petraz Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα, Έχω κάποιες απορίες σχετικά με την δήλωση στην εφορία ώς κάτοικος εξωτερικού. Ήρθα Σουηδία με υποτροφία για σπουδές και έπιασα κανονικά δουλειά στο πανεπιστήμιο. Για το 2014 δεν έχω κανονικά εισοδήματα στην Ελλάδα, πέραν της υποτροφίας (είναι αφορολόγητη) και ενός αμαξιού που έχω στην κατοχή μου. Επειδή πρόσφατα έμαθα οτι πρέπει να μεταγραφώ κανονικά σε ΔΟΥ εξωτερικού, ήθελα να ρωτήσω πως γίνετε η εν λόγω διαδικασία. Απλά καταθέτω το Μ1 και δηλώνω αλλαγή διεύθυνσης για εξωτερικό; Θέλουν και κάποια βεβαίωση ότι είμαι στα μητρώα της Σουηδίας πια; Επίσης γνωρίζει κανείς συνήθως μέχρι πότε είναι η προθεσμία για την αλλαγή; Αφού γίνει αυτό πρέπει κάθε φορά που κάνω φορολογική δήλωση στην Ελλάδα πρέπει να κάνω κάποια έξτρα διαδικασία; Επίσης στις επαρχιακές ΔΟΥ, έχουν και τμήμα εξωτερικού ή όλοι εγγράφονται στην ΔΟΥ εξωτερικού στην Αθήνα; Διαβάζω πολύ συγκεχημένες πληροφορίες γενικά και θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος προσωπική εμπειρία και αν τον ταλαιπώρησαν γενικώς για να τον μεταγράψουν σε εξωτερικού, γιατι ακούω διάφορα. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας
TeZaS Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Ενας γνωστός μου είναι 8 χρόνια εξωτερικό. Δεν έχει κάνει τπτ απολύτως, δηλώνει μηδενικό εισόδημα σα να είναι άνεργος και καλά. Έχει σπίτι στο όνομά του, δάνεια που τρέχουν κτλπ. Ενας γνωστός απο την εφορία του είχε προτείνει να μην πάει στην ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού γτ μπορεί να τους την καρφώσει και αν τον φορολογούν και εκεί που δουλεύει και Ελλάδα. Έχουμε ανάπτυξη κιόλας γιάυτο. Το ίδιο έχουν κάνει και άλλοι συνάδελφοί του έλληνες. Και στέλνει κάθε μήνα τα χρήματα για πληρωμές υποχρεώσεων δανείων κτλπ 1
petraz Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Ευχαριστω για την πληροφορία.. Απλα θεωρείται γράφεσε στην δου εξωτερικου για να φορολογήσε για τα της ελλαδος στην ελλαδα και του εξωτερικου στο εξωτερικό.. Και καλα παντα. Και οτι αν δεν το κανεις παιζει να εχεις προβλημα. Απλα τπ θεμα ειναι οτι μίλησα με αρκετούς ελληνες που εοναι εξωτερικό και μπυ λενε οτι και εσυ οι περισσότεροι.. Κ οτι κάποιοι άλλοι βρήκαν τπν μπελά τους, γιατι τους ζητάνε η καθε σου οτι ήθελε, οποτε έμειναν στο τελος να φαίνονται κάτοικοι ελλαδος.. Αυτο ειναι που με προβλημΤοζεο λιγο και δεν ξερω πόσοι άλλοι εχουν εμπειρία στο θεμα.. Απλα αν καταλάβουν οτι εισαι εξωτερικό τι γινετε;; Υπαρχουν γενικα περιπτώσεις που να το ψάχνουν;;
doctor_667 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Εξαρτάται πολύ από τον υπάλληλο που θα πέσεις, εγώ με ένα χαρτί από τον εργοδότη μου και μια βεβαίωση από το δήμο ήμουν κομπλέ, αλλά επειδή η μάνα μου είναι λογίστρια και γνωρίζει τους πάντες στη ΔΟΥ της πόλης μου, και πολλοί υπάλληλοι με γνωρίζουν από όταν δούλευα στο γραφείο. Από φίλους εδώ ξέρω ότι μπορεί να ζητηθούν διαφορετικά χαρτιά κάθε φορά.
petraz Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Καταλαβα.. Οποτε πρακτικα η ρύθμιση που βγήκε τελευταίως σχετικα με την απλοποίηση της διαδικασίας, λιγο ή πολυ έμεινε στα χαρτια.. Αλλα γενικα πρεπει να δώσεις έντυπα Μ1 και Μ7;; Κ μια βεβαίωση που να πιστοποιεί οτι μένεις εξωτερικό.. Το χρονικό περιθώριο συνήθως πιο ειναι;; Τελος του ημερολογιακού έτους; Επισης, Ξερει κανεις τι παιζει σε περίπτωση που δεν κανεις μεταφορά στη δου εξωτερικου και μια στο εκατομμυριο σε πιάσουν;;
Anubis13 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Να ρωτησω εγω κατι, αν δεν εχουμε εισοδημα, καταθεσεις, αμαξια, αυτοκινητα αλλα δουλευουμε στο εξωτερικο χρειαζεται δηλωση στην ελλαδα?
kage Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 τι νοημα εχει να δηλωσεις ανεργος αφου υπαρχουν τεκμηρια για το αυτοκινητο το σπιτι δανειο κτλ? κατα 90% αν δεν καλυπτεις τα τεκμηρια(που δεν τα καλυπτεις γιατι πλεον και ανεργος να σαι φορολογεισαι)πληρωνεις εξτρα απ οτι αν δηλωνες εισοδημα. https://www.google.com/search?q=%CE%B4%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%B7+%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1 http://www.insomnia.gr/topic/485564-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1-%CF%89%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%82/page-2 http://www.capital.gr/news.asp?id=1823383
qsis Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα, Έχω κάποιες απορίες σχετικά με την δήλωση στην εφορία ώς κάτοικος εξωτερικού. Ήρθα Σουηδία με υποτροφία για σπουδές και έπιασα κανονικά δουλειά στο πανεπιστήμιο. Για το 2014 δεν έχω κανονικά εισοδήματα στην Ελλάδα, πέραν της υποτροφίας (είναι αφορολόγητη) και ενός αμαξιού που έχω στην κατοχή μου. Επειδή πρόσφατα έμαθα οτι πρέπει να μεταγραφώ κανονικά σε ΔΟΥ εξωτερικού, ήθελα να ρωτήσω πως γίνετε η εν λόγω διαδικασία. Απλά καταθέτω το Μ1 και δηλώνω αλλαγή διεύθυνσης για εξωτερικό; Θέλουν και κάποια βεβαίωση ότι είμαι στα μητρώα της Σουηδίας πια; Επίσης γνωρίζει κανείς συνήθως μέχρι πότε είναι η προθεσμία για την αλλαγή; Αφού γίνει αυτό πρέπει κάθε φορά που κάνω φορολογική δήλωση στην Ελλάδα πρέπει να κάνω κάποια έξτρα διαδικασία; Επίσης στις επαρχιακές ΔΟΥ, έχουν και τμήμα εξωτερικού ή όλοι εγγράφονται στην ΔΟΥ εξωτερικού στην Αθήνα; Διαβάζω πολύ συγκεχημένες πληροφορίες γενικά και θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος προσωπική εμπειρία και αν τον ταλαιπώρησαν γενικώς για να τον μεταγράψουν σε εξωτερικού, γιατι ακούω διάφορα. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας Θες πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας από τη χώρα στην οποία βρίσκεσαι, υπεύθυνη δήλωση για να ορίσεις αντίκλητο και μπορεί να σου ζητήσουν αν δουλεύεις τη σύμβασή σου μεταφρασμένη καθώς και χαρτιά που να φαίνονται τα εισοδήματά σου στο εξωτερικό Δε θυμάμαι και τι άλλο, στείλε έναν δικό σου στη ΔΟΥ που ανήκεις , στο τμήμα του εισοδήματος και ρωτά τι χρειάζεται να μεταφερθεις στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού. Θα έχουν λίστα με τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, είναι τρέξιμο πάντως μια φορά που έκανα τη διαδικασία μου επρηξαν τα συκώτια
petraz Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Να ρωτησω εγω κατι, αν δεν εχουμε εισοδημα, καταθεσεις, αμαξια, αυτοκινητα αλλα δουλευουμε στο εξωτερικο χρειαζεται δηλωση στην ελλαδα? Καλημέρα Anubis13, εσύ μένεις εξωτερικό και δεν έχεις δηλώσει αλλαγή κατοικίας σε εξωτερικό; τι νοημα εχει να δηλωσεις ανεργος αφου υπαρχουν τεκμηρια για το αυτοκινητο το σπιτι δανειο κτλ? κατα 90% αν δεν καλυπτεις τα τεκμηρια(που δεν τα καλυπτεις γιατι πλεον και ανεργος να σαι φορολογεισαι)πληρωνεις εξτρα απ οτι αν δηλωνες εισοδημα. https://www.google.com/search?q=%CE%B4%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%B7+%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1 http://www.insomnia.gr/topic/485564-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1-%CF%89%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%82/page-2 http://www.capital.gr/news.asp?id=1823383 Με τα τεκμήρια δίκιο έχεις, απλά αν δεν έχεις περιουσία στο όνομα σου, δεν έχεις και τα αντίστοιχα τεκμήρια. Απότι κατάλαβα από το άρθρο που έστειλες στο Capital, κανονικά η αλλαγή διεύθυνσης είναι απλή διαδικασία, αλλά στην πράξη ίσως να είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα.. Το κακό είναι οτι προσπαθώ να έρθω σε επικοινωνία με την ΔΟΥ μου και ώς συνήθως κανείς δεν σηκώνει τηλέφωνο. Ξέρει κανείς αν συνήθως ζητάνε και συμβόλαια όταν κάνεις αίτηση αλλαγής διεύθυνσης σε εξωτερικού; Θες πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας από τη χώρα στην οποία βρίσκεσαι, υπεύθυνη δήλωση για να ορίσεις αντίκλητο και μπορεί να σου ζητήσουν αν δουλεύεις τη σύμβασή σου μεταφρασμένη καθώς και χαρτιά που να φαίνονται τα εισοδήματά σου στο εξωτερικό Δε θυμάμαι και τι άλλο, στείλε έναν δικό σου στη ΔΟΥ που ανήκεις , στο τμήμα του εισοδήματος και ρωτά τι χρειάζεται να μεταφερθεις στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού. Θα έχουν λίστα με τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, είναι τρέξιμο πάντως μια φορά που έκανα τη διαδικασία μου επρηξαν τα συκώτια Για πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας μπορείς να δώσεις για παράδειγμα πιστοποιητικό εγγραφής στα μητρώα του αντίστοιχου δήμου; Η’ θέλουν κάτι πιο συγκεκριμένο;
qsis Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Δε θέλει μόνο εγγραφής, πρέπει να φαίνεται και πόσο καιρό είσαι εκεί και πόσο φορολογείσαι εκεί, γιατί αν θυμάμαι καλά υπάρχει και κάποιο χρονικό όριο από το οποίο και μετά μπορείς να θεωρηθείς κάτοικος εξωτερικού σου ξαναλέω στείλε κάποιον δικό σου στη ΔΟΥ που ανήκεις να ρωτήσει επακριβώς τι θέλουν και ποιες είναι οι προϋποθέσεις, για να το κάνεις μια κι έξω για την αλλαγή διεύθυνσης δε ζητάνε συμβόλαιο, αυτό που τους νοιάζει είναι να έχεις εισοδήματα έξω να φορολογείσαι έξω και εφ'όσον μπορείς να το αποδείξεις να αποφύγεις τη διπλή φορολογία και να μπορείς φυσικά να εμφανίσεις και να δικαιολογήσεις τα χρήματα που βγάζεις έξω εδώ στην ελλάδα, αυτό είναι το βασικό νόημα της ΔΟΥ εξωτερικού και της μεταφοράς κάποιου σε αυτή
petraz Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Δε θέλει μόνο εγγραφής, πρέπει να φαίνεται και πόσο καιρό είσαι εκεί και πόσο φορολογείσαι εκεί, γιατί αν θυμάμαι καλά υπάρχει και κάποιο χρονικό όριο από το οποίο και μετά μπορείς να θεωρηθείς κάτοικος εξωτερικού σου ξαναλέω στείλε κάποιον δικό σου στη ΔΟΥ που ανήκεις να ρωτήσει επακριβώς τι θέλουν και ποιες είναι οι προϋποθέσεις, για να το κάνεις μια κι έξω για την αλλαγή διεύθυνσης δε ζητάνε συμβόλαιο, αυτό που τους νοιάζει είναι να έχεις εισοδήματα έξω να φορολογείσαι έξω και εφ'όσον μπορείς να το αποδείξεις να αποφύγεις τη διπλή φορολογία και να μπορείς φυσικά να εμφανίσεις και να δικαιολογήσεις τα χρήματα που βγάζεις έξω εδώ στην ελλάδα, αυτό είναι το βασικό νόημα της ΔΟΥ εξωτερικού και της μεταφοράς κάποιου σε αυτή Κατάλαβα.. Μίλησα με την εδώ εφορία και θα μου στείλουν σπίτι διάφορα πιστοποιιτικά, όπως εγγραφή στα μητρώα, ότι φορολογούμε εδώ, ότι μένω μόνιμα εδώ κτλ.. Απλά για να καταλάβω, η αλλαγή διεύθυνσης σε εξωτερικού (συνήθως) είναι μια πολύ απλή διαδικασία που δεν απαιτεί συμβόλαια, βεβαιώσεις κτλ. (ίσως βέβαια μια βεβαίωση απο τον δήμο να ήταν καλό να υπάρχει). Κατά την φορολογική δήλωση θα πρέπει να παρουσιάσω όλα τα υπόλοιπα χαρτιά που να δείχνουν τι εισόδημα έχω και ότι πληρώνω φόρο εδώ για αυτό το εισόδημα, σωστά; Τα κατάλαβα καλά ή ακόμα το χάνω κάπου;
Pantelwolf Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 προβλημα θα υπαρξει αν καποια στιγμη γυρισεις και θες να παρεις ενα σπιτι πχ. θα σου πουν ποθεν εσχες αφου σε βλεπω ανεργο τοσα χρονια, και τοτε τρεχα βγαλε ακρη. Εγω έστειλα χαρτι απο τη δουλεια μου οτι δουλευω εκει απο τοτε, και χαρτι απο την εφορια εδω ενα "Πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας" το οποίο ηταν στα αγγλικα και ηθελε μονο σφραγιδα χαγης.
petraz Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 προβλημα θα υπαρξει αν καποια στιγμη γυρισεις και θες να παρεις ενα σπιτι πχ. θα σου πουν ποθεν εσχες αφου σε βλεπω ανεργο τοσα χρονια, και τοτε τρεχα βγαλε ακρη. Εγω έστειλα χαρτι απο τη δουλεια μου οτι δουλευω εκει απο τοτε, και χαρτι απο την εφορια εδω ενα "Πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας" το οποίο ηταν στα αγγλικα και ηθελε μονο σφραγιδα χαγης. Kατάλαβα.. Ευτυχώς και μένα το πιστοποιητικό αγγλικά θα μου το στείλουν και νομίζω βάζει η ίδια η εφορία την σφραγίδα Χάγης όταν πρόκειται για έγγραφα που πάνε σε άλλη χώρα..
qsis Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Τα έγγραφα θα πρέπει να τα πάει κάποιος για μετάφραση στα ελληνικά στη σχετική υπηρεσία και όλα μαζί να κατατεθούν στη ΔΟΥ σου για να γίνει η μεταφορά Επίσης θέλει και υπεύθυνη δήλωση για να ορίσεις αντίκλητο (το φορολογικό σου εκπρόσωπο στην Ελλάδα που από δω και πέρα θα μπορεί να κανονίζει τις υποθέσεις σου χωρίς επιπλέον υπεύθυνες δηλώσεις) Στη δήλωσή σου εδώ στην Ελλάδα θα αναφέρεις κανονικά εισοδήματα και φόρους από τη χώρα που ζεις
Pantelwolf Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Τα έγγραφα θα πρέπει να τα πάει κάποιος για μετάφραση στα ελληνικά στη σχετική υπηρεσία και όλα μαζί να κατατεθούν στη ΔΟΥ σου για να γίνει η μεταφορά Επίσης θέλει και υπεύθυνη δήλωση για να ορίσεις αντίκλητο (το φορολογικό σου εκπρόσωπο στην Ελλάδα που από δω και πέρα θα μπορεί να κανονίζει τις υποθέσεις σου χωρίς επιπλέον υπεύθυνες δηλώσεις) Στη δήλωσή σου εδώ στην Ελλάδα θα αναφέρεις κανονικά εισοδήματα και φόρους από τη χώρα που ζεις ΝΟΜΙΖΩ οτι αυτο ισχυει για τις χωρες που δεν εχουν φορολογικη συμφωνια με την ελλαδα - βλεπε φορολογικους παραδεισους δηλαδη αν τα δηλωσεις στην ελλαδα σε ποιο "κουτακι" θα πανε για να μη φορολογηθουν, εφοσον φορολογεισαι εξω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα