Apoll Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Αυτά που λες τα βγάζεις εντελώς από την κοιλιά σου και δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση. Ειλικρινά σε αυτό το φόρουμ ζει ο καθένας στο δικό του φορολογικό κόσμο. Υπάρχει και ένα θρεντ με συμβουλές για δηλώσεις που έχει μέσα άπειρα μαργαριτάρια. Οι χρήστες ρωτάνε εκεί και παίρνουν την απάντηση τους από τους ειδήμονες του νήματος. Μετά, μάλιστα, κοιμούνται ήσυχοι. Μπλα μπλα μπλα. Πολλοί που φύγαμε προ μνημονίων (π.χ 2003), όταν εκείνες τις εποχές δεν έκανες δήλωση αν δεν είχες εισόδημα πάνω από το όριο, αν δεν έχεις τίποτα στην Ελλάδα, δεν χρειάζεται να δηλώσεις και τίποτα.
leukonas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 @leukonas Δεν σου ζήτησαν για καποιο πιστοποιητικο φορολογικής κατοικίας; Παντως τυχερός εισαι που στα δεκτήκαν στα αγγλικα.. Ποτε την εκανες την μεταφορά σε ΔΟΥ Εξωτερικου; Εχεις πολλα χρονια; Για την apostille ειναι σίγουρο παντως οτι δεν δέχονται χαρτια χώρις να εχει.. Ξερεις (ή κάποιος άλλος) τι παιζει αν κανεις την μεταφορά σε ΔΟΥ Εξωτερικου καθυστερημένα; Το πιστοποιητικο φορολογικής κατοικίας ειναι το personbevis που κατέθεσα το 2013. Την επόμενη χρονιά στη ίδια ΔΟΥ δεν δέχτηκαν τα χαρτια φίλου στα αγγλικά, τα ήθελαν μεταφρασμένα, οπότε ναι ήμουν κάπως τυχερός. Βέβαια απο ότι έχω καταλάβει εξαρτάται λιγάκι και απο τη ΔΟΥ.
YourTrueLegend Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Αν δεν εχεις εισοδημα προερχομενο απο την Ελλαδα δεν χρειαζεται καμια δηλωση στην ελληνικη εφορια. Απο κει και περα επειδη η εκαστοτε κυβερνηση κανει οτι της ερθει και ανατρεπει ανα πασα στιγμη τα παντα, δεν ειναι κακη ιδεα να γινεται εστω και μηδενικη δηλωση καθε χρονο, καθαρα για αποφυγη μελλοντικης γραφειοκρατικης ταλαιπωριας με τα κομματοσκυλα της εφοριας που κυνηγανε "φοροφυγαδες" των 2 ευρω για να δικαιολογουν τους μισθους τους. ΥΓ. Οι τοκοι καταθεσεων σε ελληνικη τραπεζα ΕΙΝΑΙ εισοδημα και τυπικα πρεπει να δηλωνονται απο κατοικο εξωτερικου ακομα κι αν το ποσο ειναι ελαχιστο. Οχι για καποιο ιδιαιτερο λογο περα απο αυτο που ειπα παραπανω περι ακυρων γραφειοκρατικων μπερδεματων με τους αργοσχολους/αργομισθους υπαλληλους του ελληνικου δημοσιου. Ιδανικα, μεταφερετε τις καταθεσεις εκτος Ελλαδας (οσοι προλαβαν, προλαβαν). 2
Physics_Rulez Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Αν δεν εχεις εισοδημα προερχομενο απο την Ελλαδα δεν χρειαζεται καμια δηλωση στην ελληνικη εφορια. Απο κει και περα επειδη η εκαστοτε κυβερνηση κανει οτι της ερθει και ανατρεπει ανα πασα στιγμη τα παντα, δεν ειναι κακη ιδεα να γινεται εστω και μηδενικη δηλωση καθε χρονο, καθαρα για αποφυγη μελλοντικης γραφειοκρατικης ταλαιπωριας με τα κομματοσκυλα της εφοριας που κυνηγανε "φοροφυγαδες" των 2 ευρω για να δικαιολογουν τους μισθους τους. ΥΓ. Οι τοκοι καταθεσεων σε ελληνικη τραπεζα ΕΙΝΑΙ εισοδημα και τυπικα πρεπει να δηλωνονται απο κατοικο εξωτερικου ακομα κι αν το ποσο ειναι ελαχιστο. Οχι για καποιο ιδιαιτερο λογο περα απο αυτο που ειπα παραπανω περι ακυρων γραφειοκρατικων μπερδεματων με τους αργοσχολους/αργομισθους υπαλληλους του ελληνικου δημοσιου. Ιδανικα, μεταφερετε τις καταθεσεις εκτος Ελλαδας (οσοι προλαβαν, προλαβαν). Πας να συμβουλέψεις σωστά κάποιον και έρχονται τα τρόλ της άγνοιας και της ειρωνείας να επιμένουν ότι η άποψή τους, η οποία είναι bro science, είναι η σωστή. Ας το μην κουράζεσαι, οι απόψεις είναι σαν τις κωλοτρυπίδες. Με την ίδια προχειρότητα και ξερολίαση αντιμετωπίζονται πολύ πιο σοβαρά θέματα από τους Έλληνες, πόσο μάλλον αυτό. Φυσικά και συμφωνούμε, οι τόκοι είναι πραγματικό εισόδημα και έστω για ένα λεπτό, η υποχρέωση υποβολής της δήλωσης υφίσταται. Όλοι όσοι διατηρούν λογαριασμό στην Ελλάδα με απειροελάχιστο υπόλοιπο, έχουν τόκους.
Antonispap87 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Τελικα ξερει κανεις τι παιζει με αναδρομική αλλαγή σε ΔΟΥ εξωτερικου; Με βάση και τις ΠΟΛ που ανέφερα πριν και ιδιαίτερα αν κάποιος εχει κανει κατι παρόμοιο..
παπι Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 @leukonas Δεν σου ζήτησαν για καποιο πιστοποιητικο φορολογικής κατοικίας; Παντως τυχερός εισαι που στα δεκτήκαν στα αγγλικα.. Ποτε την εκανες την μεταφορά σε ΔΟΥ Εξωτερικου; Εχεις πολλα χρονια; Για την apostille ειναι σίγουρο παντως οτι δεν δέχονται χαρτια χώρις να εχει.. Ξερεις (ή κάποιος άλλος) τι παιζει αν κανεις την μεταφορά σε ΔΟΥ Εξωτερικου καθυστερημένα; Κανεις τις φορολογικες που δεν εκανες. Αυτο εγινε με την μανα μου που πηγε αγγλια. Επεισης ζητανε 3 χαρτια
Antonispap87 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Κανεις τις φορολογικες που δεν εκανες. Αυτο εγινε με την μανα μου που πηγε αγγλια. Επεισης ζητανε 3 χαρτια Ευχαριστω.. Εγω εκανα μηδενικές αυτα τα δυο χρονια στην ελλαδα (μηδενικό εισόδημα) γιατι είχα κατι ελάχιστα λεπτα-ευρω απο τόκους.. Οποτε στηβ προκειμένη περίπτωση πρεπει να κανω τροποποιητικές-διορθωτικές χειρόγραφα οπου να αλλάζει η ΔΟΥ; Αυτο ειδα οτι ειναι 100 ευρω πρόστιμο..
forgotten Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 καλα με αυτο το θεμα εχω το εξης τραγικο ,τον καιρο που μουν φοιτητης ελλαδα ανοιξα λογαριασμο σε τραπεζα, τελευταια πηγα να τον κλεισω και μου ζητησαν αφμ και βεβαιωση απο εφορια ,πηγα στην εφορια και το μονο που δεν μου ζητησαν ειναι τεστ dna, μου παν οτι επρεπε να κανω φορολογικη δηλωση κλπ κλπ ,τους εξηγω ομορφα και ωραια οτι απλα θελω μια βεβαιωση να κλεισω τον λογαριασμο μου και μου πεταξε το φαιδρο ,οτι εχει θα ναι δεσμευμενο γιατι δνε εκανες δηλωσεις και αλλα τετοια και δεν μου δινε κανενα χαρτι ,αποτελεσμα εκνευρισμος και μια μερα χαμενη ,για το ιστορικο ο λογαριασμος ειναι ανοικτος
Spirat3 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Αγαπητοί χρήστες Θα ηθελα και εγω να ρωτησω κατι σχετικο αλλα πρωτα να σας εξηγησω. Αυτη τη στιγμη ζω και εργαζομαι στο εξωτερικο ( Τσεχια) απο τον Φεβ 2017 , πριν απο αυτο εκανα πολλα λαθη στην Ελλαδα, ανοιξα επιχειρηση εν καιρο κρισης και τελικα την εκλεισα Οκτ 2016 και δυστηχως μου εμεινε ενα χρεος στην εφορια (6.000 € περιπου και περιμενω ακομα να βγει η ρυθμιση να κανω διακανονισμο). Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι : Ας πουμε για καποιο λογο δεν μπορω πλεον να πληρωνω την εφορια στην Ελλαδα, θα μπορουσαν να κινηθουν εναντιον μου εν συνεργασια με την κυβερνηση στη χωρα που ειμαι τωρα, για παραδειγμα θα μπορουσαν να μπλοκαρουν τον τραπεζικο μου λογαριασμο που εχω στην Τσεχια? Επισης θα μπορουσαν με καποιο τροπο να αγγιξουν το σπιτι της γυναικας μου (Τσεχα) που ειναι στο ονομα της αλλα ειμαστε παντρεμενοι? Ισως η ερωτησεις ειναι χαζες ή η απαντησεις ειναι εμφανες, αλλα θα το εκτιμουσα ιδιετερα να ακουσω την αποψη σας. Ευχαριστω!
seaboy11 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2019 Καλησπέρα παιδιά, έφυγα για εξωτερικο την 1η Ιουλιου φετος (ενοικιαστηριο στο εξωτερικο απο 1η Ιουλιου) και ξεκινησα να εργαζομαι ως μισθωτος απο 15 Ιουλιου (βεβαιωση εργοδοτη απο 15 Ιουλιου). Στην Ελλάδα παραιτήθηκα και τελευταία ημερα φαινεται 30 Ιουνιου. Λετε παιζει να εχω κανενα θεμα με τη μεταφορα στη ΔΟΥ εξωτερικου για το 2019 που ειμαι just 184 ημέρες; Δεν έχω τιποτα Ελλαδα απο υποχρεωσεις - ενα διαμερισμα μονο νοικιαζω το οποιο θα δηλωσω σαν δευτερευουσα κατοικια. Εχει κανεις αναλογη εμπειρία; Ευχαριστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα