Dr.Fuzzy Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Παίδες όποιος μπορεί να βοηθήσει στο παρακάτω πρόβλημα. Είμαι επισκέπτης σε ένα Πανεπιστήμιο Α για κάποιο διάστημα το οποίο έχει κομμένα σχεδόν τα πάντα. Dropbox, VPN, Skype κλπ. Στο Πανεπιστήμιο Β στο γραφείο μου έχω ένα μηχάνημα που τρέχει Linux και είμαι root, αλλά δυστυχώς από το Α δεν μπορώ να κάνω SSH στο Β γιατί είναι και αυτό κομμένο. Επίσης στο Πανεπιστήμιο Β για να δω το εσωτερικό δίκτυο και να χρησιμοποιήσω τα services (personal network drive, voicemail, voip telephone, κλπ) πρέπει να συνδεθώ με VPN (Cisco AnyConnect), αλλά έλα που το A το κόβει και αυτό! Οπότε, νομίζω ότι μπορώ να προσπεράσω το security κάνοντας κάποιο tunneling, forward ή reverse (δεν έχω ιδέα) από τον υπολογιστή μου στο Α (MacOSX) στον υπολογιστή μου στο Β (Linux) και εδώ θέλω τη βοήθεια σας . Aπ'ότι μου είπανε εδώ κάποιος παλιός που έχει φύγει τώρα το είχε κάνει, οπότε ξέρουμε ότι γίνετε σίγουρα. Αν χρειαστεί να κάνω login στο Β μπορώ χρησιμοποιώντας ένα wireless (eduroam) με τα credential του Β πανεπιστημίου, που δυστυχώς όμως είναι αργό, συν ότι έτσι δεν έχω πρόσβαση και στο άλλο δίκτυο και πρέπει συνέχεια να κάνω switch από το lan στο wifi που δεν είναι καθόλου πρακτικό. Ελπίζω να μη σας μπέρδεψα τελείως!
Rabican Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 καποια features μπορεις να τα εχεις με Clientless SSL VPN. λογικα ο ASA που συνδεεσαι κανονικα με AnyConnect, το υποστηριζει, απλα δεν ξερω αν το εχουν σεταρει..
Dr.Fuzzy Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Και πως το χρησιμοποιώ αυτό, εννοώ πρέπει να κατεβάσω κάποιον client;
Rabican Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 εαν εχουν στησει clientless, δε θες κανεναν client εκει που εισαι. απλα ενα https connection προς την public IP του ASA.... τα κανει tunnel μεσα απο το https session..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα