AlienTechGR Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Ποσό που διαθέτουμε :---Χρήση υπολογιστή :Youtube,ταινίες,κατεβαστήρι για αρχή και κάνα NBA-FifaΕιδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:ΚανέναΑν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.Όχι,θα μπει σε τηλεόραση 1080pΑν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?Όχι,υπάρχουν ήδηΤοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).Δεν έχει σημασία το κατάστημαΑν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?Δεν υπάρχει πρόβλημαΑν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?Θα στηθεί από μέναΑν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .Όχι δεν χρειάζεται Βασικά όπως θα δείτε,δεν βάζω κάποιο budget,απλά θέλω να φτιάξω ένα οικονομικό PC το οποίο να είναι όσο το δυνατόν μικρό,αναβαθμήσιμο και με μικρή κατανάλωση.Βασικά από όσο ξέρω,από Intel μόνο οι BayTrail-D κάνουν αυτό που θέλω αλλά δεν ξέρω την ισχύ της ενσωματωμένης GPU (Μόνο για Nba-Fifa είπαμε,δεν με νοιάζουν τα settings).Κάτι τέτοιο δηλαδή:http://www.xdselectronics.ca/eBay_files/products/dc7800usff/pics/pic_03.jpg
AlienTechGR Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 πόσα λεφτα; Σκέφτομαι για 100-120 για board-cpu-ram.
mckaibomber Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 κουτι; καρτα γραφικων; http://www.e-shop.gr/asrock-h81m-itx-retail-p-PER.528767 http://www.e-shop.gr/intel-pentium-dual-core-g3220-300ghz-lga1150-box-p-PER.558433 http://www.e-shop.gr/kingston-hx316c10f-4-4gb-ddr3-1600mhz-hyperx-fury-blue-series-p-PER.550862
AlienTechGR Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 κουτι; καρτα γραφικων; http://www.e-shop.gr/asrock-h81m-itx-retail-p-PER.528767 http://www.e-shop.gr/intel-pentium-dual-core-g3220-300ghz-lga1150-box-p-PER.558433 http://www.e-shop.gr/kingston-hx316c10f-4-4gb-ddr3-1600mhz-hyperx-fury-blue-series-p-PER.550862 Κάρτα γραφικών θα χρησιμοποιηθεί του επεξεργαστή,κουτί,σκληρός κτλ έχω επιλέξει περίπου!Καλή η πρόταση σου,αλλά την θεωρώ λίγο overkill για τέτοιο σύστημα :/ Δεν νομίζω πώς αξίζει να πάω σε Haswell για αυτή τη δουλειά...
cabdik Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Κάρτα γραφικών θα χρησιμοποιηθεί του επεξεργαστή,κουτί,σκληρός κτλ έχω επιλέξει περίπου!Καλή η πρόταση σου,αλλά την θεωρώ λίγο overkill για τέτοιο σύστημα :/ Δεν νομίζω πώς αξίζει να πάω σε Haswell για αυτή τη δουλειά... απο οτι βλεπω εχεις ηδη Pentium Anniversary...!! κανε μια δοκιμη το NBA σε αυτον, χωρις την εξωτερικη καρτα γραφικων (5670). ετσι θα καταλαβεις περιπου, αν αρκει η ενσωματωμενη του Pentium για το ΝΒΑ (που σε ενδιαφερει...) ή οχι...! (μην περιμενεις και πολλα πραγματα παντως για gaming με μικρο Ηaswell σε 1080Ρ.....!!!) και μετα συνεχιζουμε τη συζητηση..!
AlienTechGR Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 απο οτι βλεπω εχεις ηδη Pentium Anniversary...!! κανε μια δοκιμη το NBA σε αυτον, χωρις την εξωτερικη καρτα γραφικων (5670). ετσι θα καταλαβεις περιπου, αν αρκει η ενσωματωμενη του Pentium για το ΝΒΑ (που σε ενδιαφερει...) ή οχι...! (μην περιμενεις και πολλα πραγματα παντως για gaming με μικρο Ηaswell σε 1080Ρ.....!!!) και μετα συνεχιζουμε τη συζητηση..! Το είχα δοκιμάσει το Nba στην ενσωματωμένη και το έπαιζε καλά (~30fps) στα 1024x768.Βασικά δεν με ενδιαφέρει σχεδόν καθόλου το gaming σε αυτό το σύστημα,απλώς θα μου άρεσε σαν εξτρά δυνατότητα.Μόνο ταινίες,κατεβαστήρι και άντε να το αφήσω ανοιχτό για κάναν minecraft server.Οπότε το βασικό θέμα είναι να έχει όσον τον δυνατόν μικρή κατανάλωση γίνεται,κάτι σαν αυτό δηλαδή:http://www.asrock.com/mb/Intel/Q1900B-ITX/index.asp?cat
cabdik Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 αυτο θα ηταν το επομενο που θα σου προτεινα...!!!!!!!!!!!!! το αλλο που θα προτεινα, αν και δεν σε ενδιαφερει, ειναι ενα AMD ΑΜ1 συτηματακι..!!
AlienTechGR Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 αυτο θα ηταν το επομενο που θα σου προτεινα...!!!!!!!!!!!!! το αλλο που θα προτεινα, αν και δεν σε ενδιαφερει, ειναι ενα AMD ΑΜ1 συτηματακι..!! Ναι όντως είναι καλή ιδέα ένα AM1 συστηματάκι κυρίως γιατί παίρνει x16 κάρτες γραφικών και μπορείς να αναβαθμίσεις και τον CPU αλλά έχει αυξημένη κατανάλωση γενικότερα και δεν μου φαίνονται τόσο ισχυροί σαν CPUs.1080p λογικά παίζει άνετα ο J1900,εε;;
cabdik Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Ναι όντως είναι καλή ιδέα ένα AM1 συστηματάκι κυρίως γιατί παίρνει x16 κάρτες γραφικών και μπορείς να αναβαθμίσεις και τον CPU αλλά έχει αυξημένη κατανάλωση ???? γενικότερα και δεν μου φαίνονται τόσο ισχυροί σαν CPUs.1080p λογικά παίζει άνετα ο J1900,εε;; μερικες φορες καταλαβαινω, οτι μας περνουν τα μυαλα τα νουμερα και οι μετρησεις. αλλα καλο ειναι, καπου καπου, να αφηνουμε λιγο αποσταση και να ξελαμπικαρουμε...!! εχεις συνειδητοποιησει για τι επιπεδα καταναλωσεων μιλαμε? για 15-20- 30W .....!!! οι λαμπες στο σπιτι μας καταναλωνουν περισσοτερο ρευμα....!!! Αν νομιζεις οτι θα ωφεληθεις σοβαρα, με το να φτιαξεις ενα συστημα που "καιει" 5-10W λιγοτερο, απο ενα αλλο που θα ειναι πολυ πιο ισχυρο και θα κανει τις ιδιες και περισσοτερες εργασιες, χωρις να ιδρωνει.., τοτε τι να σου πω? εγω λεω οτι δεν αξιζει. τις εργασιες που λες τις κανεις και με ενα ταμπλετ, σημερα..!! 1
AlienTechGR Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 μερικες φορες καταλαβαινω, οτι μας περνουν τα μυαλα τα νουμερα και οι μετρησεις. αλλα καλο ειναι, καπου καπου, να αφηνουμε λιγο αποσταση και να ξελαμπικαρουμε...!! εχεις συνειδητοποιησει για τι επιπεδα καταναλωσεων μιλαμε? για 15-20- 30W .....!!! οι λαμπες στο σπιτι μας καταναλωνουν περισσοτερο ρευμα....!!! Αν νομιζεις οτι θα ωφεληθεις σοβαρα, με το να φτιαξεις ενα συστημα που "καιει" 5-10W λιγοτερο, απο ενα αλλο που θα ειναι πολυ πιο ισχυρο και θα κανει τις ιδιες και περισσοτερες εργασιες, χωρις να ιδρωνει.., τοτε τι να σου πω? εγω λεω οτι δεν αξιζει. τις εργασιες που λες τις κανεις και με ενα ταμπλετ, σημερα..!! Δεν έχεις άδικο,αλλά με έχει μπερδέψει ένας γνωστός μου,ότι αυτά τα 10-15w παραπάνω θα φανούν σε βάθος χρόνων είτε το PC μένει ανοιχτό 1 ώρα,είτε 24.Από επιδόσεις δείχνει ανώτερο όντως ένα AM1 συστηματάκι...έχω μπερδευτεί χωρίς λόγο πραγματικά!! :/
cabdik Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 αν κατσεις και υπολογισεις, εντελως μπακαλιστικα την διαφορα των 10W (για να βγει στρογγυλο αποτελεσμα..) θα γελας μονος σου με την διαφορα χρηματων που θα εχεις, σε κυκλο ενος ετους, αδιακοπης λειτουργιας...!!!! 10W x 24ωρες χ 30μερες χ 12μηνες / 1000 = 86,4 Kwh το ετος. αρα 86,4 χ 0,04977 (η τιμη που βλεπω στον τελευταιο μου λογαριασμο) = €4,3......!!! ΑΝ δεν εχω κανει λαθος...., νομιζω οτι κακως συζηταμε για διαφορες καταναλωσης σε τετοια μηχανακια...!! 3
AlienTechGR Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 αν κατσεις και υπολογισεις, εντελως μπακαλιστικα την διαφορα των 10W (για να βγει στρογγυλο αποτελεσμα..) θα γελας μονος σου με την διαφορα χρηματων που θα εχεις, σε κυκλο ενος ετους, αδιακοπης λειτουργιας...!!!! 10W x 24ωρες χ 30μερες χ 12μηνες / 1000 = 86,4 Kwh το ετος. αρα 86,4 χ 0,04977 (η τιμη που βλεπω στον τελευταιο μου λογαριασμο) = €4,3......!!! ΑΝ δεν εχω κανει λαθος...., νομιζω οτι κακως συζηταμε για διαφορες καταναλωσης σε τετοια μηχανακια...!! Χαχαχα...αιντέε!!Οδεύω προς AM1 τελικά...έχει κάμποσα πλεονεκτήματα!!Η ενσωματωμένη καρτούλα τι λέει;;Συγκρίνεται με HD3000 ας πούμε;;
Millennium Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Η ενσωματωμένη καρτούλα τι λέει;;Συγκρίνεται με HD3000 ας πούμε;; Καλύτερη είναι.
AlienTechGR Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Καλύτερη είναι.Ποια;;Η R3;;Ατσαα... Κάτι αλλο,είδα μια μητρική MSI AM1I που έχει Hybrid CF...αυτό σημαίνει ότι μπορώ να βάλω μια συμβατή Radeon HD και να κάνω CF με την ενσωματωμένη R3;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα