Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο πανεπιστημιο οι μεν καθηγητες ειναι στη κοσμάρα τους και δεν έχουν πρακτική εμπειρια απο εταιρειες οι δε φοιτητες παρασυρονται απο αυτους και γινονται τα ιδια. Καθηγητης ασφάλειας τωρα που έχει βγει και στη τηλεοραση και έχει κανει λογο για security στο ασυρματο και τον ακους εσυ και λες ειναι πυρηνικος επιστημονας και δεν ήξερε να κάνει ενα penetration testing για μια εταιρεια έβαλε τους φοιτητες να τη κάνουν οι οποιοι δεν ειχαν εμπειρια να κάνουν κάτι τέτοιο γιατι αυτα θελουν κωδικα και ευχέρεια οχι περιεγραψε μου το Δικτυο Feistel. Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι :P και στο τελος τους την ειπε κιολας.

Αυτο ειναι βασικο μειονεκτημα πας μετά εξω και σου ακυρωνουν τις σπουδές σου λενε δεν έχεις κανει πρακτικες δεν εχεις εμπειρια κτλπ κτλπ στην Ελλαδα τουλαχιστον. Και λες και εσυ τι εκανα 4 χρονια ? Πρεπει να αλλαξει η εκπαιδευση των πανεπιστημιων να χωριζεται σε κατηγοριες κάποιοι ανθρωποι δεν θα ακολουθησουν ακαδημαικη καριερα και αμπελοφιλοσοφιες στα papers θέλουν πιο πρακτικη εκπαιδευση. Δεν μπορουν μετα να διαβαζουν μονοι τους να μαθαινουν αυτα που θα επρεπε να ξέρουν ηδη θα έχουν κουραστει και θα έχουν χάσει χρονο. Οι μεν για συνεχεια ακαδημαικη οι δε για να απορροφηθουν απο σοβαρες εταιρειες οι οποιες θα φτιάχνουν λογισμικο μπας και αναπτυχθει η χωρα στον τομέα της τεχνολογιας. Ολα γινονται για κάποιο λογο. 

• Like 2
  • Απαντ. 168
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τωρα φιλε για εσενα που δουλευεις ντελιβερας και μπορει να βγαλεις και 1500 τον μηνα για πες για τις βροχες, για το κρυο, για τους κινδυνους στον δρομο ποσοι περνανε με κοκκινο η παραβιαζουν το στοπ και πανε να σε σκοτωσουν....η ακομα χειροτερα μεχρι ποτε θα μπορεις να κανεις την συγκεκριμενη δουλεια.?

Αδερφε κατ αρχην δεν το ειπα ουτε για να πικαρω τα παιδια που εχουν πτυχια ΑΕΙ και ουτε για να δειξω ποσο πολλα χρηματα βγαζω,απο θλιψη το ειπα οταν ακουσα τι μισθους παιρνουν κι εγω που μοιραζω πιτσες και μακαροναδες να παιρνω τα τριπλα.Και οπως ειπα και παραπανω ασχολουμαι κι εγω λιγο με προγραμματισμο απο χομπυ και μπορω να καταλαβω ποσες ωρες πρεπει να λιωσει καποιος να γραφει κωδικα για να φτασει σ ενα καλο επιπεδο και ποσο επιπονο ειναι.

Αδερφε ειμαι 43,εκτος απο ενα μικρο διπλωμα Τουριστικης Σχολης που εχω που ειναι παντελως αχρηστο δεν κατεχω καμια τεχνη,δεν ξερω να κανω κατι,δεν ειμαι ειδικευμενος σ εναν τομεα,κανω οτι βρω και με μισθους πεινας και τωρα θ αρνηθω αυτην την δουλεια που πληρωνει καλα με την λογικη οτι κανει κρυο,βρεχει,και υπαρχει περιπτωση να σε πατησουν?Μ αυτην την λογικη να μην παει ο αλλος να γινει πυροσβεστης γιατι μπορει να καει σε καμια πυρκαγια,να μην παει ο αλλος να γινει μπατσος μην και παει και φαει καμια σφαιρα,ουτε πιλοτος μηπως πεσει το αεροπλανο κτλ κτλ.Συγνωμη αλλα δεν ειναι λογικη αυτη.Εγω ξερω οτι δεν ζηταω πια δανεικα 10 του μηνος για να βγαλω τον υπολοιπο μηνα,δεν με παιρνουν οι Τραπεζες να με κανουν σκουπιδι καθε μερα και να με προσβαλουν,μπορω ενα Σαββατο μετα την δουλεια να παω να πιω ενα ποτο,να παω ενα Σινεμα,ενα εστιατορια μια στις τοσες και το σημαντικο ΝΑ ΚΡΥΒΩ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΦΤΑ για μια ωρα αναγκης η για να κανω οτι γουσταρω μια και ειμαι εργενης.Απο κει και περα κανεις οτι ειναι να κανεις χωρις να σκεφτεσαι τ αρνητικα και το τι μπορει να συμβει και απλα προχωρας την ζωη σου και ολα θα πανε μια χαρα

• Like 9
Δημοσ.

Ωραια και θα σου ελεγα και εγω τι με Ι ενδιαφερει ποσες ωρες θα εργαστεις? :P

40 * 20 = 800 ευρω ας πουμε. Εξαρχης δεν μπορουσες να μου πεις θελω 800 ευρω και να τελειωνει χωρις να ανακατευεις ωρες μεσα κτλπ? :P στανταρ θα σου κανω πλακα οταν το παραδοσεις μηπως σου πηρε 41.5 ωρες θα σου πω?

ασε στην Ελλαδα δεν πας σε τέτοιες εταιρειες και τελειωνει το θεμα γιατι αν πας θα σκεφτει ο εργοδοτάκος α ωραια αυτος μου ηρθε εδω δεν έχει να πάει καπου καλυτερα αρα θα παιξουμε μπάλα συμφωνα με τους ορους μου. Βεβαια αν εχεις τρομερη αναγκη θα πας και εκει βασιζονται πλεον ολοι αυτοι. Απλα επειδη ειναι μεγαλυτεροι και οσο να ναι εχουν εμπειρια και ειναι μέσα στην πιάτσα ενω εσυ πάς απευθειας απο το πανεπιστημιο και δεν εισαι ψημένος σε αυτά σου λεει εφοσον ηρθε σε μενα και δεν τον πηρε πχ καμια Google ε σημαινει οτι προς το παρον δεν ειναι για παραπανω αρα μην μου ερθει να το παιξει και μάγκας εγω τοσα του δινω και να ειναι και ευχαριστημενος που έχει δουλεια. εΤΣΙ ΣΚΈΦΤΟΝΤαι δυστυχως.

Γιατί σε πολλές περιπτώσεις δεν τελειώνει η συνεργασία στο Project και ζητούνται συνέχεια αλλαγές και προσθήκες. Οπότε αν πείς σκέτο 800 τη πάτησες. Θα κάνεις v2 για να αλλάξεις 2 πεδία; Σιγά σιγά αλλαγή στην αλλαγή έκανες άλλη τόση δουλειά. Ενώ αν έχεις συμφωνήσει ώρες θα τις χρεώσεις.

Όταν θα σου πει, ε πήγαινε λιγο το πεδίο Α πιο δεξιά και πρόσθεσε άλλο 1 τι θα κάνεις; Νέα σύμβαση για 10 ευρώ; Δεν είναι πιο εύκολο να χρεώσεις 20λεπτα;

Πολλές φορές η συνεργασία δεν είναι καν Project based. Είσαι σαν υπάλληλος οπότε μπορεί να κάνεις ότιδηποτε κάθε μέρα.

Επίσης πολλές φορές δεν μπορείς να υπολογισεις τον ακριβή χρόνο, ιδιαίτερα όταν κατά κανόνα κάνεις πράγματα που δεν έχεις ξανακάνει και ο κανόνας είναι ότι τη πατάς στο τέλος.

Δημοσ.

Επίσης πολλές φορές δεν μπορείς να υπολογισεις τον ακριβή χρόνο, ιδιαίτερα όταν κατά κανόνα κάνεις πράγματα που δεν έχεις ξανακάνει και ο κανόνας είναι ότι τη πατάς στο τέλος.

Την έρευνα την βάζετε μέσα στις ώρες?Από πάντα το είχα απορία

Δημοσ.

Γιατί σε πολλές περιπτώσεις δεν τελειώνει η συνεργασία στο Project και ζητούνται συνέχεια αλλαγές και προσθήκες. Οπότε αν πείς σκέτο 800 τη πάτησες. Θα κάνεις v2 για να αλλάξεις 2 πεδία; Σιγά σιγά αλλαγή στην αλλαγή έκανες άλλη τόση δουλειά. Ενώ αν έχεις συμφωνήσει ώρες θα τις χρεώσεις.

Όταν θα σου πει, ε πήγαινε λιγο το πεδίο Α πιο δεξιά και πρόσθεσε άλλο 1 τι θα κάνεις; Νέα σύμβαση για 10 ευρώ; Δεν είναι πιο εύκολο να χρεώσεις 20λεπτα;

Ε όχι βρε αδερφέ, δεν μιλάμε γι αυτό! Δεν θα τα βάλουμε και όλα στο ζύγι!

Αν οι αλλαγές είναι τόσο σημαντικές ώστε να δικαιολογούν νέο project, κάνεις νέα συμφωνία. Αλλιώς, για μικροαλλαγές και "τελειώματα", δεν τίθεται θέμα, τα κάνεις.

Άλλωστε αυτά συμβαίνουν σε όλες τις δουλειές (που να ήσουν και χτίστης ή μπογιατζής δηλαδή!) και όλοι ψιλά-χοντρά έχουν προϋπολογίσει και μερικά "στραβά" στην αρχική συμφωνία. Μετά τις 10-15 το πολύ πρώτες δουλειές έχεις εκτιμήσει πάνω-κάτω τι σου τυχαίνει συνήθως, και κάνεις το κουμάντο σου.

Από την άλλη, το υπαλληλίκι είναι εντελώς άλλη υπόθεση. Εκεί, αν είναι τίμιος, πρέπει να σε πληρώνει με το μήνα, έχει-δεν έχει δουλειά. Εξαρτημένη εργασία γαρ. Και πάλι βάσει αρχικής συμφωνίας. Και εννοείται ότι δεν κάθεται από πάνω σου να μετρά τις ώρες και τα λεπτά. Αν δεν έχεις δουλειά, απλά κάθεσαι μέχρι να έχεις.

Γι αυτό οι συμφωνίες με τα "ωρομίσθια" είναι μορφή εργασίας υπερβολικά... "ευέλικτη" για τα γούστα μου... :P

Δημοσ.

Την έρευνα την βάζετε μέσα στις ώρες?Από πάντα το είχα απορία

Προσωπικά Ναι, όπως επίσης και το consulting. Δηλαδή αν συζητήσουμε 1 ώρα στο Skype για την αρχιτεκτονική ενός νέου Feature αυτό χρεώνεται.

Δημοσ.

Ε όχι βρε αδερφέ, δεν μιλάμε γι αυτό! Δεν θα τα βάλουμε και όλα στο ζύγι!

Αν οι αλλαγές είναι τόσο σημαντικές ώστε να δικαιολογούν νέο project, κάνεις νέα συμφωνία. Αλλιώς, για μικροαλλαγές και "τελειώματα", δεν τίθεται θέμα, τα κάνεις.

Άλλωστε αυτά συμβαίνουν σε όλες τις δουλειές (που να ήσουν και χτίστης ή μπογιατζής δηλαδή!) και όλοι ψιλά-χοντρά έχουν προϋπολογίσει και μερικά "στραβά" στην αρχική συμφωνία. Μετά τις 10-15 το πολύ πρώτες δουλειές έχεις εκτιμήσει πάνω-κάτω τι σου τυχαίνει συνήθως, και κάνεις το κουμάντο σου.

