seithan Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Σήμερα το πήρα απόφαση μετά από αρκετούς μήνες (χρόνια δηλαδή) να μεταβώ σε έτοιμη λύση υγρόψυξης. Το κουτί δεν είναι ιδανικό, αλλά ένα ακόμη καλοκαίρι πέρασε με την ίδια βασική σύνθεση και οι θερμοκρασίες ανέβηκαν υψηλά, ειδικά στα παιχνίδια. Λογικό δηλαδή, αφού το δωμάτιο ανέβαζε 37άρια - τουλάχιστον. Για να πω την αλήθεια, με την ψύχτρα Hyper TX+ ποτέ δεν είχα φοβερές επιδόσεις - ούτε το χειμώνα. Εκεί που φαίνεται το πρόβλημα φυσικά, είναι όταν ξεκινάνε τα μπουσταρίσματα στο CPU. O 2500k είναι πια ένα παλιό chip αλλά νομίζω παραμένει μάχιμο. Το ατού του εν λόγω επεξεργαστή είναι το πόσο υψηλά μπορεί να ανέβει η συχνότητα λειτουργίας του. Δεν είναι λίγοι που φτάσανε στα 4.5Κ από τα 3.3Κ που είναι η βάση του, και πολύ τα ξεπεράσανε με διάφορες εξωτικές λύσης, ακόμη και 5.3Κ. Στην σύνθεσή μου, μέσα στο φτηνό κουτί της Coolermaster, το Elite 430, ποτέ δεν χτύπησε υψηλές συχνότητες. Διότι μετά τα 4Κ και με την αύξηση του βολτάζ, τα νούμερα ξεπερνούσανε τους 80 βαθμούς. Ακόμη και 85 και 90, σε ταχύτητες 4.4Κ, πρίν κάνω abort το Prim95, αφού δεν έχει νόημα. Δοκίμασα να βάλω 2x 2500 στροφές ανεμιστήρες στον γνωστό configuration push/pull, αλλά μάταια. Η θερμοκρασία κατέβηκε λίγο αλλά στην ουσία, δεν υπήρχε διαφορά. Ίσως μια μεγάλη αερόψυχτρα, όπως π.χ. η Noctua να είχε αποτέλεσμα, αλλά το κουτί μου μικρό και γενικά υπάρχει πρόβλημα χώρου από όλες τις μεριές, ακόμη και προς το ύψος. Τελικά όπως προανάφερα, αποφάσισα να αγοράσω την εν λόγω λύση κλειστού κυκλώματος ψύξης μέσω νερού, της Corsair. Η εγκατάσταση πήρε ώρα και είχε πισωγυρίσματα αφού έτσι όπως το είχα σκεφτεί τελικά δεν έμπαινε. Κατέληξα να προσαρμόσω το ψυγείο στο επάνω μέρος, με τον ένα ανεμιστήρα στο πίσω μέρος του κουτιού να σπρώχνει αέρα, έξω και τον άλλον ανεμιστήρα στην αντίθετη μεριά - από πάνω, έξω από του κουτί να σπρώχνει αέρα μέσα. Κράτησα τον δυνατό ανεμιστήρα στο πίσω μέρος εξαγωγή, στο πλαϊνό πάνω στο τζάμι εισαγωγή και στο μπροστά μέρος του κουτιού, εισαγωγή. Το λοιπόν το idle έχει κατέβει στους 31βαθμούς, με τους ανεμιστήρες της υγρόψυξης να δουλεύουν στο πιο αργό. Δοκίμασα μπουστάρισμα στα 3.7 και η θερμοκρασία ανέβηκε στους 42c στο PRime95 Έκανα και μια μέτρηση στα 4Κ αλλά δεν κράτησα νούμερα - ο σκοπός μου ήταν, τα 4.5Κ! Η θερμοκρασία έφτασε λοιπόν στους 56c - ο υψηλότερος πυρήνας άγγιξε τους 59c σε μια τυχαία ρύθμιση βολτάζ που έκανα στα 1.28v. Δεν δοκίμασα να το χαμηλώσω και να δοκιμάσω σταθερότητα. Σε αυτή την ταχύτητα έτρεξε 1 ώρα το τέστ. Τέλος, κατέβασα την συχνότητα χαμηλά στα 3.7Κ και 1.06v, όντας ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και τις δυνατότητες πια του μηχανήματος. -Μία κορυφή κατακτήθηκε 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dennisbest Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Φίλε μου και 80 να πιάνει στο prime95 λίγη σημασία έχει , αφού σε games ή οτιδήποτε άλλο κάνεις θα είσαι τουλάχιστον 10-15 βαθμούς πιο κάτω... Δεν έχει νόημα να τον κρατάς στα 3.7ghz , αλλιώς η αγορά της υδρόψυξης που έκανες πάει στράφει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zapee995 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Σε prime οι θερμοκρασιες παιζει να ειναι και χαμηλοτερες σε σχεση με gaming συνθηκες...Οταν θα αρχισει να σηκωνει θερμοκρασιες και η καρτα γραφικων, καπου εκει θα δεις οτι το κουτι σου δεν ειναι και τοσο ιδανικο για σωστες θερμοκρασιες και overclock. Οποτε αναλογα με το κουτι σου, προχωρας και σε OC, αφου καλη ψυκτρα εχεις. Δοκιμασε σε gaming το pc σου και εκει θα δεις τι temps εχεις..Το prime σε τετοια συστηματα και για αυτη τη χρηση δεν ειναι καθολου αντιπροσωπευτικο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
seithan Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δοκίμασα loops σε Firestrike eXtreme και 3DMark11. Οι θερμοκρασίες στα 4,5κ ήταν 45-48c! Στο Bf3 π.χ. που παίζω οι θερμοκρασίες ήταν παραπλήσιες. Ο H100i κάνει απίστευτη δουλειά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 εγώ τον 2500k μου τον bootara first time overclocked στα 4.5ghz, μόλις τον είχα βγάλει από το κουτάκι του. πολύ εύκολο και άνετο overclock, και αν έπαιζα ακόμα παιχνίδια θα τον είχα μόνιμα εκεί. τα volt και εγώ κάπου εκεί θυμάμαι τα είχα χωρίς πολλές δοκιμές βέβαια. νομίζω τα 3.7 τα πιάνει και χωρίς πείραγμα, με το turbo boost, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. υ.γ μόλις συνειδητοποίησα οτι πέρασαν 3 χρόνια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα