Chaos3X Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Γεια σας παίδες, έχω ένα HTPC που φοράει τα εξής:CPU: Intel C2Q Q6600Cooler: Xigmatek Apache Cpu Cooler M/B: Asus P5Q3 DeluxeGPU: Sapphire HD 7770 GHz Edition 1GbRAM: 2x2Gb Corsair Dominator DDR3 1.600MHzPSU: Corsair CX 430w Να ξεκινήσω με ένα offtopic λέγοντας ότι η θερμοκρασία του επεξεργαστή στο Speccy σε idle κατάσταση φτάνει τους 70C !!! Η ψύχτρα είναι της πλάκας βέβαια αλλά το κουτί είναι πεντακάθαρο και ο cpu είναι με stock clocks. Επίσης η πάστα αλλάχτηκε πρόσφατα χωρίς καμία διαφορά στην θερμοκρασία.Ontopic, θέλω να παίξω το NBA 2K15 που βγαίνει τον Οκτώβριο με ΌΛΑ στο FULL αλλά πιστεύω ότι αυτό είναι όνειρο απατηλό γιατί δεν είμαι ούτε καν κοντά στα Recommended Requirements (http://www.game-debate.com/games/ind...ame=NBA%202K15) του παιχνιδιού. Επίσης το Injustice το τρέχω με κάποιες παραχωρήσεις και τώρα το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες μετά από 10 λεπτά παιχνιδιού το pc έσβηνε τελείως!Δεν έχω δοκιμάσει κάποιο άλλο απαιτητικό παιχνίδι γιατί στο HTPC παίζω αθλητικά, fighting, racing, indie's κλπ.Η ερώτησή μου είναι τι αναβάθμιση μου προτείνετε να κάνω για να μπορέσω να παίξω στο full τα παραπάνω παιχνίδια και γενικά να έχω μια smooth εμπειρία χρήσης? GPU? CPU? COOLER?Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν σας κούρασα με την έκταση και την πολυπλοκότητα του προβλήματος...
Xristaras12 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 αλλαγή ψύκτρας σίγουρα,γι αυτό σου έσβηνε και ο υπολογιστής. 70°C σε idle είναι πάρα πολύ. Απο και και πέρα,μου φαίνεται κουλο nba να θέλει i7 στα recommended. 1
black adder Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 http://support.2k.com/hc/en-us/articles/201334793-NBA-2K14-PC-System-Requirements Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν σας κούρασα με την έκταση και την πολυπλοκότητα του προβλήματος... Παρακαλούμε,αλλά τι να πει το ανατολικό Τιμόρ και η Γάζα.
Chaos3X Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 αλλαγή ψύκτρας σίγουρα,γι αυτό σου έσβηνε και ο υπολογιστής. 70°C σε idle είναι πάρα πολύ. Απο και και πέρα,μου φαίνεται κουλο nba να θέλει i7 στα recommended. Μα ποτέ οι απαιτήσεις δεν είναι "πραγματικές". Δηλαδή με το hardware μου θα μπορώ να το τρέξω στο full λες? Αν είναι έτσι μπορείς να μου προτείνεις μία χαμηλού προφίλ ψύχτρα? Έχω βρει αυτή: http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/psyktres/Zalman-Mini-ITX-Cpu-Cooler-CNPS2X.htm http://support.2k.com/hc/en-us/articles/201334793-NBA-2K14-PC-System-Requirements Παρακαλούμε,αλλά τι να πει το ανατολικό Τιμόρ και η Γάζα. Οι απαιτήσεις στο link αναφέρονται στο NBA 2K14 το οποίο το τρέχω μια χαρά με όλα στο Full.
Apoll Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Μα ποτέ οι απαιτήσεις δεν είναι "πραγματικές". Δηλαδή με το hardware μου θα μπορώ να το τρέξω στο full λες? Αν είναι έτσι μπορείς να μου προτείνεις μία χαμηλού προφίλ ψύχτρα? Έχω βρει αυτή: http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/psyktres/Zalman-Mini-ITX-Cpu-Cooler-CNPS2X.htm Οι απαιτήσεις στο link αναφέρονται στο NBA 2K14 το οποίο το τρέχω μια χαρά με όλα στο Full. Χρειάζεσαι μεγάλη ψύκτρα, αυτό είναι για 386 Καμία με 2 ανεμηστήρες 120mm ο καθένας είναι ΟΚ. Αν και τα Η80/50 κλπ είναι στο ίδιο price range
Ailuros Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 αλλαγή ψύκτρας σίγουρα,γι αυτό σου έσβηνε και ο υπολογιστής. 70°C σε idle είναι πάρα πολύ. Απο και και πέρα,μου φαίνεται κουλο nba να θέλει i7 στα recommended. 70@idle; ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι (Ζουμπουλία mode) 1
makis269 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 70 σε κατασταση αναμονης ειναι παρα μα παρα πολύ χωρις να εχεις overclock , ακομα και αν εχεις μαμισιο ανεμιστηρακι της πλακας...μπορει να φταιει η μητρικη και να ζεσταινεται ο επεξεργαστης...60-65 πιανει κανονικα σε βαρια παιχνιδια απο τους 65 -70 και πανω θα ελεγα οτι υπαρχει προβλημα. σε κατασταση αναμονης επρεπε να ειχες εως 45 το πολύ. Οπως σου ειπα μαλλον κατι φταιει στην μητρικη, αφου λες οτι αλαξες και παστα πριν λιγο διαστημα ....εκτος αν δεν εχει κουμπωσει σωστα το ανεμιστηρακι-ψυχτρα στον επεξεργαστη ( θα ελεγα λιγο απιθανο ). α !!! τωρα το ειδα το τροφοδοτικο 430 βατ ειναι πολύ λιγα μπορει αυτο να ζοριζει το συστημα και να ανεβαζει θερμοκρασια,παρε τουλαχιστων 550-600 βατ με καλη αποδοση ρευματος.
