Weld73 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Καλημέρα. Η παρακάτω κατάσταση είναι τελειωμένη αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας γιατί "με τρώει", Αγόρασα μία κάρτα γραφικών από αγγελία εδώ. Nvidia μεταχειρισμένη, Να αναφέρω ότι ο πωλητής έχει περίπου 60 αξιολογήσεις όλες θετικές και αυτός ήταν ένας λόγος που έκανα τη συναλλαγή όπως αναφέρω παρακάτω. Αφού συνενοηθήκαμε για τιμές κλπ και συμφωνήσαμε τη συναλλαγή, ο πωλητής έκανε "burn in" τεστ με το furmark. Με ενημέρωσε ότι η θερμοκρασία έφτασε 93 βαθμούς χωρίς να κάνει κενά κλπ και ότι έχει αλλάξει και πάστα. Έπειτα από 7 λεπτά με ξαναενημέρωσε ότι πήγε 95 βαθμούς και μου έστειλε screenshot. Έπειτα τηλεφωνηθήκαμε για τις λεπτομέρειες και αφού μου είπε ότι 95 βαθμοί είναι ΟΚ, μου ζήτησε να κάνω κατάθεση τα χρήματα πριν τη στείλει και αφού το έκανα μου έστειλε την κάρτα την οποία παρέλαβα τη μεθεπόμενη ημέρα. Την κάρτα την εγκατέστησα μετά από 20 ημέρες που έστησα το νέο μου pc, δούλεψε κανονικά 1 ημέρα και το βράδυ που έβαλα το crysis να παίξω, στα 5 λεπτά κρασάρισε με λευκές γραμμές στην οθόνη οι οποίες μείναν εκεί και μετά από επανεκίνηση. Τσεκάρωντας την κάρτα (βασικά πήγα να την αποσυναρμολογήσω για να τσεκάρω την πάστα που μου είπε ότι άλλαξε πιστεύοντας ότι το πρόβλημα είναι εκεί - δυστυχώς δεν είναι) διαπίστωσα τα εξής: 1. Από την κάρτα λείπουν όλα τα αυτοκόλλητα (είναι ξεκολλημένα - ούτε τι μάρκα είναι δεν φαίνεται) 2. Εκεί που φαίνεται να υπήρχε το αυτοκόλλητο του serial number είναι λίγο χαραγμένος ο χαλκός (μικρές χαρακιές οι οποίες δεν νομίζω να δημιούργησαν το πρόβλημα) 3. 2 πλαστικά αυτάκια που συγκρατούν το πλαστικό καπάκι πάνω στην ψύκτρα είναι σπασμένα και το καπάκι "παίζει" 4. Οι βίδες που συγκρατουν την ψύκτρα είναι σκορτσαρισμένες (τα κεφάλια - όχι οι βόλτες) 5. Τα thermopads στις μνήμες είναι σε άσχημη κατάσταση (ένα από αυτά είναι αλλαγμένο) 6. Τσεκάρωντας το screenshot του burnin είδα ότι έπιασε 95 βαθμούς σε 50 δευτερόλεπτα σε ανάλυση 1280χ720 χωρίς MSAA Επειτα από αρκετές επικοινωνίες, καταλήξαμε εκείνος να μην δέχεται ότι η κάρτα ήταν ελλατωματική (δέχεται όμως τις παραπάνω "ατέλειες" εκτός από το 2) και εγώ να μην δέχομαι ότι δεν ήταν (δηλαδή καμία κατάληξη). Θα ήθελα τη γνώμη σας στα παραπάνω. Ονόματα δεν πρόκειται να αναφέρω. Ο κύριος λόγος είναι πως θέλω να ξέρω αν έχω όντως δίκιο ή αν επειδή με αφορά άμεσα δεν μπορώ να το δω αντικειμενικά (γνωρίζω ότι το λάθος μου ήταν που δεν την έλεγξα επιτόπου για να τη στείλω πίσω λόγω κάκής κατάστασης αλλά και το ότι δεν τσέκαρα λεπτομερώς το screenshot. Επίσης γνωρίζω ότι έπρεπε να είμαι σε θέση να τη δοκιμάσω από την πρώτη ημέρα). Έχω προσπαθήσει να είμαι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται στην περιγραφή και πιστεύω ότι δεν έχω παραλείψει κάτι.
nikos903 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δώσε μια φωτογραφία απο τις λευκές γραμμές που λες οτι σου έβγαλε. Δοκίμασε να συνδέσεις δεύτερη οθόνη και αν είναι δυνατόν απο άλλη θύρα. 20 μέρες είναι πολύ αλλά αυτό έπρεπε να το συνεννοηθείς απο τότε που την πήρες... Να του έλεγες "οκ, την αγοράζω αλλά σε 20 μέρες θα έχεις την αξιολόγηση με το που θα την δοκιμάσω και άμα δεν είναι οκ την στέλνω πίσω"... Προσοχή άλλη φορά... Μετά. 1: Δεν παίζουν σημασία τα αυτοκόλλητα. 2:Βγάλε φωτογραφία αμα θες αλλά δύσκολα να κόπηκε ο χαλκός. 3:Φωτογραφία και logo... Τώρα έγιναν απο πριν στα ΕΛΤΑ ή σε σένα είναι άλλο θέμα, πάντως επιδώσεις δεν πρέπει να σου κόβουν απο την ψήκτρα. 4: Αφού είναι οκ οι βόλτες... Αρκεί να μην παίζει η ψήκτρα. 5: Τα pads τώρα άμα κάνουν επαφή δεν έχουν θέμα, φωτογραφία πάλι άμα θες. 6: 95 βαθμοί δεν είναι και λίγο αλλά δεν μας λες το μοντέλο της κάρτας γραφικών για να ξέρουμε. Το μόνο που έχει νόημα να σου πούμε είναι μην έχει γίνει reflow η κάρτα, τα άλλα είναι περασμένα πιστεύω... Για να φανεί όμως πρέπει να βγάλεις την ψήκτρα (άρα να έχεις και πάστα να βάλεις μετά) και να καθαρίσεις γύρω απο το τσιπάκι για να δούμε το χρώμα της πλακέτας. Προσοχή στα pads μην αποσπάσουν....
Weld73 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Τα παραπάνω τα έγραψα για να δείξω ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση η κάρτα. Ακόμα και το burn in test (95 βαθμοί σε 50 δεύτερα σε 1280χ720 0ΜΣΑΑ) φαίνεται να είναι τραγικό - η κάρτα είναι μία GTX480. Τις δοκιμές που αναφέρεις τις έχω κάνει όλες. Νομίζω το σημείο κλειδί στην περίπτωση μου είναι οι 20 μέρες και όχι κάτι άλλο. Λόγω αυτών δεν έχω δικαίωμα να ζητήσω τίποτα από τον πωλητή (λογικό - ούτε εγώ θα ήθελα να μου το κάνουν). Οπότε μπορεί να κλείσει το θέμα εδώ.
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 γενικά για αγγελίες να προτιμάς σάιτ που είναι αποκλειστικά μόνο για αυτό πχ να ένα. σόρυ για αυτό που θα πω αλλά το insomnia είναι εξειδικευμένο στο να δίνει λύσεις σε απορίες χρηστών και όχι σε αγγελίες. Αλλά και πάλι μην περιμένεις να είναι εντάξει μια συσκευή το μεταχειρισμένο είναι μεταχειρισμένο όπως και να το κάνουμε.
nikos903 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Αυτή η κάρτα είναι ζεστή πάντως... Εκεί γύρω είναι οι θερμοκρασίες της... Βάλε 1-2 ανεμιστήρες στο κουτί να βάζουν αέρα και 1 μεγάλο πίσω να βγάζει. Cable managment και άνοιγμα για airflow. Εξαρτώνται τα περισσότερα απο το κουτί σου βέβαια... Κάνε ένα νέο thread στις κάρτες ή στο hardware (κάπου πιο πάνω πάντως) να δούμε πως μπορεί να πέσει αυτή η θερμοκρασία γιατί το καλοκαίρι θα φτάνει στα 100 ( την στιγμή που 105 είναι το max). Καλή συνέχεια και άλλη φορά φωτογραφία πρώτα για την κατάσταση και δοκιμή καπάκι. Τέλος πάντων. Καλά ξεμπερδέματα Υ.Γ Χάρη όποιο και να είναι το site άμα θέλει ο άλλος να στην κάνει δεν γλυτώνεις κι ας το πάτε χέρι χέρι... Θέλει πάντα πολύ προσοχή με τα μεταχειρισμένα και καλή συνεννόηση. Εδώ τουλάχιστον υπάρχουν και οι αξιολογήσεις (δεν λέω να τις εμπιστεύεσαι 100%, πάντα κρατάς 2 πισινές κι ας έχει ο άλλος 100 αξιολογήσεις).
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 εγώ πάντως γενικά τα αποφεύγω τα μεταχειρισμένα και ας έχουν καλές αξιολογήσεις. και που ξέρω εγώ ότι οι αξιολογήσεις δεν είναι απο φίλους, γνωστούς, σόι, μπατζανάκη κτλ. ε;
nikos903 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Δεν αντιλέγω, απο το μαγαζί είναι καλυμμένος 100%, και καινούργιο είναι και DOA έχει και 2 χρόνια εγγύηση. Στις αγγελίες απο την άλλη είναι αλλιώς το πράγμα, μπορεί να σου έρθει αλλα ντι άλλων αυτό που θες, να μην δέχεται και DOA... Για εγγύηση μόνο σε ειδικές περιπτώσεις... Μπορεί βέβαια να να είναι της κούτας με εγγύηση και DOA και σε μισή τιμή(κάποτε), όλα παίζουν....
ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Η καρτα ειναι <<ψημένη>> και μάλιστα ασχημα απο αυτον που στην πούλησε....γιαυτο λείπουν ολα τα αυτοκόλλητα ξεφλουδηστικαν κατα το ψήσιμο Μην ψάχνεσαι αλλο και τρελαίνεσαι. Αυτα εχουν τα εξαποστασεως. Η μονη δυνατότητα-επιλογή που σου μενει ειναι η αξιολόγηση Την εxεις βαλει αγγελία ? ειναι η gtx480? εαν ειναι αυτη τοτε στην αγγελία σου πρέπει να γράψεις ολο το ιστορικό για να μην γινεις και εσυ αυτο που κατηγορείς 1
nikos903 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δεν είναι και 100% σίγουρο αυτό... Μπορεί σε κάποιο καθάρισμα να τα έβγαλε, ποιος ξέρει. Χωρίς εικόνα δεν μπορούμε να ξέρουμε όπως και να έχει... Άμα και η πλακέτα άλλαξε χρώμα όμως οκ πάω πάσο
Weld73 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Την έβαλα σε αγγελία αλλά σαν χαλασμένη... Την έδωσα τελικά 15€ σε ένα παιδί που του είπα όλο το ιστορικό (την είχα πάρει 80!!!) Και εγώ το ίδιο υποψιάζομαι για το ψήσιμο αλλά άντε να το αποδείξεις. Σας ευχαριστώ για τις απόψεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις