Abudi Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Παιδιά, ενδιαφέρομαι να πάρω δεύτερη οθόνη και κάνω λίγο ψάξιμο για το πως δουλεύει και αν τελικά με συμφέρει. Ποιοί τρόποι προβολής υπάρχουν; (ξέρω ας πούμε το extend). Πώς διαφέρουν μεταξύ τους; Έχω δει σε βίντεο κλπ που έχουν στη μία οθόνη εικονίδια, τη γραμμή εργασιών κλπ και στην άλλη μόνο ένα wallpaper. Και θεωρητικά πετάς παράθυρα εκεί για να εχεις μεγαλύτερη εποπτεία. Γίνεται ας πούμε να έχεις κάτι full screen στην αριστερή (ένα excel ας πούμε) και κάτι full screen στη δεξιά (λ.χ. word. Ή iTunes); Και αν τώρα παίζεις ένα game. Εγώ που παίζω κανένα LoL ας πούμε. Δεξιά, τι μπορώ να έχω;
lion2486 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Γενικά σε window-mode Μπορείς να έχεις ότι θέλεις όπου θέλεις. Πρόσεξε θα σε βολέψει να έχουν ίδιες αναλύσεις οι οθόνες (ή τουλάχιστον κοντινό ύψος). Σε Windows 8 (ή και 7 με κάποια προγράμματα) μπορείς να έχεις και στην άλλη taskbar με τα παράθυρα που είναι εκεί, βολευει αρκετά αυτό γιατί αλλιώς γίνεται χαμός και χάνεσαι. 1
papp0us Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δυο βασικοί τρόποι προβολής υπάρχουν. Το Extend και το Mirror. Το mirror στην ουσία είναι για παρουσιάσεις, δεν υπάρχει κανένας λόγος να βλέπεις ακριβώς το ίδιο πράγμα σε δυο οθόνες. Το Extend είναι αυτό που λες. Μπορείς στη μια οθόνη να έχεις ανοικτά το Spotify και το Facebook Chat ή το Hangouts για να αλλάζεις τραγούδια και να μιλάς, και στην άλλη να παίζεις LOL(Στη δική μου περίπτωση οταν παίζει full Screen ένα παιχνίδι, η δευτερεύουσα οθόνη μαυρίζει, κάτι που ίσως είναι θέμα κάρτας γραφικών, για αυτό παίζω τα παιχνίδια σε Windowed mode). Γενικά αξίζει πάρα πολύ, και μια βδομάδα μετά θα αναρωτιέσαι πως τα κατάφερνες τόσο καιρό με μια οθόνη, με την προυπόθεση βέβαια οτι έχεις αρκετό χώρο στο γραφείο, και οι 2 οθόνες να είναι παρόμοιου μεγέθους και χαρακτηριστικών. 1
Abudi Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Άρα βασικά ψάχνω το θέμα του Extend. Το Mirror όπως σωστά είπες ε δεν με ενδιαφέρει. Αν κατάλαβα καλά τώρα, οτιδήποτε τρέχει σε window το πας από εδώ από εκεί, του αλλάζεις την πίστη. Αν όμως είναι κανένα game full-screen τότε ζόρικα τα πράγματα. Εγώ έχω το σύστημα της υπογραφής μου. Έχετε να μου προτείνετε κάποια αντίστοιχη οθόνη (την ίδια τη βρήκα σε 2-3 μαγαζιά) ; Επίσης @papp0us, πιστεύεις οτι η δική μου κάρτα θα δημιουργήσει αυτό το μαύρισμα που λες; Και @lion2486, μπορείς να μου πεις κανά δυο προγραμματάκια γι'αυτό με το taskbar; Έχω Win 7 και το σκέφτομαι (αν κι έχω πολλά πράγματα σε macros) οτι θα βόλευε να μην πηγαίνω το ποντίκι από την μία οθόνη στην άλλη για να κάνω ας πούμε εξαγωγή ενός USB
lion2486 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Εγώ είχα τότε το http://www.realtimesoft.com/ultramon/, αν ψάξεις υπάρχουν και άλλα.. γενικά δεν θα έχεις 2 ρολόγια στις taskbar αλλά θα έχεις σε κάθε οθόνη τα tasks από τα παράθυρα που έχεις σε αυτήν μόνο..
papp0us Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Άρα βασικά ψάχνω το θέμα του Extend. Το Mirror όπως σωστά είπες ε δεν με ενδιαφέρει. Αν κατάλαβα καλά τώρα, οτιδήποτε τρέχει σε window το πας από εδώ από εκεί, του αλλάζεις την πίστη. Αν όμως είναι κανένα game full-screen τότε ζόρικα τα πράγματα. Εγώ έχω το σύστημα της υπογραφής μου. Έχετε να μου προτείνετε κάποια αντίστοιχη οθόνη (την ίδια τη βρήκα σε 2-3 μαγαζιά) ; Επίσης @papp0us, πιστεύεις οτι η δική μου κάρτα θα δημιουργήσει αυτό το μαύρισμα που λες; Και @lion2486, μπορείς να μου πεις κανά δυο προγραμματάκια γι'αυτό με το taskbar; Έχω Win 7 και το σκέφτομαι (αν κι έχω πολλά πράγματα σε macros) οτι θα βόλευε να μην πηγαίνω το ποντίκι από την μία οθόνη στην άλλη για να κάνω ας πούμε εξαγωγή ενός USB Το ιδανικό θα ήταν να πάρεις την ίδια οθόνη. Αν αυτό δε γίνεται τότε πρέπει να ταιριάζει στο ύψος(να μην έχει πιο κοντή βάση δηλαδή) αλλα και στις διαστάσεις πάνω κάτω, κάτι κομματάκι δύσκολο. Οτι παράθυρο και αν είναι το πας πέρα δώθε. Τα παιχνίδια σε πλήρη οθόνη τρέχουν μόνο στην κύρια οθόνη. Αν τα κάνεις σε Windowed mode τα μεταφέρεις όπου θες. Δεν είμαι σίγουρος για το αν η μαυρίλα στη δευτερεύουσα οθόνη είναι θέμα κάρτας γραφικών η γίνεται έτσι και αλλιώς, οπότε δε μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά. Απο προγράμματα εγώ χρησιμοποιώ το trial του DisplayFusion που πραγματικά είναι εξαιρετικό, και μάλλον θα το αγοράσω, και εγώ πριν μια βδομάδα το βρήκα.
lion2486 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Πάντος εγώ ξέρω πως η 2η οθόνη όταν έχεις κάτι full screen στην πρώτη δείχνει το περιεχόμενό της (πολλές φορές μετατοπισμένο από την ανάλυση του full screen)
Abudi Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Πάντος εγώ ξέρω πως η 2η οθόνη όταν έχεις κάτι full screen στην πρώτη δείχνει το περιεχόμενό της (πολλές φορές μετατοπισμένο από την ανάλυση του full screen) Αυτό δεν το πολυκατάλαβα. Μπορείς να εξηγήσεις τί εννοείς; Όσο για το Fullscreen σε παιχνίδια είδα οτι είναι σε ενα βαθμό θέμα υποστήριξης του παιχνιδιού. Το LoL ας πούμε έχει μια επιλογή Borderless Window γι αυτή τη δουλειά
cabdik Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 απο οτι εχω παρατηρησει, οι επιλογες ειναι πανω απο 2 (Mirror, Extend)..!! πιο αναλυτικα, oi 2 αυτες επιλογες ειναι οι κυριες που δινουν και τα windows. Μirror (ή Duplicate) = ιδια εικονα και στα 2 μονιτορ Extend = Επεκταση της επιφανειας εργασιας στη 2η οθονη (χωρις μπαρα εργασιας και εικονιδια...!!!), οπου εκει αναγνωριζεται ως κυρια οθονη, αυτη που μπαινου η μπαρα εργασιας και τα εικονιδια, ενω η 2η οθονη ειναι κενη. απο εκει και περα υπαρχει και μια 3η επιλογη, η οποια ειναι τα τελευταια χρονια τεχνολογια των ΑΤΙ - ΝVidia. μιλαω για το Εyefinity - 3D surround αντιστοιχα, οπου οι 2-3 οθονες, συμπεριφερονται σαν 1 ενιαια. δλδ εχεις την εικονα σου "απλωμενη" και στα 2 η 3 μονιτορ. και στην περιπτωση της ΑΤΙ τουλαχιστον, νομιζω φτανει μεχρι 6 μονιτορ...? και οταν λεω "απλωμενη", εννοω επεκτεινεται η μπαρα εργασιας και στις 2+ οθονες. βλεπεις το κουμπι της εναρξης αριστερα στην 1η οθονη και το ρολογακι δεξια στην 2η οθονη, ...κλπ..!!!