Chaos3X Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Μα το σύστημα δεν είναι ενεργοβόρο για να ζητάει μεγαλύτερο τροφοδοτικό. Επίσης επειδή είναι HTPC με οριζόντιο κουτί πρέπει να είναι χαμηλού προφίλ η ψύχτρα αλλιώς θα προεξέχει. Λέτε να φταίει η μητρική? Κανένα άλλο πρόγραμμα για θερμοκρασίες πιο αξιόπιστο απ'το Speccy έχουμε?
Xristaras12 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 καλά το συγκεκριμένο cooler που έχεις βάλει δεν είναι της προκοπής να το ξέρεις. Πάστα πόση έβαλες και ποιά; 1
Chaos3X Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Βάζω πάντα Arctic Silver 5. Πάστα έβαλα μία μεγάλη σταγόνα, κλασικά... Το θέμα είναι να επενδύσω σε cooler ή τσάμπα θα πάει το 30άρι?
Xristaras12 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 η AS5 ενημερωτικά είναι μέτρια πλέον όταν υπάρχουν κ άλλες που κάνουν καλύτερη δουλειά. ΠΧ prolimatech pk-3/Arctic MX-4. Aπο κει και πέρα,την ψύκτρα που θα πάρεις τώρα(αν πάρεις όντως)θα την χρησιμοποιήσεις και στο επόμενο σου σύστημα όποτε χαμένα λεφτά δεν είναι. Προσωπικά πάντα,θα πήγαινα σε noctua low profile cpu coolers. Είσαι σίγουρος ότι η ψύκτρα έχει μπεί σωστά; 1
Chaos3X Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Ναι, είναι πολύ απλή στην τοποθέτηση της και δεν απαιτεί αφαίρεση της M/B. Πρότεινε μου αν θες κάποιο μοντέλο που θεωρείς καλό...
makis269 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 με το που ανοιγεις το pc και μπαινεις στο bios τι θερμοκρασιες γραφει ? παντως να ξερεις οτι αν εχεις 70 βαθμους ..με καλυτερο ανεμιστηρακι η καλη παστα στους 40 -45 παντα σε χαλαρη κατασταση δεν πας με τιποτα .δεν μπορεις να ριξεις τοσο πολυ την θερμοκρασια ( μιλαμε για 30 βαθμους ) με ανεμιστηρακια των 30 ευρω .
Chaos3X Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Μαζί σου, αλλά γιατί πάει στους 70 εξ αρχής? Αυτό δεν καταλαβαίνω. Δεν του κάνω τίποτα extreme, χωρίς να παίξω, χωρίς τίποτα, με το που το ανοίγω βαράει 70άρι στο desktop! Το βράδυ που θα πάω σπίτι θα σας πω τι γράφει το bios...
makis269 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) στο πλαι του κουτιου μηπως εχεις ανεμιστηρακι και φυσαει αερα πανω στον επεξεργαστη ,το πισω ανεμιστηρακι και τα πλαινα παντα ρουφανε αερα αλλιως αν φυσανε αερα μεσα στο κουτι επιβαρυνεις την θερμοκρασια παρα πολύ ,μηπως κατι τετοιο φταιει για την επιπλεον θερμοκρασια ? για να καταλαβεις την ροη του αερα βαλε στις γρυλιες ενα χαρτι αν κολαει πανω στο κουτι το χαρτακι τοτε φυσαει αερα μεσα στο κουτι και ειναι λαθος αν το χαρτι δεν κολαει τοτε εισαι οκ. Δοκιμασε το μηπως και ... και κατι που ισως φανει χαζο ...το ανεμιστηρακι στην ψυκτρα του επεξεργαστη δουλευει ? μηπως τα εχει φτύσει και γιαυτο η θερμοκρασια .....το εχεις τσεκαρη οτι γυρναει ? Τωρα διαβασα οτι ειναι οριζοντιο το κουτι ,μαλλον δεν βγαινει εξω η θερμοκρασια ( ο ζεστος αερας ) για δες τα ανεμιστηρακια οπως εγραψα παραπανω. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2014 από makis269
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα