Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τέσπα δεν θα κάτσω να διαφωνώ μαζί σου, σεβαστή η άποψη σου, απλά επέτρεψε μου να διαφωνώ!

Παρεπιπτόντως τι θα γίνει με αυτά τα θέματα που μπαίνουν νέα μέλη και ποστάρουν απλά ερωτήματα? Δεν φτιάχνουμε μια φόρμα που να ζητάει κάποια στοιχεία για να είναι πιο εύκολη η απάντηση τους?

πχ:

1) Επίπεδο γνώσεων: λύκειο ενιαίο/τεχνικό, φοιτητής, μεταπτυχιακός
2) γλώσσα προγραμματισμού, u name it εχει και πολλες, + (δεν έχει σημασία, δηλαδή αλγοριθμικό πρόβλημα)
3) Θέλω να μάθω (δηλαδή δώστε κατεύθυνση αλλά ποτέ λύση) ή θέλω απλά την λύση
4) Εργασία ή θέλω για μένα (can be ommited)

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Τέσπα δεν θα κάτσω να διαφωνώ μαζί σου, σεβαστή η άποψη σου, απλά επέτρεψε μου να διαφωνώ!

By all means σου επιτρέπω.. για την ακρίβεια δεν έχει και πολύ σημασία εάν σου επιτρέπω ή όχι. Και σεβαστή να μην ήταν η άποψη μου, το ίδιο κάνει. Σε ένα forum είμαστε.... ;)

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι  η γλώσσα προγραμματισμού matlab και fortran  χρησιμοποιούνται καθόλου για να βρεις δουλειά πάνω στον προγραμματισμό  ή μόνο πλέον στα πανεπιστήμια?

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι  η γλώσσα προγραμματισμού matlab και fortran  χρησιμοποιούνται καθόλου για να βρεις δουλειά πάνω στον προγραμματισμό  ή μόνο πλέον στα πανεπιστήμια?

Συνήθως χρησιμοποιούνται σε εργαστήρια διοτι περιέχουν έτοιμα μαθηματικά εργαλεία. Μάθε τώρα java και άστα αυτά για αργότερα, όταν εξικοιωθείς περισσότερο με τον προγραμματισμό

• Moderators
Δημοσ.

Το matlab δεν είναι γλώσσα προγραμματισμού, είναι σουίτα για επιστημονικές εφαρμογές η οποία χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλά πεδία. Κατά τη γνώμη μου είναι χρήσιμο να ξέρεις matlab γενικά, αλλά δεν υπάρχει λόγος να εμβαθύνεις αν δεν το θες για κάτι συγκεκριμένο (πχ ασχολείσαι με κάτι που το χρειάζεται συχνά). Τώρα για τη Fortran θα σου έλεγα ότι δε χρησιμοποιείται πουθενά αλλά με μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα αγγελίες που ζητάνε Fortran. Πιστεύω ότι είναι χάσιμο χρόνου να μάθεις Fortran αντί για μια άλλη γλώσσα που χρησιμοποιείται περισσότερο κι έχει περισσότερες προοπτικές.

Δημοσ.

Συνήθως χρησιμοποιούνται σε εργαστήρια διοτι περιέχουν έτοιμα μαθηματικά εργαλεία. Μάθε τώρα java και άστα αυτά για αργότερα, όταν εξικοιωθείς περισσότερο με τον προγραμματισμό

Περισσότερο ενημερωτικά θέλω να ρωτήσω γιατί στην αγορά εργασίας δεν τις  βλέπω να της ζητάνε 

Δημοσ.

Το matlab δεν είναι γλώσσα προγραμματισμού, είναι σουίτα για επιστημονικές εφαρμογές η οποία χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλά πεδία. Κατά τη γνώμη μου είναι χρήσιμο να ξέρεις matlab γενικά, αλλά δεν υπάρχει λόγος να εμβαθύνεις αν δεν το θες για κάτι συγκεκριμένο (πχ ασχολείσαι με κάτι που το χρειάζεται συχνά). Τώρα για τη Fortran θα σου έλεγα ότι δε χρησιμοποιείται πουθενά αλλά με μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα αγγελίες που ζητάνε Fortran. Πιστεύω ότι είναι χάσιμο χρόνου να μάθεις Fortran αντί για μια άλλη γλώσσα που χρησιμοποιείται περισσότερο κι έχει περισσότερες προοπτικές.

Το MATLAB ΕΙΝΑΙ γλώσσα προγραμματισμού και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σουίτα. 

Εάν δεν γνωρίζετε κάτι μην παραπληροφορείτε τον κόσμο. 

• Moderators
Δημοσ.

MATLAB (matrix laboratory) is a multi-paradigm numerical computing environment and fourth-generation programming language.

MATLAB® is a high-level language and interactive environment for numerical computation, visualization, and programming.

Από wikipedia και mathworks αντίστοιχα. Αν άλλαζα το "σουίτα" σε "περιβάλλον" θα σε βοηθούσε να κοιμηθείς καλύτερα το βράδυ;

Δημοσ.

1ον)

Όπως βλέπεις και εσύ, το MATLAB ΕΙΝΑΙ ΓΛΩΣΣΑ προγραμματισμού

2ον)

Εάν δεν καταλαβαίνεις την διαφορά μεταξύ "σουίτας" και "περιβάλλοντος" τότε καλά κάνεις και ασχολείσαι με τον ύπνο. 

• Moderators
Δημοσ.

Είναι και γλώσσα προγραμματισμού. Σε παρακαλώ, πες μου ποια είναι η διαφορά. Διαφώτισέ με με τις γνώσεις σου.

Δημοσ.

Το matlab δεν είναι γλώσσα προγραμματισμού

Είναι και γλώσσα προγραμματισμού.

Στο χωριό μου αυτό το λένε κολοτούμπα. Στο δικό σου; 

Όσο για τις γνώσεις μου, δεν νομίζω ότι τις αξίζεις. Εδώ αλλάζεις απόψεις σαν ανεμοδούρα, ούτε καν το παραδέχεσαι και ζητάς και τα ρέστα. Not good. 

Anyway, το αρχικό ισχύει. Εάν δεν γνωρίζεις μην παραπληροφορείς. Και η Wikipedia δεν είναι "γνωρίζω". 

Δημοσ.

Και βέβαια το εννοώ.

Μάλιστα... 

Επειδή MATLAB έχω δουλέψει αρκετά ενώ Excel όχι στον ίδιο βαθμό, θα μπορούσες να στοιχειοθετήσεις γιατί το MATLAB είναι ΟΣΟ γλώσσα προγραμματισμού είναι και το Excel; 

Το Excel είναι γλώσσα προγραμματισμού; 

Και η 1mil $ question, MATLAB έχεις δουλέψει; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...