Abudi Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Λοιπόν ας τα ξεκαθαρίσω αλλιώς για να καταλάβετε περίπου τι θέλω να κάνω, γιατί έτσι όπως το έχω πάει, ούτε εγώ δε βγάζω άκρη. Λοιπόν εγώ ενδιαφέρομαι βασικά να επεκτείνω την επιφάνεια εργασίας μου ως εξής. Θέλω να τρέχω ας πούμε στην μία οθόνη τον chrome και να έχω ανοιχτό το insomnia. Και στην άλλη να έχω ανοιχτό το Word και να γράφω ένα κείμενο. Αυτό για αρχή. Επίσης, θέλω να παίζω π.χ. κανένα game και να να το έχω αυτό στην μία οθόνη και στην άλλη να έχω ανοιχτό τον Chrome ή και το skype και να βλέπω διάφορα. Δεν με ενδιαφέρει ταυτόχρονο gaming σε δύο οθόνες και νομίζω πως δεν ειναι και τεχνικά εφικτό. Απλώς να παίζω στη μία και να κάνω chat στην άλλη ας πούμε Η κάρτα γραφικών μου είναι GTX 660Ti οπότε νομίζω έχει τα "κότσια" να οδηγήσει 2 (ίσως και τρεις οθόνες). Από εκεί και πέρα η επέκταση της γραμμής εργαλείων δεν είναι κάτι απαραίτητο διότι δουλεύω πολύ με πληκτρολόγιο κι επίσης έχω γενικά αυξημένη ευαισθησία στο ποντίκι. Για όλα αυτά λοιπόν ποιά είναι η τεχνικά εφικτή λύση που προτείνετε; (Και μια ερώτηση επειδή γενικά έχω την επιφ. εργασίας τελείως καθαρή καθότι είμαι "wallpaper-ο-λάγνος". Με τα wallpapers πώς γίνεται; Βάζω δυο διαφορετικά; Μπορώ να βάλω ένα κοινό 3840x1080; Να έχω και μερικά με εναλλαγές; Τι παίζει; )
cabdik Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 τοτε σε Extended mode θα βαλεις τις οθονες σου. στην 1 (κυρια οθονη) θα βρισκεται η επιφανεια εργασιας με μπαρα εργασιων - εικονιδια, οπου θα κανεις οτι θελεις (πχ παιχνιδι), και στην 2 (extented οθονη) θα βαζεις τα παραθυρα που θες να παρακολουθεις. κι εγω παρομοια χρηση κανω. βαζω πχ στην μεγαλη οθονη (42" ΤV) μια ταινια να παιζει και στο μονιτορ μπορει να εχω εναν chrome ανοικτο και να παρακολουθω κατι αλλο...!! μια παρατηρηση μονο. τα παιχνιδια ανοιγουν στην οθονη που ειναι ορισμενη ως "Κυρια" (Primary). ΔΕΝ ανοιγουν - μεταφερονται στην 2η..! για διαφορετικα Wallpapers, δεν ξερω αν γινεται να βαλεις διαφορετικα. νομιζω πως δεν...!!! αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν υπαρχει καποιος τροπος, καθως εγω δεν ειμαι καθολου "wallpaper-ο-λάγνος"...!!! 1
Abudi Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 τοτε σε Extended mode θα βαλεις τις οθονες σου. στην 1 (κυρια οθονη) θα βρισκεται η επιφανεια εργασιας με μπαρα εργασιων - εικονιδια, οπου θα κανεις οτι θελεις (πχ παιχνιδι), και στην 2 (extented οθονη) θα βαζεις τα παραθυρα που θες να παρακολουθεις. κι εγω παρομοια χρηση κανω. βαζω πχ στην μεγαλη οθονη (42" ΤV) μια ταινια να παιζει και στο μονιτορ μπορει να εχω εναν chrome ανοικτο και να παρακολουθω κατι αλλο...!! μια παρατηρηση μονο. τα παιχνιδια ανοιγουν στην οθονη που ειναι ορισμενη ως "Κυρια" (Primary). ΔΕΝ ανοιγουν - μεταφερονται στην 2η..! για διαφορετικα Wallpapers, δεν ξερω αν γινεται να βαλεις διαφορετικα. νομιζω πως δεν...!!! αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν υπαρχει καποιος τροπος, καθως εγω δεν ειμαι καθολου "wallpaper-ο-λάγνος"...!!! Κατατοπιστικότατος. Σ ευχαριστώ ιδιαιτέρως
garrett156 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 εγω οταν παιζω diablo στην μια οθονη στην αλλα βλεπω μονο wallpaper αλλα δεν εχω mouse...δηλαδη αμα βαλω ενα βιντεο να παιζει στο tube θα παιξει αλλα δεν μπορω να το ελεγξω με το mouse οσο η κυρια οθονη ειναι full screen σε παιχνιδι και ειναι και λογικο μιας και ενω παιζεις με το ποντικι δεν μπορει αυτο αμα πας τερμα αριστερα να φυγει απο το diablo και να βγει στην επιφανεια της δευτερευουσας οθονης για αυτο προσεξε τι ακριβως θελεις να κανεις μην πεταξεις λεφτα τζαμπα ...αυτη η φαση ειναι ποιο πολυ για browsing κλπ...η γυναικα μου ας πουμε βαζει μια ταινια στο ενα μονιτορ και στο αλλο μπενει facebook αλλα παιχνιδια δεν νομιζω να γινετε χωρις να κλειδωνει το ποντικι εκτος αμα πας σε windowed mode που ειπε ενας φιλος ποιο πανω 1
Abudi Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Άμα όμως, κάνεις Alt-Tab; Δεν μπορείς να πετάξεις το ποντίκι δίπλα χωρίς να κλείσει το game; Κι επίσης το βίντεο θα το βλέπεις κανονικά ε; Δε θα έχεις ας πούμε μαύρη δεύτερη οθόνη
garrett156 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 δεν εχω δοκιμασει alt+tab γιατι δεν το ηξερα καν να σου πω την αληθεια μου.εμενα παιζει η οθονη κανονικα δεν ξερω τι γινετε με το παιδι που του την μαυριζει και εχω και παλιο hardware σε αυτο το pc. προσωπικα το εκανα κυριως για την γυναικα μου επειδη της αρεσει να βλεπει ταινιες οταν αραζει στο pc και της εβαζε και επαιζαν απο πισω κ μιας και ειχα ενα εφεδρικο μονιτορ το εκανα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα