύστημα που θα παίζει ακόμα και 4k στα ~40fps.

Δημοσ.

Αυτό το είδες όμως έτσι;;;

Ακόμα και τον ποιο ακριβό am1 να πάρεις παίζει με το ζόρι στα 33fps τα 1080p δηλαδή με το παραμικρό που θα φορτώνει από πίσω μπορεί να έχεις σπασίματα...

Και 30+50=80€ μιλάμε για 10€ ποιο ακριβά για να έχεις σωστό σύστημα που θα παίζει ακόμα και 4k στα ~40fps.

Μου φαίνεται overkill πάντως ο haswell celeron για HTPC τέτοιου budget.Η R3 του Athlon/Sempron είναι μακράν καλύτερη από την Intel HD Graphics και δεν νομίζω να έχει το παραμικρό πρόβλημα σε 1080p.Επίσης,κάτι δεν μ'αρέσει στο test...είναι δυνατόν ο J1900 να είναι ανώτερος από Athlon 5350;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...