Προς το περιεχόμενο

linux arch - startx

pbp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδιά,

πειραματίζομαι εδώ και μερικές μέρες με linux arch και έχω να κάνω μία ερωτησούλα:

έχω εγκαταστήσει τα βασικά και στη συνέχεια εγκατέστησα xorg για να μπορώ να τρέχω εφαρμογές με GUI όπως πχ ο firefox. Θέλω να το κάνω όσο πιο minimal γίνεται και γι αυτό δε θέλω να εγκαταστήσω κάποιο software όπως KDE κλπ. Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν αν όταν ξεκινάω εφαρμογές με την εντολή startx αν υπάρχει τρόπος να μπορώ και πάλι να ανόιγω παράθυρα και να εναλλάσω το active mode με alt + tab ή να έχω πολλά workspaces κλπ... ή αν προσπαθώ τσάμπα και χάνω τον χρόνο μου.

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

*Καλά ξέρω ότι γίνεται σίγουρα, αλλά εννοώ αν γίνεται με εύκολο τρόπο. Όχι να φτιάξω και το δικό μου framework...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η εντολη startx δεν εκκινει εφαρμογες.

Ουσιαστικα "σηκωνει" γραφικο περιβαλλον το οποιο μπορει να ειναι καποιο DE (Desktop Environment) ή WM (Window Manager).

Αν θες minimal πραγματα, εγκατεστησε καποιο WM, μπορεις να βρεις λιστα με επιλογες εδω:

https://wiki.archlinux.org/index.php/Window_manager

Περι alt+tab δεν ξερω σιγουρα να σου απαντησω, οποτε περιμενε καποιον αλλον...

Καμπύλη εκμάθησης. Δηλαδή χρειάζεσαι κάποιο χρόνο για να μάθεις να το χρησιμοποιείς και να μπορείς να είσαι παραγωγικός.

Καμπύλη εκμάθησης. Δηλαδή χρειάζεσαι κάποιο χρόνο για να μάθεις να το χρησιμοποιείς και να μπορείς να είσαι παραγωγικός.

Ναι αλλά για αυτό το κάνω κυρίως.

Έχω Ubuntu 1,5 χρόνο τώρα και δεν είμαι ικανοποιημένος απ αυτά που έμαθα. 

Σχεδόν όλα αυτόματα γίνονται και φυσικά φταίω και εγώ λίγο γιατί όταν ήθελα να κάνω κάτι τόσο καιρό έβρισκα ένα tutorial και απλά το ακολουθούσα χωρίς να αναρωτηθώ τι και πως. Ότι χειρότερο. Όποιος είναι στη θέση μου ακόμα να μη το κάνει ποτέ αυτό!

Βάλε debian είναι σχολείο στο λίνουξ, θα μάθεις πολλά. Τη συστήνω σε όσους φεύγουν απο ubuntu,mint,suse. Μετα απο καιρο αφου εξοικιωθεις πας σε arch

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...