Από την άλλη, το υπαλληλίκι είναι εντελώς άλλη υπόθεση. Εκεί, αν είναι τίμιος, πρέπει να σε πληρώνει με το μήνα, έχει-δεν έχει δουλειά. Εξαρτημένη εργασία γαρ. Και πάλι βάσει αρχικής συμφωνίας. Και εννοείται ότι δεν κάθεται από πάνω σου να μετρά τις ώρες και τα λεπτά. Αν δεν έχεις δουλειά, απλά κάθεσαι μέχρι να έχεις.

Γι αυτό οι συμφωνίες με τα "ωρομίσθια" είναι μορφή εργασίας υπερβολικά... "ευέλικτη" για τα γούστα μου... :P

Αν δεν έχει δουλεια ο άλλος πως θα σε πληρώσει? πρεπει να το πάρεις χαμπάρι και να την κάνεις. Αν δεν εχεις δουλεια απλα καθεσαι μεχρι να έχεις ειναι μια κουβεντα εγω πχ ημουν 27 χρονων πέρυσι και δεν ειχα οποτε σε αυτο το mode λες οτι βρω και μου κάτσει τωρα το πιάνω και βλέπουμε μετα για τις ειδικοτητες και πανω στην ειδικοτητα μου να μην ειναι στη τελική αμα δεν χάλασε και ο κοσμος. Φέτος σε 2 περιπτωσεις χρειάστηκε να δωσω 200-300 ευρω στους γονεις μου αμα καθομουν σπιτι και προγραμματιζα με την ελπιδα να βρω καποια στιγμη πως θα τους βοηθουσα? ή αμα πηγαινα σε κάποιον να δουλεψω τσαμπα και καλα για την προυπηρεσια οπως λεγανε κάποιοι εξυπνοι απο εδω μεσα. Δεν γινονται αυτα. 

Για να σε πάρει ο άλλος στα σοβαρα θα πρεπει να δει οτι και εσυ παιρνεις στα σοβαρά τον εαυτο σου. Αμα πας εκει σαν κακομοιρης και του πεις εεεε ενταξει και τσαμπα να δουλεψω ειναι θεμα εποχης ή και 300 ευρω καλα ειναι δεν θα βγαλεις τιποτα αλλα θα τον κανεις να σου φερθει λες και εισαι κακομοιρης. Οπως εχει αυτος εξοδα και οικονομικες υποχρεώσεις εχεις και εσυ. Αμα δεν το καταλαβαινει  ή δεν εχει δεν εγινε και τιποτα απλα δεν συνεργάζεστε και ψαχνεις για αλλού.

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν έχει δουλεια ο άλλος πως θα σε πληρώσει? πρεπει να το πάρεις χαμπάρι και να την κάνεις.

Παράδειγμα ήταν, για να αναφερθώ στη συγκεκριμένη σχέση εργασίας.

Όταν είσαι υπάλληλος, θα υπάρξουν και μέρες που δεν θα έχεις κάτι να κάνεις. Ή θα έχεις λιγότερα από την προηγούμενη. Τι θα κάνει; Θα σου πει "σε απολύω για μία μέρα και σε ξαναπροσλαμβάνω αύριο που θα έχει δουλειά"; Ή "θα σου δώσω τα μισά για χθες, διότι από τις 10:00 έως τις 13:30 δεν είχες αντικείμενο εργασίας";

Το τι κάνεις εσύ, είναι άλλο θέμα.

Δημοσ.

Παράδειγμα ήταν, για να αναφερθώ στη συγκεκριμένη σχέση εργασίας.

Όταν είσαι υπάλληλος, θα υπάρξουν και μέρες που δεν θα έχεις κάτι να κάνεις. Ή θα έχεις λιγότερα από την προηγούμενη. Τι θα κάνει; Θα σου πει "σε απολύω για μία μέρα και σε ξαναπροσλαμβάνω αύριο που θα έχει δουλειά"; Ή "θα σου δώσω τα μισά για χθες, διότι από τις 10:00 έως τις 13:30 δεν είχες αντικείμενο εργασίας";

Το τι κάνεις εσύ, είναι άλλο θέμα.

Γι'αυτό έχεις 2-3 πελάτες για να είσαι καλυμμένος. Η έχεις έναν μόνιμο ο οποίος ξέρεις ότι έχει συνέχεια δουλειά και αν δεις ότι η δουλειά λιγοστεύει ψάχνεις για άλλα. Προσωπικά για μένα δεν έχουν υπάρξει ποτέ μέρες στις οποίες δεν έχω δουλειά, ίσα ίσα έχω τόση πολλή που είμαι αναγκασμένος να αγνοώ παλιότερους πελάτες.

Με λίγα λόγια...απλά δεν κάθεσαι σε μια τέτοια δουλειά όπου θα συμβεί αυτό. Αν αρχίσει να συμβαίνει, σημαίνει ότι τα πράγματα πάνε κατα διαόλου και είναι ώρα να τη κάνεις.

Δημοσ.

Μια απορία ZAKKWYLDE, τι κάνεις σε περίπτωση που ας πούμε ότι προγραμματίζεις σε java και ο εργοδότης σου ζητάει κάτι, μια προσθήκη, αλλά δεν γνωρίζεις πως υλοποιείται? 

Δημοσ.

Nα κάνω λίγο μια ερώτηση σχετικά με το freelancer, δεν το ήξερα κ το είδα που το ανέφερε κάποιος και είπα να το επισκεφτώ. Αφού διαλλέγεις τις δεξιότητές σου μέτα σου βγάζει τις δουλείες που ταιριάζουν με αυτές. Βρήκα λοιπόν μια που έλεγε για css και html και απο περιεργεια πάτησα προσθήκη προσφοράς. Έπειτα με πέταξε ένα μύνημα, να κάνω το test του freelancer για 'πιστοποίηση' html και ότι θα έχω περισσότερες πιθανότητες να πάρω τη δουλεία. Άξίζουν αυτά τα tests από αυτούς? Δηλαδή όντως μπορεί μετά να έχω περισσότερες πιθανότητες?

Δημοσ.

Αν ο πελάτης δίνει σημασία στα stickers που θα πάρεις στο προφίλ σου απ αυτό το τέστ, ναι. Αν εσύ έχεις γαμάτο portfolio, στ @@ σου το τέστ, θα δει ο άλλος τι έχεις κάνει και θα σε προτιμήσει.

Δημοσ.

Συμβουλή: ΜΗΝ ασχοληθείτε με το freelancer.com, θα σπαταλήσετε το χρόνο σας. Εκτός κι αν έχετε ανάγκες Ινδού ή Πακιστανού (που, last time I checked, οι τιμές στην Ελλάδα δεν έχουν φτάσει εκεί) δεν έχετε ελπίδες να συναγωνιστείτε τα "φθηνά εργατικά χέρια". Αλλά ακόμα κι αν το κάνετε, απλά βάζετε το λιθαράκι σας... ας μη συνεχίσω!

Ως employers από την άλλη, το site είναι παράδεισος! ;)

Δημοσ.

Μια απορία ZAKKWYLDE, τι κάνεις σε περίπτωση που ας πούμε ότι προγραμματίζεις σε java και ο εργοδότης σου ζητάει κάτι, μια προσθήκη, αλλά δεν γνωρίζεις πως υλοποιείται?

Τον ενημερώνω ότι δεν ξέρω να το υλοποιησω αλλά είμαι διατεθιμένος να το ψάξω. Προφανώς μέχρι να το μάθω θα τις χρεώσω τις ώρες, αφού φυσικά έχουμε συμφωνήσει να προχωρήσω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...