Algi89 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα, θέλω να δημιουργήσω ένα γραφικό περιβάλλον εισαγωγής και εξαγωγής δεδομένων σε κάποιους κώδικες που τρέχω σε Fortran. Ο compiler που χρησιμοποιώ είναι το Code::Blocks. Έχω προσπαθήσει να ακολουθήσω τα βήματα από αυτή εδώ την ιστοσελίδα: http://darmar.vgtu.lt/notes/10-gtk-fortran εγκαθιστώντας το GTK+3.x. Στο βήμα 4 τρέχω το "test_gtk_fortran_1" αλλά μου εμφανίζει το ένα error "ld.exe cannot find -lgtk-win32-2.0". Ακολούθησα λοιπόν τα βήματα της εξής ιστοσελίδας: http://www.freebasic.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=21607 αλλά δεν κατάφερα κάτι. Επίσης, σχετικά με το PLplot και το Cmake ενώ τα έχω κατεβάσει και κάνει extract δεν μπορώ να καταλάβω πως πρέπει να τα χρησιμοποιήσω ακριβώς. Να επισημάνω ότι χρησιμοποιώ Windows 8 και ότι δεν έχω κάποια σχέση με προγραμματισμό, εκτός της γνώσης Fortran σε πολύ πρώτο επίπεδο.
migf1 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Καλημέρα, δεν διάβασα τα guides που περιέχουν τα links που παράθεσες, ούτε έχω εμπειρία με gfortran. Από το error όμως που λες ότι σου βγάζει, κι από το γεγονός πως έχω δουλέψει αρκετά το GTK με C στο mingw toolchain (το ίδιο δηλαδή toolchain με αυτό της gfortran) σκέφτομαι πως υπάρχουν 2 πιθανά προβλήματα: α) Ίσως το GTK3 implementation για Windows να έχει προβλήματα β) Ίσως να μην λες στον compiler που να βρει τις GTK βιβλιοθήκες γ) Ίσως έχεις εγκαταστήσει μονάχα το runtime του GTK, ενώ χρειάζεσαι το dev-environment. Για το β) (κι εφόσον χρησιμοποιείς το toolchain της gfortran που προτείνουν στα links που παράθεσες) ρίξε μια ματιά εδώ: Compiling GTK+2 Applications. Για το γ) ρίξε μια ματιά εδώ: Installing the GTK+2 Development Environment Αφορά το gcc toolchain, αλλά επειδή πρόκειται για το ίδιο "πακέτο" με την gfortran, πιθανότατα και ο gfortran compiler να χρησιμοποιεί επίσης τα command-line options: -L -I και -l (αυτό είναι πεζό λατινικό λ) για τις βιβλιοθήκες. ( mε ένα πρόχειρο googling που έκανα μόλις τώρα, φαίνεται πως όντως αυτά τα options είναι τα ίδια και στην gfortran: https://gcc.gnu.org/onlinedocs/gcc/Directory-Options.html#Directory-Options ) Αυτά είναι για να στήσεις το GTK και κατόπιν να κάνεις compile από τη γραμμή εντολών. Σε ότι αφορά τώρα το Code::Blocks, εφόσον δεν σε εξυπηρετεί η γραμμή εντολών, θα πρέπει να αντιστοιχήσεις τα command-line options του compiler στις κατάλληλες καρτέλες, στο μενού: "Project -> Build options...". Το Code::Blocks έχει έτοιμο wizard για GTK Projects, οπότε αν το επιλέξεις μάλλον θα στα έχει έτοιμα (ή θα σε ρωτήσει που έχεις εγκατεστημένο το GTK Dev Environment κατά την διαδικασία). Καλού-κακού όμως, διασταύρωσέ το κι εσύ πως τα έχει βάλει σωστά στο "Project -> Build options...". Τώρα αν πάλι δεν σου δουλεύει, δοκίμασε να βγάλεις το GTK3 και να βάλεις το GTK2 στο σύστημά σου. Επίσης είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσεις τα 32-μπιτα dev-environments του όποιου GTK βάλεις, κι ας είναι 64-μπιτο το (Windows) λειτουργικό σου. EDIT: Σε κάποιο από τα links που δίνεις, κάποιος λέει πως για να κάνεις import libraries με τον gfortran χρειάζεσαι το -p command-line option. Γενικώς όπως σου είπα δεν ασχολούμαι με fortran, οπότε θα πρέπει να κοιτάξεις μόνος σου (ή να σου πει κάποιος άλλος που ξέρει) ποια ακριβώς command-line options χρειάζεται ο gfortran compiler για τα include/library directories και για τα library binaries (σε gcc τα directories τα δίνεις με -I & -L, αντίστοιχα, και τα library binaries με -l (πεζό λατινικό λ)). 1
Apoll Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα, θέλω να δημιουργήσω ένα γραφικό περιβάλλον εισαγωγής και εξαγωγής δεδομένων σε κάποιους κώδικες που τρέχω σε Fortran. Ο compiler που χρησιμοποιώ είναι το Code::Blocks. Έχω προσπαθήσει να ακολουθήσω τα βήματα από αυτή εδώ την ιστοσελίδα: http://darmar.vgtu.lt/notes/10-gtk-fortran εγκαθιστώντας το GTK+3.x. Στο βήμα 4 τρέχω το "test_gtk_fortran_1" αλλά μου εμφανίζει το ένα error "ld.exe cannot find -lgtk-win32-2.0". Ακολούθησα λοιπόν τα βήματα της εξής ιστοσελίδας: http://www.freebasic.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=21607 αλλά δεν κατάφερα κάτι. Επίσης, σχετικά με το PLplot και το Cmake ενώ τα έχω κατεβάσει και κάνει extract δεν μπορώ να καταλάβω πως πρέπει να τα χρησιμοποιήσω ακριβώς. Να επισημάνω ότι χρησιμοποιώ Windows 8 και ότι δεν έχω κάποια σχέση με προγραμματισμό, εκτός της γνώσης Fortran σε πολύ πρώτο επίπεδο. Ε τότε παράτα τη να ψοφίσει, και μάθε κάτι σε .ΝΕΤ μεριά κατά προτοίμηση ASP.NET MVC (VB.NET ή C#.NET δεν έχει σημασία) Το να προσπαθείς να πας Θεσσαλονίκη κάνοντας δύο γύρες το Ηλιακό Σύστημα, το θεωρώ ΠΟΛΥ παρωχημένο.
geomagas Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Απ' την άλλη πάλι, σε κάποιους μπορεί να αρέσει η βόλτα γύρω από το ηλιακό σύστημα. Ντάξει, θέλεις να διαφημίσεις τις .NET τεχνολογίες, αλλά αν δεν μπορείς να βοηθήσεις on-topic, δεν καταλαβαίνω την (δογματική) παρέμβαση. 1
DevelopeApps Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 μάθε κάποια άλλη γλώσσα δεν νομίζω να σε βοηθήσει η fortran να βρεις δουλειά έξω δεν είναι περιζήτητη 2
Algi89 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Βασικά το χρειάζομαι για τη διπλωματική του μεταπτυχιακού μου και επείγει άμεσα να βρω μια λύση! Σε κάθε άλλη περίπτωση εννοείται πως θα έπιανα κάποια άλλη γλώσσα... migf1 ευχαριστώ πολύ! Αν γνωρίζετε κάποιον που να ξέρει και να μπορεί να με βοηθήσει πείτε μου!
Algi89 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Γενικά αν ξέρεις κάποιον που να ξέρει από fortran καλά...αν ξέρεις καθηγητή τότε ναι...καθηγητή!
timonkaipumpa3 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα, θέλω να δημιουργήσω ένα γραφικό περιβάλλον εισαγωγής και εξαγωγής δεδομένων σε κάποιους κώδικες που τρέχω σε Fortran. Ο compiler που χρησιμοποιώ είναι το Code::Blocks. Έχω προσπαθήσει να ακολουθήσω τα βήματα από αυτή εδώ την ιστοσελίδα: http://darmar.vgtu.lt/notes/10-gtk-fortran εγκαθιστώντας το GTK+3.x. Στο βήμα 4 τρέχω το "test_gtk_fortran_1" αλλά μου εμφανίζει το ένα error "ld.exe cannot find -lgtk-win32-2.0". Ακολούθησα λοιπόν τα βήματα της εξής ιστοσελίδας: http://www.freebasic.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=21607 αλλά δεν κατάφερα κάτι. Επίσης, σχετικά με το PLplot και το Cmake ενώ τα έχω κατεβάσει και κάνει extract δεν μπορώ να καταλάβω πως πρέπει να τα χρησιμοποιήσω ακριβώς. Να επισημάνω ότι χρησιμοποιώ Windows 8 και ότι δεν έχω κάποια σχέση με προγραμματισμό, εκτός της γνώσης Fortran σε πολύ πρώτο επίπεδο. Εάν θες να τρέξεις ρουτίνες από Fortran και να πάρεις αποτέλεσμα εισάγοντας δεδομένα, τότε γιατί δεν δοκιμάζεις κάτι άλλο για GUI; Π.χ. Java Swing. Βάζεις τις τιμές που θέλεις σε ένα .txt αρχείο (το ονομάζεις και .myfile.txt για να μην φαίνεται), διαβάζει από εκεί η κύρια ρουτίνα σου της Fortran και εκτελείς αυτό που θέλεις. 1
Algi89 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Πολύ λογικό αυτό που είπες...δεν το είχα σκεφτεί καν!!Thanks!!
brute-force Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Ε τότε παράτα τη να ψοφίσει, και μάθε κάτι σε .ΝΕΤ μεριά κατά προτοίμηση ASP.NET MVC (VB.NET ή C#.NET δεν έχει σημασία) Το να προσπαθείς να πας Θεσσαλονίκη κάνοντας δύο γύρες το Ηλιακό Σύστημα, το θεωρώ ΠΟΛΥ παρωχημένο. Off-topic αλλά κι όμως παίζει μεγάλη σημασία. Αν είναι να ασχοληθεί με .NET τότε εγώ θα πρότεινα C# (την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει και εκτός Windows και έχει πολύ καλά features πχ. πάνω σε συγχρονισμό - το νέο buzzword των τελευταίων ετών... Και όχι άδικα.), όλες οι υπόλοιπες γλώσσες στο συγκεκριμένο framework λίγο πολύ έχουν σβήσει.
timonkaipumpa3 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Sorry για το hijack... Off-topic αλλά κι όμως παίζει μεγάλη σημασία. Αν είναι να ασχοληθεί με .NET τότε εγώ θα πρότεινα C# (την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει και εκτός Windows και έχει πολύ καλά features πχ. πάνω σε συγχρονισμό - το νέο buzzword των τελευταίων ετών... Και όχι άδικα.), όλες οι υπόλοιπες γλώσσες στο συγκεκριμένο framework λίγο πολύ έχουν σβήσει. Duck duck go! Flash player υποστηρίζει πλέον;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα